kıslaaaaaaaaar yeni haftaya güsel haberle başlayım dedim.
kıslar çift çizgiyi gördüm ilk defa görmüşüm gibi de heycanlıyım.
hamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiileyim canlarım
temizlik yapcaktım yapmadan bi test yapim dedim hiç umudum yok tu ama gördüm valaa.garip duygular içindeyim.bundan sonrarsı daha önemli
dilay yasemin ve asnill emin olun dualarım sizinle.desteğiniz için teşekkür ederim.melahat abla uğurlu geldin çok saol
kızlar hepinize geçmiş olsun.. benim iki düşüğüm oldu, ikinci daha doğrusu düşmedi de gelişiminde bozukluk olduğu için 9 buçuk haftalıkken aldılar.. bebeği genetik teste yolladık kendi isteğimizle (tekrarlayan düşüklerde sıklıkla genetik sorun görülüyor diye okumuştuk netten, bir de kendi doktorum dışında ünlü bir doktora gitmiştim daha test mest yapılmadan hikayemi dinleyince sizde ya genetik sorun var ya da pıhtılaşma demişti)
insanın koktuğu başına gelirmiş bebekte genetik sorunLAR çıktı.. sorunlar diyorum bebek 69XXX yani normal insandan 23 kromozom daha fazlaydı.. meğer bu mol gebelik denilen bir belaymış... kürtajdan sonra kanamalar sürdü rahimden dökülüp gitmesi iki ayımı aldı, her hafta Bhcg denilen hamilelik hormonu için kan vermekle ve düştüğünü beklemekle geçti..
bu sıkıntıları yaşarken bir de kendimize gidelim genetik test yaptıralım dedik, genetik merkeze eşimle b,irlikte gidip kendi kendimize kan verdik.. sonuçlar 15-20 gün sanırım sürdü.. mart-nisan gibiydi aldık ki daha derdimiz bitmemiş dedik.. eşimde translokasyon denilen bir genetik sorun çıktı, raporda sağlıklı bebek şansı %15 diyor ve illa ki PGT denilen bir yöntemin kullanıldığı tüp bebek ile anne olabileceğimi söylüyorlar..
biz ilkin olayın vehametinide anlamadık ama PGT hem çok çok pahalı hem de zor bir tedavi.. Allahım yüzümüze bakar inşallah da hayırlısıyla anne oluruz
sizlere bu tecrübeleden sonra tavsiyem ilk test olarak genetik test yaptırın (biz kişi başı 150 ödedik).. sonra onda inşallah bir şey çıkmazsa pıhtılaşma faktörlerine baktırın.. sonra da rahim filmine sıra gelir.. gerçi bizler hamile kalabiliyoruz, rahimde yapışıklık olsa hamile kalmak çok zor
ama dediğim gibi ihmal etmeyin ve testlerinizi yaptırın.. tek düşük yapmanın önemi yok ama arka arkaya düşük tehlike sinyali içeriyor.. iyi bir doktora görünü mutlaka, öyle ara yerlerde basit klinikelrde vakit kaybetmeyin.. ya tam teşekküllü devlet ya da maddi gücünüz yeterliyse büyük bir özel hastaneye gidin ve durumunun araştırın..
tabi hiç bir neden de bulunmayabilir, pek çok kişi sebepsiz infertilite yaşıyor (daha doğrusu sebebi bugünkü tıpla tespit edilemeyen infertilite yaşıyor).. onda da normal yoldan tutamayanlara tüp beek yapıyorlar, gerekirse bebekleri anne karnına yerleştirmeden önce inceliyorlar..
Rabbim dermansız dert vermesin
sevgiler
canım ne kadar güzel bir haber yaa haftaya süper başladık sayende ..çiçeğim tebrik ederim canım...allahım sağsağlim kucağına almayı nasip etsin inşallah....
temizlik yapcaktım yapmadan bi test yapim dedim hiç umudum yok tu ama gördüm valaa.garip duygular içindeyim.bundan sonrarsı daha önemli
dilay yasemin ve asnill emin olun dualarım sizinle.desteğiniz için teşekkür ederim.melahat abla uğurlu geldin çok saol
günaydın kızlar...nasılsınız benden iyilik...asnilciğim dediğini yaptım hafta sonu hava süperdi bol bol gezdik kocişle sinamaya gittik...adetimin son günü çalışmalara başlıyacağız yine hayırlısı olsun bakalım...melahat ablacığım desteğin için teşekürler iyiki varsın...
günaydın yasemimin , hafta sonu eglenmene sevindim canım güzel bir moral depolamışsındır artık:) şimdiden hayırlısı olsun çalışmaların canımcım bende çiçegin hamileligini duyunca süper bir başlanğıç yaptım haftaya eeee sıkı tut çalışmaları sıra bize geliyorzemuszemus
yukardaki yazı çok güzel noktalara değinmiş.
okumanızda fayda var.belki arka sayfaları okumayan vardır diye
alıntı yaptım.
inşallah canım bu sefer daha sıkı tutacağım bakalım...akşam dr agideceğim bakalım nasıl bir yol çizecek...neler diyecek bana...senin adetin ne zaman asnilim...
canlarım benim yaaaaaa
hepinize teşekkür ederim nasıl sevindiğinizi tahmin ediorum.
melahat ablaya sana dieck bişi bulamıorum kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
seni allah gönderdi bise valaaa
asnil yasmin açılış yapıldı kurdale kesildi devamı gelcek inanıorum.geçen ay çok taktım kafaya kıslar.bu ayda çokta iyi değildim ama elimden gelenide yaptım
sizdende güzel haberler alcağıma inanıorum gönülden istiorum.iş yapmıorum merak etmeyin
melahat ablam bitanesin yaa..ne kadar ince ve iyilik sever bir bayansın...allah razı olsun senden ablam benim....
CANIM bi nasrettin hoca fıkrasıvar :
hoca birgün minareden düşmüş ,herkes başına üşüşüp
başlamış şöyle olur böyle düzelir tavsiyeye.
hoca demişki siz hepiniz gidin bana minareden düşen birini bulun ; benim derdimi minareden düşen bilir komşular demiş :) sizleri çok iyi anlıyorum ablacım
ben çok çektim bu derdi.umarım sizlerinde sonu kucakta iki bebek olurkaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?