• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan düşük yaşayan arkadaşlar

kan uyusmazligi ile erken dusugun bir ilgisi yok ki...kan uyusmazligi sadece gebeligin ileri devresinde gekli igne olmadiginiz zaman sorun olur...

ilk gebelik icin dediginiz dogru ama
düşük dahi yaşandığında her gebelik sona erdiğinde rhogam iğnesi olunması gerekiyormuş.
olunmadığı durumda negatif kanlı anne pozitif kanlı bebeğe karsı antikor olusturursa daha sonraki gebeliklerde sıkıntı yasanabiliyor.

ben de iki düsük yasadıgımdan ve kanımın negatif oldugu bilinmediginden rhogam ignesi olmamıstım.
o nedenle cekincem vardı .
onun da bir testi var. indirekt coombs diye.
allahtan antikor gelistirmemisim.
ben acaba ilk gebelik sonrası antikor olustu da ikinci gebelikte o yüzden mi gelismedi diye düsünmüstüm.
antikor olusursa anne pozitif kanlı bebegin kan hücrelerini öldürüp bebekte anemiye yol acabiliyor. aneminin ciddiyetine göre de kötü sonuclar olabiliyormus.
Allahtan negatif cıktı indirekt coombs testim

benimde 2 düşüğüm var kızlar...
İkiside kendiliğinden düşük olarak sonuçlandı, kürtaj olmadım... Ama böyle bir acı, ağrı görmedim hayatımda... Düşük ağrısı başka şeye benzemez derler ya, aynen öyle...

ve tekrarlayan düşükle ilgili bisürü test yapıldı... Sorun çıkmadı, artık tesadüf, şans dicez dedi doktor... Ama yinede çok tedirginim aynı şeyler olucak diye...

hayırlısı artık...

benimde 2 düşüğüm var kızlar...
İkiside kendiliğinden düşük olarak sonuçlandı, kürtaj olmadım... Ama böyle bir acı, ağrı görmedim hayatımda... Düşük ağrısı başka şeye benzemez derler ya, aynen öyle...

ve tekrarlayan düşükle ilgili bisürü test yapıldı... Sorun çıkmadı, artık tesadüf, şans dicez dedi doktor... Ama yinede çok tedirginim aynı şeyler olucak diye...

hayırlısı artık...

cok gecmis olsun canım

tedirginlik hissi hic gecmicek sanırım
ilk gebeligim ki 5,5 haftada kanamam baslamıstı ama
gebeligi kendimin fark edip ilk ultrasona girmem kalp atısını görmem filan o esnada yasadıgım o 2 haFTALIK heyecanı mutlulugu tekrar hic yasayamıcak mıyım hep böle tedirgin mi olucam diye üzülüyorum bazen

ne yapalım hayırlısı
dogru zamanda saglıkla gelsinler insallah

istanbuldaysan marmara üni pendik arastırmada tevfik yoldemir var
ben mail attım ilgilendi
19 nisanda müsaitmis hatta ameliyatı yokmus ama ben sehir dısında olacagımdan gidemicem
sen müsaitsen ve istanbuldaysan randevunu al git
ben üni hastanesini aradıgımda genetik tanı bolumunu
once kadın doguma gidin onlar sizi bize yonlendirecek dediler
benim hastanede alındı ilk 300 kusur milyonda bir para ödedim kese genetige gidicekti
carsamba kontrolum var bakalım ne cıkacak
ben en cok rahmimde bulunan septumdan süpheleniorum
ki insallah da odur nedeni dicem ki cözmesi kolay olsun
bazen her sey yapılıyormus hic bir sey cıkmıyormus[/QUOTE]

canım benim kesinlikle perdeden kaynaklıdır.Ben bilmeden bir dış gebelik birde normal gebelik yaşadım .Bebekler perdeye tutunurlarsa erken düşükler ,uzağa tutunurlarsa geç düşük yada erken doğum oluyo.Benim sağ köşeye tututnmuştu 8. haftamdan 17. haftama kadar kanamalar ,ağrılar neler çektim.17 haftalıkken suyum geldi bebeğimi kaybettim.Perde bebeğin yerini daraltıyor.Bende bu eylülde operasyon olacağım.Sende olmadan bir daha hamileliği deneme .Keşke bende bilseydimde bunları yaşamasaydım.

