Tekrarlayan düşük yaşayan arkadaşlar

34moni53

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
1.181
7
156
İstanbul
Merhabalar,

20 hafta öncesinde 2 veya daha fazla düşük yaşayan arkadaşlar burda bu süreci beraber atlatmada birbirimize yardımcı olalım lütfen.
Ben 1 sene içerisinde 2 defa düşük yaşadım
ilki haziran 2012de 6 haftalık başlayan 1 hafta süren kanama süreci
diğeri ise mart 2013te daha 10 günce önce 8 hafta 4 günlükken embriyo gelişimi olmadığı için .
İlkinde kalp atışı duymuştum 5 hafta 4 günde ama 3 gün sonra kanama başlamıştı
ikincide ise en başından beri gelişim geriliği vardı va 8 hafta 4 günde en küçük akıntı sorunu dahi yaşamadım ama artık içi kanamalı kese görünce doktor kürtaj olmak zorunda kaldım.

Burda bir çoğumuz var bu süreçten geçen ya da bu süreçten gecmiş olup sağlıkla bebeklerini kucaklarına almış olanlar..

Bu süreci yaşayan /atlatmış arkadaşlar Ne gibi testler yaptırdınız , hangi doktorlara hastanelere gittiniz , hangi teşhisler konuldu nasıl tedaviler geçirdiniz yazabilirseniz herkes çok güzel bir paylaşım olur..

Benim ilk düşükte zaten hiç bir test yapılmadı normal diye..

Bu sefer kürtaj sırasında alınan kese genetiğe gitti sonuç daha çıkmadı .
Haftaya ilk kontrolüm var.

Rahmimde kelebekleşme olduğunu söylemişti bu sefer gittiğim perinatolog
İyileştikten sonra 2 ay kadar sonra histeroskopi yapmak istediğini söyledi.
Şimdilik sadece bu kadarını biliyorum.
Her türlü tecrübe , bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bende 3.düsügümü yaptim bugun kurtaj oldum
Ilk düsük 2011 temmuz ayinda oldu
Kalb atislarini gorduk 10. Hafta normal kontrolde kalbi durmustu fakat 6. Hafta gelisiminde kalmisti
Ilacla dusuruldu
Ikinci dusuk 2012 eylul ayinda oldu kese rahim agzina yerlesmisti 7. Haftada kanama basladi ve yine ilacla sonlandi
Ücüncü düsügüm ise gec döllenme dendi bekledik
Gebeligin her asamasini gördum herhafta drdaydim
9. Haftada kahverengi lekelelerle basladi
Ve cift kese var dendi biri rahimde biri sag tüpte
Turahimdeki bugun tahliye edildi tüpteki kalintimi kesemi karar veremediler
Saginda siddetli sanci olursa gel dediler
Rahimden alinan gebelik ürünleri incelemeye gitti
Duruma gore degerlendirecekler
Bundan sonra bütün testleri drumdan istiycem birsey cikmassa
Dr kontrolu altinda yumurta takibi yumurta gelistirici ne gerekiyorsa
takip altinda olmak istiyorum insAllah
Senle bnmi variz tekrarlayan dusugu olan gervi konu yeni
Gelismeleri yazicam

geçmiş olsun canım
sen de kasım annelerindendin di mi yanlış hatırlamıyorum
bana da bu sefer seninkine benzer oldu
geç döllenme olma ihtimaline karşı beklendi 8 +4e kadar
ama kanamalı boş kese vardı
ben her ikisinde de kürtaj oldum
doktolarım hep öyle tercih etti
bu ikincide de en kücük akıntı dahi yoktu ama
doktor ben beklemeyi tercih etmem dedi
ben de beklemek istemedim
zorlayıcı bir bekleme olacaktı
bir de hemen iyileşme sürecien girmek istedim

istanbuldaysan marmara üni pendik arastırmada tevfik yoldemir var
ben mail attım ilgilendi
19 nisanda müsaitmis hatta ameliyatı yokmus ama ben sehir dısında olacagımdan gidemicem
sen müsaitsen ve istanbuldaysan randevunu al git
ben üni hastanesini aradıgımda genetik tanı bolumunu
once kadın doguma gidin onlar sizi bize yonlendirecek dediler
benim hastanede alındı ilk 300 kusur milyonda bir para ödedim kese genetige gidicekti
carsamba kontrolum var bakalım ne cıkacak
ben en cok rahmimde bulunan septumdan süpheleniorum
ki insallah da odur nedeni dicem ki cözmesi kolay olsun
bazen her sey yapılıyormus hic bir sey cıkmıyormus

