• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEk yumurta ikizleri (monokoryonik diamniyotik) gebelik yaşayanlar

Semrahicret bende zeynep Kamile gidiyorum dım ama başka yok doktorlar tek yumurta ikizleri ne bakmiyo özel hastaneler riske girmiyolar bende çok ağladım üzüldüm moral bozuyolar ama bizleri en kötüsune hazırlıyor lar çünkü riskliyiz
Ben daha once zeynep kamile gidiyodum her hastaneden geldigimde agliyodum bisi yaptiklari yok sadece en kotusunu soyluyorlar ama cerrahpasaya gittigimden beri icim biraz daha rahat en azindan uzman doktorlar sorunun yaninda çözümleride var bisiler yapmaya çalışıyorlar

Ben daha once zeynep kamile gidiyodum her hastaneden geldigimde agliyodum bisi yaptiklari yok sadece en kotusunu soyluyorlar ama cerrahpasaya gittigimden beri icim biraz daha rahat en azindan uzman doktorlar sorunun yaninda çözümleride var bisiler yapmaya çalışıyorlar

Canim merhaba ben 35 haftalik doğum yaptım zeynep Kamilde oldu gerçekten güzel ilgilendiler 1 hafta beklettiler serum iğneler sancilarimi durdurdular sonra şükürler olsun ikizleri mi aldım kucağıma kuveze 2 saat kaldı aldım kucagima

Canim merhaba ben 35 haftalik doğum ya zeynep Kamilde oldu gerçekten güzel ilgilendiler 1 hafta beklettiler serum iğneler sancilarimi durdurdular sonra şükürler olsun ikizleri mi aldım kucağıma kuveze 2 saat kaldı aldım kucagima
Hayirli olsun cnm bebislerin rabbim bizimkileride saglik kucagimiza almayi nasip eder inşallah

100 gr bişey dedik canım benim 200 gr doğuma kadar devam etti hep öyle gitti
Canım şu an 100 gr fark var ve küçük olanın suyu ötekine göre daha az. Doktor şu an bi şey diyemem dedi 3 hafta sonra tekrar bakalım dedi ama bu şüphe bile dünyamı karartmaya yetti.

Canım şu an 100 gr fark var ve küçük olanın suyu ötekine göre daha az. Doktor şu an bi şey diyemem dedi 3 hafüzmeonra tekrar bakalım dedi ama bu şüphe bile dünyamı karartmaya yetti.
Bak cnm eger cok kotu olsaydi 3 hafta sonra gel demezdi beni her hafta cagiriyo eger kritik olsaydi emin ol senide her hafta cagirirdi doktor kendini hic uzme rabbime dua et her seyin hayirlisi olsun diye dua et

Bak cnm eger cok kotu olsaydi 3 hafta sonra gel demezdi beni her hafta cagiriyo eger kritik olsaydi emin ol senide her hafta cagirirdi doktor kendini hic uzme rabbime dua et her seyin hayirlisi olsun diye dua et
Sağol canım umarım dediğin gibidir bu gün 21+3 üm. Eğer transfüzyon varsa 1. Evredeyiz eğer yoksa ikizler arası diskordans dedi yani gelişim farkı demek istedi sanırım. Umarım yoktur.
Sizin bebişlerin durumu nasıl?

Benimkilerde bi bebegin hem idrar kesesi buyuk hemde suyu az su an sınirda o yizden her hafta cagiriyolar muayahaneye dun bebeklerin cigerleri gelissin diye iki doz igne yaptilar ve emar cekildim bebeklerin beyin fonksiyonlarina bakmak icin sanirim .

Benimkilerde bi bebegin hem idrar kesesi buyuk hemde suyu az su an sınirda o yizden her hafta cagiriyolar muayahaneye dun bebeklerin cigerleri gelissin diye iki doz igne yaptilar ve emar cekildim bebeklerin beyin fonksiyonlarina bakmak icin sanirim .
Anladım canım umarım her şey yolunda gider ve mucize çocuklarımızı kucağımıza alırız. Benim raporda küçük olanın mesanesinde idrar olduğu yazıyor bu iyi mi kötü mü biliyor musun?

