Tekrarlayan düşük yapanlar gelin tecrübelermizi paylaşalım

Bende 3 düşük yaptım canım kendiliğinden düşmediler operasyonla alındılar.benim kalp atışlarını hiç duymadık canlanmadığı için 8.hafta alıyorlar.Aspirin ve folik asit kullanmaya yeni başladım iğneyi hamile kalınca yapacaklarmış.senin son düşüğünden sonra nekadar süre geçti bebek düşünmeye başladınızmı ben çok korkuyorum canım tekrar aynı üzücü günleri yaşamaktan

ben devlet hastanesinde birton testi bir günde oldum valla canım , genetik , parazitoloji , biyokimya,mikrobiyoloji, pıltılaşma için ayrıca daha atını bilemedigim işte tam 15 tüpe yakın kan verdim ogun sonra toplu halde sonuçlarını aldım doktoruma gösterdim. hiç üçret ödemedim canım bende ssklıyım. pıltılaşma sonucumda valla bir bakayımdur hepsinde heterezigot mutasyon saptanmıştır diyor canım.

ya kızlar şimdiye kadar sormak hiç aklıma gelmemişti heterezigot pıltılaşma ne demek bu daha agır bir vakka oldugunumunu yoksa daha azbir vakka oldugunumu gösteriyor

Eyl 2009 14:07

hocam 2 boş kese bir kimyasal gebelik geçirdim bu gebeliklerimin kayıpları kanda pıhtalaşma durumumdan olabilirmi. 2 aşılamam ve bir yıl yumurtlama takibim var şu an nasıl bir yol izlemeliyim ve hangi tahlilleri yaptırmalıyım Paylaş
Merhaba Zelsa,

Talihsiz olaylar yaşamışsınız, çok geçmiş olsun. Bahsettiğiniz gebeliklerin bu şekile sonuçlanması kanda pıhtılaşma faktörü olabilir. Ancak öncelikle buna iat tüm tahlillerin hem size hem de eşinize yönelik yapılması gerekiyor. Ve bu tahlillerin sonucuna göre bu kararı net olarak verebiliriz. Başarısını ispatlamış bir tüp bebek merkezine başvurmalısınız.

Doğru ve etkili tedavilerde buluşmanız dileğiyle,

Son düzenleme:
Düşük Sebepleri Nelerdir?
Hormonlara bağlı, yaşa, sigara ve alkol kullanımına, çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak hamilelik mutsuz bir şekilde sonlanabilir. Düşük, fetüs rahim dışında yaşayacak olgunluğa ulaşmamışken, hamileliğin ilk 20 haftasında annenin bebeğini kaybetmesidir. 20 hafta sonrasında meydana gelen düşük erken doğum ya da ölü doğum olarak adlandırılır.

Düşüklerin büyük bir kısmı, fetüsteki genetic ve kromozomsal problemlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan ve anne ile hiç bir ilgisi olmayan, engellenemez bir durumdur. Diğer yandan bir kısım düşükler ise enfeksiyon, stress, kötü ya da yetersiz beslenme, anneye ait bir travma, uyuşturucu, alkol, sigara kullanımı gibi dış faktörlerden kaynaklanarak oluşmaktadır. Uzmanlar, seks, ağır nesnelerin kaldırması, egzersiz yapma, iç bulantısı ya da kusma gibi eylemlerin genellikle düşükle ilgili olmadığını söylemektedirler.

Düşük, oldukça üzücü ve travmatik bir olay olmasında rağmen özellikle hamileliğin ilk dönemlerinde sıklıkla görülmektedir. Bilinen düşüklerin yaklaşık olarak %80i 7. Ile 12. haftalar arasında meydana gelmektedir ve bilinen hamileliklerin yaklaşık olarak%10u düşük ile sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda kadın hamile olduğunun farkına bile varmadan çocuğunu düşürebilir.

Düşüklerin çeşitli nedenleri;

Kromozomal bozukluklar

Yinelenen düşüklerin %5'inde genetik kromozomal bozukluklara rastlanmıştır. Anne ile babanın taşıyıcı olduğu ve hastalık oluşturmayan genetik problemleri, gebelikte aktif hale geçip düşüklerle sonuçlanabilmektedir.

