Evet başka iş bulmadan çıkamam zaten. Dediğiniz gibi bi yandanda iş bakıyorumŞu süreçte işten çıkmak çok büyük bi hata olur maddi açıdan ayrıca yaptığın ayıp bisey deyil hakkınla emeyinle paranı kazanıyorsun bu çok güzel bisey utanılacak bişey yapmıyorsun insanlara kulağını kapat takılma illa ayrılacam diyosanda bi yandan çalış bi yandan iş bak
İşi bırakmayı düşünmeyin tabii ki. Kamuda çalışmaya devam etmek istiyorsanız da ona yönelik adımlar atabilirsiniz (yeni bir bölüm okumak, sınavlara girmek vs.).Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Benim annemde bir özel okulda hademe olarak calıştı daha once temizlik bölümünde de yemek bölümünde de. Maalesef bazı insanlar bunu yapabiliyor ama bunlara aldırış etmemek gerekiyor. Herkes aynı koşullarda doğmuyor maalesef. Ayrıyetten o küçümsedikleri meslek yapılmamış olsa hastane calışılamaz hale gelir, her yer pislik götürür. Kendi yaptıkları işi bir de utanmadan zor, yorucu ve zeka işi zannederler. Takma kafana onlar yüzünden işinden de ayrılma gül geç, yeri gelince lafını sok.Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Çok haklısınız zaten birazda cevaplarini verdiğim için bu kadar zorlarına gidiyorum sanirimİşi bırakmayı düşünmeyin tabii ki. Kamuda çalışmaya devam etmek istiyorsanız da ona yönelik adımlar atabilirsiniz (yeni bir bölüm okumak, sınavlara girmek vs.).
Size öyle davrananlar da başkaları tarafından aşağılanmıştır ondan acısını sizden çıkarıyorlardır. Cevaplarını vermezseniz devam ederler daha da ezmeye çalışırlar.
Gülüp geçemiyorum ne yazık ki ama cevaplarını veriyorum teşekkür ederim :)Benim annemde bir özel okulda hademe olarak calıştı daha once temizlik bölümünde de yemek bölümünde de. Maalesef bazı insanlar bunu yapabiliyor ama bunlara aldırış etmemek gerekiyor. Herkes aynı koşullarda doğmuyor maalesef. Ayrıyetten o küçümsedikleri meslek yapılmamış olsa hastane calışılamaz hale gelir, her yer pislik götürür. Kendi yaptıkları işi bir de utanmadan zor, yorucu ve zeka işi zannederler. Takma kafana onlar yüzünden işinden de ayrılma gül geç, yeri gelince lafını sok.
Saygısız,hadsiz,densiz insanlar maalesef her yerde var.Görev tanımınızda olmayan bir işi yapmayarak ya da gerektiğinde davranışı konusunda birini uyararak zaten çok doğru harekete ediyorsunuz.O nedenle bu tip insanlar hayatınıza yön vermesin.İşinizden memnun ve işe ihtiyacınız varsa mantıklı hareket etmek gerekiyor. İşten çıkmadan , gerektiğinde haklarınızı koruyarak devam edin.Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Hayat devam ediyor cok haklısınızPlaja gitmiştik seneler önce. Orda lise arkadaşımızı gördük yerleri supuryordu. Samimi değildik çok sınıfın en yakışıklı çocuklardan biriydi hani bad boy dersi asan ceketini alıp çıkan çocuklardan. Ses etmedik utandı sanirim çünkü selam vermedi bize bakıp kafasını cevirdi. Sonra masaya geldi çöpe attı yediklerimizi hala bakmıyor yuzumuze. Ne yapacagimizi şaşırdık oysa sevinmiştik kaç yıl gecmis. Meğer bizden önce başka bir arkadaş grubu dalga geçmiş bunla. Ondan boyleymis. Aradan beş sene geçti lise mezuniyet bulunmalarında gördük yine bunu avukat olmuş geldi selam verdi. Ay nasıl sevindim. Hayat devam ediyor yani ve hala gencsiniz.
İşletme mezunuyum. Zaten iş alanı çok dar bi bölüm. Açıktan başka bölümler okumaya devam ediyorum pes etmedim. Teşekkür ederim güzel fikirleriniz içinStatü aşağılanması ya da pohpohlanması Türkiye'de aşırı olan bir durum.
Gerçekten Avrupa'da hiç böyle bir şey görmedim.
Üniversite mezunları iş bulamadıkları için mecburen kendilerinden daha düşük işlerde çalışıyorlar.
