-
- Konu Sahibi Anneolmayolundayim
Eğer tutunma sorunun ise tutulduktan sonra düşük kalbi durması vs problem yok ise embriyo glue öneririm . Rahim yapıştırıcı olarak düşünün rahime tutunmasını arttırmak için yapılıyor %20 oranla destekliyor. Tüp bebekte %5 lik ihtimal bile çok önemli. Beslenmenizide çok iyi proteinler alarak devam ettirin. Ben 35 yaşındayım embriyo glue uygulattırdım 3. Gün embriyosu olmasına rağmen ilk denememde başatılı sonuç aldım. Beslenme +psikolojik durum derim. Kafanızı önce rahatlattınMerhabalar. İki negatifim var. Gerçekten çok zor toparladım burada defalarcaa negatif ve düşük yapanlara sabırlar diliyorum. Çok maddi durumumuz kalmadı. O kadar defalarca denemem mümkün değil. Bu seferki transfer öncesi yapılması gereken her şeyi yapmak istiyorum. Dr um sadece embriyoyu beşinci güne götürmeyi deneyecek. Ama ben ekstra başka şeyler denemek istiyorum çünkü ilk transferim 5.gün embriyosuydu ikincisi 3.gün embriyosuydu denedik yani. Birsürü test okudum burada. Yaptırıp fayda görenler varsa lütfen yazar mısınız siz nasıl bir yol izlediniz?
Bana ilk negatifimde yapılanlar : histeroskopi, lenfosit aşısı ve kanda kromozom testi. Bunlarda sorun çıkmadı.
Benim duyduklarım: kır testi, era testi, bağışıklık testleri, nk hücre paneli
Duyduğum aşılar: makrofaj aşısı, intralipit serum, embriyo glue
Merhabalar. İki negatifim var. Gerçekten çok zor toparladım burada defalarcaa negatif ve düşük yapanlara sabırlar diliyorum. Çok maddi durumumuz kalmadı. O kadar defalarca denemem mümkün değil. Bu seferki transfer öncesi yapılması gereken her şeyi yapmak istiyorum. Dr um sadece embriyoyu beşinci güne götürmeyi deneyecek. Ama ben ekstra başka şeyler denemek istiyorum çünkü ilk transferim 5.gün embriyosuydu ikincisi 3.gün embriyosuydu denedik yani. Birsürü test okudum burada. Yaptırıp fayda görenler varsa lütfen yazar mısınız siz nasıl bir yol izlediniz?
Bana ilk negatifimde yapılanlar : histeroskopi, lenfosit aşısı ve kanda kromozom testi. Bunlarda sorun çıkmadı.
Benim duyduklarım: kır testi, era testi, bağışıklık testleri, nk hücre paneli
Duyduğum aşılar: makrofaj aşısı, intralipit serum, embriyo glue
Aynı durumdayım 3.gün embriyomu 5.güne kadar bekletecek transfer istediğim zaman. Ama ben de ne yapacağımı bilmiyorum her şey normal sebepsiz infertilite ve 2 başarısızlığım var. Bunu ben de merak ediyorum ama doktorum çok bahsetmedi
Merhaba, çok geçmiş olsun sizlere de. benim de her şeyim çok iyi olmasına rağmen 5AA ve 5AB embriyoyla 2 negatifim var, sebepsiz.
İkinci transferimde embriyo glue da kullandık maalesef bende işe yaramadı. Zaten doktorum da deneyelim ama bunlar %100 kanıtlanmış yöntemler değil demişti. Ben yine de istemiştim.
Şimdi de bir kere daha histeroskopi (daha önce olmuştum sorun yoktu) + laparoskopi istiyor. Rahime çok daha detaylı bakmak istiyormuş.
Benim 5. Gün genetiği sağlıklı embriyom transfer edildi.Embriyo glue, lipit serum ve kasılma önleyici ilaçla şans arttırıcı işlemlerin hepsi uygulandı ama sonuç değişmedi yine kimyasal gebelik oldu
Bundan önce 3 tane düşük ve bir kimyasal gebeliğim vardı yapılan kromozom testlerinde rahim filminde hiçbir problem yok önümüzdeki ay tanısan histeroskopi yapılacak
Çaresiz kaldık
Merhaba aslında ilk negatifte çok güzel testler yaptırmışsınız ve çok şükür iyi çıkmış. Yapılması gereken her şey yapıldığı halde bebek tutunamıyorsa tek sebebinin embriyobunun genetiği bozuk olduğu düşünülüyor. Yani sizi üzmek istemem ama embriyolarınızın genetiği sağlıksız ise ne yapsanız tutmaz. Bu ara sizi çok iyi anlıyorum benimde 1 negatif denemem var kendim için tutmazsa tek sebebinin genetik olduğunu düşünüyorum
Merhaba, ben tıbbi genetik bölümüne randevu alıp gitmek istedim fakat kadın doğum doktorunun onayı gerekiyor kadın doğum doktoru sizi yonlendirecek testleri isteyecek dediler kadın doğum doktoruna gidip testleri yaptirmak istediğimi tekrarlayan düşüklerimin olduğunu söyledm yaptırdım
Kızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?Merhabalar, devlette tıbbi genetik bölümüne direkt olarak randevu alıp kendimiz gidemiyor muyuz? Doktorun yönlendirdiğine dair belge mi veriliyor acaba? Benim doktorum özelde ve farklı şehirdeki özele yönlendirdi beni. Devlette de olsa farklı şehire gitmem gerekiyor bulunduğum yerde yapılmıyor. Ben de devlette yaptırmak istediğimden randevu alıp gidecektim.
