- 18 Kasım 2014
- 711
- 728
- 128
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
selam. benım 3 tane düşüğüm vardı. hcg ıyı baslıyor kese oluyor kese harık aoluyor bende 2 kere bebek olmadı hıc 8 haftalıkken 1ınde 8 hafta yıne bebek wardı kalp atısı yoktu. 2 kurtaj 1 kendılıgınden dusuk yaptım kurtaja gırmedım. ve suan hamileyim. buarada düşük olan bütün gebeliklerimde kendım hamıle kalmıstım. 23 mayısta "histereskopi" yaptırdım ve cift rahim oldugu ortaya cıktı. ayrıca ben 2 dusukten sonra arastırmaya baslamıstım kromozomlar hersey normal cok az mıktarda kan pıhtılasması we b12 eksıklıgı vardı 3 gebelıgımde hergun göbekten kan sulandırıcı ıgne vuruldum we b12 ıgnesı oldum hatta tıp haricinde hocaya gıttım nuska yazdırdık ama 3 gebelıgımde düşükle sonculandı. kısacası Rabbim nasip ederse eder. operasyondan sonra gebe kalamadım korunmayı bırakarak denedik olmadı. gecen ay aşılama yaptırdık ve suan hamıle oldugumu ogrendım. kötüyü ASLA düşünmeyin inanılmaz etkılıyor. buna cok ınanıyorum bılınc altı dıye bırsey war ruyanda gordugun seyle vucudunu kasman bıle etkılıyor. o yuzden daha dıkkalı olmak lazım Rabım dusmanıma bıle boyle seyler yasatmasın. rahim içi filmi histereskopi gibi bir cok secenek var ve dr cok onemlı bu konuda. o yüzden sakın üzme kendni olurmu sormak ıstedgın bırsey olursa her konuda yardımcı olmak ısterım.Ben tüp bebek yöntemiyle 3 kez hamile kaldım üçünde de kalp atışları duyulmadı,5 buçuk 6 haftalıkken gelişimleri duruyor.hcg ölçümlerim iyi başlıyor kese ve içinde bebekte görünüyor ama kalp atımlarını duyamadan gelişim duruyor.düşüklerden dolayı bazı tahliller yaptırdım hafif pıhtılaşma çıkmıştı onunda önlemini aldım kan sulandırıcı iğne kullanmıştım yine aynı sonuç.kromozom testi de normal çıktı.son gebeliğimde önlem için kortizon hapında kullanmıştım.bu düşüklerin sebebini çok merak ediyorum.artık insan çaresiz kalıyor
Canım bende 2 düşük yaşadım ilki kimyasaldı gebeliğimi öğrendikten3 gün sonra düşük yaptım,ikinci aynı senin gibi kese bebek ve yolk sac görüldü 9.haftaya kadar bekledim ama kalp atışı alınamadı maalesef.Zaten kesemde gelişmiyordu aynı şekilde 5.5-6 haftalık büyüklükteydi,lekelenmelerimde 6.haftada başlamıştı.Benim midemde hiç bulanmamıştı,bi anormallik olduğunu hissediyordum.Bebek sağlıklıysa mide bulanır diyorlar.Sonuç itibariyle maalesef kürtaj oldum.Bugün bende testlerimi yaptırdım,bakalım inşallah temiz çıkar.Bende şu an aynı şeyi bir daha yaşamaktan korkuyorum ama doktorum pes etmememi söyledi,bebeğimizi kucağımıza alana kadar denemekten başka bi çaremiz yok..Rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın bizlere ve inşallah tez zamanda bebişlerimizi sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağımıza alalım..
Bu arada geçen sene bu konuyu açıp konuşan arkadaşlardan bebeklerine kavuşanlar var mı acaba,varsa yazıp bize biraz olsun moral olabilirler mi?
