Temizlik derdi

Canım perdeleri yıkarken tüllerin üzerine 1 kalıp beyaz sabun koy tüller hem bembeyaz oluyor,hem yumuşacık hemde mis gibi sabun kokuyor.Makineden çıkar çıkmazda asarsin asiliyken kurur ütüde gerekmez.
Bak tüller de dene sonuca şaşıracaksin.
Bir kalıp sabun bütün türlere yetiyor hatta bitmiyor bile
Tamam cook teşekkür ederim yarın deniycem canım

Temizligin en önemli kuralı düzendir bence. Ev dağınık olunca tertemiz olsa da göstermez.
Ince ayrıntılar vardır mesela perdelerin düzgün ve temiz olursa ev daha duzenli görünür koltuk yastıkları da ayni şekilde.

Onun dışında tuvalet banyo mutfak tertemiz olsun. Diğer odalar havada toz uçuşmayacak kadar temiz olsun ama kesinlikle dağınık olmasın yeterli benim icin.
Siz de iki güne bir ortalığı süpürün silin haftada bir ayrıntılı süpürüp silin. Ardından toz alın hemen. Tuvaleti her gün banyoyu 3 günde bir temizleyin. 3 ayda bir cam kapi perde hali komple temizleyin.
Peki cooook tesekkur ederiiimm...

Arkadaslar bi bakın hele:) bana bi temizlik rutini oluşturalım el birliği ile evim böyle tertemiz olsun istiyorum ama yok olmuyo Ben yetişemiyorum ya elim çok ağır yada bi yerde yanlış yapıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz evi böyle tertemiz olan insanlara imreniyorum bana bi kaç öneri verseniz mesela her gün bi yeri mi yapsam tozu kaç güne bi alsam yeterli camlar kapılar hangi sürelerde temizlenmeli gibi?mesela mutfakta ki ocağın demirlerini neyle temizlesem başaramadım pırıl piril etmeyi onu nasıl yapsam?şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz oneriler için
Tatlim sana tavsiyede bulunmayi cok isterdim ama malesef ben biraz fazla titizim yani benim tempom sana agir gelir ama yinede istersen tavsiye verebilirim buarada herkesin bunye farklidir bazisi temizlige başladimi durdurak bilmez bazisida zamana yayar sizin enerjiniz hangisine uygun ona Gore plan yapin

Tatlim sana tavsiyede bulunmayi cok isterdim ama malesef ben biraz fazla titizim yani benim tempom sana agir gelir ama yinede istersen tavsiye verebilirim buarada herkesin bunye farklidir bazisi temizlige başladimi durdurak bilmez bazisida zamana yayar sizin enerjiniz hangisine uygun ona Gore plan yapin
zamana yayarsam bana daha iyi olcak gibi ufak çocuğum var ona da zaman ayırmam lazım onun için bi plan dahilinde her gün belirli bi iş haftanın 7gunune bölersem daha iyi olcak gibi siz genede bana tavsiye verin ben onu kendime uyarlarim:)

zamana yayarsam bana daha iyi olcak gibi ufak çocuğum var ona da zaman ayırmam lazım onun için bi plan dahilinde her gün belirli bi iş haftanın 7gunune bölersem daha iyi olcak gibi siz genede bana tavsiye verin ben onu kendime uyarlarim:)
Haha cok tatlisiniz benim oglum on yasinda kucuk bes biraz fazla daginiklar perdeler temizse ev daha gec tozlanir ocak damlumbaz tarzi seyleri yemek pistikce temizlerim bende Kisin haftada bir nevresim yazin 5 gunde pikeleri degistiririm perdeleri 20 gunde yikarim camları ben duzenli olarak haftada bir silerim banyo fayanslarini 15 gunde bir silerim tuvalet banyoyu hergun yikarim mecbur ikisde erkek cocugu yastıklar kirlentlerde girince isin icine amannnn makine hic susmuyor dogal olarakta aylik 200 tl elektrik o yüzden beni baz alma sen ama en onemli kural duzen düzenli olmayinca isler biraz zorlasiyor Ben hem duzenliyim hemde elim cabuk sizin cocugunuzda kucukmus cok kasmayin ama duzenide elden birakmayin birde Ben. sadeliği severim evde kullanılmayan giyisi esya mutfak esyasi asla bırakmam veririm birilerine oyuzden isim cabuk biter

