• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temiz düzenli ev planlı yaşam

Günaydın.
Hava cok soguk Bugün ve çok tembel hissediyorum kendimi.
Acilen yapilacak isler listesi olusturup bir yerden başlamazsam yine tüm gün bosa gececek.
Bugün çarşamba..
Once mutfağa gireyim bir yandan kahvalti hazirlarken bir yandan bulasiklari makineye yerlestirip calisturayim.
Makineye çamasir atayim.
Evi supureyim bugün sadece supurulecek
Çorba ve yemek yapilacak.
Ütü yapilacak
Yine disari islerim var.
Hadi bana kolay gelsin

Merhaba hanımlar...

Günlük ev işlerimi yetiştiremiyorum. Nedendir bilmiyorum ev isi bitmeden gün bitiyor. Ben doğru düzgün iş yapamadığım halde gün sonunda bitmiş oluyorum. Evim her daim dağınık bir tarafi yaparken diğer taraf dağılmış oluyor ve haliyle işler hiç bitmiyor. Bir müddet sonra bende bıkmış oluyorum.
Yapmak istedigim çok sey var ama ne çocuklara ne kendime vakit kaliyor.
Daha planlı olursam daha düzenli ve temiz bir evim olur belki. Böylece hem çocuklara hem kendime vakit ayirabilirim. Eve çat kapi biri gelirse göğsümü gere gere açar kapiyi içeri davet edebilirim belki.
Var mi benim gibi bir türlü evine düzen kuramayan. Haydi destek olalim birbirimize.
Merhabalar ben de aynı durumdayım ve bu sıralar evimi iyice aksattım bir toparlanmam gerekli beni de aranıza alır mısınız

Günaydın kızlar. Son günlerde pek bakamadım konuya. Küçük oğlum hastaydi. Günlerce ateşi çok yüksekti. Böyle olunca benim modum hemen düşüyor. Enerjim kalmıyor hiç. İnanın günlerdir iş adına nerdeyse hiç bir şey yapmadım. Sadece ortalığı ve mutfağı topladım ve yemek yaptım o da tek çeşit. Bugün biraz daha dinamik hissediyorum kendimi. Hemen planimi yapayım.

Dört buçukta evde olurum. Aslında kuru fasulye yapacaktim ama ne fasulye isladim ne de et çıkardım. DaHa pratik birseyler yapayım. Fikirlere açığım.

Ortalık toplanacak ama fena dağıldım bu hafta. Benim evim savaş alanına dönüyor arkadaşlar. Oyuncaklar kıyafetler kitap kağıt kalem ne ararsanız ortada oluyor. Kızıyorum ama değişmiyor ve cok vaktimi alıyor.

Yemek işini çabuk halledersem banyoyu yikarim. Bugün çamaşır yikamam çünkü geç saate kalınca konu komsuyu rahatsız etmek istemiyorum. Kurutmasi da var çünkü.

Büyük oğlum bensiz kitap okumuyor. Ona eşlik ederim bir müddet ve odevleriyle ilgilenirim.

İnşallah kahve eşliğinde 5-10 sayfa kitap okuyabilirim. En büyük zevkim.

Bugünlük benden bu kadar.

Kızlar neredesiniz... Yok mu temizlik yapan.
yesa yesa
innuk innuk
Huuu tembeller siziiiş kalkın bakim :sinirli:

E ehl-i keyf hoşgeldin canım. Çalışıyor musun?

Kızlar burda her gün bir görev yazalım. Hep beraber onu yapalım kızlar.

Bu gün mesela ocak fırın davlumbaz üçlüsünü silelim mi. temiz olanlar da buzdolabını düzenlesin . O da düzenleyse zaten bu topik için fazla :D

Günaydın kızlar. Günlerdir sessizsiniz. Ben ocak fırın davlumbaz üçlüsüne varım çok ihtiyaçları var çünkü. Buzdolabina da varım ama önce günüm var ancak akşam üzeri yapabilirim. Hepimize kolay gelsin

Günaydın kızlar. Günlerdir sessizsiniz. Ben ocak fırın davlumbaz üçlüsüne varım çok ihtiyaçları var çünkü. Buzdolabina da varım ama önce günüm var ancak akşam üzeri yapabilirim. Hepimize kolay gelsin
Ooo süpersin canım. Silince resim de atalım mı :5:

