- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.679
- 748
- 49
geçmiş olsun canım. neden rahim filmi istedi? benim bildiğim gebe kalamayanlara uygulanıyor o film.
Rahimde perde var bebegin tutunmasini engelleyebilir dedi o nedenle istedi
perdeyi nasil tespit etti cnm? ultrasonla mi?
Evt cnmtrasonda gosterdi
aslinda yeni degil ilk dusukten sonra demisti ustinde durmadi
Cogu kisinin dogumu olmus bu sekilde 3 dusuk olunca perdeden kaynakli olabilir dedi
6 haftanin dolmasini bekliyorum cnm
InsAllah aldirirsam sorunsuz
Atlatirim
Allahim yardimcib olsun kalbindekini versin canim.
benim rahim, yumurtalik, genetik test sonuclari sorunsuz cok sukur. erkekten geken bozuk spermden kaynaklanirmis buyuk olasilikla. ona da yapuilacak birsey yokmus. kismet. bakalim ucuncu ne olacak
Cuteheart sana da cok gecmisolsun. Cok haklisin üstesinden gelemiyorsan mutlaka profesyonel bir yardım almak şart. Ben o kadar cesur olamadım. 2 düşüğümü hemen emen senin gubi 3 ay arayla yaptım.
3. Gebelik icin 1 yıl bekledim. Ama kendi basıma atlatmaya çalıştım. Ki kocam cok iyi bir insandır ama aklına en daha cok kafaya takmayayım üzülmeyelim diye beni teselli etmek yerine üstünü örttü. Kotu bir dönemdi.
Bütün düşüklerden sonra hemen ise donmuştum herkesten saklamıştım. Kimse bilmemişti ailen dışında.
Baktım böylesi beni cok yoruyor. 3. Düşükten sonra ısı bıraktım kocama da dedim ben çalışmayacan. Cok aktif biri olmama rağmen bütün günümü evde pc basında geçirdim. İcimden gelmeyen hic bişeyi yapmadım. Üzüntümü hic bir zaman bastırmanın. Ağlamak istediğimde ağladım, bi anda aklıma yaşadıklarım geldigimde moralimi bozdum nerede kiminle oldugumu umursamadan.
Ve karşıma kim çıktıysa anlattım. Kim sorduysa anlattım her seyi. Cocuk dusunmuyormusunuz gala diyenlere bütün hikayemi anlattım. Hamileydin noldu diyenlere anlattım. Kısaca herkese. Yabancıya akrabaya önüme çıkana:)
Ve enteresan bi sekilde kendimi cok iyi hissetmeye başladım . Ve baktimki kocam da beni önemsemeye basladi:) üstüme düştü, tesellilere basladi. Çünkü artık baskalarını mutlu etmek icin kendi acımı bastırıyorsunuz. Kimse beni güçlü bilmesin gerek yoktu. İlk başlardaki yanlıştı yaptıklarımın.
3-4 ay evde pinekledikten sonra ise başladım:) bi yandan da tedaviye. Ameliyatlar kontroller derken 8-9 ay sobra tekrar hamilelik, zorlu ve güç bir hamilelik, ama sonu bicir bicir cadı mı cadı bir kız :)
Oyle iste yazmak istedim anlatmak istedim:) ben o kadar abarttimki evlilik yildonumuzde kocacim beni yemege goturdu bi anda yasadiklarim aklima geldi masada basladim hungur hungut aglamaya:) ama hic pisman degilim:) demek istedigim su hic bi seyi baskilamayin ve kimse aman bana acır bana üzülür diye düşünmeyin. İsteyen istediğini düşünsün.
