Tekrarlayan başarısızlıklarda yapılan bazı testler

Eğer tutunma sorunun ise tutulduktan sonra düşük kalbi durması vs problem yok ise embriyo glue öneririm . Rahim yapıştırıcı olarak düşünün rahime tutunmasını arttırmak için yapılıyor %20 oranla destekliyor. Tüp bebekte %5 lik ihtimal bile çok önemli. Beslenmenizide çok iyi proteinler alarak devam ettirin. Ben 35 yaşındayım embriyo glue uygulattırdım 3. Gün embriyosu olmasına rağmen ilk denememde başatılı sonuç aldım. Beslenme +psikolojik durum derim. Kafanızı önce rahatlattın

İlk transferim tutundu, 9. Haftada kalbi durdu. Pıhtılaşma testleri yaptırdım, pıhtılaşma nedeniyle kalbinin durduğunu düşünüyoruz dendi kan sulandırıcı iğneye başlandı. Bu test yapılmadan kan sulandırıcıya başlayan da var. Yani aslında biraz beni rahatlatmak için gibi oldu.

10 gün önce aynı kalitenin 6. Gün olanı transfer edildi. Ondan önce de embriyo glue yerine histereskopi oldum. Zor bir kürtaj sonrası dokuların canlanması gerektiği düşüncesi mantıklı geldi. Bana önemli olan laboratuvar ortamı gibi gelmeye başladı. ikinci transfer için embriyolarımı taşıdığımda söylenen kalitenin doğru olmadığını öğrendim. özellikle en son güveneceğim meslek grubu artık embriyologlardır.

histereskopiyle çizik atmanın bile etkisi tartışmalı, embriyo glue şans gibi geliyor. Gen testi yaparsak eşimle, yeni embriyo oluştururken ona göre başka bir işlem mi yapılıyor? Öyle bir şey yoksa gerek olmadığını düşünüyorum.

Doğru söylüyorsunuz. Bende t ruhum durumu da var.bebeğimin ölmesine ne sebep oldu bilmiyoruz. Ama kontrole gittiğim prof kan sulandırıcı iğne için geç kaldığımızı söyledi.

Kızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?

Bu kromozom testi sonucunda ne yapılıyor? Denemediğim bi bu kaldı :) gen testi sonucunda kan sulandırıcı verildi, ama yapılmadan verilenler de var. O yüzden öğrenmek istedim.
Genetik taramalı tüp bebek öneriyorlarmış. Veya düşük olmasını göze alarak normal denemeye devam edenler de oluyormuş. Kromozomların yerleşmesinde sorun , eksiklik var mı diye bakılıyor.

Geçmiş olsun canm Allah sabırlar versin inşallah benim 8 haftalıktı kalbi durdu sebebini bulamadılar kan sulandırıcı kullandığım halde öyle olmuştu nasip demekten başka bir şey elimden gelmiyor..
Sizin gelişim durması genetikten olabilir bebeğin genetiğiyle ilgili olabilir doktorunuz daha iyi bilgi verir, ilk düşüklerde genelde sağlıksız gebelik deniliyor

Çoğu zaman genetik ve pıhtılaşma düşüğe sebep oluyor. Pıhtılaşmayı basit bir kan testiyle öğrenebilirsiniz

Embriyo glue nin henüz kanıtlanmış bir başarısı yok.
Yüzde 1 bile ihtimali artiriyorsa diye yapıyor doktorlar
Bana 3 ünde de yapıldı. 1 başarısız 2 kimyasal oldu.

Sağlıcakla dogurun

Embriyo glue nin henüz kanıtlanmış bir başarısı yok.
Yüzde 1 bile ihtimali artiriyorsa diye yapıyor doktorlar
Bana 3 ünde de yapıldı. 1 başarısız 2 kimyasal oldu.