O değil de ben gri ocağımı bir türlü parlatamıyorum, bana da bir öneri lütfen.. Neyle silsem iz kalıyor. Ocak tellerini ben de fırına atıyorum. Evi 2-3 günde bir süpürüyorum, toz alıyorum. Yerleri silme işini genelde haftada bir yapıyorum. Klozeti ve lavaboyu temizleme işlemini haftada 3 kere falan yapıyorum. Cam silmeye gelirsek hiç gelmeyelim bence.. 2 hafta bile temiz kalmıyor, bildiğiniz çamur akmış gibi iz oluyor camlarım :( Silmek bir zulüm.. Bezler çamur oluyor. Ben de salıyorum ne yapayım. Eltim senede bir siliyorum kirlenmiyor diyor, özeniyorum vallahi.. Camları nasıl temizliyorsunuz onun da pratik bir yolunu söyleyin hanımlar..

O değil de ben gri ocağımı bir türlü parlatamıyorum, bana da bir öneri lütfen.. Neyle silsem iz kalıyor. Ocak tellerini ben de fırına atıyorum. Evi 2-3 günde bir süpürüyorum, toz alıyorum. Yerleri silme işini genelde haftada bir yapıyorum. Klozeti ve lavaboyu temizleme işlemini haftada 3 kere falan yapıyorum. Cam silmeye gelirsek hiç gelmeyelim bence.. 2 hafta bile temiz kalmıyor, bildiğiniz çamur akmış gibi iz oluyor camlarım :KK43: Silmek bir zulüm.. Bezler çamur oluyor. Ben de salıyorum ne yapayım. Eltim senede bir siliyorum kirlenmiyor diyor, özeniyorum vallahi.. Camları nasıl temizliyorsunuz onun da pratik bir yolunu söyleyin hanımlar..
Emin değilim ama bebek yaginin ankastrelerde Baya ise yaradigini duymustum

O değil de ben gri ocağımı bir türlü parlatamıyorum, bana da bir öneri lütfen.. Neyle silsem iz kalıyor. Ocak tellerini ben de fırına atıyorum. Evi 2-3 günde bir süpürüyorum, toz alıyorum. Yerleri silme işini genelde haftada bir yapıyorum. Klozeti ve lavaboyu temizleme işlemini haftada 3 kere falan yapıyorum. Cam silmeye gelirsek hiç gelmeyelim bence.. 2 hafta bile temiz kalmıyor, bildiğiniz çamur akmış gibi iz oluyor camlarım :KK43: Silmek bir zulüm.. Bezler çamur oluyor. Ben de salıyorum ne yapayım. Eltim senede bir siliyorum kirlenmiyor diyor, özeniyorum vallahi.. Camları nasıl temizliyorsunuz onun da pratik bir yolunu söyleyin hanımlar..
Her hafta silen birinin size nasil bir onerisi olabilir bir dusunim eltinizin camlar bence buzlu cam goruntusune gelmiştir haberi yok

Her hafta silen birinin size nasil bir onerisi olabilir bir dusunim eltinizin camlar bence buzlu cam goruntusune gelmiştir haberi yok
Daha önce yaşadığım yerde benim de camlar kirlenmezdi kolay kolay. Şimdi caddeye karşı tüm camlarım, 2. kattayım sanırım ondan bu kadar kötü oluyor. Eltim 7. katta oturuyor, galiba o da etkiliyor.

Daha önce yaşadığım yerde benim de camlar kirlenmezdi kolay kolay. Şimdi caddeye karşı tüm camlarım, 2. kattayım sanırım ondan bu kadar kötü oluyor. Eltim 7. katta oturuyor, galiba o da etkiliyor.
Yedi degil onyedinci kat da olsa kirlenir kirlenmekle kalmaz buzlu cam gibi olur benimde eski evim 6.katti isteyen senede bir ruler isteyen haftada tercih meselesi aslinda bazisi utu yapmaktan bazisi cam silmekten bazisi toz almaktan ben cam silmeyi sevdiğim icin bana zor gelmiyor ama bos ev isi kadar nankor baska bisey yok bazende kendime kizip aliyorum bir kitap

Yedi degil onyedinci kat da olsa kirlenir kirlenmekle kalmaz buzlu cam gibi olur benimde eski evim 6.katti isteyen senede bir ruler isteyen haftada tercih meselesi aslinda bazisi utu yapmaktan bazisi cam silmekten bazisi toz almaktan ben cam silmeyi sevdiğim icin bana zor gelmiyor ama bos ev isi kadar nankor baska bisey yok bazende kendime kizip aliyorum bir kitap
Peki hangi ürünleri kullanıyorsunuz pırıl pırıl camlar için?

