Temizlik derdi

Cnm ywrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2015
1.130
832
53
Arkadaslar bi bakın hele:) bana bi temizlik rutini oluşturalım el birliği ile evim böyle tertemiz olsun istiyorum ama yok olmuyo Ben yetişemiyorum ya elim çok ağır yada bi yerde yanlış yapıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz evi böyle tertemiz olan insanlara imreniyorum bana bi kaç öneri verseniz mesela her gün bi yeri mi yapsam tozu kaç güne bi alsam yeterli camlar kapılar hangi sürelerde temizlenmeli gibi?mesela mutfakta ki ocağın demirlerini neyle temizlesem başaramadım pırıl piril etmeyi onu nasıl yapsam?şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz oneriler için

Daha dün bütün evi dip bucak temizledim,arada çamaşır yıkadım astım,evi düzenledim okadar yorulmuşum ki kolum kanadım kalkmıyor.
Şimdi size detaylı yazsam bir o kadar yorulurum:)
Ama püf noktası erken kalkıp güzel bir kahvaltımızı yapın. Yemek için bir daha fırsat bulamayabilirsiniz.

Bunun yanında iyi deterjanlar ve iyi temizlik bezleriniz olsun gerisi zaten gelecektir.

Daha dün bütün evi dip bucak temizledim,arada çamaşır yıkadım astım,evi düzenledim okadar yorulmuşum ki kolum kanadım kalkmıyor.
Şimdi size detaylı yazsam bir o kadar yorulurum:)
Ama püf noktası erken kalkıp güzel bir kahvaltımızı yapın. Yemek için bir daha fırsat bulamayabilirsiniz.

Bunun yanında iyi deterjanlar ve iyi temizlik bezleriniz olsun gerisi zaten gelecektir.
İşte ben bi anda böyle dip bucak temizlik yapıp yorulmak istemiyorum:) bi rutin oluşturmak istiyorum kendime iş iş üstüne binip cikilmaz hale gelmesin haftada bir gene her yere bakayım ama kaç günde ne yapayım onu bilmiyorum:)

2 günde bir ev süpürme-silme ve toz alma işi . Yine 2 güne bir Lavabo ve wcler.
Haftada 1 ütü . Bu havalarda aksam saati ütü tafsiyem.
Haftada bir mutfak dolap silmek.
Ben cam konusunda tembelim 3 ayda ancak silerim bazen 4 oluyor. Bebeğim varken cam silmek zulüm bana. Perdeleri ayda bir yıkarım ev mis kokar.
Dolaplarım düzenli genel olarak aldığımı yerine koyarım .
Sabah erken kalkarsan işin çabuk biter . Ben rutiné bağladım temizliği ama aynalarım 2 günde bir silmeye rağmen oğlum hep el izi yapıyor. Oturma odam oyuncak falan. Mutfakta yemek yaparken oda dolapları indirir isim hiç bitmez programli olmama rağmen:işsiz:
Sürekli çamaşır yikanir ve asılır asla bitmez ah ahhh:63:
Bu rutin çocuk yoksa çok güzel tafsiye ederim kendine bol bol zaman ayırır mis gibi de evin olur. Çocuk varsa gece gunduz is yap Oyuncak yeter.:işsiz:

Ocak demirlerini bulaşık makinesine atabilirsiniz, özellikle yağlı bulaşık varsa biraz da yüksek sıcaklıkta mis gibi oluyorlar.
Gece yatmadan tuvalete domestos dökerim, maşrapaya da birazcık döküp suyla doldururum. Sabah masrapadaki suyu tuvaletin tamamına yayıp su ve fırçayla yıkarım mis gibi olur.
Lavabolara da sprey şişesine domestoslu su yaparım, alt tarafta gizli bi süngerim vardır. Ellerimi yikayacagimda iki fislatir süngerle ovarım. Bitti gitti. Benden bu kadar :)

Anlıyorum.Canım zaten kapı pencere eğer güzel temizlenmişse onu bir tek her hafta yapmam ama dün bir gaza gelmişim ki
Temiz camlarımi tekrar sildim.İnce tozu gitsin diye.
Cam bezlerim çok iyi pırıl pırıl yapıyor.Tozları 2 güne 1 alırım.
Yinede ben her temizlik yapmada bütün evi temiz olsun kirli olsun ayrıntılı temizliyorum.sabah 10 gibi başlayıp öğleden sonra 3 gibi bitiyor.
Mesela halılarımı yeni yıkatmıştım 3 hafta oluyor.
Dün tekrar içine loc koyduğum su ile güzelce sildim ama çok ıslanmasın diye bezimi iyice sıktım hafif nemli oldu.
Dünkü sıcakta hemen kurudular mis gibi oldular.
Kısacası ben her gün kendimi yormadan duramıyorum detaya giriyorum biraz

