Temizlik görevlisi olduğum için aşağılanıyorum

işten çıksanız ne olacak işsiz kalacaksınız, böyle insanlar her yerde var.
size isin bu ben yapacagim sen temizleyeceksin diyen tipler magazalarda pedlerini aynalara yapistirip denedigi kiyafetlerin uzerine isiyor kabinde.
nereye kacacagiz?
sorun sizde degil ki isten cikmaniz gerekmiyor sorun o zihniyetlerde ve maalesef her yerdeler.
Haklisiniz

Benim akranlarımın yarısı hemşirelik okudu lisede gerçekten ciddi kısmı çok kötü puan alıp para ile özelde okumuştu.Yani o hemşirelerin büyük kısmı sizden eğitimsiz olmalı. Ülkede her yere üniversite açınca üniversite mezunlarının iş bulma olasılığı da dibe indi maalesef, böyle olunca o kadar çabaya rağmen vasıf gerektirmeyen bir işte çalışmak zorunda kalıyor insanlar.

Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Mantıklı değil tabiki. Çünkü yasadiklariniz sizinle ilgili bir durum değil direkt karşınızdaki insanların egosal sorunları ile ilgili. Kibir, aşağılık kompleksi vs. Hangi meslekte çalışırsanız çalışın bu tip insanlar her zaman olacak. İşten ayrılmayı elbette6ki düşünebilirsiniz ama yapabileceğiniz daha iyi seçeneği oluşturduktan sonra

Mantıklı değil tabiki. Çünkü yasadiklariniz sizinle ilgili bir durum değil direkt karşınızdaki insanların egosal sorunları ile ilgili. Kibir, aşağılık kompleksi vs. Hangi meslekte çalışırsanız çalışın bu tip insanlar her zaman olacak. İşten ayrılmayı elbette6ki düşünebilirsiniz ama yapabileceğiniz daha iyi seçeneği oluşturduktan sonra
Haklısınız daha iyi bi seçenek bulana kadar dişimi sıkacağım

Benim akranlarımın yarısı hemşirelik okudu lisede gerçekten ciddi kısmı çok kötü puan alıp para ile özelde okumuştu.Yani o hemşirelerin büyük kısmı sizden eğitimsiz olmalı. Ülkede her yere üniversite açınca üniversite mezunlarının iş bulma olasılığı da dibe indi maalesef, böyle olunca o kadar çabaya rağmen vasıf gerektirmeyen bir işte çalışmak zorunda kalıyor insanlar.
O kadar haklısınız ki

Herkese merhaba. 25 yaşındayım üniversite bittikten sonra bir türlü iş bulamayıp en sonunda bir hastanede temizlik görevlisi olarak işe başladım. Yaptığım işten asla gocunmuyorum kendi ayaklarımın üzerinde durabildiğim için, en önemlisi helaliyle para kazandığım için kendimle gurur duyuyorum fakat insanların, temizlik görevlisiyim dedikten sonraki aşağılayıcı tavırları beni zamanla rahatsız etmeye başladı. Hastane içerisinde bile en alt kademe olduğum için müdürü, hemşiresiz sekreteri, şefi daha nicesi tarafından ezilmeye çalışıldım. Hatta bi defasımda hemşirenin kargosunu almadığım, güzel bi dille görevim olmadığını belirttiğim için "temizlikçilerde konuşmayı öğrenmiş" tarzında bi tavırla karşılaşıp hemşire tarafindan klinikten kovulmuştum :) . Bi defada tuvaleti çok pis kullanan bi hastayi uyarmak istemiştim. Afedersiniz ihtiyacını karşılayıp sifona bile basmiyordu. Tuvalet temizliğine biraz özen gösterir misiniz en azindan sifona basin diye uyardığımda, "hizmetçi değil misin ben yapıcam sen temizleyeceksin" cevabini aldim. Daha anlatacağim buraya sığmayacak o kadar çok şey var ki. Özetlemek gerekirse işimi seviyorum fakat insanlar tarafindan ötekileştirilmek zoruma gitmeye başladı. İşten çıkma noktasına geldim. İşten çıkmam mantikli bi hareket mi olur danişmak istiyorum sizlere de. Biraz uzun oldu bu arada yorduğum için özür dilerim :)
Sana kurban olsun o pislikler, asla gocunma, duyma, görme yoluna bak 😊

