Tekrarlayan başarısızlıklarda yapılan bazı testler

Üniversite hastanelerinde tıbbi genetik bölümünde yapılıyor ama kadın doğum doktorunun onayı gerekiyor, onay verdikten sonra senden ve eşinden kan alınarak kromozom testine bakılıyor, senden de pıhtılaşmaya bakıyorlar sonuçlarının çıkması zaman alıyor hastaneye göre değişiyor ama 1 aydan önce çıkmıyor
Merhaba kadın doğuma görünmeden tıbbi genetiğe gidemez miyiz ,

Merhaba kadın doğuma görünmeden tıbbi genetiğe gidemez miyiz ,
Merhaba, ben tıbbi genetik bölümüne randevu alıp gitmek istedim fakat kadın doğum doktorunun onayı gerekiyor kadın doğum doktoru sizi yonlendirecek testleri isteyecek dediler kadın doğum doktoruna gidip testleri yaptirmak istediğimi tekrarlayan düşüklerimin olduğunu söyledm yaptırdım

Merhaba, ben tıbbi genetik bölümüne randevu alıp gitmek istedim fakat kadın doğum doktorunun onayı gerekiyor kadın doğum doktoru sizi yonlendirecek testleri isteyecek dediler kadın doğum doktoruna gidip testleri yaptirmak istediğimi tekrarlayan düşüklerimin olduğunu söyledm yaptırdım
Teşekkürler 🌿

Tekrarlayan düşüklerde bazı testler yapıldı ve ANA testi pozitif çıktı böyle olanlar nasıl tedavi oldu gebeliğe engel bi durum mu

Tibbi genetik bölümüne kadin dogum sizi yonlendirdikten sonra bu genetik testlere tibbi genetik bölümü sadece sizin icin bakmadi degil mi esiniz icin de bakti

Tıbbi genetik bölümünde yapılıyor kan pıhtılaşma testi de yapılıyor ama sizi kadın doğum doktoru oraya yönlendirmesi gerekiyor, Allah çocuğunuzu bağışlasın tüp bebek tedavisi ile mi olmuştu
Merhabalar, devlette tıbbi genetik bölümüne direkt olarak randevu alıp kendimiz gidemiyor muyuz? Doktorun yönlendirdiğine dair belge mi veriliyor acaba? Benim doktorum özelde ve farklı şehirdeki özele yönlendirdi beni. Devlette de olsa farklı şehire gitmem gerekiyor bulunduğum yerde yapılmıyor. Ben de devlette yaptırmak istediğimden randevu alıp gidecektim.

Merhabalar, devlette tıbbi genetik bölümüne direkt olarak randevu alıp kendimiz gidemiyor muyuz? Doktorun yönlendirdiğine dair belge mi veriliyor acaba? Benim doktorum özelde ve farklı şehirdeki özele yönlendirdi beni. Devlette de olsa farklı şehire gitmem gerekiyor bulunduğum yerde yapılmıyor. Ben de devlette yaptırmak istediğimden randevu alıp gidecektim.
Merhaba ben tıbbi genetik bölümüne randevu alıp gitmiştim bana dediler kadın doğum doktoru sizi yonlendirecek testleri isteyecek dediler kadın doğuma gidip durumu söyledim öyle baktılar..
özelde mi yaptiracaksiniz kromozom testini maliyetli olur bayağı, kendi özelde ki doktorunuzla konuşun o sizi yönlendirme kağıdı falan verebilir bende tam bilmiyorum geçmiş olsun 💐

Ordan randevu alıp direkt kendimiz gittik. Doktora tüp bebek başarısızlıklarımızı söyledik kendisi hemen ona göre kan aldırıyor zaten ekstra belge istenmiyor

Merhaba ben tıbbi genetik bölümüne randevu alıp gitmiştim bana dediler kadın doğum doktoru sizi yonlendirecek testleri isteyecek dediler kadın doğuma gidip durumu söyledim öyle baktılar..
özelde mi yaptiracaksiniz kromozom testini maliyetli olur bayağı, kendi özelde ki doktorunuzla konuşun o sizi yönlendirme kağıdı falan verebilir bende tam bilmiyorum geçmiş olsun 💐
Teşekkür ederim, cevabınız için. Evet zaten pıhtılaşma testi için yüksek bir fiyat ödedim o yüzden devlette yaptıracağım inşallah. Bugün doktorumla da konuştum. Direkt olarak gidebileceğimi söyledi, yönlendirmenin acil durumlar için olduğunu söyledi ama bilemiyorum yine de tereddütte kaldım. Olmazsa devlete muayene için gidicem başka doktora ondan rica edicem farklı şehire yönlendirme yapabiliyorsa eğer.