Hormonal nedenler

Yumurtlama sonrası geçen dönemde progesteron hormonunun az salgılanmasından kaynaklanan bu durum, ilk 3 ayda oluşan düşüklerde önemli bir sebeptir. Bunun yanı sıra hormonel anlamda tiroid fonksyonlarındaki bozukluklar da düşüklere neden olan faktörlerden birisidir.

Rahimle alakalı sorunlar: Rahim ile ilgili olarak, doğuştan veya sonradan oluşan sorunlar düşüklere neden olabilir. Myom alınması ya da kürtaj gibi operasyonlar sonucunda dölyatağında bazı yapışıklıklar meydana gelebilir ve bu da düşüklere sebebiyet verebilir.

Adet düzensizliği: Adet düzeniyle ilgili sorunlar sıklıkla yumurtlamayla alakalı problemlerde görülür. Hamilelikte gerekli olan projesteron hormonunun eksikliği ya da yetersizliği düşüklere neden olan faktörlerden birisi olarak görülmektedir.

Yaşa bağlı faktörler

Uzmanlar sıklıkla 35 yaşından sonra oluşan gebeliklerde düşük yapma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulamaktadırlar. Ve bu oran 40 yaşından itibaren daha da artışa geçmektedir. Bunların başında gelen en önemli sebeplerden bir diğeri de fetüste meydana gelen anomalliklerdir.

Çeşitli Enfeksiyonlar

Virüs ve bakterilerden kaynaklı vajinal enfeksiyonların düşüklere neden olabileceği düşünülmektedir.

Sigara ve alkol kullanımı

Hamilelikte alkol ve sigara kullananlardaki düşük oranı kullanmayanlara göre daha yüksektir.

Nedeni bilinmeyen düşükler

Meydana gelen düşüklerin ortalama %20sinin nedenleri tam olarak bilinmemektedir.
alıntı

nazlıcım çok teşekkür ederim canım inşallaaah bu sefer kucağıma alırım bebişimi.
tabi sizler için de aynı şeyi diliyorumm

asnil canım ben sonuna kadar çalıştım kuzu bence sende bırakma

dilaycım dün doktora gittim kalp atımından sonra iğnelere başlıcaz dedii.coraspin yeterli olabilir dedi.
ama ben asla didim .ozman kullanamlım dediii.

ya kızlar şimdiye kadar sormak hiç aklıma gelmemişti heterezigot pıltılaşma ne demek bu daha agır bir vakka oldugunumunu yoksa daha azbir vakka oldugunumu gösteriyor

asnilcim bu zaten kan pıhtılaşmasıyla aynışey sanırım sadece
dr lar buşekil bişey diyorlar.
nette karşılığı direk kanda pıhtılaşma çıkıyor.
dr unuza güvenin kendinize ve eşinize güvenin
sorunu daha kolay aşarsınız.kafanızı fazla karıştırmayın üzmeden tatlı canınızı
bakın tedavinize.kaydirigubbakcemile5

valla melahat ablacım öyle esiyor bazen birşey insanın kafasına takılıveriyor birde alerji olmuşum bir haftadır sorma gitsin çam agaçlarının polenlerinden işyerinin önünde park var içide çam dolu :) ya her yerim kabardı abla ne yapacagımıda bilmiyorum ilaçta alamıyorum şimdi çünkü korunmuyorumya hani olmaz ya belki hamile falan kalırım diye

ama cigerlerim kaşınıyor varlla bu sıcak havada bogazlı giydim:) dün v yaka giymiştim tüm boynumda kabardı bugun dedim belki işe yarar

canım şimdi tam anlamadım dedigini neyapacaksın şimdi igneyemi başlıyorsun ne zaman başlıyorsun igneye hayatım kaçlık igne

banada doktorum kalp atımından sonra başlıcaz demişti igneye kafam karıştı şimdi kuzubilmiyorumkismile