erkekler sanırım konu kapatılırsa üzülmeyeceğiz diye düşünüyorlar
benim eşim de ilk seferde hemen ultrason resimlerini yok etmiş benden habersiz
görürsem üzülürüm diye
bu sefer özellikle tembih ettim
sakın yok etme sonuçlar doktorlara göstermemiz gerekiyor diye
ikincide ben de genel anlamda biraz daha iyiyim
söyle söyleyeyim
ilkinin acısı var hala aslında
ocak sonunda dogmus olcaktı
simdi 3,5 aylık olus oalcaktı die
sokakta gordugum bebeklere bakıp hala bu kadar olmus olacaktı diye düsünüyorum
biraz lafını acacak gibi olsam esim hemen kapatıyor
ikinci düsügü kimseye de söylemedik
cok yakın aile ve cok yakın arkadas dısında
cunku ilkinde ordan oraya duyan biri gelip ben unuttum demisken 3 ay sonra gecmis olsun diyordu
kabuk kaplamıs yara tekrar kanıyordu
ama hic bilmeyen de var
evlenenli 3 sene olcak
bebek yapın bebek yapın hadi diye
o da ayrı bir konu cok meraklıyız biz türkler bu tarz konulara karısmaya
onun dısında ben 2 ayrı dokora gittim
iki de aynı genetik testleri istedi kandan onun icin kan verdim ama daha sonuc cıkmadı
onun dısında ikinci gebelikte kese olusmustu embriyo olusmamıstı olusan kese genetige gönderilmisti
onda da bir sey cıkmadı
doktorlardan biri
rahim filmi istedi
ona bakalım ona göre histeroskopi yapalım dedi ( üniversite hastanesinde profesor )
digeri özel doktor hamileligimi de takip etmis olan
direk histeroskopi onerdi
bu arada üni profesoru olan da histeroskopide direk gözle gördügümüzden daha net bir sonuc alırız
ama sonucta histeroskopi bir ameliyat dedi
ama ben sanırım gözümü karartıp hem de özelde olsun diye direk histeroskopi olcam
doktor ilk adetten sonra ilk hafta dedi
ama ben ilk adetimi oldum mu olmadım mı anlamadım
25 martta kürtaj oldum ikinci seferi
23 nisanda kanamam oldu
ama adet kanaması icin biraz erken gibi geldi
o yüzden beklemeye karar verdim
ikinci adet olusumu beklicem
cünkü gecen yaz ilk düsügümde
önce 1 ay sonra bir ara kanama gelmsiti ama cok az sürmüstü
45 gün sonra normal adet olmustum
o yuzden 23 nisanda oldugum ara kanama mı adet kanaması mı bilemedim
hos 2-3 gun surdu benim normal adetim de o kadar sürer
bi yandan da psikolojik destek almayı dusunmeye basladım
bugun 2 yeri aradım ama
fiyatlar hep böyle ucuk mu istanbulda bilemedim
psikiyatr da degil aradıklaırm
psikolog
400 450 tllerden bahsettiler
2 seans dedi biri ayda 900 tl eder
istanbulda olup psikolog tavsiyesi verebilirseniz de sevinrim
umarım en kısa zamanda hallolur
artık tekrar hamile kalsam da hic o heyecanı yasayamıcam hep endise olcak gibi gelio
ilkinde cok heyecanlanmıstım cunku
hakkımızda hayırlısı
cok gecmis olsun cnm. allah bir daha yasatmasin. ama neden ameliyat olacaksin anlayamadim. rahim filmini cektirmeden operasyona girme lutfen.
bu arara devlet hastanelerinde psikiyatristler ucretsiz cnm. sana avsiyem psikologa gitme psikiyatriste git canim. cunku onlar hakkinda daha net karar veriyorlar. ben suan ilac kullanmiyorum sadece terapi aliyrm. bilmem sende var mu ama ben hep mutsuzum; ara ara basim donuyr; ara ara halsizim; hep icim sıjkıliyr. hatta artik bebek istemiyrm bile.
bende 4 yıllık evliyim 2 bebek kaybım var.....birinde 8 haftalıkk kürtaj oldum aralıkk 2011...hemen pıhtılaşmaya bakıldı.protein s eksikligi çıktı:..aradan 1.5 yıl sonraa eylül 2012 de yine hamile kaldım...ama dıs bebelik dendii igneyle sonlandirildii....8 aydir deniyorum hamile kalmadim.....benim dikkatimi ceken bisi oldu hiçbiriniz tüp düsünmemissinizz......benn bu ay tüp yaptıracagimm normall yoldan birdaha olmayacakk gibi geliyoo
Merhabalar,
20 hafta öncesinde 2 veya daha fazla düşük yaşayan arkadaşlar burda bu süreci beraber atlatmada birbirimize yardımcı olalım lütfen.
Ben 1 sene içerisinde 2 defa düşük yaşadım
ilki haziran 2012de 6 haftalık başlayan 1 hafta süren kanama süreci
diğeri ise mart 2013te daha 10 günce önce 8 hafta 4 günlükken embriyo gelişimi olmadığı için .