Üslubunuz, yaşadıklarınızı anlatım tarzınız çok güzel.
Kaçırmış olabilirim acaba hangi bölümden mezunsunuz?
Belki üniversitede okuduğunuz bölüme uygun bir iş bulana kadar işinizi bırakmazsınız.
Gerçi siz işinizden memnun olduğunuzu da söylemişsiniz.
Siz yaptığınız işten mutluysanız insanların dediklerine kulaklarınızı kapatın.
Önemli olan hayatınızda yaptığınız işte sizin mutluluğunuz..
İnsanların hayata bakış açısını güzelleştiriyosunuz. Sizinki de çok kutsal bi görev. Emeğinize sağlikBu konuyu açmanız farkındalık adına çok iyi olmuş,bende ögrencilere hep aşılıyorum bu durumu,kibirlenmemeyi ögretmeye gayret ediyorum.
Çok teşekkür ederimSaygısız,hadsiz,densiz insanlar maalesef her yerde var.Görev tanımınızda olmayan bir işi yapmayarak ya da gerektiğinde davranışı konusunda birini uyararak zaten çok doğru harekete ediyorsunuz.O nedenle bu tip insanlar hayatınıza yön vermesin.İşinizden memnun ve işe ihtiyacınız varsa mantıklı hareket etmek gerekiyor. İşten çıkmadan , gerektiğinde haklarınızı koruyarak devam edin.
Maalesef ülkemizde böyle bir durum var. İnsanın yaptığı işe , bulunduğu pozisyona göre davranış sergileniyor.Temelinde aşağılık kompleksi var.Medeni , saygılı bir insan bu davranışı göstermez.Bu saygısız hatta sevgisiz insanları boşverin.Kolaylıklar diliyorum
Maalesef okumuş eşek çok ülkede, hemşire olmuş ama insan olamamış maalesef, medeniyet öğrenememiş, oysa her meslek kutsaldır, sonuçta alın teri var ortada, yani ne desem bilmiyorum ya , keşke ülkemiz insanı biraz medeniyet öğrenebilseHerkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım.
Sence mantıklı mı?İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de.
Taşeron firmada çalışmıyor mu bu temizlik işçileri? Ne kadar maaş alabilirler ki? En fazla asgari ücret. Kadrolu olan kaç temizlik görevlisi vardır ki ya da sendikalı ve sosyal hakları olan?Dediğim gibi siyaset konuşmak istemiyorum. Yalnız mesajımda yazdıklarımı yakın bir tanıdığımı referans alarak yazmadım. Kendim 10 senedir çeşitli devlet hastanelerinde çalışıyorum. Ve tahmin edersiniz ki yakın çevremde de diğer devlet hastanelerinde çalışan çok kişi olduğu için direk gözlemleme şansım oldu. Ve hatta şu an telimde kayıtlı en az 20 tane devlet hastanelerinde çalışan temizlik personeli numarası var. Bu söylediklerimi ve hatta söyleyemediğim bir çoğunu kendi ağızlarından duydum. ( kendi tecrübelerim dışında)
Biz şuan kızımla hastanede yatıyoruz kızım lösemi tedavisi görüyor ve temizlik personeli ablalarla kanki olduk :) mesaileri değişince yanıma geliyorlar halimi hatırımı soruyorlar bol bol muhabbet ediyoruz kafam dağılıyor benimde. bence kişilik meselesi kardeşim takılma sen yaptığın iş çok güzelHerkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Cok geçmiş olsun prensese umarim en kisa zamanda sağlığına kavuşur. Benimde çok iyi anlaştiğim hastalar oluyor. dediğiniz gibi kişilik meselesi malesef bazen denk gelebiliriyorum böyle şeylere. Çok teşekkür ederimBiz şuan kızımla hastanede yatıyoruz kızım lösemi tedavisi görüyor ve temizlik personeli ablalarla kanki olduk :) mesaileri değişince yanıma geliyorlar halimi hatırımı soruyorlar bol bol muhabbet ediyoruz kafam dağılıyor benimde. bence kişilik meselesi kardeşim takılma sen yaptığın iş çok güzel
KeşkeMaalesef okumuş eşek çok ülkede, hemşire olmuş ama insan olamamış maalesef, medeniyet öğrenememiş, oysa her meslek kutsaldır, sonuçta alın teri var ortada, yani ne desem bilmiyorum ya , keşke ülkemiz insanı biraz medeniyet öğrenebilse