Peki hangi ürünleri kullanıyorsunuz pırıl pırıl camlar için?
Yani Ben sık sildigim icin cok kirli olmuyorlar ama çerçeveyi sildikten sonra camlara silikonlu mavi su var iyi geliyor ve tozlanmayi geciktiriyor birde c..n diye bir cam temizleyicisi var oda cok iyi marka vermek yasak sanirim

Yani Ben sık sildigim icin cok kirli olmuyorlar ama çerçeveyi sildikten sonra camlara silikonlu mavi su var iyi geliyor ve tozlanmayi geciktiriyor birde c..n diye bir cam temizleyicisi var oda cok iyi marka vermek yasak sanirim
Bu mavi su marketlerde bulunur mu?

Ocak demirleri en güzel bulaşık deterjanı, süngeriyle su altında yıkanarak temizleniyor. Yine de çıkmadıysa, sığıyorsa bulaşık makinesine koyup yıkatın. Akşam bulaşık yıkadıktan sonra tezgahı ocağı, evyeyi süngerle şöyle bir silerseniz, lekeler kurumaz, tezgah pırıl pırıl gözükür ve tezgahtaki şeyleri mecburen yerlerine kaldıracağınız için mutfağınız hep derli toplu olur.

Banyonun içi en kolay duştan önce ya da sonra temizleniyor, hem küvetin içinde olduğunuz için eğilip bükülmüyorsunuz biryerleri ovalayacağım diye hem de kıyafetlerim ıslanmasın, lekelenmesin derdi olmuyor. Banyoyu haftada bir yapsanız yeter. Banyo klozet ve lavabosunu günlük yaparsanız yine hep ev temiz gözükür, sabah uyandınız elinizi yüzünüzü yıkadınız, çıkarken lavaboyla klozete çamaşır suyu dökün, klozeti klozet fırçasıyla, lavaboyu kendi fırçasıyla fırçalayın gidin içeride bir kahve için, sonra lavaboyu durulayın, sifona basın bitti gitti.

Bir de bulaşık rutinine yemek yediğiniz, yaptığınız yeri hafif bir süpürgeyle süpürmeyi eklerseniz eviniz hiçbir zaman sizi utandıracak kadar kirli olmaz. Canınız istedikçe gerek duydukça yerleri silip süpürme, toz alma (evcil hayvan yoksa haftada 1 yapmak yeterli bence), camları silme, buzdolabını temizleme, derin dolap temizliği, derz temizliği (tüm bu işleri de ayda bir defa yapmak yeterli, bazıları için fazla bile) gibi derin işleri yaparsınız her işe 1 gün ayırıp bitti gitti.

Son düzenleme:
Biraz uzun olcak ama :)
Ocak demirlerini (gri olan yer) beyaz sabunu rendelediktenn sonra telle ovun pırıl pırıl oluyor...
Siyah olan demirlerini de bulasik tableti eritin ve 1 gece bekletin tüm yağını alır, aynı şey Aspiratör için de geçerli. .
Her gün banyo ve tuvalet yikanmali bence..
Mutfak dolaplarinin da tozunu alırsanız mesela 2 günde 1 çabuk kirlenmez. .
Benim sırrım beyaz sabunda ;)

1 tane kalıp sabunu rendeleyip kaynar su döküyorum , sabaha kadar katilasiyor bidaha kaynar su döküp 5 lt'lik şişeye koyuyorum sıvı sabun gibi bişey oluyor.
Koltukları halıları onunla max yarım saatte pırıl pırıl edersiniz ..durulamaya gerek yok.
Hatta yüzeylerde dolaplarda beyaz çamaşır ve perdelerde bile kullanabilirsiniz.

Camlarinizi aynalari şampuanli suyla silin. (Kremsiz)
Durulamaya gerek kalmadan temizlenir.

Gel gelelim oyuncaklara. . 10 ve 20 lt lik saklama kapları kullanın inanin çok rahatlicaksiniz.
Ben legolar i ayrı ,küçük oyuncakları ayrı, benzer oyuncakları ayni kutulara koyuyorum. Büyük sepetlere de büyük parçaları koyuyorum.
Bütün oyuncakları aynı anda dagitmiyorlar ; onları toplayinca diğerlerini veriyorum.
Çok rahat ettim böyle tavsiye ediyorum.
Zaten günlük silme supurme herkeste aynıdır saniyorum.
Aklıma gelenler bunlar ..
Bence evin olmazsa olmazı düzen .. O olmayınca istediğiniz kadar temizlik yapın yine kirli görünecek .
Size kolay gelsin umarım yardimci olabilmisimdir :))

Back
X