• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tektaş pırlantada neye dikkat etmeli

Nehir-derin2

Bal oğlum 🥰Lokum kızım😘🤲
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
4.989
5.513
158
33
Kızlar eşimin erkek kardeşi kız arkadaşına evlenme teklifi edecek, tektaş yüzük bakalım akşama dedi benimle gidecek, yüzük seçerken neye dikkat etmeliyiz, şuan için zen pırlantada indirim var diye reklamlarda görüyorum ama sizlerin önerisi benim için önemli bana bi yardımcı olurmusunuz

Zen de Forewer mark sertifikası var.
Siz rengine, berraklığına ve kesimine dikkat edeceksiniz. Maddi durumunuzda karatını belirler yazdığım diğer unsurlarla.
Gittiğimde ne demeliyim cahilde kalmak istemiyorum forever mark koleksiyonuna mı bakıyım desem uygun olur mu:)

Olur tabii ki.
Zaten hemen o koleksiyonu getirirler önünüze emin olun.
Benimkilerde Zenden.
Maç. Kaç liralık pırlanta düşünüyorsunuz.?

Olur tabii ki.
Zaten hemen o koleksiyonu getirirler önünüze emin olun.
Benimkilerde Zenden.
Maç. Kaç liralık pırlanta düşünüyorsunuz.?
1500 2000 falan olur heralde beğenirse parada sıkıntı yapmaz sanıyorum baktım şimdi o koleksiyonada gerçekten güzelmiş

G-H sınıflarından biri olsun
D-E veya F olursa çok daha iyi tabi ama D en pahalısı, bulması da zor.

D demek en beyazı demek,
D, E, F, G, H, I şeklinde devam ediyor. I mesela bakınca sarı olduğu belli oluyor.

renk_pirlanta_roberto_bene.jpg

Karatı önemli. Tek taşın yan taraflarına minik minik taşlar koyup toplam karatı söylüyorlar, ona kanmayın. En büyük olanın karatı ne, onu öğrenin.

Bir de taşlar tam berrak olmuyor, içinde minicik yabancı cisimler oluyor. Örneğin SI 1 berraklığındaki bir pırlantada pırlantaki izleri çıplak gözle göremezsiniz. VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir. VVS taşlarda ise büyüteç ile karar vermek çok zordur. Özellikle VVS1 ile VVS2 taşın farkını anlamak neredeyse imkansızdır. Bu tip taşları anlamak için özel mikroskop gerekmektedir. IF berraklığındaki taşın üstünde ise iz yoktur. Türkiye'de orta karar pırlantalar genelde SI veya VS. Berraklık arttıkça fiyat artar.

pirlanta-berraklik.jpg

Uluslararası sertifikası varsa daha kolay satarsınız. Ama fiyatı arttırır.

G-H sınıflarından biri olsun
D-E veya F olursa çok daha iyi tabi ama D en pahalısı, bulması da zor.

D demek en beyazı demek,
D, E, F, G, H, I şeklinde devam ediyor. I mesela bakınca sarı olduğu belli oluyor.

renk_pirlanta_roberto_bene.jpg

Karatı önemli. Tek taşın yan taraflarına minik minik taşlar koyup toplam karatı söylüyorlar, ona kanmayın. En büyük olanın karatı ne, onu öğrenin.

Bir de taşlar tam berrak olmuyor, içinde minicik yabancı cisimler oluyor. Örneğin SI 1 berraklığındaki bir pırlantada pırlantaki izleri çıplak gözle göremezsiniz. VS taşlarda ise yine pırlantacıların sahip olduğu büyüteç ile pırlantaya bakmanız gerekmektedir. VVS taşlarda ise büyüteç ile karar vermek çok zordur. Özellikle VVS1 ile VVS2 taşın farkını anlamak neredeyse imkansızdır. Bu tip taşları anlamak için özel mikroskop gerekmektedir. IF berraklığındaki taşın üstünde ise iz yoktur. Türkiye'de orta karar pırlantalar genelde SI veya VS. Berraklık arttıkça fiyat artar.

pirlanta-berraklik.jpg

Uluslararası sertifikası varsa daha kolay satarsınız. Ama fiyatı arttırır.
Çok teşekkür ederim inş en doğrusunu seçerim

1500 2000 falan olur heralde beğenirse parada sıkıntı yapmaz sanıyorum baktım şimdi o koleksiyonada gerçekten güzelmiş
Anladım. Ama 1 karatı Forewer mark 20.000 TL.
Siz de beers olmayan pırlantalara bakabilirsiniz zende.
Karatı bütçenize göre biraz daha büyük olur.
Berraklığı genelde vs2 dir zendeki pırlantaların.
Renginide h alabilirsiniz. Ama en azından G ve f renk alın, taşı çok güzel gösterir çünkü, bunu söylemeden geçemeyeceğim.

Anladım. Ama 1 karatı Forewer mark 20.000 TL.
Siz de beers olmayan pırlantalara bakabilirsiniz zende.
Karatı bütçenize göre biraz daha büyük olur.
Berraklığı genelde vs2 dir zendeki pırlantaların.
Renginide h alabilirsiniz. Ama en azından G ve f renk alın, taşı çok güzel gösterir çünkü, bunu söylemeden geçemeyeceğim.
Biz fakir kaldık ya 20 bin de veremeyiz:) ama ben baktım forever mark 2 bine falan da var yakından görmeyince anlayamıyorum gidip bakarım kesin küçücük bişeydir:)

zen den alacaksanız mutlaka forever mark tercih edin taşın üstünde kod var çünkü bir de dünya markası kandırılma riskiniz az olur ama değerinin üstünde fiyatta verirsiniz söylemesi.0.25 karat forevermark bile en az 3500 tl ondan küçük taş işe yaramaz zaten bu bile anca küçük ellerde güzel durur piyasadan da bakabilirsiniz ama mutlaka sertifikası olsun taşın hrd vb.

Biz fakir kaldık ya 20 bin de veremeyiz:) ama ben baktım forever mark 2 bine falan da var yakından görmeyince anlayamıyorum gidip bakarım kesin küçücük bişeydir:)
Hepimizin imkanları farklı.
Bu algıyı oluşturmak istemedim, alındıysanız özür dilerim.:oops:
Ama evet küçücük bir taş olur yoksa.
Diğer ürünlerinde de güzel şeyler var onlara bakabilirsiniz.

Bence Ariş'e de bir bakın. Sanki Zen biraz fazla popüler olduğu için daha pahalı gibi geliyor bana.

Hepimizin imkanları farklı.
Bu algıyı oluşturmak istemedim, alındıysanız özür dilerim.:oops:
Ama evet küçücük bir taş olur yoksa.
Diğer ürünlerinde de güzel şeyler var onlara bakabilirsiniz.
Yok olurmu öyle şey alınmadım ya ben netten baktımda baya büyük duruyodu zene gittim gördüm ki nokta kadar bir taş yani :) alamadık bakalım daha araştırıyoruz

Back