Merhaba ben yeni katıldım aranıza.Bende 9 ve 10 haftalık 2 bebeğimi kaybettim şimdi tekrar hamileyim 5. hafta yemekten sonra ayağa kalkmamla kan boşaldı birden ne yapacağımı bilemeden deli gibi ağlamaya başladım. Sanki insan korktukça aynı şeyleri tekrar tekrar yaşıyor dr. keseden büyük kan birikintisi olduğunu ve yaşama olasılığının %1 ve ya 2 olduğunu söyledi ilaç ve istirat verdi.Allah tan ümit kesilmez çaresiz bekliyorum pazartesi kalp atışlarını duyamazsak son vericez dedi ( Rabbim kokuları ve sesleriyle bizlerinde evlerini şenlendirir inş.
Arkadaslar on uc gun once ıkıncı kez benegımı kalp durması sebebıyle kaybettim kürtaj oldum uc gın oncr kanamam durmustu dun agrıyla bırlıkte tekrar basladı suan kanamam var ve agrım da var normal mı bu agrı adet sancısına benziyo
Geçmiş olsun canım. Bende klomenle düşük yaşadım.. Allah bir daha yaşatmasın..Slm.biz de 2 senedir istiyoruz ama olmuyor 10 yasinda bir kizim var.ilk gebeligimde hic sorun yasamamistim.endometriozis nedeniyle laboroskopi oldum.hamile kalmam icin hicbir sorunum olmadigi soylendi.bu ay klomen kullandim .hamile kaldim ama dun 5 haftalikken dusuk yaptim .kurtaj oldum.cok uzgunum .her ay bir umit bekliyorum...
canım benim allah insallah bir daha yaşatmaz. kucağına alırsın. sağ sağlim.. çok düşünmemeye çalış. hamilelikte stres te çok önemli.ilacak neden olduguna dair. artik doktorlarda ne yapacaklarini sasirdilar bilinmeyen bir nedenmis. cocuk yasayana kadar deneyecekmisim . ama ben cok yoruldum bedenimde cok yoruldu her sene 2 kere kurtaj oluyorum isallah
caım ben ilk bebeğimde genetik test yaptırdım. hiç bişey çıkmadı. 2. de düştü. şimdi kan pıhtılaşması ve bir test daha ıapılacak. bakalım.mesela y mikrodelesyon ve Fısh diye bir test var bunu bilmiyordum bunlarda genetik test içinde. acaba sadece pıhtılaşma ve kromozom testi yeterlimidir. ??? çok korkuyorum artık ve çok istiyorum bebeğimi
ayy çok üzüldüm ya gerçekten çok zor. ben bile artık olmasını o kadar çok istiyorum ki. inşallah bir daha yaşamazsın canım. ümidini yitirme. ama işte hiç bir şeyin çıkmamasını ben anlamıyorum. demek ki bir sorun var ama tıp ta adı konmuş değil. hiç bir şey sebepsiz olmaz ki. genetik testler bile Türkiye 'de daha ne zamandır yapılıyor ki sanki. O da yapılsın diye 40 takla attırıyorlar insana. bence bu konuda daha çok araştırma yapılmalı. yada bilmiyorum nasip kısmet işte Allah ol deyince oluveriyor. Bir çok insan korunurken gebe kalıyor ve sağlıklı gebelik geçiriyor.merhaba kader arkadaslarim. soyle bir konuya goz attimda galiba benim kadar kayip yasayan yok gibi ben sali gunu 5. bebegimide kaybettim hepsinin kalbi duruyor karnimda. butun testlerim genetiklerim yapildi 3 bebegime hamile kalmadan. kan pihtilasmasi cikti, igneleremide yapiyordum ama yinede melek oldu bebeklerim. bu son bebegime ozel bir klinikte genetik yapilacak neden olduguna dair. artik doktorlarda ne yapacaklarini sasirdilar bilinmeyen bir nedenmis. cocuk yasayana kadar deneyecekmisim . ama ben cok yoruldum bedenimde cok yoruldu her sene 2 kere kurtaj oluyorum isallah birdaha yasamayiz boyle bir aci
onuda cekildim canim acaba benim yapmadigim birsey kaldimiki diye dusunuyorum.acaba sorun genetik te falan değilde bir rahim filmimi gerekiyor ne bileyim yapısal bozukluk falanda etkilyormuş. aranızda rahim filmi çakilen var mı arkadaşlar ? rahim duvarı ile ilgilide olabiliyormuş.