Valla panpa sen gayet nitelikli bir insan da olabilirsin, hatta tanıdığım memur olarak istihdam edilen bazı insanlardan daha nitelikli de olabilirsin gibime geldi gayet (yazış biçimine bakarak), amma babacığın bilmem nerde müdür değilse, işe koyacak teyzeciğin amcacığın yoksa iş bile bulamıyorsun. Bulamıyorsun yani, artık özel sektör bile tanıdğıa bakıyor :KK51: Valla hep yazıyorum yurtdışı PhDyim şuyum buyum diye göçmeden önce ben de bir iki yere başvurmuştum elemanlar bir acaipti, valla gitmeseydim ben bilem işsiz kalıcaktım belki???:KK51:

Son düzenleme:
Valla panpa sen gayet nitelikli bir insan da olabilirsin, hatta tanıdığım memur olarak istihdam edilen bazı insanlardan daha nitelikli de olabilirsin gibime geldi gayet (yaış biçimine bakarak), amma babacığın bilmem nerde müdür değilse, işe koyacak teyzeciğin amcacığın yoksa iş bile bulamıyorsun. Bulamıyorsun yani, artık özel sektör bile tanıdğıa bakıyor :KK51: Valla hep yazıyorum yurtdışı PhDyim şuyum buyum diye göçmeden önce ben de bir iki yere başvurmuştum elemanlar bir acaipti, valla gitmeseydim ben bilem işsiz kalıcaktım belki???:KK51:
Evet çok haklısınız. Hastane içerisinde lise mezunu olup masa başı çalışan o kadar çok insan var ki. Hatta bi kere bi evrak almak için bilgi işleme gittiğimde sekreter yazının boyutunu büyütmek için 2 saat uğraşmıştı. O zaman anladim ki hayat hiç adil değil😅

Şu an da iş bulmak o kadar zor ki, benim de bir iki arkadaşım üniversite mezunu ve temizlik işçisi olarak çalışıyor. E bir de şartları iyi, maaşları güzel çalışma saatleri belli, tercih sebebi. Zaten şu an öyle bir sömürü var ki anlatamam. En basitinden şubeleri olan bilindik bir tatlıcıya arkadaşım başvurdu ve çalışma saati tam 11 SAAT 🤦‍♀️ Buna karşılık asgari ücret.

Attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor yani. İşiniz iyiyse, alanınızda iyi bir iş bulana kadar aldırmayın derim. Ayrıca her şekilde küçümsemek isteyen küçümsüyor. Ben grafik tasarımcı olarak bir ajansta çalışıyordum ve benden pek hoşlanmadığı için bir müşterimiz sürekli, yüzünü buruşturarak “sekreter kız nasılsın?” derdi, güler geçerdim. Zaten sekreter olsam ne olacak, temizlikçi olaam ne olacak ya. Toplumsal sınıflandırmayı, ortaçağdan kalma cahiller yapar.

Şu an da iş bulmak o kadar zor ki, benim de bir iki arkadaşım üniversite mezunu ve temizlik işçisi olarak çalışıyor. E bir de şartları iyi, maaşları güzel çalışma saatleri belli, tercih sebebi. Zaten şu an öyle bir sömürü var ki anlatamam. En basitinden şubeleri olan bilindik bir tatlıcıya arkadaşım başvurdu ve çalışma saati tam 11 SAAT 🤦‍♀️ Buna karşılık asgari ücret.

Attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor yani. İşiniz iyiyse, alanınızda iyi bir iş bulana kadar aldırmayın derim. Ayrıca her şekilde küçümsemek isteyen küçümsüyor. Ben grafik tasarımcı olarak bir ajansta çalışıyordum ve benden pek hoşlanmadığı için bir müşterimiz sürekli, yüzünü buruşturarak “sekreter kız nasılsın?” derdi, güler geçerdim. Zaten sekreter olsam ne olacak, temizlikçi olaam ne olacak ya. Toplumsal sınıflandırmayı, ortaçağdan kalma cahiller yapar.
Evet bu işi bile çok zor bulmuştum o yüzden kolay kolay kestirip atamiyorum

Geçenlerde arkadaşla konuşuyorduk, haberlerde sokakta çekirdek yiyip atan karaktersizi uyaran görevliye banane ben atarım sen temizlersin diyip kamera önünde devam eden adamı. Aklım hafsalam almıyor inanki böyle şeyleri, bana çok ters o yüzden çok şaşırıyorum. Balkondan çer çöp atana, böyle salak salak konuşanlara..Ben mağazada bi kıyafete bakınca katlayıp yerine koymayı bırak ordaki diğer dağınıklığıda topluyorum asla kabinde kıyafet bırakmam aldığım yere asarım. Deprem bölgesindeyim depremden önce sipriş verdiğim tunik bol gelince gidip denemek zorunda kaldım korkudan aceleyle deneyip çıktım ilk defa kabinde kıyafet bıraktım içime oturdu valla. Boş verin boşboğazların lafları onları küçültüyor siz işinizi layıkıyla yapın içiniz rahat olsun. Bizler arkandayız ❤️

