Tekrarlayan düşük yaşayan arkadaşlar

perdeyi nasil tespit etti cnm? ultrasonla mi?

Evt cnmtrasonda gosterdi
aslinda yeni degil ilk dusukten sonra demisti ustinde durmadi
Cogu kisinin dogumu olmus bu sekilde 3 dusuk olunca perdeden kaynakli olabilir dedi
6 haftanin dolmasini bekliyorum cnm
InsAllah aldirirsam sorunsuz
Atlatirim

Allahim yardimcib olsun kalbindekini versin canim.
benim rahim, yumurtalik, genetik test sonuclari sorunsuz cok sukur. erkekten geken bozuk spermden kaynaklanirmis buyuk olasilikla. ona da yapuilacak birsey yokmus. kismet. bakalim ucuncu ne olacak

Allahim yardimcib olsun kalbindekini versin canim.
benim rahim, yumurtalik, genetik test sonuclari sorunsuz cok sukur. erkekten geken bozuk spermden kaynaklanirmis buyuk olasilikla. ona da yapuilacak birsey yokmus. kismet. bakalim ucuncu ne olacak

Esime kaliteli sperm icin
Takviye istedim
Gerek yok dölleniyor yumurta dedi adamin birseyi yok dedi
Fakat bn olmasi gereken herseyi bu sefer yapmak istiyorum
Allahim hic birimize yasatmasin bidaha

erkekler sanırım konu kapatılırsa üzülmeyeceğiz diye düşünüyorlar
benim eşim de ilk seferde hemen ultrason resimlerini yok etmiş benden habersiz
görürsem üzülürüm diye
bu sefer özellikle tembih ettim
sakın yok etme sonuçlar doktorlara göstermemiz gerekiyor diye
ikincide ben de genel anlamda biraz daha iyiyim
söyle söyleyeyim
ilkinin acısı var hala aslında
ocak sonunda dogmus olcaktı
simdi 3,5 aylık olus oalcaktı die
sokakta gordugum bebeklere bakıp hala bu kadar olmus olacaktı diye düsünüyorum
biraz lafını acacak gibi olsam esim hemen kapatıyor
ikinci düsügü kimseye de söylemedik
cok yakın aile ve cok yakın arkadas dısında
cunku ilkinde ordan oraya duyan biri gelip ben unuttum demisken 3 ay sonra gecmis olsun diyordu
kabuk kaplamıs yara tekrar kanıyordu
ama hic bilmeyen de var
evlenenli 3 sene olcak
bebek yapın bebek yapın hadi diye
o da ayrı bir konu cok meraklıyız biz türkler bu tarz konulara karısmaya

onun dısında ben 2 ayrı dokora gittim
iki de aynı genetik testleri istedi kandan onun icin kan verdim ama daha sonuc cıkmadı

onun dısında ikinci gebelikte kese olusmustu embriyo olusmamıstı olusan kese genetige gönderilmisti
onda da bir sey cıkmadı

doktorlardan biri
rahim filmi istedi
ona bakalım ona göre histeroskopi yapalım dedi ( üniversite hastanesinde profesor )

digeri özel doktor hamileligimi de takip etmis olan
direk histeroskopi onerdi

bu arada üni profesoru olan da histeroskopide direk gözle gördügümüzden daha net bir sonuc alırız
ama sonucta histeroskopi bir ameliyat dedi

ama ben sanırım gözümü karartıp hem de özelde olsun diye direk histeroskopi olcam

doktor ilk adetten sonra ilk hafta dedi
ama ben ilk adetimi oldum mu olmadım mı anlamadım

