• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

(tembellik)var mı başka ben gibi

Bir haftadır aramızda bunun esprisini yaptığımız, 2 tembel misafirim vardı. Resmen ruhum daraldı aynı evde. 😱 Mümkünse dışarıda görüşelim, uzun süreli vakit geçirmeyelim dedim 😂
Kendim tembel olmadığım gibi tembel insanlara da aynı evde tahammül etmekte zorlandığımı farkettim.
Yatılı gelen misafirin salondaki yatak yorgana yaslanması,çay kaşığı bile kaldırmamasi ve amaaaağğn boşver biz gidince hallolur gevsekligiyle ben çok bile dayanmisim ayol. Kendim böyle olmadığım gibi böyle olan insanlara da tahammülüm yok

köfteler parçalanmış çıkıyor patlıcan da olmuyor.patatese harika ama bir de mısır patlatıyor :KK45:
Airfry dan mi bahsediyorsun ceycey. Ben de fiyatı düşerse almayı düşünüyordum ya,çok ballandıra ballandıra anlatıyorlardı çünkü. Yok kuzu şiş yaptım,yok buzluktan köfte indirdim buzuyla attım falan bende 3 bebeyle baya ozenmistim temizliği de pratik,ekipmanlarını da alırdım diyordum şöyan soktadayim ceycey:olamaz::KK14:o_O

Merhaba benim doğum haritamda en yüksek iki element hava ve ateş çıktı. Yani hava 5 ateş 4.
Toprak ve su 3 tü. Bana da var mı bir yorumunuz, yazınız ilgimi çekti🙃
Dediğim gibi uzman değilim biraz ilgi duyduğum bi konu. Hava ile ilgili bilgim yok ama ateşi biliyorum, kardesim için bakmıştım.
Ates adından da belli çabuk sınırlenip parlıyorlar, ciltleri kuru egzama gibi deri hastalıkları yasıyorlar genelde. Tabiatı sıcak oldugu için sıcağı sevmezler. Soğuk su atesi söndürmesi gibi onları rahatlatır. Atılgan yerinde duramaz canlı aktiftir. Uykuyu sevmezler. Hazır cevaptır. Tansiyonları da yuksek oluyor yerinde duramdıkları sinirlendikleri için.

Kardesim de coğunlugu vardı.

Sizde karakter özellikleri dengelenir. İki farklı durum ortaya cıkar. Bu da denge yaratır. İçinizde aslında koçluktan kaynaklı bi enerji ve hareket potansiyeli daima mevcuttur. Ama yükselen yengeç sizi bazen biraz yavaşlatır. Yani yavaşlıktan ziyade daha emin adımlarla ilerleme gibi. Görünüş olarak daha sakin ve yumuşak durursunuz. Ama içinizde fırtınalar vardır.🙃 ev işlerine göre yorumu ne olur bilemiyorum o çok spesifik bi durum ve burçlarla alakalı değil genel bi yorum yapıyım dedim🙂
Çok doğru kesinlikle. Bazen koçluk tuttumu tutuyor. Bazense özellikle ailevi durumlarda özel ilişkilerde yengeç gibiyim 🥲 doğum haritası analizi almış kadar oldum sağolun valla 🤭

Dediğim gibi uzman değilim biraz ilgi duyduğum bi konu. Hava ile ilgili bilgim yok ama ateşi biliyorum, kardesim için bakmıştım.
Ates adından da belli çabuk sınırlenip parlıyorlar, ciltleri kuru egzama gibi deri hastalıkları yasıyorlar genelde. Tabiatı sıcak oldugu için sıcağı sevmezler. Soğuk su atesi söndürmesi gibi onları rahatlatır. Atılgan yerinde duramaz canlı aktiftir. Uykuyu sevmezler. Hazır cevaptır. Tansiyonları da yuksek oluyor yerinde duramdıkları sinirlendikleri için.