2 günde bir ev süpürme-silme ve toz alma işi . Yine 2 güne bir Lavabo ve wcler.
Haftada 1 ütü . Bu havalarda aksam saati ütü tafsiyem.
Haftada bir mutfak dolap silmek.
Ben cam konusunda tembelim 3 ayda ancak silerim bazen 4 oluyor. Bebeğim varken cam silmek zulüm bana. Perdeleri ayda bir yıkarım ev mis kokar.
Dolaplarım düzenli genel olarak aldığımı yerine koyarım .
Sabah erken kalkarsan işin çabuk biter . Ben rutiné bağladım temizliği ama aynalarım 2 günde bir silmeye rağmen oğlum hep el izi yapıyor. Oturma odam oyuncak falan. Mutfakta yemek yaparken oda dolapları indirir isim hiç bitmez programli olmama rağmen:işsiz:
Sürekli çamaşır yikanir ve asılır asla bitmez ah ahhh:63:
Bu rutin çocuk yoksa çok güzel tafsiye ederim kendine bol bol zaman ayırır mis gibi de evin olur. Çocuk varsa gece gunduz is yap Oyuncak yeter.:işsiz:
Çocuk var 2yasinda dediğin gibi el izi mutfak dolaplarıni indirme ve oyuncak evin her yeri ben topluyom arkamdan alım batırıyo canı saolsun:)

Ocak demirlerini bulaşık makinesine atabilirsiniz, özellikle yağlı bulaşık varsa biraz da yüksek sıcaklıkta mis gibi oluyorlar.
Gece yatmadan tuvalete domestos dökerim, maşrapaya da birazcık döküp suyla doldururum. Sabah masrapadaki suyu tuvaletin tamamına yayıp su ve fırçayla yıkarım mis gibi olur.
Lavabolara da sprey şişesine domestoslu su yaparım, alt tarafta gizli bi süngerim vardır. Ellerimi yikayacagimda iki fislatir süngerle ovarım. Bitti gitti. Benden bu kadar :)
Ocak demirinı attım makineye yüksek sicaklikta süngerle ovdum banamisin demedi :KK48:

Anlıyorum.Canım zaten kapı pencere eğer güzel temizlenmişse onu bir tek her hafta yapmam ama dün bir gaza gelmişim ki
Temiz camlarımi tekrar sildim.İnce tozu gitsin diye.
Cam bezlerim çok iyi pırıl pırıl yapıyor.Tozları 2 güne 1 alırım.
Yinede ben her temizlik yapmada bütün evi temiz olsun kirli olsun ayrıntılı temizliyorum.sabah 10 gibi başlayıp öğleden sonra 3 gibi bitiyor.
Mesela halılarımı yeni yıkatmıştım 3 hafta oluyor.
Dün tekrar içine loc koyduğum su ile güzelce sildim ama çok ıslanmasın diye bezimi iyice sıktım hafif nemli oldu.
Dünkü sıcakta hemen kurudular mis gibi oldular.
Kısacası ben her gün kendimi yormadan duramıyorum detaya giriyorum biraz
Kardeşim valla aksam olunca kendimi yatağa nasıl attığımı bilemiyorum ben temizligim benimde 3te biter ama evim tertemiz olmuyo ya :( tabi bunda oglumunda etkisi var ve ben biraz dağınık bi insanım cok derli toplu tez canlı degilim:olamaz:

Perdeleri yıkadığım zaman camları silerim.Günlük ev süpürmesi oluyor çocuklar var mutfaktan hiç çıkamıyorum ama kirlileri makinaya dizerken her gün buzdolabı bulaşık makinası ocagı yüzden silerim çok leke oluyor klozete geceden çamaşur suyu dökerim sabah yıkarım.Günlük çamaşır atarım biriktirmem.Haftada 1 derin temizlik yaparım.Tozu her gün alırım.

Perdeleri yıkadığım zaman camları silerim.Günlük ev süpürmesi oluyor çocuklar var mutfaktan hiç çıkamıyorum ama kirlileri makinaya dizerken her gün buzdolabı bulaşık makinası ocagı yüzden silerim çok leke oluyor klozete geceden çamaşur suyu dökerim sabah yıkarım.Günlük çamaşır atarım biriktirmem.Haftada 1 derin temizlik yaparım.Tozu her gün alırım.
Peki perdeleri ne kadar sürede yıkarsıniz?ben toz işini en iyisi en geç 2gune bi alayim

Arkadaslar bi bakın hele:) bana bi temizlik rutini oluşturalım el birliği ile evim böyle tertemiz olsun istiyorum ama yok olmuyo Ben yetişemiyorum ya elim çok ağır yada bi yerde yanlış yapıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz evi böyle tertemiz olan insanlara imreniyorum bana bi kaç öneri verseniz mesela her gün bi yeri mi yapsam tozu kaç güne bi alsam yeterli camlar kapılar hangi sürelerde temizlenmeli gibi?mesela mutfakta ki ocağın demirlerini neyle temizlesem başaramadım pırıl piril etmeyi onu nasıl yapsam?şimdiden teşekkür ederim vereceğiniz oneriler için
Temizligin en önemli kuralı düzendir bence. Ev dağınık olunca tertemiz olsa da göstermez.
Ince ayrıntılar vardır mesela perdelerin düzgün ve temiz olursa ev daha duzenli görünür koltuk yastıkları da ayni şekilde.

