Tektaş sorunu

Prof hocana sorsana bi bu ekonomik koşulda hala önermesi geçerli mi? :)
Mezun oldum nasıl sorabilirim sizce ? Ama geçerlidir yalanciktan kocaman yüzük almak insan kandırmaya giriyo çünkü ama her insanın olaylara verdiği tepkiler baskadir isteyen istediği şekilde yorumlar. Siz normal karşılarken ben kendimi kandırılmış gibi hissederim. Ve de proflara meydan okumam :)

Proflar ilah değil. Teoriler fikirler çürütülebilir. Bir makale yazarsın. Yayınlandıktan 1 gün sonra karşıt makale çıkar. Ben okurum o yüzden akademiden biri olarak. Verirken gerçek diye kandırdıysa tabi hiç hoş değil. Neyse size iyi günler

40 yasindayim, annem 63 yasinda vefat etti ama 1957 dogumluydu yani hic de yeni jenerasyon falan degil. Annemde elmas vardi dedim, sonrasinda zamanla o da pirlantaya yoneldi. Biz selanik gocmeniyiz, sizin o taraflarda gelenek nasil bilemem ama bizde mucevher her zaman vardi

Size hediye olarak atin bilezik yerine imitasyon takilsa ne hissedersiniz?

bu konuda adamın taktığı sahte çıkmamış , adam açıkca uygun fiyatlı demiş. kimse kendisine gerçek gibi sunulan şeyin sahte çıkmasını istemez o ayrı bu konu ayrı

hah işte demek istediğim de bu, size göre sizin doğrunuz genel geçer doğru demek değil. yani herkes evlenme teklifini pırlantayla yapmak zorunda değil.

Alındıktan sonra araştırmış olabileceğini düşünemedin herhalde olsun ne yapalım herkes bir değil

Siz ne aldınız ona mesela bır rolex saat aldınızmı

Maddiyatla el alemle ilişki yürümez

hah işte demek istediğim de bu, size göre sizin doğrunuz genel geçer doğru demek değil. yani herkes evlenme teklifini pırlantayla yapmak zorunda değil.
Tektas deyince anladigimiz seyler farkli o zaman, burda ayriliyoruz. Evlenme teklifi tektasla yapilir, tekras dedigimiz sey de pirlantadir. Zirkonyum tek tas olmaz, ona cakma denir

Demek bundan bizim ailede de önem görüyor, anne tarafım selanik göçmeni olan karadenizliler.
Kırk kilo altının olacağına bir yadigarın olsun, maddi şeyler gelip geçici, yadigarlar nesilden nesile aktarılan mirastır derler.
Büyük anneannemin harp zamanı demir üstüne basılarak yapılmış dandik yüzüğü (taşsız belirteyim) bile bende şuan.
Nişanlısı gidip de dönememiş, 70 yaşında bile gözü yaşlı bakardı yüzüğe.

Hah iste tam olarak bu, benim annemde hicbir zaman asiri fazla altin olmadi, sade ve şık ama muhakkak mucevheri olan takilari vardi

Tektas deyince anladigimiz seyler farkli o zaman, burda ayriliyoruz. Evlenme teklifi tektasla yapilir, tekras dedigimiz sey de pirlantadir. Zirkonyum tek tas olmaz, ona cakma denir
evlenme teklifi tektaşla yapılır kanunu falan varda benim mi haberim yok yahu illa tektaşla yapma zorunluluğu yok , yadigar yüzükle de olur ,alyansla da olur, sizin canınız tektaşla istiyor olabilir ama herkes öyle yapmak zorunda değil. tektaşın ne olduğunu biliyorum

Altının değeri var ama taşın yok yatırımlıkta kullanılıyor Tabiki üzülürüm ama aynı değil aslında benim takıldığım konu şu 2 ay pırlanta olmasa da mutluyken gelen eleştiriler üzerine üzülmesi yani bunlar konuşulmamalı kimse mecbur bırakılmamalı erkeklerin gerçekten çok anladığını sanmıyorum

Hah iste tam olarak bu, benim annemde hicbir zaman asiri fazla altin olmadi, sade ve şık ama muhakkak mucevheri olan takilari vardi
En eski medeniyetlerde bile değerli taşın sembolize ettiği şeyler var.
Eşsiz olması, en dayanıklı maddelerden biri oluşu, şans ve sağlık getirdiğine inanılması, her darbeden sapasağlam çıkmasıyla sonsuzluğun timsali oluşu vs.

Ha olmuş ha olmamış ayrı konu, ister kola kapağıyla teklif edilsin de, taşın manasını ve simgelenen şey bilinmeden ‘çakma’ ile bir tutulup, maddesel düşünce ile arzu edenleri yargılama cidden bilgi eksikliği bana kalırsa.
Tek taş başkadır arkadaş, alınamıyorsa almasın, sevmiyorsa takılmasın amma velakin mitolojiden uygarlıklara kadar eskiden beri varolan bir şeye de popülizm damgası vurulmasın, komik oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…