Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
sanirim ev hanimisiniz ben normalde erkeklerinde temizlige yardim etmesini savunurum ama siz biraz abartmissiniz.zaten surekli evdesiniz cocukta yok galiba esiniz işte yoruluyor bari ufak isleri yapin.

Ayyy her ay ne perdesi ablacim ben 4 ayda bir yikiyorun dehsete düstüm suan :KK70:
:D :D :D sımdı okuyunca bende bır dehsete dustum ama acıklayayım
ben gazıanteplıyım burda odun atesınde fırınlar var onların isi olur
bırde burası toprak ve agaclık alanın cogunluk oldugu yer tozu topragı olur
eger aylık yıkamazsam o isi cıkarmak ıcın o perde 3 gun camasır suyunda beklemelı :D kuru temızlemecıye gıtmelı
ama her ay yıkayınca kısa ayarda yarım saatlıkte yıkıyorum tozu gıtsın maksat... hep temız temız kalıyor

yasadıgımız yerle de alakalı bıraz
mesela hergun yerı sılmek zorundayım bırda cok kum fırtınası olur toprak yagar sılmezsem yerler hep toprak

her gun evı havalandırıyorum malum ...

tamama kadın iste calısmıyor ama evde 24 saat calısıyo is bitiyomu evde hayırr bitmiyo eee evi tek basıan nasıl batırabilirsin tabiki hayır
ama erkekler zaten düzensiz özelikle benimkisi titiz erkek vardır ama benimki degil
o yuzden her hafta olmayabilir ama her ay derin temizlik esimledir ha arada yardım ettiririm onun aklına gelmez camasır makınesindeki camasırları asmak söylerim yada yemekten sonra cay koyda getir derim

2 haftada bi mutlaka yardm isterim esimden özellikle kendi annesi gelicekse :))

hani bi espiri vardır ya kaynana kaynana evde toz arama sen gelmeden ogluna dip köse yaptırdım diye aynen öyle

kendi akrabalarındna biri gelicekse mutfak benimdir kalan tüm ev esimindir hem onun anasını agarlıcam hemde evi mi temizlicem yuhh süpermen mıyım ben

sonucta tamam haftalık yardm eder ama evde is bitmiyo ki yemek hazırlamak bile baslı basına 3 saatini alıyo insanın
Altı üstü 3 5 ev işi bu kadar abartacak ne var. Eşimde yardım eder sağolsun ama bu güzellikle olur. Senin anlatım şeklin hiç hoş değil. Eşin o senin hayat arkadaşın.

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
saygılar abla :temizlik::mad:

limoncu28 limoncu28 geri kalanı beni ilgilendirmiyor da ithal ürünlerimle kahvaltı ediyorum ne demek :KK69:
Yanı eminim hicbirimiz hayvan derisine bastırılmış peynir ya da salca kavurup ekmek banmıyoruzdur da Allah aşkına onun üstünü niye basa basa söyledin :KK30:
bak orda gülücük koydum bana takılan zavallılar icin :)) ithal derken aslında gercketen ithal cünkü macro center bayılıyorum
tüm fransız peynirlerim orda
makedonra ajvarım
almanya egeturk sosislerim bizimkiler sosis bile degil
tabi bunu baska ithal satan bi yerden aldım macro da ne yazıkki yokk
haa sırf ıthal degililm tabi grevyarli bi omlet offff misss yaparım

yada pestp soslu buffola offf gezidr zeytinyagını yanına biraz domates öf öf öff misss

gelelim temizlige

Tuvaletler ayda bir mi temizliyorsunuz? Ben oraya takıldım?

bak orda gülücük koydum bana takılan zavallılar icin :)) ithal derken aslında gercketen ithal cünkü macro center bayılıyorum
makedonra ajvarım

yada pestp soslu buffola offf gezidr zeytinyagını yanına biraz domates öf öf öff misss

Anladım saygılar kardeş :)
Valla sözlerim tıkandı...

gelelim temizlige

Ne guldum son yazına ıyı yapıyorsun kız :))

makedonra ajvarım

Sormuş mu kimse size?

tamama kadın iste calısmıyor ama evde 24 saat calısıyo is bitiyomu evde hayırr bitmiyo eee evi tek basıan nasıl batırabilirsin tabiki hayır
ama erkekler zaten düzensiz özelikle benimkisi titiz erkek vardır ama benimki degil
o yuzden her hafta olmayabilir ama her ay derin temizlik esimledir ha arada yardım ettiririm onun aklına gelmez camasır makınesindeki camasırları asmak söylerim yada yemekten sonra cay koyda getir derim

2 haftada bi mutlaka yardm isterim esimden özellikle kendi annesi gelicekse :))

hani bi espiri vardır ya kaynana kaynana evde toz arama sen gelmeden ogluna dip köse yaptırdım diye aynen öyle

kendi akrabalarındna biri gelicekse mutfak benimdir kalan tüm ev esimindir hem onun anasını agarlıcam hemde evi mi temizlicem yuhh süpermen mıyım ben

sonucta tamam haftalık yardm eder ama evde is bitmiyo ki yemek hazırlamak bile baslı basına 3 saatini alıyo insanın
banlanacagimi bile bazi seyler soyliycem bakalik sizde ne kadar etki yaratacak.bazi erkekler vardir kadini hor goren insan yerine koymayan kadin hem evde hem iste ayri yorulur eve gelir işlere devam.siz iste o erkekler gibisiniz evde bos bos oturacaginiza hayaya katilin uretin verimli olun.evde oturup butun gun gezen tozan uretime hic bir katkisi olmayan ama etrafindaki herkesten beklenti icerisinde olan kadinlari anlayamiyorum.gun gelir o herseye susan esiniz sizi birakir ve ortada kalirsiniz.ayrica o ithal kahvalti kismini hic anlatmiyorum bizim evde oturup gezen keyfine bakan kadinlara degil ureten verimli olan kadinlara ihtiyacimiz var.not: kocanizdan dusmaniniz gibi bahsetmissiniz