istanbuldaysan marmara üni pendik arastırmada tevfik yoldemir var
ben mail attım ilgilendi
19 nisanda müsaitmis hatta ameliyatı yokmus ama ben sehir dısında olacagımdan gidemicem
sen müsaitsen ve istanbuldaysan randevunu al git
ben üni hastanesini aradıgımda genetik tanı bolumunu
once kadın doguma gidin onlar sizi bize yonlendirecek dediler
benim hastanede alındı ilk 300 kusur milyonda bir para ödedim kese genetige gidicekti
carsamba kontrolum var bakalım ne cıkacak
ben en cok rahmimde bulunan septumdan süpheleniorum
ki insallah da odur nedeni dicem ki cözmesi kolay olsun
bazen her sey yapılıyormus hic bir sey cıkmıyormus

canım benim kesinlikle perdeden kaynaklıdır.Ben bilmeden bir dış gebelik birde normal gebelik yaşadım .Bebekler perdeye tutunurlarsa erken düşükler ,uzağa tutunurlarsa geç düşük yada erken doğum oluyo.Benim sağ köşeye tututnmuştu 8. haftamdan 17. haftama kadar kanamalar ,ağrılar neler çektim.17 haftalıkken suyum geldi bebeğimi kaybettim.Perde bebeğin yerini daraltıyor.Bende bu eylülde operasyon olacağım.Sende olmadan bir daha hamileliği deneme .Keşke bende bilseydimde bunları yaşamasaydım.[/QUOTE]

cok üzüldüm canım ya
hepsi zor tabi ama
17 haftalık cok daha zor olmustur senin icin
ben mayıs sonu oldum histeroskopi
o zamandan beri hormon ilaçları alıyorum
doktor 2 adetten sonra gel dedi eylul bası gibi gidicem bakalım ne dicek
bu arada kendi tavsiye ettigi bir hematologdan da görüs istedi kan pıhtılasması ile ilgili de genetik mutasyonum var cunku
bakalım hayırlısı diyelim

Ben tüp bebek yöntemiyle 3 kez hamile kaldım üçünde de kalp atışları duyulmadı,5 buçuk 6 haftalıkken gelişimleri duruyor.hcg ölçümlerim iyi başlıyor kese ve içinde bebekte görünüyor ama kalp atımlarını duyamadan gelişim duruyor.düşüklerden dolayı bazı tahliller yaptırdım hafif pıhtılaşma çıkmıştı onunda önlemini aldım kan sulandırıcı iğne kullanmıştım yine aynı sonuç.kromozom testi de normal çıktı.son gebeliğimde önlem için kortizon hapında kullanmıştım.bu düşüklerin sebebini çok merak ediyorum.artık insan çaresiz kalıyor

Ben tüp bebek yöntemiyle 3 kez hamile kaldım üçünde de kalp atışları duyulmadı,5 buçuk 6 haftalıkken gelişimleri duruyor.hcg ölçümlerim iyi başlıyor kese ve içinde bebekte görünüyor ama kalp atımlarını duyamadan gelişim duruyor.düşüklerden dolayı bazı tahliller yaptırdım hafif pıhtılaşma çıkmıştı onunda önlemini aldım kan sulandırıcı iğne kullanmıştım yine aynı sonuç.kromozom testi de normal çıktı.son gebeliğimde önlem için kortizon hapında kullanmıştım.bu düşüklerin sebebini çok merak ediyorum.artık insan çaresiz kalıyor
Canım bende 2 düşük yaşadım ilki kimyasaldı gebeliğimi öğrendikten3 gün sonra düşük yaptım,ikinci aynı senin gibi kese bebek ve yolk sac görüldü 9.haftaya kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı maalesef.Zaten kesemde gelişmiyordu aynı şekilde 5.5-6 haftalık büyüklükteydi,lekelenmelerimde 6.haftada başlamıştı.Benim midemde hiç bulanmamıştı,bi anormallik olduğunu hissediyordum.Bebek sağlıklıysa mide bulanır diyorlar.Sonuç itibariyle maalesef kürtaj oldum.Bugün bende testlerimi yaptırdım,bakalım inşallah temiz çıkar.Bende şu an aynı şeyi bir daha yaşamaktan korkuyorum ama doktorum pes etmememi söyledi,bebeğimizi kucağımıza alana kadar denemekten başka bi çaremiz yok..Rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın bizlere ve inşallah tez zamanda bebişlerimizi sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağımıza alalım..

Bu arada geçen sene bu konuyu açıp konuşan arkadaşlardan bebeklerine kavuşanlar var mı acaba,varsa yazıp bize biraz olsun moral olabilirler mi?

Canım bende 2 düşük yaşadım ilki kimyasaldı gebeliğimi öğrendikten3 gün sonra düşük yaptım,ikinci aynı senin gibi kese bebek ve yolk sac görüldü 9.haftaya kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı maalesef.Zaten kesemde gelişmiyordu aynı şekilde 5.5-6 haftalık büyüklükteydi,lekelenmelerimde 6.haftada başlamıştı.Benim midemde hiç bulanmamıştı,bi anormallik olduğunu hissediyordum.Bebek sağlıklıysa mide bulanır diyorlar.Sonuç itibariyle maalesef kürtaj oldum.Bugün bende testlerimi yaptırdım,bakalım inşallah temiz çıkar.Bende şu an aynı şeyi bir daha yaşamaktan korkuyorum ama doktorum pes etmememi söyledi,bebeğimizi kucağımıza alana kadar denemekten başka bi çaremiz yok..Rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın bizlere ve inşallah tez zamanda bebişlerimizi sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağımıza alalım..