Kızlar ben de çalışan ve 1 bebek(1.5) 1 çocuklu (6 yaş) bir anne olarak ev işlerini yetiştirmekte zorlanıyorum açıkçası. Bebeğime annem bakıyor, yakın oturuyoruz, bir de işten gelince ona ev işlerinde yardım etmek zorundayım akşama kadar çocukla bir şey yapamadım diye şikayet ediyor :KK14: Daha sonra kendi evime gidiyorum, sobalı evde oturuyoruz, yemeği zor yetiştiriyorum. eşim Allah razı olsun çok yardımcı oluyor. ama yine de evdeki dağınıklığa engel olamıyorum. :KK12:
Geçen Hafta çok güzel bir kitap gördüm internette Japon yazar Marie Kondo'nun 'Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle Topla Rahatla' kitabı hemen sipariş verdim. Bu arada internetten de konu ile ilgili blogları okudum, önce evdeki kıyafetlerden başladım toplamaya, kitap henüz elime ulaşmadı. Ama ne kadar gereksiz ve fazla kıyafet varsa hepsinden kurtuldum (3 koca çuval çıktı :KK59:) Dolaplarımda o kadar fazla yer açıldı ki, önceden dolaplarım yetmiyordu.. düşünün... Şimdi sıra mutfak düzenine geldi.

Evdeki fazla ve gereksiz ne varsa her şeyden kurtulucam inşallah.. :KK58: Sadeleştikçe ev düzeni daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. :süslü:

9 ARALIK CUMARTESİ
GÖREV
ocak fırın davlumbaz 3lü silmek

YAPANLAR
1.

şu an için kimse yok ama olacak:)

Kızlar ben de çalışan ve 1 bebek(1.5) 1 çocuklu (6 yaş) bir anne olarak ev işlerini yetiştirmekte zorlanıyorum açıkçası. Bebeğime annem bakıyor, yakın oturuyoruz, bir de işten gelince ona ev işlerinde yardım etmek zorundayım akşama kadar çocukla bir şey yapamadım diye şikayet ediyor :KK14: Daha sonra kendi evime gidiyorum, sobalı evde oturuyoruz, yemeği zor yetiştiriyorum. eşim Allah razı olsun çok yardımcı oluyor. ama yine de evdeki dağınıklığa engel olamıyorum. :KK12:
Geçen Hafta çok güzel bir kitap gördüm internette Japon yazar Marie Kondo'nun 'Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle Topla Rahatla' kitabı hemen sipariş verdim. Bu arada internetten de konu ile ilgili blogları okudum, önce evdeki kıyafetlerden başladım toplamaya, kitap henüz elime ulaşmadı. Ama ne kadar gereksiz ve fazla kıyafet varsa hepsinden kurtuldum (3 koca çuval çıktı :KK59:) Dolaplarımda o kadar fazla yer açıldı ki, önceden dolaplarım yetmiyordu.. düşünün... Şimdi sıra mutfak düzenine geldi.

Evdeki fazla ve gereksiz ne varsa her şeyden kurtulucam inşallah.. :KK58: Sadeleştikçe ev düzeni daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. :süslü:

Hoşgeldin canım.
O kitabı ben de okudum bir gazla evde ne var ne yok herşeyi attım. Ben biraz fazla abartmışım bazı şeylerin yokluğunu aramadım değil :D ama yine de sadeleşince ev gayet kolaylaştı herşey... Yine de 3 çocuk olunca herşey karışıyor.

yesa yesa
innuk innuk

Bu gün mesela ocak fırın davlumbaz üçlüsünü silelim mi. temiz olanlar da buzdolabını düzenlesin . O da düzenleyse zaten bu topik için fazla :KK70:
ben bugün mikrodalga fırınımı temizledim
mutfak dolaplarımı sildim
yarın inş camlarımı sileceğim

yesa yesa
innuk innuk

Bu gün mesela ocak fırın davlumbaz üçlüsünü silelim mi. temiz olanlar da buzdolabını düzenlesin . O da düzenleyse zaten bu topik için fazla :KK70:
evet çalışıyorum öğretmenim 5 ve 3 yaşlarında iki çocuğum var
ya hayattan şikayet etmek istemiyorum
ama hem ev hem çoluk çocuk hem iş bu sıralar iyice tükenmişliğe vurdum gitti
Anka Anka seni zayıflama gruplarından tanıyorum:KK68:
gerçi tanıyorum derken sadece 12.takımın kaptanı olduğnu biliyorum

Ay benim evimde toplanmiyir. Salonu düzeni saglayip orada oturuyorum. Mutfagi temizlemek zorunda kaliyorum. Yatak odam elbise dolu. Eve petek döşendi 2 hafta önce yerleri sildim supurdum. Perdeler yikandi camlar silindi. Yatak odasinu bastan asagi duvarlari dolaplari sildik bitirdik iesimle.

Bugun salon ve mutgak kapısını sildim . Diger odalarin 3 tane kapisi kaldi silecek. Keyfime bakar artik :)

Back
X