cnm kasim annesi olacaktim sen ben ve tepeler topikten ayrildik baska varmi bilmiyorum
gec döllenmeydi bnmkiside fakat kesenin etrafinda hic kan yoktu bilemiyorum belkide kanam tüpten geliyordu
ayrintili ultrasona giricem baksin dr neyin nesi cok merak ediyorum acikcasi sag tüp mu tikali onumu görduler bilmiyorum

cnm ben isvicredeyim
tavsiyen icin sagol aslinda gelmek orada kontrol olmak isterim
kesede bebek vardi yolk sac bebek ve kendiliginden kanama basladi isin enterasan tarafi
sag tüpte de karalti gördüler dis gebelik olabilirmis
cok sancin olursa gel dediler mudahale etmediler sadece rahimdeki gebelik tahliye edildi
alinan parcalar patolojiye gidecek inceleyecekler normalgebelik olup olmadigina bakilacak
insAllah normal gebelik olur
su an kanamam devam ediyor az az 4 gun oldu cumaya kontrole gidicem
bana drum sadece agri kesici verdi
antibiyotik vermedi
iki hafta iliski yasak dedi
kanam iki hafta surer dedi
daha once olmamistim kurtaj
iki sefer ialcla dusuruldu
bu sefer inceliycez dediler burada incelemek icin 3 sefer dusuk olmasi gerekiyo

dra gidince dogum kontrol hapi alicam ve kan tahlilleri istiycem sebeb arastirilsin
ona gore yani duruma giore baslarim calismalara

İkinize de cok gecmisolsun , Allah savurlar versin. Ben de 3 düşük yaşayıp 4. De şükürler olsun kızıma kavuştum.
Simdi cok basitmis gecen süre gibi geliyor ama cok sancılı zor bir durum.
Allah hic kimseye yaşatmasın, sizlere de sağlıklı evlat versin en tez zamanda.

Ben istanbul dayım vakit sorunu ve calışmamdan dolayı hep ozel hastaneleri tercih ettim. Cok iyi Dr larla da karşılaştım bir o kdr da para düşkünü seni umursamayan Dr larla da karşılaştım.

Öncelikle bütün genetik testler yapıldı. Eşimden ve benden alınan kan örnekleriyle. Bunun dışında pihtilasma faktörlerime bakıldı. Bunları bütün dr lar standart bir liste olarak veriyor zaten. Rubella, lupus, tiroid fgibi durumlara da baktirdim. Bunların bir coguna ikinci düşükten sonra bakıldı bir sey çıkmadı.

3. Düşükten sonra pihtilasma faktörlerine bakıldı. Bir de rahim filmi istedi Dr .

Pihtilasma faktörlerinde aslında cok onemli olmayan ama yine de etkileme ihtimali olan bir faktör heterizigot çıktı.

Ama asıl sorun bu degildi. Rahim filminden sonra rahimde perde oldugu anlaşıldı. Geniş tabanli septum yazıyordu raporda. Bu da fazlaca kanama alanlarına neden oldugu icin bebegin tutunmasını etkiliyormuş.

Simdi teşhis vardı ama ne yapılacaktı? Ben yine araştırmalara başladım bir cok Dr a gittim. Bir kısmı alınmasın derken bir kısmı septum yok derken bir kısım Dr da alınmalı, yine gebe kalırsan yine düşük yaparsın dedi.

Ve ben araştırmaların sonucunda bir Dr a karar verip histereskopi olmaya karar verdim. O süreç de zor ve sikintiliydi ama cok cok iyi bir Dr a denk gelmiştim.

8 ay arayla iki kere histereskopi oldum. 2. Histerskopi den sonra Dr um yine rahim filmi istedi. Çektirdim. Tamam dedi. Ama bu ay bir sey bekleme ilaç var rahimde bir dahaki ay çalısmalara başla eğer hamile kalamazsan bir kv ay sonra aşılama yapalım dedi. Çünkü ben artık beklemek istemiyorum. Sonra .... Sonra ben o filmden sonra adet olmadım :))) Dr um bile şaşırdı.

Yine kanamalr düşük tehlikesi yasadım. Ama kızım sıkı sıkı tutundu geldi annesine:) simdi 6 aylık coook cadı bir kızım var :)))

Umarım size biraz da olsa umut olabilirim. Hayırlısı olsun sizin icin de.

