kk nın en hijyenik topiği burası mıdır acaba CADIARZU
kızlar ben biraz geçmişe dönüp ordan bişeyler anlatıcam sizlere, biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın :1rolleyes:
ben ilkokula başladığım zamanlarda (muhtemeldir ki 6 yaşıma girmeden) TRT de bir çizgi dizi vardı.
Vücudun içinde olan bitenle ilgili, işte biri yaralanır ya da terler hastalanır, mikroplar saldırır bünye varıyla yoğuyla savaşır, her bölümde ayrı heyecan yaşanırdı.
Ben bu çizgi filmden çok etkilenmiştim. Evimizde sıcak su yoktu, musluktan buz gibi su akardı kışın. Ben yatmadan önce tabureyi lavaboya çeker, her yerde mikroplar olduğunu bilerek (!) başlardım temizliğe; önce iğrene iğrene musluğu açar, sabunu 5 dk suyun altında tutardım. Önce sabun temizlenir sonra elim ve sabun temizlenir, sonra temizlenmiş ellerimle yüzüm temizlenir (en az 2 kere) sonra musluğu sabunla yıkar, sonra ellerim kirlendi diye bir iki tur el ve musluk arasında temizlik yapardım. İşim bittiğinde annem söylene söylene üstümü çıkartıp değiştirir, çıkarttığını da önce bi elinde sıkar suyunu çıkartırdı :1hug
canım annem benim)
Bardakları gözümün içine içine sokar üzerinde türlü şeyler kirler tozlar görmeye çalışırdım. Annem masaya kaşık çatal bırakacağı zaman saplarından tutmuyorsa kıyameti koparırdım
klava:. Kimsenin evinde (teyzemde bile) yemek yemez cılız ve gıcık bir şekilde dolanırdım ortalarda.
Çok geçmeden ne oldu böbrekler dayanamadı hastanelerde yattım,her türlü hastalığa da açık hale geldi bünyem. "
Revir Forevırrr" :roflol:
şimdi mi nasılım, valla okuluydu işiydi kocasıydı derken her şeyi dozunda tutuyorum /tutmak durumunda kalıyorum. Mutfak ve banyo konusunda dikkatliyim ama gerisi ekonomik modda.
Hepinize sevgiler, kolaylıklar diliyoruma.s.