Kızlar moralım sısfır doktordan gelıyorum kadın doĞum doktoru dedıkı hamıle kal gel ne ıĞne bıŞı Şok oldum sonra dıĞer testım ıÇın dahılıyeye gıttım oda demezmı kanın mutasyon var yanı pıhtılaŞma dÜŞÜklerın bundan olmuŞ olabılır ıĞne kullanman lazım Şıdı bÜr sÜrÜ test daha verdım geldım ıÇ hastalıkları doktoru araŞtırmayı genıŞlettı ŞaŞırdım kaldım ya ne yapıcam ben Şımdı Üstelık genetık yapılacakmı dıyorum kadın doĞumdakıne onu bıle yapmadı ya offfffffffffffffffff offffffffffffff ıĞnemı kullanıcam hamıle kalıp gıdıcemmı bıde sormayın vajınıt olmuŞum ıltıhap onun ıÇınde bır ton ılaÇ yazdı anlaŞılan daha Çılem bıtmemıŞ

nazlıcım dağın doruguna kuş uçarak, yılan sürünerek çıkar!!!!
neyapalım biz bu yolu sürünerek gidiceklerdeniz.ben neler çektim
anlatsam topikte yazacak yer kalmaz:1no2:
sabır lütfen zor olacak amaaaaaa sonucu bir düşünsen
daha rahat atlatırsın opuyorumnanaktan

canım geçmişolsun.ah o alarji bendede var ,gerçi benim alarjim 4 mevsim
bi kurtulamadım.
kafana esen şey kötü olunca hemen seni neşelendiren bir arkadaşını
yada eşini ara düşünme detayda yapma.allaha dua et.
gelecek bebişler ama nazlanıyor yaramazlar:ecrin_bebek:

ama ablacım ben ne yapıcam şimdi daha önce ne test ne raraştırma hiç bişi yaptırmadım sonuç ortada bu seferde araştırma yaptırdım bi doktor pıhtılaşama olmayabiliyo her zaman gebe kal gel diyo diğeri pıhtılaşma var iğne kullanmalısın diyo yaaa hangisi doğru olanı ayrıca ben daha yeni kürtaj oldum hem psikolojik hem bedenen hazır değilim yeni gebeliğe nasıl olucak bu şimdi ben 1 yıldan önce istemiyorum çocuk felan zaetn böle oldukçada iyice soğudum neredeyse herşeyi olduğu gibi bırakıp herşeyi unutasım geliyo çok yoruldum be ablam daha yaşım 23 şu yaşadıklarıma sırf bu sebepten keşke evlenmesediydim dediğim bile oluyo yaa:gitme:

Çok geçmiş olsun canım sıkma canını bende birton test oldum ama bence başka bir doktor bul kendine hamile kal öyle gel ne demek eger pıltılaşma varsa ki kanında mutasyon var demiş doktorun en azından aspirin ve vitamin kullanman lazım , 3 düşügün olmuş az değil

bende şimdi aspirin ve vitamin kullanıyorum hamile kalınca kalp atımı alınca igneye başlayacagım banada erkenden igneye başlamıcaz demişti.

cnm benim bir sorum olucak sana benim 3 düşüğümde de hiç bebek oluşmadı kalp atışı alamadık diyelimki iğne verdi nasıl olucak kalp atışı zaten duymuyorumki ben olumunekankayizsmile

cnm benim bir sorum olucak sana benim 3 düşüğümde de hiç bebek oluşmadı kalp atışı alamadık diyelimki iğne verdi nasıl olucak kalp atışı zaten duymuyorumki ben olumunekankayizsmile

benimde aynıikisindede kalp atımı alamadık , işte o sebepten aspirin verdi bana günde bir tane bu kalp atımı olana kadar yeterli dedi ondan sonra heparin diye igneye başlarız dedi doktorda bana

son düşüğümden 7 ay geçti şimdi bu ay sonu deneyeceğim bakalım aspirine bende yeni başlayacağım folic plus içiyorum birde elevit vitamin. kendi kendime bir karar verdim olacaksa olacak olmayacaksa birşey yapamıyoruz ama denemek istiyorum ben elimden geleni yapacağım gerisi Allaha kalmış.

canım bence hematoloji doktorunun dediğine inan çünkü bu vücüttaki kan ile ilgili bir bölüm belki kadın doğumcun hamile kalınca hemen iğneye başlayacaktır o yüzden hamile kal gel demiştir. bana da sürekli gittiğim doktor hamile kalınca gel o zaman iğneye başlayacağız demişti.hemen moralini bozma ama içine sinmiyorsa başka bir doktora daha git.

canım sende pıhtılaşma bozukluğu yada benzeri bir şey var mıydı yoksa benim gibi önlem amaçlı mı iğneye başlayacaklar dozunu sordun mu?
kendini fazla yorma dikkat et senin için herşey güzel olacak inanıyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…