Kardesim de coğunlugu vardı.
Evet cildim her daim kurudur.🙄 egzama da strese bağlı ara sıra. Gerçekten tez canlı ve cabuk sinirlenir hemen de sakinleşirim🤭 düşük tansiyonlu degilimdir stresten bazen cıkar. Ve evi sıksık havalandırırım daralırım kapalı alandan.
Hava Allahtan yüksek de dengeliyor şu ateş olayını. Teşekkürler✌🏼

Dediğim gibi süt ürünleri soğuk tabiatlı, toprakda durgun ve hareketsiz. Kışın toprak ürün verir mi? Bahar gelir sıcak vurur canlanır. Size ısı lazım. Bu konuda uzman değilim instagramda uzman sayfalar var. Orada micaza göre beslenme anlatılıyor bi bakarsın oraya canım
Mesela diyetisyenim birkac kere yogurtlu diyet listesi ya da yogurtlu detoks vermisti. Hicbirinde dogru durust kilo veremedim, tam uydugum halde o da şasirdi. Ne zaman tavuk et verdi hem diyet daha rahat gecti hem kilo verdim. Kendisime de dedim yogurt yaramiyor bana diye ama hala veriyor

Demir vitaminine filan baktir bence…haricinde yeni
Hamilesin ne kadar kucuk olsa bile bebek cok enerji yiyor…bulantilarin baslamadan tadini cikar bol
Bol yap tembellik, cunku bebekten sonra olmayacak-olamayacak😐😂

gün boyu hiç birşey yapmadan oturabilirim,ev temizlemek gelmiyor içimden,dolasıyla misafir de kabul etmiyorum,yemeği eh işte yapıyorum,eve girince pijamayayı bi giyerim daha da çıkarmam,geç yatarım tatil günüyse 12 de kalkarım,zorunda değilsem kimseyi aramam(ağzım yoruluyor)ben tek miyim yaaa,aslında enerjik de olmayı içim istiyorda,bedenim istemiyor
Maalesef ben .

Ben üşengeç demeyi tercih ediyorum :D hele o girdaba bi girdiysem her şeye ölümüne üşeniyorum. Ama başlarsam bitirmeden bırakmam ve çok hızlı yaparım. Öğrenciyken, annem tatil bitmeden dolabını düzelt dolabını düzelt diye kırk defa söylerdi. Daha çok var diye yapmazdım. Annem de işi çok oranın bitiremeyeceksin diye söylenirdi. Tatilin bitmesine 2 gün kala bir girişirdim dolaba, 2 saat içinde biterdi hepsi annemin ağzı açık kalırdı:D hala da öyleyim, kafaya koymam gerek sadece. Benim hakikaten başlamak bitirmenin yarısı 😄

Merhabalar bi sorum olacak benim adetim bitikten 2 gun sonra soğan suyuna başladım 6 gun sonra bıraktım aradan iki hafta gecti kahverengi akintim oluyor ve kasik ağrısı ve karın ağrısı oluyor karnıma kramp girip göğsüme kadar çıkıyor neden olabilir lütfen cevap

Qma adetim e 12 gün var
Ya ben bişey kaçırdım ya da siz :KK57: :KK57: :KK57: Ne alaka??

Benim yerime konu açtığın için tşkrler
Bende birebir aynıyım ama aynı zamanda rahatsızım bu durumdan . işlerimi erteleye erteleye yaptığım için bütün güne yayılıyor ortaya yarım yamalak işler çıkıyor. Oturduğumdanda bişey anlamıyorum. çalışkan olmak için dua ettiğimi bilirim

Sabahtan öğlene kadar çalışkan fırfır dönüp bütün işlerini bitiren biri olsamda sonrasında içim rahat tembellik yapsam keşke😥
ben de dua ediyorum,inan ki aslında memmun değilim,daha çok insanla konuşup hal-hatir sormak çok güzel,ev mis gibi olunca çok mutlu oluyorum,ahh yapması da bana kalmasa

Yani pis bir şey, vücuda zararlı fazla kalması, ileride hastalık sebebi olur tutmayın. Hem bu yaştan böyle olursanız iyice alışırsınız üşengeçliğe ilerisi daha zor olur sizin için bir an önce yenin bunu canınız istemese de hemen kalkın gidin
Espri mahiyetinde yazmıştım ama üşengeçliği yenme konusunda çook haklısınız :(

Mizacın bu olabilir canım. Hava su ates ve toprak. Sen topraksın büyük ihtimalle.topragın özelliklerini tasıyorsun. Sakin yavaş ve doyumsuz. Yani ne kadar uyursan uyu uykuya doyamazsın. Yavaş hareketi yavaş konuşmayı yada hiç konuşmamayı tercih ediyorsun.