Allah sabır selamet versin canım. kolay değil. ben de çekilsem şu filmi daha test sonuçlarım bile çıkmadı. hep evham içindeyim yine mi olacak diyeonuda cekildim canim acaba benim yapmadigim birsey kaldimiki diye dusunuyorum.
ben 13 ayda 3 düşük yaptım detaylı yazdım zaten ama lütfen korkma inan asla inancınızı yıtırmeyın Rabbim den ümit kesilmez. neyler neylerse güzel eder. korktugun seyler basına gelır yanı en cok ıstedgınız seyle sınanırsınız buna ınanın. tabiki hepimiz herkes çok ister ama biraz olursa olur artık takmaıycam gibi bi düşünceyi beynimizde oldugu kadar kalbımızdede ınanmalıyız dıye dusunuyorum. Rabbim kimseyi evlatla aileyle sağlıkla sınamasın. isyana fırsat vermesin. AMİN
merhaba kader arkadaslarim. soyle bir konuya goz attimda galiba benim kadar kayip yasayan yok gibi ben sali gunu 5. bebegimide kaybettim hepsinin kalbi duruyor karnimda. butun testlerim genetiklerim yapildi 3 bebegime hamile kalmadan. kan pihtilasmasi cikti, igneleremide yapiyordum ama yinede melek oldu bebeklerim. bu son bebegime ozel bir klinikte genetik yapilacak neden olduguna dair. artik doktorlarda ne yapacaklarini sasirdilar bilinmeyen bir nedenmis. cocuk yasayana kadar deneyecekmisim . ama ben cok yoruldum bedenimde cok yoruldu her sene 2 kere kurtaj oluyorum isallah birdaha yasamayiz boyle bir aci
amin canim Rabbim kimseye yasatmasin zor bir durum. ben zaten raziyin herseye bebegim sag salim saglikli gelsinde. Rabbimin bize verdigi bir imtihan bu isallah atlata biliriz bunudaCanım çok üzüldüm senin adınada yaa,Rabbim bi daha yaşatmasın.Arkadaşında dediği gibi tıpta yetersiz kalıyo bu konuda,o kadar çok sebepsiz yere düşük yapan kadın varki..Hiç olmazsa şükretmelisin hiçbir sorunun yok,bebeklerimiz eninde sonunda sağlıklı olsunda bu acıyı çekmemiz gerekiyosada kaderimize razı olucas yapıcak birşey yok..Profil fotoğrafının altındada yazdığı gibi ümidimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim..
bendede var canim pihtilasma kromozomlarda temiz ama yinede yasamiyor bebislerim anlam veremedim birturlu. kesin doktorlarin unuttugu birsey var yapmadiklari bir tahlil. insan hayati bukadar basitmi, hepsini zamaninda yapmiyorlar bir suru kayip yasiyoruzmerhabalar arkadaşlar.. trombofili sonucum çıktı. galiba bende pıhtı sorunu var. inşallah kromozomda bir sorun yoktur. sizzler ne durumdasınız ?
iğne olmana ragmen mi yaşamıyorlaR CANIM ??bendede var canim pihtilasma kromozomlarda temiz ama yinede yasamiyor bebislerim anlam veremedim birturlu. kesin doktorlarin unuttugu birsey var yapmadiklari bir tahlil. insan hayati bukadar basitmi, hepsini zamaninda yapmiyorlar bir suru kayip yasiyoruz