İlkinde kalp atışı duymuştum 5 hafta 4 günde ama 3 gün sonra kanama başlamıştı
ikincide ise en başından beri gelişim geriliği vardı va 8 hafta 4 günde en küçük akıntı sorunu dahi yaşamadım ama artık içi kanamalı kese görünce doktor kürtaj olmak zorunda kaldım.
Burda bir çoğumuz var bu süreçten geçen ya da bu süreçten gecmiş olup sağlıkla bebeklerini kucaklarına almış olanlar..
Bu süreci yaşayan /atlatmış arkadaşlar Ne gibi testler yaptırdınız , hangi doktorlara hastanelere gittiniz , hangi teşhisler konuldu nasıl tedaviler geçirdiniz yazabilirseniz herkes çok güzel bir paylaşım olur..
Benim ilk düşükte zaten hiç bir test yapılmadı normal diye..
Bu sefer kürtaj sırasında alınan kese genetiğe gitti sonuç daha çıkmadı .
Haftaya ilk kontrolüm var.
Rahmimde kelebekleşme olduğunu söylemişti bu sefer gittiğim perinatolog
İyileştikten sonra 2 ay kadar sonra histeroskopi yapmak istediğini söyledi.
Şimdilik sadece bu kadarını biliyorum.
Her türlü tecrübe , bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
kan uyusmazligi ile erken dusugun bir ilgisi yok ki...kan uyusmazligi sadece gebeligin ileri devresinde gekli igne olmadiginiz zaman sorun olur...tup bebek sanirim hamile kalmada sikinti oldugunda tercih ediliyor
ben kendi adima
hamile kalmada sorun yasamadim
gunlerim cok duzenledir
yumurtlama takibi yaptigim zaman hamile kalabilyorum
farkli sikintilar cikti
duvar ( septum ) varmis onun icin operasyonn gecirdim
gene sukrediyorum gec de olsa fark edildi
benim ehliyetimde 0 RH+ yaziyor
ya basima bir kaza gelseydi
ya yanlis kan verilseydi
iki dusuk yasamama ragmen
her turlu seyi onlarca kez testini isteyen doktorlarin birinin dahi kan grubundan emin olalim diye baktirmayi onerseymis keske
o bir yana
saka gibi 31 yasindayim
ve yillardir kan grubumu yanlis biliyormusum
zamaninda nerde yaptirdigimdan tam emin degilim ama sanki acibadem hastanesi idi
0 rh+ demislerdi
ailede de o rh+ be arh+ disinda kimse yok
ama ogrendim ki 0 rh - imis
emin olamayip ayni yerde tekrarlarttim
baska yerde tekrar baktirdim 0 rh-
ilk dusukteb sonra kan uyusmazligi ignesi olmamisitm cunku esim d eben de pozitifiz diye biliyordum
simdi dusununce belki ikinci gebeligim o yuzden gelismedi diye dusunuyorum
ama isin kotusu iknci gebeleikten sonra da igne olmadim
en son oldugum histeroskopi yani duvarin alinmasi operasyonu sirasida ortaya cikti
10 gun sonra tekrar kontrolum var
zaten 3 ay hamile kalmam yasak
bakalim kan uyusmazligi konusunda nasil bir cozum onerecek doktorum
saka gibi geliyor
okumadigim etmedigim bilgi kalmadi
nelere nelere dikkat ettim
kan uyusmazligina yenildim
merhaba arkadaşlar dün kürtaj oldum malsef bebeğimin güm güm atan kalbi duruvermişzonguldaktayım doktor ankara yada istanbula sevketmek istiyor.ben ankaraya gidecem hangi hastane iyi zübeyde hanımı duydum ama bilgisi olan varmı?3.düiüğüm benimde 4 senelik evliyim
canim. cok cok gecmis olsun. allah yardimcin olsun. bir daha yasatmasin ve sana sabir versin.
ben de iki dusuk yaptim. tavsiyem ankara zekai tahir burak hastanesine gitmen. beni ozeller rezil etti ama zekai tahir hastanesi toparladi. hic para da odemiyorsun. sabahtan gittigin de direk muayene sirasi veriyorlar.
inşşallah düzelicek herşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?