Sağlıcakla dogurun
Siz neye inanırsanız onu yaşarsınız enerjiniz o yönde ilerletmek size kalmış bir şey ama kanıtlanmış çalışmalar var bunla ilgili araştırmalarda üşenmedim bir makaleden ise alıntı yapıyorum . Umarım bir nebze olsun belki içinizi rahatlatır. Bu yazıda kıbrıs tüp bebek merkezine ait açıklamadır.kaynaça vererek bunu da doğrulamıştır.

2015 yılında yapılan araştırmada 42 kadının tüp bebek tedavisi sırasında embriyo yapıştırıcısı kullanılmış ve gebelik şansının %7 oranında artırdığı gözlemlenmiştir. (Kaynak: Role of Embryo Glue as a transfer medium in the outcome of fresh non-donor in-vitro fertilization cycles - PMC).

Bununla birlikte, embriyo yapıştırıcısının etkinliğine ilişkin birçok farklı görüşte çalışmalar bulunmaktadır. Bazı çalışmalar gebelik oranları üzerinde olumlu bir etki olduğunu öne sürerken, embriyo yapıştırıcının gebe kalma açısından tüp bebek tedavi sürecinde kullanılan standart kültür ortamına kıyasla önemli farklılıklar yaratmadığını ifade eden çalışmalar da bulunmaktadır

Kürtajdan sonra sebebini öğrenmek için embriyoyu genetik inceleme yapayı önermedi mi?siz doğal olarak mı hamile kaldınız?

Kürtajdan sonra sebebini öğrenmek için embriyoyu genetik inceleme yapayı önermedi mi?siz doğal olarak mı hamile kaldınız?
Doğal yolla kaldım evet ilk gebelikti. Genetiğe göndermedik malesef özelde oldum söylemedi doktor. Patolojide önemli bi şey çıkmadı sadece ileri derecede ödem görülmüş. Biz kromozom analizi verdik ve trombofili verdim ama onların sonucunu bekliyorum

Amin inşallah, Rabb'im kucağınızda göstersin sağlıkla inşallah. Darısı bekleyen herkese olsun inşallah

Kendi doktorum da öyle söyledi bakalım bir doktora daha gideceğim.

Ben bir faydası yok demiyorum.
Kanıtlanmış bir faydası yok diyorum.
42 kadın böyle bir arastirma için çok çok devede kulak bir sayı.
Bu verilerin kanitlamabilmesi için araştırmalar binlerce olmalı.
Ki şu an binlerce her gün uygulanıyor dur, ama bunların toplanıp değerlendirilmesi çok ayrı bir konu

Benim de doğal yolla gelişen bir gebelikti. 12.haftada kanamam geldi 15. Haftada kalbi durdu bebeğimin. Pıhtılaşma şüphesiyle son 2 haftadır kan sulandırıcı iğne de kullanıyordum. Pıhtılaşma testimde de sorun çıkmadı doktorumun deyimiyle normalmiş. Bilime de inanan bir insanım ama Rabbim dünyada rızkını vermemiş demek ki

Evet sorun tutunmada. Embriyo glue sordum doktoruma biz her transferde yapıyoruz dedi ama bana demediler şimdiye kadar hiç. Ve ikidir tutmadı. belki transfer parasına ek olarak glue parası da alıyorlardır bilmiyorum ki

Ben tüp bebek tedavisi gördüm gebeyim ama olası kötü bir durumda kalbi duyulmaz vs . Olursa dedi dr. Embriyoyu genetik analiz yaparız kromozomlardan kaynaklı yada genetik bir hasar varsa gen elemesi yapılır 2. Transferde diye konulmuştuk. Sizin doğal yol olunca önce sizden genetik alıyorlar kanınız pıhtılaşma sorunu var ise orda çıkıyor yada ailede düşük genetik yatkınlık var ise çıkıyor. Biz onu önceden yaptırdık 2 aya yakın bir bekleme süresi var. İnşallah bir şey yokturİnşallah tekrardan sağlıklı bir gebeliğiniz olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…