- 16 Ağustos 2018
- 1.254
- 887
- 73
- Konu Sahibi Anlatacakseylervar
-
arkadasim sen ne yaptin? vuhu...Üf bende bıktım usandım koltuğumda bir keyifle oturamıyorum hiç . Akşam ağzım açık uyuyorum bazen birde çocuğum yok olsa ne olacak acaba diyorum düşünüp bu yüzden çocuk yapmıyorum. Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günleri siler süpürür toz alırım wc banyo temizlerim . Yazın haftada bir halılarım siliniyor kışın 15 de bir filan. Yazın salı günleri çamaşırlar yıkanır kurur ütülenip kalkar . Kışın ise pazartesi yıkanır salı kurur ütü yapılır kalkar . Aldığımı aldık yere bir yerde problem gördüm mü anında müdahale ediyorum aman ne bileyim
Öyle zaten dün komşuların hakkımda temizlik titizlikle ilgili dedikodu yaptıklarını duydum mesela . İlk taşındık alt komşu haftada 3 gün evi süpürüyorum diye şikayet ediyordu mesela . Köşeleri çok süpürüyormuşum halı siliyormuşum gibi gibiarkadasim sen ne yaptin? vuhu...
bu kadar temizlige o ev paril paril parliyordur sanirim...
genc yasta kendine eziyet etme bu kadar.Öyle zaten dün komşuların hakkımda temizlik titizlikle ilgili dedikodu yaptıklarını duydum mesela . İlk taşındık alt komşu haftada 3 gün evi süpürüyorum diye şikayet ediyordu mesela . Köşeleri çok süpürüyormuşum halı siliyormuşum gibi gibi
Eziyet ile alakası yok inan ki bazı şeyler mecbur yapılacak ayağımın altında parkede tıkır tıkır toz sesi duyuyorum yapacak birşey yok iştegenc yasta kendine eziyet etme bu kadar.
Temizlik ve düzeni çok çok severim.Kızlar bayram geldi çattı ufak ufak dolap düzeni yollukların yıkanması gibi biraz işleri yaptım ama bir gün geçmeden ev tekrar dağılıyor ,siz evinizde düZeni nasıl sağlıyosunuz hava aşırı sıcak çok zorlanıyorum ben evi toplu tutmakta .Titiz düzenli arkadaşlardan öneri bekliyorum çocuklu evi düzenli tutmak için püf noktalarınız neler :)
Benimde hayalim o cetvel gibi goruntu yapanlar nasil yapiyor bir cozsem ama durmadan temizlik yapmak istemiyorum yok mu bi formulu bunun yaaBugün isyan ettim temizlik düzen işinden
Mevsim yaz pencerelerim hep açık toz toprak her yer, banyolar temizlenecek, pazara gidilecek , yemek yapılacak, kışlık hazırlıklar bir yandan içim tükendi. Yapabildiğim kadar dedim şu an attım kendimi koltuğa valla sırtım sızlıyor bu kadar uğraşıyorum, çocukta yok evde eşim, ben ve kedimiz şöyle bir cetvel gibi olmuyor ev
AmiinCanım çocuklu evde pek püf noktasi yok gibi :) Allah eksikliklerini göstermesin...
Az eşya, temizlik planı, uyumadan önce her odaya 5 dk kuralı.
Bunlar beni pratiklestiren şeyler. 2 oğlum var. :)
Bir de bizde herkes salondan ve kendi odasından sorumludur, yarim yamalak yaparlar, ben sonra el atarim. Maksat alışkanlık kazansınlar.
BendeKitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...
Biz maalesef toplum olarak varlık seviyoruz aslinda ihtiyacımız olmayan o kadar çok ihtiyaç var ki hayatımızda...japonların da söylediği gibi " az coktur" ben burdan başladım acaip işe yariyor...önce bu yaz tatile giderken bir türlü içinden çıkamadığım valiz kalabalıģından kurtularak basladım işe...çok düzenli bir valizle gittim geldim üstelik birisi 1 buçuk digeri 6 yaşında iki çocukla
bendeKitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...