Daha yenisiniz sanırım. Ben de hastanede çalışıyorum hemşireyim ama artık duyarsızlaştım bi kulagımdan giriyor ötekinden çıkıyor. Ayrıca o aşağılayan hemşireden fazla maaş alıyorsunuz nerdeyse bunu da onlara hatırlatmak lazım 😅 ekip ruhu yok demek ki , personellerimiz olmasa ortalıgı mok götürür afedersiniz, “temizlik görevliniz yok mu bal gibi temizleyecek” diyen hastayı ben kendim azarlıyorum ,evinde salonun ortasına çöp atmıyorsan burda da atmayacaksın diye. Evden yiyecek getirsem personeli de cagrıyorum. Kötü insanlara denk gelmişsiniz cok takılmayın işinizi yapın geçin.

Ya çok tatlısınız çok nahif biri olduğunuzu yazınızdan bile anladım 💕
İnsanlar kötü bırakın siz onları işinize gücünüze bakın
Ben de öğretmenim bazen ben de bu tiplerle karşılaşıyorum yani mevkiniz çok da önemli değil karşınızdaki cahilse kıracak bişey illa yapar söyler 🤷🏻‍♀️

Evet bu işi bile çok zor bulmuştum o yüzden kolay kolay kestirip atamiyorum
Bi cahil yüzünden hayatınızı etkileyecek kararlar vermeyin derim, Doktor’a da “senin maaşını benim vergilerimle ödeniyor.” diye bağıran, küçümseyen insanlar var. Yukarıda bir arkadaşta yazmış, mevkii vs bunlar önemli değil Cahil insan bulur söyleyecek bir şey. Aldırmayın ya da cevabı yapıştırın :) sadece üzülmeyin 🌸

Diyecek söz bulamiyorum,
benim fikrimce meslekler kazanc kapimizdir...kendimizi gelistirmek, iyi bir insan olabilmek ise apayri bir olaydir ve mesleklerle hic alakasi yoktur..
ayrica su an her köye 1 universite/yuksek okul acildi maalesef ve cogu okulun ve bolumun egitimi eskinin lise egitim seviyesinden dahi dusuk, fakat mezunlarina baksak universite mezunuyuz diye hava atiyorlar. garip ..
sizin mesleginizle alakasi olmayan adap edepten yoksun insanlar mevcut ulkemizde cokca, uzman doktor olan bir yakinim icin komsum" o nasil doktor oyle " demisti mesela... sadece sakin ve sessiz yapili 1 kisi oldugu icin... kendisini sorsan ilk ogretimin kapisindan gecmemis... ama iste agzi olan konusuyor maalesef, siz isinize odaklanin, terbiyeden yoksun kisileri goz ardi etmeye calisin... iyi calismalar dilerim....

İnsanlıktan nasibini almamış insanlar için canınızı sıkmayın, kendinizi hiç sorgulamayın. Emek veriyorsunuz hakkıyla calisiyorsunuz. Kendini geliştirmemis dar beyinli insanlar asıl geceleri oturup düşünmeliler. Bence çok doğru yapmışsınız. Kargo almak zorunda değilsiniz, insanlar da genel temizlik kurallarına uymayı öğrenmeli.uyardiginiz için siz değil onlar uyarildiklari için utanmalilar

Geçenlerde arkadaşla konuşuyorduk, haberlerde sokakta çekirdek yiyip atan karaktersizi uyaran görevliye banane ben atarım sen temizlersin diyip kamera önünde devam eden adamı. Aklım hafsalam almıyor inanki böyle şeyleri, bana çok ters o yüzden çok şaşırıyorum. Balkondan çer çöp atana, böyle salak salak konuşanlara..Ben mağazada bi kıyafete bakınca katlayıp yerine koymayı bırak ordaki diğer dağınıklığıda topluyorum asla kabinde kıyafet bırakmam aldığım yere asarım. Deprem bölgesindeyim depremden önce sipriş verdiğim tunik bol gelince gidip denemek zorunda kaldım korkudan aceleyle deneyip çıktım ilk defa kabinde kıyafet bıraktım içime oturdu valla. Boş verin boşboğazların lafları onları küçültüyor siz işinizi layıkıyla yapın içiniz rahat olsun. Bizler arkandayız ❤️
Keşke herkes sizin gibi olabilse. Iyi ki varsiniz❤️

X