:ecrin_bebek: MRB KIZLAR BEN 22 YAŞINDA 1 YILLIK EVLİYİM 2 AYLIK EVLİYKEN HAMİLE KALDIM DÜNYALAR BENİM OLDU AMA 10 HAFTADA BOŞ GEBELİK DİYE ALINDI benneyaptımki SONRA 3 AY KORUNUP TEKRAR KALDIM BU SEFERDE BİR CUMA SABAHI KALKTIĞIMDA HİÇ BELİRTİ YOKTU SANKİ BEBEĞİM GİTMİŞTİ HEMEN DOKTORA GİTTİK KESE GÖRÜNMEDİ HCG 1,500 ÇIKTI DOKTOR DIŞ OLABİLİR DEDİ O KADAR KORKTUMKİ HİÇ UMURSAMADIM HALIDA KALDIRDIM İŞTE YAPTIM TEKRAR 5 GÜN SONRA TEKRAR GİTTİĞİMDE KESE GENE YOKTU HCG 584 E DÜŞMÜŞTÜ DEDİM TMM GİDİYO MELEĞİM BENİ TERK EDİYO ETESİ GÜN KANAMAM BAŞLADI KENDİ KENDİNE DÜŞTÜ GİTTİ MİNİĞİM :1no2: AMA FAZLA ÜZÜLMEDİM DIŞTAN ÇOK KORKMUŞTUM 19 AĞUSTOSTA DÜŞTÜ ŞUAN 2 ADETİ BEKLİYORUM SİZLERE SORUM TEKRAR NASIL KALDINIZ NE GİBİ TESTLERE TABİ KALDINIZ BENDEKİ SORUN SİZCE NEYDEN KAYNAKLIDIR HADİ KIZLAR GELİN YARDIM EDELİM BİRBİRİMİZE :teselli: :1hug:
merhaba kızlar ben 3 düşük yaptım ikisi kalp atışı durduğu diğeri ise erken su kesesi boşaldı. düşüklerimin araştırılması yapılırken önce rahim filmi çekildi , sonra kromozom analizi eşimin ve benim, pıhtılaşma faktörleri, brucella testleri, toxoplazma testleri, faktör5,smear, düşen çocuğun kromozomları ama hiçbirinde birşey çıkmadı sebepsiz oluyor işte. şimdi aralık ocak gibi yeniden deneyeceğim ama bu sefer hamile kalmadan önce önlem olarak kanı sulandırıcı iğne tedavisine başlayacaklar bu hem bebeğin plasentasını besliyor hemde vücuttaki kan akışını düzenliyormuş bakalım deneyip göreceğiz. tahlillerini üniversite hast. yaptırabilirsin. tabii özel bir doktorun olursa..
HAKLISIN CNM YORUMLAIN İÇİN TEŞEKKÜRLER PEKİ ŞUAN SENDE BİR SORUN ÇIKTI NE DURUMDASIN HAMİLE KALIRSAN HABERİMİZ OLSUN PAYLAŞ BİZİMLE ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN KIZLARkaydirigubbakcemile5canım öncelikle çok geçmiş olsun ama merak etme yalnız değilsin. bende 3 tane düşük yaptım. sanırım şuan 2 tane düşüğün var. bunun araştırmasını bir üniversite hastanesinde yaptırmanı özelliklede hacettepeyi tercih etmeni isterim. biz 2. düşükten sonra gazi hastanesinde boşa zaman harcadık. kadın doğum alanında en iyi hocalar hacettepede. tekrarlayan düşüklerde en çok kan pıhtılaşması testlerini yapıyolar. aklıma gelenler bunlar: mthfr 677, mthfr1298, faktör v leiden, pa -1 , sonra triod hormonu testleri, tsh, t3, t4, prolaktin hormonuna, yani genel hormonlara bakılıyo. rahim içi histereskopi denilen bir yöntemle inceleniyo yani perde varmı, çift rahimmi yapışıklık varmı falan diye. başka aklıma gelen bağışıklık sistemine baktır bebeği vücut yabancı bir madde gibi algılıyomu falan diye. zaten hocalara gidince seni yönlendiriyolar. parası fazla gelmezse lütfü hoca var hacettepenini profu. ben ona gidiyorum. diışarıda muayenesi var. 230 alıyo. gayette memnunum. tavsiye ederim yani.