25 martta kürtaj oldum ikinci seferi
23 nisanda kanamam oldu
ama adet kanaması icin biraz erken gibi geldi
o yüzden beklemeye karar verdim
ikinci adet olusumu beklicem

cünkü gecen yaz ilk düsügümde
önce 1 ay sonra bir ara kanama gelmsiti ama cok az sürmüstü
45 gün sonra normal adet olmustum
o yuzden 23 nisanda oldugum ara kanama mı adet kanaması mı bilemedim
hos 2-3 gun surdu benim normal adetim de o kadar sürer

bi yandan da psikolojik destek almayı dusunmeye basladım
bugun 2 yeri aradım ama
fiyatlar hep böyle ucuk mu istanbulda bilemedim
psikiyatr da degil aradıklaırm
psikolog
400 450 tllerden bahsettiler
2 seans dedi biri ayda 900 tl eder

istanbulda olup psikolog tavsiyesi verebilirseniz de sevinrim

umarım en kısa zamanda hallolur

artık tekrar hamile kalsam da hic o heyecanı yasayamıcam hep endise olcak gibi gelio
ilkinde cok heyecanlanmıstım cunku
hakkımızda hayırlısı

cok gecmis olsun cnm. allah bir daha yasatmasin. ama neden ameliyat olacaksin anlayamadim. rahim filmini cektirmeden operasyona girme lutfen.

bu arara devlet hastanelerinde psikiyatristler ucretsiz cnm. sana avsiyem psikologa gitme psikiyatriste git canim. cunku onlar hakkinda daha net karar veriyorlar. ben suan ilac kullanmiyorum sadece terapi aliyrm. bilmem sende var mu ama ben hep mutsuzum; ara ara basim donuyr; ara ara halsizim; hep icim sıjkıliyr. hatta artik bebek istemiyrm bile.

arkadaşlar merhaba, tv karıştırırken kontv ye rastladım (dsmart 259) tekrarlayan düşüklerden, kürtajdan bahsediyorlar. şimdi ise işin psikolojik boyutunu konuşuyorlar... bilginize

ilk gebeli sırasında da doktor rahim anomalisinden suphelenmisti
bu ikincide de ultrasonda gozuktu
rahimde anomali oldugu kesin gibi
o yüzden ikinci gebeligimi takip eden doktorum
direk histeroskopi önerdi
baska bir profesor de once rahim filmi cekilmesi daha iyi ama
histeroskopi kadar net sonuc vermez rahim filmi
cunku histeroskopide direk doktor kendi gozu ile goruyor dedi
film cekmek daha basit histeroskopi daha komplike
ama ben rahim filmini de anestezi olmadan cektiremem canım cok tatlı
o yüzden tek seferde olsa bitsem mi die dusundum

bir yandan da prof dr semra kahraman var
bizim yıllardır cocuk sahibi olmayı bekleyen tandııgımızı rahim filminde ne meshur doktorların goremedigi bir ayrantıyı gorerek tedavi ett
ve su an masallah tup bebekle ikizleri oldu ve tutundular
acaba ona da mı bir gorunsem diyorum
kafam cok karısık

Kızlar hepinize geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın !! Ben de 3 gebelik kaybı yaşadım. Hepsi de çok erken düşüklerdi... İkinci kaybımdan sonra kan pıhtılaşması tespit edildi ve üçüncü gebeliğimde iğne olmama ve destek tedavilerime ragmen yine kaybettik. Ne zor oldugunu neler yasadıgımı hiç unutmuyorum.. En sonunda şükürler olsun dördüncü hamileliğimde önce Allahın izniyle ve tabii doktormun desteğiyle oğlumu sağ sağlim kucağma aldım. Lütfen umudunuzu yitirmeyin. Doktormun hep söylediği birşey var önemli olan hamile kalabilmek, hamile kalabildiğin sürece biri biri mutlaka duracaktır. Tabii her kayıp hem fizyolojik hem de psikolojik olarak zarar veriyor.. Mutlaka gebelik beklediğiniz her ay adete 1 hafta kala kan değerlerinize baktırın ve erken tedaviye başlayın. Bir de totemim vardı benim son gebeliğimde dedim ki kimseye söylemeyeceğim insanlar karnım şiştikçe anlasınlar. Hiçbirşey almayacagım uzun bir süre, kek çikolata oda takımı bakmayacagım.. Koca karı lafları gerçekten bazen tutuyor.. Allah hepinizin yardımcısı olsun ve gönlünüze göre versin inşallah...

benim de genetik raporlarım geldi

prothrombin G20210A mutasyonu: bir allelde (heteorzigot) mutasyon saptanmıştır

metilentetrahidrofolat Redüktaz MTHFR A1298C Polimorfizmi:bir allelde (heteorozigot) polimorfizm saptanmıştır.