Allah bağışlasın size bebeğinizi.Bende 2 düşük yaşadım 2,5 yıllık evliyim ilk gebeliğimde 12-13.hafta arası suyum patladı, ilaçla sonlandırıldı. 10 ay sonra tekrar gebe kaldım. Oda 23 haftalıkken erken dolgum oldu, öldü. Müdahele eden doktor servikal (rahim ağzı ,) yetmezliği diyorda ben tam emin değilim.6 ay oldu bebeğimi kaybedeli doktora gitmedim bu süreçte ne yapılır bilmiyorum endişem var rahim filmi rahmi zedelermi diye

canim benim cok uzuldum. beni hatirliyormusun bilmiyorum. 5 kez dusuk yapmistim bende. bana her seferinde ara vermemi soyledi doktor ve doktorumu dinledim ara verdim sonra yine dusuk yaptim. 5. dusukten sonra annemin sozunu dinlemeye doktoru dinlememeye karar verdim. cunku eskiler derler dusukten sonra hemen hamile kalirsan sansin daha yuksek diye. annemde bana oyle soylemisti. kanamam durur durmaz bebe aspirinine basladim ve 2 ay sonra hamile kaldim hemen progesteron fitile basladim. ondada doktoru dinlemedim bana 100mlg fitil vermisti internetten arastirdim yeterli olmayacagina karar verdim doktoruma sormadim bile sabah oglen aksam 300 mlg kullandim. doktorum hala bilmiyor ve fazlasinin zaten bir zarari yokmus. bana 12 haftalikken birak dedi ama ben 18 haftalik oluncaya kadar birakmadim. sana tavsiyem doktorlara cok fazla guvenme. onlarin cokta umurlarinda degil senin evlat sahibi olup olmaman. benim esimde doktor ve o bile bana icinden geldigi gibi davran dedi ve bana destek oldu. nacizane tavsiyem bu defa ara verme kurtaj bile olsan 1-2 aydan fazla ara vermen gerekmiyor haberin olsun. Allah yardimcin olsun. insallah sen ve senin durumunda olan herkes bir an once saglikli bebislere kavusursunuz. Allah hepimize nur topu gibi evlatlar nasip etsin insallah.

gkurt, cok tesekkur ederim . Allah size de nasip etsin insallah.
Sizin durumunuz biraz daha farklı ileri haftalarda kayıplar. Benim cok erken donemdi kayıplarım.

Ben 3 kere rahim filmi çektirdim. Rahim filminin hic bir zararı yok rahme. İcinizi ferah tutun.

Sizde cok buyuk ihtimalle rahim ağzı yetersizliği vardır. Gebe kaldığınızda Dr unuz takip edip sürekli ölçecek gerekli gördüğü anda serklaj yapılacak. Bende de o risk vardı Dr um sürekli ölçüm yapıyordu ama gerek kalmamıştı bana

herkese gecmis olsun oncelikle,bende bi tane bos gebelik yasadim digeride 3 hafta oluyor dusuk yasadım.toparlanmaya calısıyorum kurban oldugun allah

bende 1 sene arayla 2 dusuk yaptım bırını 10 haftalıken dıgerı 6+4 gunluk ken ılk dusugumde 3 gun hastanede yattım ama faydası olmadı kaybettım ıkıncı dusugumde ani bı kanama oldu 1sene daha gectı ve ben suan gene hamıleyım ve aynı korkuyu yasıyorum problem yasıyorum bugun kalp atısını dınleyecegım tam haftası bellı degıl gecen haftaya gore kucuk oldugunu soylemıslerdı bugun tam ne olacagı bellı olacak belkı aynı seyı yasıyoruz benı bılgılendırırsen sevınırım Allah yardımcımız olsun

Hepinize cok gecmis olsun arkadaslar aynı acıyı bende 8 defa yasadım ilk 2 düşükten sonra bi kızım oldu sonrasında 6 düşük daha kac defa Türkiye'de doktora gittim onca tahlil falan filan hic bisey cikmadi şimdi ikinci kızıma hamileyim Allah nasip ederse 3 haftam kaldı Allah isterse oluyor bacılar inşallah en yakın zamanda kavuşursunuz canlarınıza ben bu durumdaki herkese dua ediyorum her zaman dizede şifa versin Rabbim

Cnm ne yaptin insAllah guzel haberler almisindir

Kizlar hepinizden Allah razi olsun o guzel yazi yazanlar elleriniz
Yurekleriniz dert keder görmesin

Testleri yaptirayin temiz cikarsa beklemiycem insAllah
Allahu Azumussan buyuk
Elbet yuzumuz gulecek

bebegimi kaybettim dun kurtas oldum ALLAH kımseye yasatmasın parca alındı 15 gun snra neden oldugu bellı olacak

bebegimi kaybettim dun kurtas oldum ALLAH kımseye yasatmasın parca alındı 15 gun snra neden oldugu bellı olacak

Cnm ya nasil yani dün Dra
Gidecektin ne oldu
Kac haftaliktin hemen kurtaj yaptilar
Neye dayanarak

15mm 11mm düşmüs ve kalp atısı duyulmuyordu napalım kısmet degılmıs canım ALLAH bebegını kaybeden herkeze sabır versın cok zor ya o kadar umıd edıyosun beklıyosun ama olmuyo

oncelikle cok gecmis olsun hepinize. allahim bir daha yasatmasi bu aciyi.

ilk bebegimi 8+4 haftalikken eylul 2012 de kaybettim. zaten son 4 hafta hep kanamam vardi. progestan kullandim ama fayda etmedi. kalbi durdu kuzumun. evde dusuk yaptim. tabi hastanede de kurtaja aldilar. sonuclarim temiz cikti 3ay korun dediler.