Genetik taramalı tüp bebek öneriyorlarmış. Veya düşük olmasını göze alarak normal denemeye devam edenler de oluyormuş. Kromozomların yerleşmesinde sorun , eksiklik var mı diye bakılıyor.Bu kromozom testi sonucunda ne yapılıyor? Denemediğim bi bu kaldı :) gen testi sonucunda kan sulandırıcı verildi, ama yapılmadan verilenler de var. O yüzden öğrenmek istedim.
Geçmiş olsun canm Allah sabırlar versin inşallahKızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?
Çoğu zaman genetik ve pıhtılaşma düşüğe sebep oluyor. Pıhtılaşmayı basit bir kan testiyle öğrenebilirsinizKızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?
Embriyo glue nin henüz kanıtlanmış bir başarısı yok.Eğer tutunma sorunun ise tutulduktan sonra düşük kalbi durması vs problem yok ise embriyo glue öneririm . Rahim yapıştırıcı olarak düşünün rahime tutunmasını arttırmak için yapılıyor %20 oranla destekliyor. Tüp bebekte %5 lik ihtimal bile çok önemli. Beslenmenizide çok iyi proteinler alarak devam ettirin. Ben 35 yaşındayım embriyo glue uygulattırdım 3. Gün embriyosu olmasına rağmen ilk denememde başatılı sonuç aldım. Beslenme +psikolojik durum derim. Kafanızı önce rahatlattın
Siz neye inanırsanız onu yaşarsınız enerjiniz o yönde ilerletmek size kalmış bir şey ama kanıtlanmış çalışmalar var bunla ilgili araştırmalarda üşenmedim bir makaleden ise alıntı yapıyorum . Umarım bir nebze olsun belki içinizi rahatlatır. Bu yazıda kıbrıs tüp bebek merkezine ait açıklamadır.kaynaça vererek bunu da doğrulamıştır.Embriyo glue nin henüz kanıtlanmış bir başarısı yok.
Yüzde 1 bile ihtimali artiriyorsa diye yapıyor doktorlar
Bana 3 ünde de yapıldı. 1 başarısız 2 kimyasal oldu.
Sağlıcakla dogurun
Kürtajdan sonra sebebini öğrenmek için embriyoyu genetik inceleme yapayı önermedi mi?siz doğal olarak mı hamile kaldınız?Kızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?
Doğal yolla kaldım evet ilk gebelikti. Genetiğe göndermedik malesef özelde oldum söylemedi doktor. Patolojide önemli bi şey çıkmadı sadece ileri derecede ödem görülmüş. Biz kromozom analizi verdik ve trombofili verdim ama onların sonucunu bekliyorumKürtajdan sonra sebebini öğrenmek için embriyoyu genetik inceleme yapayı önermedi mi?siz doğal olarak mı hamile kaldınız?
Amin inşallah, Rabb'im kucağınızda göstersin sağlıkla inşallah. Darısı bekleyen herkese olsun inşallahEvet benim tüp bebek tedavisi ile 2 düşüğüm oldu. 1 düşüğüm olduğunda pıhtılaşma testi yaptırdım 2.ci düşüğümü öğrendikten sonra pıhtılaşma sonucum çıkmıştı kan sulandırıcıları kullanıyordum 8 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum temmuz ayinda
Benim de pai 4G/5G yazıyor bir de mhtfr 2 gende heterezigot yazıyor, tüp bebek tedavisi gördüm pozitif çıktı çok şükürkan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah
Allah tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip etsin inşallah
Kendi doktorum da öyle söyledi bakalım bir doktora daha gideceğim.Bence sizde pıhtılaşma sorunu görünmüyor, bana bile doktorlar pıhtılaşma yok normal diyor, sizin sadece 1 gende mutasyon çıkmış o da pek önemli değil, ben birçok farklı doktora gittim sonucumu göstermiştim kimi doktor pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi kimi doktor normal dedi
Amin inşallah Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallahAmin inşallah, Rabb'im kucağınızda göstersin sağlıkla inşallah. Darısı bekleyen herkese olsun inşallah
Bencede farklı doktor görüşü almak en iyisiKendi doktorum da öyle söyledi bakalım bir doktora daha gideceğim.