şeklinde bu konuda bilgisi olan var mıdır?

bende 4 yıllık evliyim 2 bebek kaybım var.....birinde 8 haftalıkk kürtaj oldum aralıkk 2011...hemen pıhtılaşmaya bakıldı.protein s eksikligi çıktı:..aradan 1.5 yıl sonraa eylül 2012 de yine hamile kaldım...ama dıs bebelik dendii igneyle sonlandirildii....8 aydir deniyorum hamile kalmadim.....benim dikkatimi ceken bisi oldu hiçbiriniz tüp düsünmemissinizz......benn bu ay tüp yaptıracagimm normall yoldan birdaha olmayacakk gibi geliyoo

tup bebek sanirim hamile kalmada sikinti oldugunda tercih ediliyor
ben kendi adima
hamile kalmada sorun yasamadim
gunlerim cok duzenledir
yumurtlama takibi yaptigim zaman hamile kalabilyorum
farkli sikintilar cikti
duvar ( septum ) varmis onun icin operasyonn gecirdim

gene sukrediyorum gec de olsa fark edildi
benim ehliyetimde 0 RH+ yaziyor
ya basima bir kaza gelseydi
ya yanlis kan verilseydi
iki dusuk yasamama ragmen
her turlu seyi onlarca kez testini isteyen doktorlarin birinin dahi kan grubundan emin olalim diye baktirmayi onerseymis keske

o bir yana
saka gibi 31 yasindayim
ve yillardir kan grubumu yanlis biliyormusum
zamaninda nerde yaptirdigimdan tam emin degilim ama sanki acibadem hastanesi idi
0 rh+ demislerdi
ailede de o rh+ be arh+ disinda kimse yok
ama ogrendim ki 0 rh - imis
emin olamayip ayni yerde tekrarlarttim
baska yerde tekrar baktirdim 0 rh-
ilk dusukteb sonra kan uyusmazligi ignesi olmamisitm cunku esim d eben de pozitifiz diye biliyordum
simdi dusununce belki ikinci gebeligim o yuzden gelismedi diye dusunuyorum
ama isin kotusu iknci gebeleikten sonra da igne olmadim
en son oldugum histeroskopi yani duvarin alinmasi operasyonu sirasida ortaya cikti
10 gun sonra tekrar kontrolum var
zaten 3 ay hamile kalmam yasak
bakalim kan uyusmazligi konusunda nasil bir cozum onerecek doktorum
saka gibi geliyor
okumadigim etmedigim bilgi kalmadi
nelere nelere dikkat ettim
kan uyusmazligina yenildim

Son düzenleme:

bende üç düşük yaşadım Allahım bir daha yaşatmasın neolur yaşatma Rabbim:''(

kan uyusmazligi ile erken dusugun bir ilgisi yok ki...kan uyusmazligi sadece gebeligin ileri devresinde gekli igne olmadiginiz zaman sorun olur...

merhaba arkadaşlar dün kürtaj oldum malsef bebeğimin güm güm atan kalbi duruvermişzonguldaktayım doktor ankara yada istanbula sevketmek istiyor.ben ankaraya gidecem hangi hastane iyi zübeyde hanımı duydum ama bilgisi olan varmı?3.düiüğüm benimde 4 senelik evliyim

canim. cok cok gecmis olsun. allah yardimcin olsun. bir daha yasatmasin ve sana sabir versin.
ben de iki dusuk yaptim. tavsiyem ankara zekai tahir burak hastanesine gitmen. beni ozeller rezil etti ama zekai tahir hastanesi toparladi. hic para da odemiyorsun. sabahtan gittigin de direk muayene sirasi veriyorlar.

cnm çok teşekkür ederim Allah hepimizin yardmcısı olsun inşallah birdaha hiç yaşamayız çok kötü bir duygu bu.bana bazıları zübeyde hanımı önerdi ama bilmiyorum biraz daha düşüneyim zekai tahir de iyimiş evet.çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…