Biz maalesef toplum olarak varlık seviyoruz aslinda ihtiyacımız olmayan o kadar çok ihtiyaç var ki hayatımızda...japonların da söylediği gibi " az coktur" ben burdan başladım acaip işe yariyor...önce bu yaz tatile giderken bir türlü içinden çıkamadığım valiz kalabalıģından kurtularak basladım işe...çok düzenli bir valizle gittim geldim üstelik birisi 1 buçuk digeri 6 yaşında iki çocukla
Bende bu kadar enerji yok yaBen temizim... çocuğum yok ama annemin vardi :) ve evimiz bal dök yala olurdu hep.
Annemin ve benimde püf noktalarimiz:
Sade ev.
Evimde asla fazlalik olmaz. Poşet bile biriktirmem. Her hafta dolaplari kontrol ederim ve gereksiz her objeyi elden cikartirim.
Aninda toplamak ve silmek. Erteleme huyum yok. Olmadi ve olamaz. Nişanlımı bile asker gibi dikiyorum. Misal: camar makinesinden camasirlar cikinca makine hemen silinir. Her büyük tuvaletten sonra klozet ciflenir vs. Bu sayede hic pislenmez.
Yatmadan önce her odayi toplamak ve özellikle mutfağı cirlop gibi birakmak
Bende
bende
Bende bu kadar enerji yok yaelim de ağır biraz mesela yüklük dolabımı boşalt güneşlendir falan yaptım 3 gün sürdü herhalde habire mola veriyorum
Benimde fazla değil ama çarşaflar yastıklar falan derken dolap doluyor yine de1. Yüklük dolabi gereklimi? Benim evimde 2 yorgan, iki yastik ve 2 battaniye var fazladan :)
2. Kulaklikla Musik ac... ve 10 Sarki boyunca iş yapicam de... sonra 10 dakika mola... ve devam. Kendini sartlandirman lazim. Gerisi geliyor
Kitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...
Offf poffff pufff bayram temizliğini daha yeni bitirdim dakikalar oluyor belkide koltuğa oturup kk açalı, amma velakin tam karşımda benim bücür bebe bisküvi yiyor, oğlum kullanmadığı ve kırılan oyuncaklarını attığım için zırıl zırıl ağlıyor. Temizliğini daha yeni bitirdiğim mutfakda eşim patates kızartması için diretiyor. Bitmiyor bitemiyor temizlik. Formulü yok bence. Ama durumu kabullenme süreci için bir dakika boyunca içinizden sayıp, burundan nefes alıp ağızdan vermeniz gerekiyor tabi bu durumu oyun zanneden çocuklarınızın tepenize çıkmasıyla üç kere baştan alıyorsunuz =()
Ben gömlek dışında ütü yapmıyorum fazla önceden boxerlara kadar ütülerdim kızımın herşeyini ütülerdim ama artık yetişemiyorum onlraO isler hic bitmiyor,az evel kocam boxerim yok tshortum yok dedi ve çekildi. Yikayacam. Bu defa da diycek ki neden ütülemedin. Gercekten bıktım. Yeni taşındım birsuru utulu gomlegi var bu sicakta gomlek giyemezmiş.
Bir de gece acikma fasli camasir ve bulasik hic bitmiyor bu ne ya kopekte var tüy döküyor. Evi kalem gibi olan cok insan var nasıl basariyorlar bilmiyorum ama kendini heba etmisler elleri sismis fıtık olmuslar ellerde sinir sıkışması olmus gercekten relax olmak lazim ama olmuyor ya of yarin temizlikci alcam eve 2 gun sonra sanki ev temizlenmemis gibi olcak en cokta bu canimi sıkıyor.
Cocuk olsa herhalde ev çarşamba pazarına döner.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?