Ben bir faydası yok demiyorum.Siz neye inanırsanız onu yaşarsınız enerjiniz o yönde ilerletmek size kalmış bir şey ama kanıtlanmış çalışmalar var bunla ilgili araştırmalarda üşenmedim bir makaleden ise alıntı yapıyorum . Umarım bir nebze olsun belki içinizi rahatlatır. Bu yazıda kıbrıs tüp bebek merkezine ait açıklamadır.kaynaça vererek bunu da doğrulamıştır.
2015 yılında yapılan araştırmada 42 kadının tüp bebek tedavisi sırasında embriyo yapıştırıcısı kullanılmış ve gebelik şansının %7 oranında artırdığı gözlemlenmiştir. (Kaynak: Role of Embryo Glue as a transfer medium in the outcome of fresh non-donor in-vitro fertilization cycles - PMC).
Bununla birlikte, embriyo yapıştırıcısının etkinliğine ilişkin birçok farklı görüşte çalışmalar bulunmaktadır. Bazı çalışmalar gebelik oranları üzerinde olumlu bir etki olduğunu öne sürerken, embriyo yapıştırıcının gebe kalma açısından tüp bebek tedavi sürecinde kullanılan standart kültür ortamına kıyasla önemli farklılıklar yaratmadığını ifade eden çalışmalar da bulunmaktadır
Benim de doğal yolla gelişen bir gebelikti. 12.haftada kanamam geldi 15. Haftada kalbi durdu bebeğimin. Pıhtılaşma şüphesiyle son 2 haftadır kan sulandırıcı iğne de kullanıyordum. Pıhtılaşma testimde de sorun çıkmadı doktorumun deyimiyle normalmiş. Bilime de inanan bir insanım ama Rabbim dünyada rızkını vermemiş demek kiKızlar bi şey sorucam. Belki biri bi doktordan bi şey duymuştur diye soruyorum. Mesela diyorlar ki kalp durmasının sebebi genelde pıhtılaşma oluyor, veya kendiliğinden düşük genetik bozukluktan oluyor… gibi. Yani farklı düşüklerin farklı sebebi oluyormuş. Benim mesela kalp atışı duyulmadı, yani gelişim durdu. Acaba bu neden olur? Bana doktorlar kendiliğinden düşmesi zaman alır dedi kürtaj oldum. Demek ki tutunma problemi yok diye düşündüm. Doğal yolla olmuştu. Acaba gelişim olmaması neden olur?
Merhaba evet kanda pıhtılaşma baktırdım tıbbi genetikte. Pıhtılaşma çıktı 4 genimdeMerhaba genetik test yaptırdınız mı acaba
Evet sorun tutunmada. Embriyo glue sordum doktoruma biz her transferde yapıyoruz dedi ama bana demediler şimdiye kadar hiç. Ve ikidir tutmadı. belki transfer parasına ek olarak glue parası da alıyorlardır bilmiyorum kiEğer tutunma sorunun ise tutulduktan sonra düşük kalbi durması vs problem yok ise embriyo glue öneririm . Rahim yapıştırıcı olarak düşünün rahime tutunmasını arttırmak için yapılıyor %20 oranla destekliyor. Tüp bebekte %5 lik ihtimal bile çok önemli. Beslenmenizide çok iyi proteinler alarak devam ettirin. Ben 35 yaşındayım embriyo glue uygulattırdım 3. Gün embriyosu olmasına rağmen ilk denememde başatılı sonuç aldım. Beslenme +psikolojik durum derim. Kafanızı önce rahatlattın
Ben tüp bebek tedavisi gördüm gebeyim ama olası kötü bir durumda kalbi duyulmaz vs . Olursa dedi dr. Embriyoyu genetik analiz yaparız kromozomlardan kaynaklı yada genetik bir hasar varsa gen elemesi yapılır 2. Transferde diye konulmuştuk. Sizin doğal yol olunca önce sizden genetik alıyorlar kanınız pıhtılaşma sorunu var ise orda çıkıyor yada ailede düşük genetik yatkınlık var ise çıkıyor. Biz onu önceden yaptırdık 2 aya yakın bir bekleme süresi var. İnşallah bir şey yokturDoğal yolla kaldım evet ilk gebelikti. Genetiğe göndermedik malesef özelde oldum söylemedi doktor. Patolojide önemli bi şey çıkmadı sadece ileri derecede ödem görülmüş. Biz kromozom analizi verdik ve trombofili verdim ama onların sonucunu bekliyorum