Ordan randevu alıp direkt kendimiz gittik. Doktora tüp bebek başarısızlıklarımızı söyledik kendisi hemen ona göre kan aldırıyor zaten ekstra belge istenmiyor
Hmm iyi o halde değişebiliyor demek ki. Teşekkür ederim. Ben de yakın zamanda kayseriye gideceğim inşallah. Benim de bir kimyasalım var, bir de 4 aylık bebeğimi kaybettim yeni. Pıhtılaşma sonucum geldi bugün. Yaptıran profesör bir genimde pıhtılaşma olduğunu ve hamileliğimde kan sulandırıcı kulanmam gerektiğini söyledi. Kendi doktorum da o genin önemli olmadığını normal çıktığını söyledi. Kafam karıştı açıkçası biraz 😓

Hmm iyi o halde değişebiliyor demek ki. Teşekkür ederim. Ben de yakın zamanda kayseriye gideceğim inşallah. Benim de bir kimyasalım var, bir de 4 aylık bebeğimi kaybettim yeni. Pıhtılaşma sonucum geldi bugün. Yaptıran profesör bir genimde pıhtılaşma olduğunu ve hamileliğimde kan sulandırıcı kulanmam gerektiğini söyledi. Kendi doktorum da o genin önemli olmadığını normal çıktığını söyledi. Kafam karıştı açıkçası biraz 😓
Demek değişebiliyor hastaneye göre..Geçmiş olsun hangi geninizde pıhtılaşma çıktı acaba

Teşekkür ederim.
Demek değişebiliyor hastaneye göre..Geçmiş olsun hangi geninizde pıhtılaşma çıktı acaba
Ekliyorum görseli.4g/5g yazan kısım olduğunu söyledi. Siz de yaptırmış mıydınız?

Eklentiler

• Screenshot_20241109-125939_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241109-125939_Samsung Notes.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 15
Aynı şey bende de şöyle oldu yapan doktor çok hafif pıhtılaşma çıktığını söyledi ancak doktorum hepsi normal, kadınların %50 sinde durum zaten böyledir o yüzden sorun yok demişti. Zaten oksapar ve ecoprin kullanıyoruz belli bir müddet o yüzden kendi doktorlarımız daha iyi biliyor 🙏🏼

Teşekkür ederim.

Ekliyorum görseli.4g/5g yazan kısım olduğunu söyledi. Siz de yaptırmış mıydınız?
Evet benim tüp bebek tedavisi ile 2 düşüğüm oldu. 1 düşüğüm olduğunda pıhtılaşma testi yaptırdım 2.ci düşüğümü öğrendikten sonra pıhtılaşma sonucum çıkmıştı kan sulandırıcıları kullanıyordum 8 haftalık kalbi durdu kürtaj oldum temmuz ayinda 😔
Benim de pai 4G/5G yazıyor bir de mhtfr 2 gende heterezigot yazıyor, tüp bebek tedavisi gördüm pozitif çıktı çok şükür 🧿 🤲 🥹 kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum Allah sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah 🤲
Allah tüm isteyenlere hayırlısıyla nasip etsin inşallah 🤲

Aynı şey bende de şöyle oldu yapan doktor çok hafif pıhtılaşma çıktığını söyledi ancak doktorum hepsi normal, kadınların %50 sinde durum zaten böyledir o yüzden sorun yok demişti. Zaten oksapar ve ecoprin kullanıyoruz belli bir müddet o yüzden kendi doktorlarımız daha iyi biliyor 🙏🏼
Doktor banada önemli pıhtılaşma sorunu görünmüyor bu testi yaptıranlarda genelde heterezigot çıkıyor dedi, önlem amaçlı kan sulandırıcıları veriyoruz dedi bu sefer kan sulandırıcı iğne dozunu artırdı hayırlısı bakalım 🥹 🤲 🧿

Teşekkür ederim.

Bence sizde pıhtılaşma sorunu görünmüyor, bana bile doktorlar pıhtılaşma yok normal diyor, sizin sadece 1 gende mutasyon çıkmış o da pek önemli değil, ben birçok farklı doktora gittim sonucumu göstermiştim kimi doktor pıhtılaşmaya yatkınlık var dedi kimi doktor normal dedi

Bu kromozom testi sonucunda ne yapılıyor? Denemediğim bi bu kaldı :) gen testi sonucunda kan sulandırıcı verildi, ama yapılmadan verilenler de var. O yüzden öğrenmek istedim.

X