Onun dışında tuvalet banyo mutfak tertemiz olsun. Diğer odalar havada toz uçuşmayacak kadar temiz olsun ama kesinlikle dağınık olmasın yeterli benim icin.
Siz de iki güne bir ortalığı süpürün silin haftada bir ayrıntılı süpürüp silin. Ardından toz alın hemen. Tuvaleti her gün banyoyu 3 günde bir temizleyin. 3 ayda bir cam kapi perde hali komple temizleyin.

Canım çocuğun küçükse çok kasma ama o uyudukça,oyuna dalınca yani küçük fırsatları değerlendirip bir odanın kapısını, camını silebilirsin
Toz alabilirsin
Her akşam yemek faslından sonra mutfak tezgahı,aspiratörünü fayansları, dolaplarını en azından yüzeyinden silip işlerini hafifletebilirsin.

...Daha çok bebeğinle ilgilenip onunla oyunlar oyna,onunla vakit geçir.
Olmadı hafta sonları eşin oğluyla ilgilenirken sende temizlik işlerini halledersin.

Zaman tutmuyorum ki kirlendiğinde kış yaz değişiyor tabi.Genel olarak ayda 1
Anladım ben de yarin perdelere bi operasyon yapayım madem... yarın kalkar kalkmaz perdeleri atayım camlari kapilari sileyim tozumu alıyım yeteer yarinlik:) perdeleri yikaren bembeyaz olması için tavsiyeniz varmı peki burada okumuştum sanırım bulaşık tableti koyun diye denesemmi bilemedim

...Daha çok bebeğinle ilgilenip onunla oyunlar oyna,onunla vakit geçir.
Olmadı hafta sonları eşin oğluyla ilgilenirken sende temizlik işlerini halledersin.
Hafta sonlarida çalışıyo esim bi pazar günleri biraz geç gider ise zaten ben iş yapınca sıkılıyo kuzum anne anne diye geliyo ilgi asigi bi çocuk ona kalırsa hep oyun oynayalım ama temizlik onun sağlığı içinde şart zaten oglumdan sonra başladı biraz da temizlik takıntısı yavaş yavaş ev işine sarmaya basladim önceleri temizliği bi ev supürup silmek sanirdim:)

Canım çocuğun küçükse çok kasma ama o uyudukça,oyuna dalınca yani küçük fırsatları değerlendirip bir odanın kapısını, camını silebilirsin
Toz alabilirsin
Her akşam yemek faslından sonra mutfak tezgahı,aspiratörünü fayansları, dolaplarını en azından yüzeyinden silip işlerini hafifletebilirsin.
Aynen dolaba günlük rutinler diye bi yazı yazmayı düşünüyorum mutfak aspiratorunu falan elim deydikce temizliyodm çoğunlukla onu günlük rutinime kaydedeyim

Hafta sonlarida çalışıyo esim bi pazar günleri biraz geç gider ise zaten ben iş yapınca sıkılıyo kuzum anne anne diye geliyo ilgi asigi bi çocuk ona kalırsa hep oyun oynayalım ama temizlik onun sağlığı içinde şart zaten oglumdan sonra başladı biraz da temizlik takıntısı yavaş yavaş ev işine sarmaya basladim önceleri temizliği bi ev supürup silmek sanirdim:)
Canım yaparsın yeter ki bir plan yap ve dediğin gibi dolaba as
Mümkün olduğunca da bu rutinini takip edersin.
Mesela toz alırken bir bezde kuzunun eline ver bir yer göster o orayla oyalanirken ( beni oğlum bayılırdı toz almaya) sende hemen toz işini halledersin :)

Anladım ben de yarin perdelere bi operasyon yapayım madem... yarın kalkar kalkmaz perdeleri atayım camlari kapilari sileyim tozumu alıyım yeteer yarinlik:) perdeleri yikaren bembeyaz olması için tavsiyeniz varmı peki burada okumuştum sanırım bulaşık tableti koyun diye denesemmi bilemedim
Canım perdeleri yıkarken tüllerin üzerine 1 kalıp beyaz sabun koy tüller hem bembeyaz oluyor,hem yumuşacık hemde mis gibi sabun kokuyor.Makineden çıkar çıkmazda asarsin asiliyken kurur ütüde gerekmez.
Bak tüller de dene sonuca şaşıracaksin.
Bir kalıp sabun bütün türlere yetiyor hatta bitmiyor bile

Back
X