CNM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN UMARIM ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA KUCAKLARIMIZ BOŞ KALMAZ BENDE BAYRAMDAN SONRA NASİP KISMETSE BAŞLAYACAĞIM BİZİ BİLGİLENDİR TMM CNM vereliniortakmerhaba kızlar ben 3 düşük yaptım ikisi kalp atışı durduğu diğeri ise erken su kesesi boşaldı. düşüklerimin araştırılması yapılırken önce rahim filmi çekildi , sonra kromozom analizi eşimin ve benim, pıhtılaşma faktörleri, brucella testleri, toxoplazma testleri, faktör5,smear, düşen çocuğun kromozomları ama hiçbirinde birşey çıkmadı sebepsiz oluyor işte. şimdi aralık ocak gibi yeniden deneyeceğim ama bu sefer hamile kalmadan önce önlem olarak kanı sulandırıcı iğne tedavisine başlayacaklar bu hem bebeğin plasentasını besliyor hemde vücuttaki kan akışını düzenliyormuş bakalım deneyip göreceğiz. tahlillerini üniversite hast. yaptırabilirsin. tabii özel bir doktorun olursa..
Kızlar varya bir hamile kalırsak hep birlikte olacak sanırım bu vallahi olay olur kk kulubu bayram ilan eder kızlarrrrrrrr
ıyyyy dilay desene ben daha testlere bile başlamamışım daha çok yol almam lazım , ben şimdi simir testi ile tekrardan hormon testi gibi birşey yapacak ama görünüşe göre daha çok yol almam lazım , bende aralıkta hamile kalırım diye düşünüyordum ama testlerin olması sonuçlarının alınması uzun sürüyor bu gidişle aralık işi yaş gibi... Allah yardımcımız olsun canım.Umarım benimde testlerim erken biterde seninle aralık ocak gibi hamile kalırız kız:Saruboceq:
CNM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN UMARIM ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA KUCAKLARIMIZ BOŞ KALMAZ BENDE BAYRAMDAN SONRA NASİP KISMETSE BAŞLAYACAĞIM BİZİ BİLGİLENDİR TMM CNM vereliniortak
canım araştırılma süreci biraz uzun sürüyor eğer ayrıntılı testler yaptırırsan. ben mesela karyotip sonucumu daha dün aldım 2,5 ayda çıktı onda da birşey çıkmadı test yaptırıyorum ama hepsi normal sevinmeli miyim bilmiyorum çünkü 3 düşüğe neden olabilecek hiç bir bulgu bulunamıyor. bende kışa gebeliği yeniden düşünüyorum ama zaman yaklaştıkça korkuyorum bebeklerimin ikiside birden bire kalp atışları durması sonucu öldü . yeniden aynı şeyi yaşarım diye korkuyorum..... doktorlar sana ne dedi. seninde aynı şeklide durmuş galiba. senin yaptırman gereken ilk test pıhtılaşma faktörlerin olmalı çünkü genelde kalp durmasında bu etken oluyormuş ama bende bu da normal çıktı. inşallah isteyen herkes en kısa zamanda hamile kalır.
bence sevinmelisin canım sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim , insanın içinde bir korku oluyor haklısın acaba buda öyle olurmu diye , evet benimde bebekleirm seninkiler gibi kalp atımları olamdıgı için kürtaj oldum.Allahım yüzümüze gülsün canım , daha pıltılaşma testleri yapmadılar o testler ne kadar zaman sonra çıkıyor canım daha bana ayın 27sinde simir yestiyle adını bilmedigim bir test yapacakmış.Sadece sanamı yaptılar canım pıltılaşma testini yoksa eşinede yapıyorlarmı , çok soru soruyorum kusuruma bakma canım ama sende bilirsinki içinde bulundugumuz durum insanı biraz böyle meraklı ve aceleci yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?