Bu arada geçen sene bu konuyu açıp konuşan arkadaşlardan bebeklerine kavuşanlar var mı acaba,varsa yazıp bize biraz olsun moral olabilirler mi?
Senin tüp bebekmiydi?birde doktorun kendiliğinden düşmesi için süre vermemişmiydi?yaşadığın durumu okadar iyi anlıyorumki! Artık insan bir iki üç aynı şeyi yaşamaktan üzülüyor yoruluyor.bu hayal kırıklığı çok acı bir tecrübe.evet keşke birileri düşüklerden sonra bebeklerine kavuşma tecrübelerini paylaşsa

Benim tüp bebek değildi.Doktor çok kanaman olur bide bazen içerde parça kalma ihtimali olabiliyor dedi bende kürtaj olmayı kabul ettim.Rahim filmi çekildin mi hiç canım?Testler temiz çıkarsa ben çekilcem inşallah.Bazen bi perde mi ne oluyomuş düşükler ondan kaynaklanabiliyormuş.Doktorum 15 düşük yaşayan hastam var ama şu an sağlıklı 2 çocuğu var demişti,umudumuzu kaybetmeyelim..

Merhaba ben yeni katıldım aranıza.Bende 9 ve 10 haftalık 2 bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim 5. hafta yemekten sonra ayağa kalkmamla kan boşaldı birden ne yapacağımı bilemeden deli gibi ağlamaya başladım. Sanki insan korktukça aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor dr. keseden büyük kan birikintisi olduğunu ve yaşama olasılığının %1 ve ya 2 olduğunu söyledi ilaç ve istirat verdi.Allah tan ümit kesilmez çaresiz bekliyorum pazartesi kalp atışlarını duyamazsak son vericez dedi ( Rabbim kokuları ve sesleriyle bizlerinde evlerini şenlendirir inş.

Arkadaslar on uc gun once ıkıncı kez benegımı kalp durması sebebıyle kaybettim kürtaj oldum uc gın oncr kanamam durmustu dun agrıyla bırlıkte tekrar basladı suan kanamam var ve agrım da var normal mı bu agrı adet sancısına benziyo

Benim tüp bebek değildi.Doktor çok kanaman olur bide bazen içerde parça kalma ihtimali olabiliyor dedi bende kürtaj olmayı kabul ettim.Rahim filmi çekildin mi hiç canım?Testler temiz çıkarsa ben çekilcem inşallah.Bazen bi perde mi ne oluyomuş düşükler ondan kaynaklanabiliyormuş.Doktorum 15 düşük yaşayan hastam var ama şu an sağlıklı 2 çocuğu var demişti,umudumuzu kaybetmeyelim..[/QUOTE

İ
.umarım tahlillerin temiz çıkar, bu arada düşük durumlarının yaklaşık yüzde ellisi sebebsizmiş.inşallah bizde düşüklerimizden sonra tez zamanda hayırlı bir şekilde bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız

Merhaba ben yeni katıldım aranıza.Bende 9 ve 10 haftalık 2 bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim 5. hafta yemekten sonra ayağa kalkmamla kan boşaldı birden ne yapacağımı bilemeden deli gibi ağlamaya başladım. Sanki insan korktukça aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor dr. keseden büyük kan birikintisi olduğunu ve yaşama olasılığının %1 ve ya 2 olduğunu söyledi ilaç ve istirat verdi.Allah tan ümit kesilmez çaresiz bekliyorum pazartesi kalp atışlarını duyamazsak son vericez dedi ( Rabbim kokuları ve sesleriyle bizlerinde evlerini şenlendirir inş.
Doktora gittinmi umarım hayırlı güzel haberler getirirsin

On bes gun once ıkıncı jez beebegımı kaybettım suan adet agrısı gıbı agrım ve kanamam basladı normalmı bu arkadaslarıkı gundur boyleyım

umarım tahlillerin temiz çıkar, bu arada düşük durumlarının yaklaşık yüzde ellisi sebebsizmiş.inşallah bizde düşüklerimizden sonra tez zamanda hayırlı bir şekilde bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız

İnşallah canım..

On bes gun once ıkıncı jez beebegımı kaybettım suan adet agrısı gıbı agrım ve kanamam basladı normalmı bu arkadaslarıkı gundur boyleyım

Geçmiş olsun.Bence bi doktora git arkadaşım beta hcg'ne baktırmakta fayda var.Sıfırlanması gerek düşükten sonra.

Merhaba canım.Bazen aynı şeyi bende düşünüyorum biliyo musun?Korktuğumuz için sürekli olumsuz düşündüğümüz için mi böyle oluyor diye ama ilk düşüğümde olumsuz hiçbir düşünce aklıma gelmemiştiki..İnsan aynı acıyı 2 kez yaşayınca ister istemez bebeğimizi kucağımıza alana kadar bu korkuda bizimle olucak sanki..Rabbimden umut kesilmez hem daha çok yeni ben 10.haftaya kadar beklemiştim küçükte olsa bi umutla,acele etme bence.Güzel haberlerini bekliyoruz..

Back