Cok tv izlemek, çok yemek yemek, çeşitli ve ayakta karışık yemek, sizi bozar.
Mizacın geregi vücudun da kan akışın da buna yetişemez.
Bu durumdan rahatsızsan sıcak yemek, düzenli yemek ve sıcak tabiatlı yemek yemeli, spor yapmalısın,
Mesela yogurt soğuk, bal sıcak tabiatlıdır.
Pekmez baharat sıcak, peynir soguktur.

Soguk yiyecek seni yavaşlatır. Sıcak atesler.
Bunlara dikkat etmezsen doğumdan sonra da halsiz kalırsın, ki en aktif olacagın dönem, depresyona girebileceğin bi dönem, önlemini al canım
valla bilmem ki;28kasım sabah saatlerinde doğmuşum,tansiyonum hep 10/6–9/6 dır,yemeği yavaş yemeyi severim,kavga gürültüyü sevmem,yavaşımdır(annem sinir olurdu koca karı gibi iş görüyorsun diye),et ürünlerini özellikle kırmızı et eğer yememek gibi bi tercihim varsa yemem,daha ziyade tavuk,balığı yemek zorunda olduğum için iki ayda falan yerim,sizin söylediklerinizi destekliyor mu

gün boyu hiç birşey yapmadan oturabilirim,ev temizlemek gelmiyor içimden,dolasıyla misafir de kabul etmiyorum,yemeği eh işte yapıyorum,eve girince pijamayayı bi giyerim daha da çıkarmam,geç yatarım tatil günüyse 12 de kalkarım,zorunda değilsem kimseyi aramam(ağzım yoruluyor)ben tek miyim yaaa,aslında enerjik de olmayı içim istiyorda,bedenim istemiyor
konuyu ben açtım sandım :D

valla bilmem ki;28kasım sabah saatlerinde doğmuşum,tansiyonum hep 10/6–9/6 dır,yemeği yavaş yemeyi severim,kavga gürültüyü sevmem,yavaşımdır(annem sinir olurdu koca karı gibi iş görüyorsun diye),et ürünlerini özellikle kırmızı et eğer yememek gibi bi tercihim varsa yemem,daha ziyade tavuk,balığı yemek zorunda olduğum için iki ayda falan yerim,sizin söylediklerinizi destekliyor mu
Çabuk sinirlerin misin. Miden rahatsız mı gegirme yasarmısın. Su grubunun özellikleri var.
Mesela ben de su grubundayım benim sinirlenmem için allah korusun afet gibi seylerin olması lazım oda sinir değil patlama noktası bayılma gibi.
Tansiyonum düşük sizin gibi eti ağzıma sürmezdim simdi zorunlu olduğumu bildiğim içim bi parca yiyorum.

Çabuk sinirlerin misin. Miden rahatsız mı gegirme yasarmısın. Su grubunun özellikleri var.
Mesela ben de su grubundayım benim sinirlenmem için allah korusun afet gibi seylerin olması lazım oda sinir değil patlama noktası bayılma gibi.
Tansiyonum düşük sizin gibi eti ağzıma sürmezdim simdi zorunlu olduğumu bildiğim içim bi parca yiyorum.
sinirlenmem öyle çok çabuk,geğirme var çokça(istemsiz oluyor)tedirgin ve bundan sebep de garanticiyim,bir de soğuğu hiç sevmem,üşüdüğümde bitiyorum, eğer güneş yoksa havada soğuksa bildiğin buda heykeliyim ben😂

Back