- 14 Mayıs 2017
- 1.949
- 2.458
Herkesin hayata bakış açısı farklıdır işteHer koşulda katıldığım bir önerme değil. Burada çok konu var. Ne istesem harcarım, paradan kısmaz ama bana değer vermiyor, 2 sohbet etmiyor bazen yüzüme bakmıyor diye.
Nasıl ya ben şimdi bl.. dia.. a gidip bakım yaptırabilir miyim? Nedense b.. d.. bana çok itici geliyor.. Kapalıçarşı’ya gidip hrd sertifikalı almak daha mantıklı geliyor.Blue dia…. Yapıyor başka markanın olsa da. Zaten firmaların ikisinin de sahibi aynı kişiler
Prof hocana sorsana bi bu ekonomik koşulda hala önermesi geçerli mi? :)Herkesin hayata bakış açısı farklıdır işteben prof hocama katılmayı tercih ediyorum.
Mezun oldum nasıl sorabilirim sizce ? Ama geçerlidir yalanciktan kocaman yüzük almak insan kandırmaya giriyo çünkü ama her insanın olaylara verdiği tepkiler baskadir isteyen istediği şekilde yorumlar. Siz normal karşılarken ben kendimi kandırılmış gibi hissederim. Ve de proflara meydan okumam :)Prof hocana sorsana bi bu ekonomik koşulda hala önermesi geçerli mi? :)
Proflar ilah değil. Teoriler fikirler çürütülebilir. Bir makale yazarsın. Yayınlandıktan 1 gün sonra karşıt makale çıkar. Ben okurum o yüzden akademiden biri olarak. Verirken gerçek diye kandırdıysa tabi hiç hoş değil. Neyse size iyi günlerMezun oldum nasıl sorabilirim sizce ? Ama geçerlidir yalanciktan kocaman yüzük almak insan kandırmaya giriyo çünkü ama her insanın olaylara verdiği tepkiler baskadir isteyen istediği şekilde yorumlar. Siz normal karşılarken ben kendimi kandırılmış gibi hissederim. Ve de proflara meydan okumam :)
40 yasindayim, annem 63 yasinda vefat etti ama 1957 dogumluydu yani hic de yeni jenerasyon falan degil. Annemde elmas vardi dedim, sonrasinda zamanla o da pirlantaya yoneldi. Biz selanik gocmeniyiz, sizin o taraflarda gelenek nasil bilemem ama bizde mucevher her zaman vardianneniz yeni kuşak sanırım ? çok genç olmalısınız zira annelerimizin zamanında maneviyata daha çok önem verilirdi beyler kendi annelerinin yüzüklerini (kayınvalideler özellikle en değerli yüzüğünü saklardı geline bunu takarsın diye) o yüzükle teklif edilir söz verilirdi ne pırlantası ne tek taşı ? antepliyim burada kilolarca altın takılır tektaşa hiç önem verilmez bolca altın takılır . belki öyle kültürü vardır erkek tarafının ?
insanlar yok gelinlik kadar elzem yok bilmem ne diye diye kadınlar da evlilik stresi beklenti bulamayınca üzüntüsü yaşıyor,erkekler nasıl yetiştiricem endişesi yaşıyor.isterse evlendikten sonra da alınır ya da söz kesileceği zamanda alınır durumu olan isteyen önce de alır bu işlerin şartı şurtu yoktur.
Size hediye olarak atin bilezik yerine imitasyon takilsa ne hissedersiniz?Kaç kişinin vardı yaygınmıydı yapmayın yahu kandırmayalım kendimizi istisna değil geneli konuşuyoruz ayrıca konudan sapmak istemiyorum benim derdim başkalarına göre yaşamak bu sebepten anasından babasından yada eşinden sevgilisinden beklentiye girmek normal bir yüzükle pırlantanın bi farkı olmamalı konu sahibi bunu önemsemezken sahte gibi yorum alması pırlanta olsa bu seferde taşı küçük denilecekti taş büyük olsa “ay bu c mi d mi “muhabbeti olacaktı ne gerek var millet konuşacak diye moral bozmaya iki ay mutluyken yoktan yere saçm sapan geneller yüzünden ilişkiyi zedelemeye
bu konuda adamın taktığı sahte çıkmamış , adam açıkca uygun fiyatlı demiş. kimse kendisine gerçek gibi sunulan şeyin sahte çıkmasını istemez o ayrı bu konu ayrıSize hediye olarak atin bilezik yerine imitasyon takilsa ne hissedersiniz?