4.ay tekrar hamileydim. onu da 8+1 de yani 1 mart 2013 de kaybettim. hersey yolundaydi. gram kanama yoktu bebekte gorunmustu. iki gun sonra kalp atisini dinleyecektim kismet olmadi. evde leke gelince hemen gittim. dr bebek yok dedi. betahcg 32000 kusur. yolk kesesi kocaman olmus. yani bos gebelim dedi ( yine kurtaj oldum.

sonrasinda genetik inceleme yapildi. esimde de bende de sorun yokmus. kismete boyle denk gelmis. tekrar dene dedi. yapilacak birsey yokmus.

simdi dr.un biri 3ay/ digeri 6 ay korun dedi. bu arada artik kaldiramadim ve psikiyatruste gittim. o da 1 yil bekle işine geri don dedi. yardim aliyrm artik yoksa dayanamiyorum. ilaca ihtiyacim yokmus. rutin gidip gelecegim dr.a.

nacizane tavsiyek siz de benim gibi altindan kalkamadiysaniz yardim almaktan cekinmeyin lutfen. once siz rahat olun ki guzel bebisleriniz gelsin. bu aada yas oldu 30 )

Cuteheart sana da cok gecmisolsun. Cok haklisin üstesinden gelemiyorsan mutlaka profesyonel bir yardım almak şart. Ben o kadar cesur olamadım. 2 düşüğümü hemen emen senin gubi 3 ay arayla yaptım.
3. Gebelik icin 1 yıl bekledim. Ama kendi basıma atlatmaya çalıştım. Ki kocam cok iyi bir insandır ama aklına en daha cok kafaya takmayayım üzülmeyelim diye beni teselli etmek yerine üstünü örttü. Kotu bir dönemdi.
Bütün düşüklerden sonra hemen ise donmuştum herkesten saklamıştım. Kimse bilmemişti ailen dışında.
Baktım böylesi beni cok yoruyor. 3. Düşükten sonra ısı bıraktım kocama da dedim ben çalışmayacan. Cok aktif biri olmama rağmen bütün günümü evde pc basında geçirdim. İcimden gelmeyen hic bişeyi yapmadım. Üzüntümü hic bir zaman bastırmanın. Ağlamak istediğimde ağladım, bi anda aklıma yaşadıklarım geldigimde moralimi bozdum nerede kiminle oldugumu umursamadan.
Ve karşıma kim çıktıysa anlattım. Kim sorduysa anlattım her seyi. Cocuk dusunmuyormusunuz gala diyenlere bütün hikayemi anlattım. Hamileydin noldu diyenlere anlattım. Kısaca herkese. Yabancıya akrabaya önüme çıkana:)

Ve enteresan bi sekilde kendimi cok iyi hissetmeye başladım . Ve baktimki kocam da beni önemsemeye basladi:) üstüme düştü, tesellilere basladi. Çünkü artık baskalarını mutlu etmek icin kendi acımı bastırıyorsunuz. Kimse beni güçlü bilmesin gerek yoktu. İlk başlardaki yanlıştı yaptıklarımın.

3-4 ay evde pinekledikten sonra ise başladım:) bi yandan da tedaviye. Ameliyatlar kontroller derken 8-9 ay sobra tekrar hamilelik, zorlu ve güç bir hamilelik, ama sonu bicir bicir cadı mı cadı bir kız :)

Oyle iste yazmak istedim anlatmak istedim:) ben o kadar abarttimki evlilik yildonumuzde kocacim beni yemege goturdu bi anda yasadiklarim aklima geldi masada basladim hungur hungut aglamaya:) ama hic pisman degilim:) demek istedigim su hic bi seyi baskilamayin ve kimse aman bana acır bana üzülür diye düşünmeyin. İsteyen istediğini düşünsün.

Cnm rahim filmi cektir
3. Dusukten sonra bendede birsey cikmadi rahm filmi cekilmesi istendi 6 hafta gecmesi lazimmis dusukten sonra yani kurtajdan sonra bekliyorum iki haftam gitii sabir sabir sabir baska birsey demiyorum

MasAllah size cnm Allah verecek biiyorum umudumu yitirmedim ben

geçmiş olsun canım. neden rahim filmi istedi? benim bildiğim gebe kalamayanlara uygulanıyor o film.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…