Selamun aleykum kardeş ve ablacıklarım benim derdim temizlik günlük iş rutininiz ne kaçta kalkıp neler yapıyorsunuz? Haftalık ve günlük iş rutininiz nasıl. Hadi paylaşıp motive olalım:KK49: evinizi nasıl her daim ve temiz tutarsınız program sunun şu bacınıza :KK16::KK200:
ben çalışan bir kadınım hafta içi temizlik yapmaya vaktim olmuyor malesef hafta içi hiç temizlik yapmıyorum ama her akşam yatarken oturma odamı ve mutfağımı toplarım bir gırgır yaparım cumartsi günü eşim 8,30 da işe gider o gidince yatmam yatak odamı toplarım geceden makina çalıştırdıysam çamaşırlarımı sererim bulaşık makinemi boşaltırım daha sonra banyo ve tuvaletimi çamaşır suyuyla ovarım durulamadan bırakırım öyle bütün evi baştan aşağı dip köşe koltuk ve dolap altları dahil süpürürüm silerim toz alırım balkonlarımı yıkarım en son tuvalet ve banyomu durulayıp işimi bitiririm dip köşe olduğu için ve çocuk olmadığı için bizi 1 hafta idare ediyor:KK68:

Anladım saygılar kardeş :)
Valla sözlerim tıkandı...
yaaa yapma seni severim belki demisindir aman ithal ürünü herkez alır ama ben keyfi alarak yapıyorum bizim milley biraz fazla kanaatkar diyim benden kat kat durumu iyidir ama sabah kahvaltısını öenm vermez yada soguk kahvaltı sever

ben bunları keyfi alarak nerde ithal ürün satılıyor diye hususi giderim

bn çalışsam karım 11 e kadar yatsın geleyim ev temizleyeym yok öyle bi dünya :KK14:
Benim babam da yaşlı, agir da bir isi var.
Annemse yılların ev hanımı. Evde bir de benim gibi genç kız var.
Yine de perdeleri asar, makinanın bitme sesini duymussa çamaşırları asar ,yazın balkon yıkar, her pazar ve bayram günleri kalkar kahvaltı hazırlar, alışveriş görevi tamamen ondadır. Fındıkları cevizleri o kırar, balkabagini o oyar , kestaneyi o çizer :)
Ne var yani, çalışıyor diye evde hicbirseye elini sürmeyecek mi?
Şimartmayin bu kadar kocaları :)
Filazof Erict Fromm'un da dediği gibi : insan ugruna emek harcadığı şeyi sever

Yok ben adamın yaptığına değil, banyo temizliğinin ayda bir kez yapıldığına takıldım. Sanırım ben yanlış anlıyorum. Biz günlük temizleriz de o bakımdan...
eee heralde banyo sacla durcak hali yokm haftada bi temizlenir dusa kabın duvarlar icin ben camasır suyu kullanıyorum ovma aislerini kastederek yazdım yoksa her askma banyo temizlemiyo esim o kadar degil malesef keske yapsa

Aksam oturma odasini, mutfagi topluyorum. Evde iki kisiyiz zaten devamli ev pek dagilmiyor. Banyo ve tuvaleti yikiyorum. Sabah kalkip kahvalti ettikten sonra disari cikiyorum bazen.

Eger aksam disarda yemeyeceksek oglenden sonra gelip aksam yemegi hazirliyorum, genelde basit yemekler olur ve 3 cesit yapmam, 1 cesit yaparim yanina en fazla salata corba olur.
2-3 gunde bir de evi supuruyorum.
Bu kadar.
Buyuk temizligi devamli yapmam, yapacak zaman esimle birlikte yapariz haftasonu bir gun ayirip.

2 kisi oldugumuz icin cikan camasir bulasik cok olmuyor ve vakit almiyor pek. Ütüyü de ben yapmam eşim yapar.

yaaa yapma seni severim belki demisindir aman ithal ürünü herkez alır ama ben keyfi alarak yapıyorum bizim milley biraz fazla kanaatkar diyim benden kat kat durumu iyidir ama sabah kahvaltısını öenm vermez yada soguk kahvaltı sever

ben bunları keyfi alarak nerde ithal ürün satılıyor diye hususi giderim

Tatlım benim zaten her yerimiz ithal emin ol bizde köy pazarından alışveriş yapmıyoruz heee keşke yapabilsek ama mümkün olmuyor bulamıyoruz..
Önemli olan burda ne yediğini üstüne basa basa belirtmen .
Bende severim seni şahsına münhasır bir yapın var ,böyle yaşadığını da yalan söylemediğini de düşünüyorum ama bunları sözle belirtmek itici oluyor bence .
Yani benim en büyük hatam sürekli dışarda yemek yemek mesela ama bunu karşıdaki insanlara matah bir şeymiş gibi anlatsam sanırım hakkımda ne görgüsüz bu witch yeaaa derler ;)
Yediğin içtigin sana kalsın derler
Boşuna da demezler aslında...

Back
X