hah işte demek istediğim de bu, size göre sizin doğrunuz genel geçer doğru demek değil. yani herkes evlenme teklifini pırlantayla yapmak zorunda değil.40 yasindayim, annem 63 yasinda vefat etti ama 1957 dogumluydu yani hic de yeni jenerasyon falan degil. Annemde elmas vardi dedim, sonrasinda zamanla o da pirlantaya yoneldi. Biz selanik gocmeniyiz, sizin o taraflarda gelenek nasil bilemem ama bizde mucevher her zaman vardi
Alındıktan sonra araştırmış olabileceğini düşünemedin herhalde olsun ne yapalım herkes bir değilHepsini biliyorsun da pırlantanın karanlikta parladığını bilip (!) karanlıkta bakıyorsun ama?Sakızlardan çıkan fosforlu plastik tek taşlar onlar, tak kapat ışıkları bak. Bir de egoist muamelesi yapmışsın kadına komedi yazdıkların ortada
“R”Alındıktan sonra araştırmış olabileceğini düşünemedin herhalde olsun ne yapalım herkes bir değil
Siz ne aldınız ona mesela bır rolex saat aldınızmıŞimdi asıl meseleye daha geniş bakacak olursak hayatta herşeyi sana daha azı layık bulacak bir adam var sen razı olurmusun ve imkanı varken bi tık daha iyi bişey yapabilecekken kendi harcamalarına kısmazken ..
İnanın başa gelince öyle olmuyormuş ben de sizin gibi diyordum hep
Tektas deyince anladigimiz seyler farkli o zaman, burda ayriliyoruz. Evlenme teklifi tektasla yapilir, tekras dedigimiz sey de pirlantadir. Zirkonyum tek tas olmaz, ona cakma denirhah işte demek istediğim de bu, size göre sizin doğrunuz genel geçer doğru demek değil. yani herkes evlenme teklifini pırlantayla yapmak zorunda değil.
Su konuyu erkek arkadasima sordum, tepkisi “nasil yani cakma tektas mi takmis kiza?” Dedibu konuda adamın taktığı sahte çıkmamış , adam açıkca uygun fiyatlı demiş. kimse kendisine gerçek gibi sunulan şeyin sahte çıkmasını istemez o ayrı bu konu ayrı
Demek bundan bizim ailede de önem görüyor, anne tarafım selanik göçmeni olan karadenizliler.40 yasindayim, annem 63 yasinda vefat etti ama 1957 dogumluydu yani hic de yeni jenerasyon falan degil. Annemde elmas vardi dedim, sonrasinda zamanla o da pirlantaya yoneldi. Biz selanik gocmeniyiz, sizin o taraflarda gelenek nasil bilemem ama bizde mucevher her zaman vardi
Böyle kendi kendine eğlenenmesini bilen insanlara bayılıyorum“R”hem de fosforlu
Hah iste tam olarak bu, benim annemde hicbir zaman asiri fazla altin olmadi, sade ve şık ama muhakkak mucevheri olan takilari vardiDemek bundan bizim ailede de önem görüyor, anne tarafım selanik göçmeni olan karadenizliler.
Kırk kilo altının olacağına bir yadigarın olsun, maddi şeyler gelip geçici, yadigarlar nesilden nesile aktarılan mirastır derler.
Büyük anneannemin harp zamanı demir üstüne basılarak yapılmış dandik yüzüğü (taşsız belirteyim) bile bende şuan.
Nişanlısı gidip de dönememiş, 70 yaşında bile gözü yaşlı bakardı yüzüğe.
evlenme teklifi tektaşla yapılır kanunu falan varda benim mi haberim yok yahuTektas deyince anladigimiz seyler farkli o zaman, burda ayriliyoruz. Evlenme teklifi tektasla yapilir, tekras dedigimiz sey de pirlantadir. Zirkonyum tek tas olmaz, ona cakma denir
Altının değeri var ama taşın yok yatırımlıkta kullanılıyor Tabiki üzülürüm ama aynı değil aslında benim takıldığım konu şu 2 ay pırlanta olmasa da mutluyken gelen eleştiriler üzerine üzülmesi yani bunlar konuşulmamalı kimse mecbur bırakılmamalı erkeklerin gerçekten çok anladığını sanmıyorumSize hediye olarak atin bilezik yerine imitasyon takilsa ne hissedersiniz?
En eski medeniyetlerde bile değerli taşın sembolize ettiği şeyler var.Hah iste tam olarak bu, benim annemde hicbir zaman asiri fazla altin olmadi, sade ve şık ama muhakkak mucevheri olan takilari vardi