Anladım canım umarım her şey yolunda gider ve mucize çocuklarımızı kucağımıza alırız. Benim raporda küçük olanın mesanesinde idrar olduğu yazıyor bu iyi mi kötü mü biliyor musun?
Idrar kesesinin buyuklugune bagli mesela bemimki sinirda gereginden fazla buyuk

Ben 28 haftalik erken dogum yaptim bebislerim dayadamadi maalesef. 1 ay cerrahpasa da yattim ama suyum geldi cok suyum varfi her hafta su alıyorlar di benden az suyu olan bebegumin de suyu artinca suyum geldi 3 gun sonrada sancim hic sanci inleyici falan takmadilar cok istiuirdum bu ikizleri ihmal var mi hatam var mi bilmiyorum .Allah herkesin bebegini bagislasin

Ben 28 haftalik erken dogum yaptim bebislerim dayadamadi maalesef. 1 ay cerrahpasa da yattim ama suyum geldi cok suyum varfi her hafta su alıyorlar di benden az suyu olan bebegumin de suyu artinca suyum geldi 3 gun sonrada sancim hic sanci inleyici falan takmadilar cok istiuirdum bu ikizleri ihmal var mi hatam var mi bilmiyorum .Allah herkesin bebegini bagislasin
Canım bebeklerin için çok üzüldüm. Ama kendini üzme ben geçen sene tek yumurya ikizlerine hamileydim. 17. Haftada ttts teşhisi kondu ikizden ikize kan geçisi vardı. Ertesi gün profesöre gittik salıydı. O gece çapaya yattım perşembeye lazer operasyonu için bekliyoduk ama çarsamba günü bebeklerimin ikisininde kalpleri durdu. Kendini üzmek bi yana parçalasan faydası yok . Bize kalmış bişey değil çünkü..

Cnm cok uzuldum rabbim sabir versin ne dicemi bilemiyorum zor bi durum rabbim kucagini evlatsiz bos birakmasin eger baska cocugun varsa rabbim sana bagislasin uzme kendini

Canım bebeklerin için çok üzüldüm. Ama kendini üzme ben geçen sene tek yumurya ikizlerine hamileydim. 17. Haftada ttts teşhisi kondu ikizden ikize kan geçisi vardı. Ertesi gün profesöre gittik salıydı. O gece çapaya yattım perşembeye lazer operasyonu için bekliyoduk ama çarsamba günü bebeklerimin ikisininde kalpleri durdu. Kendini üzmek bi yana parçalasan faydası yok . Bize kalmış bişey değil çünkü..
Senin de basin sag olsun canim ne güzel ikizimiz olacakti birbirine cok benzeyen bu tranfuzyon sendromu bela .benim de basladi 16. Haftada ben lazer olmadım akisina biraktim ama su birikmeye baskadi birinin suyu coktu karnim çok gergindi sonra digetinin de suyu artti falan filan 27. Haftaya kadar dayanabildik su birikmesi olmasa alirdim kucagima ama kader iste umarim yine ikizim olur cok istemistim :110:
Cnm cok uzuldum rabbim sabir versin ne dicemi bilemiyorum zor bi durum rabbim kucagini evlatsiz bos birakmasin eger baska cocugun varsa rabbim sana bagislasin uzme kendini
saol canım Allah kolaylik versin kucagina alirsin insalllh bir kizim var Allah ona uzun omur versin[/QUOTE]

Idrar kesesinin buyuklugune bagli mesela bemimki sinirda gereginden fazla buyuk
Ne durumdasın canım her şey yolunda mı?
Benim bugün 6. Ayım bitti. 4 gün önce randevum vardı biri 550 gr. diğeri 750 gr.
Ama doktor ikisinin de geliştiğini söylüyor transfüzyon vardır diyemeyiz diyor. Yoktur da diyemeyiz diyor. Varsa da şu an için çok bi zararı yok diyor ama içime sinmeyen bi şeyler var.
200 gr fark çok geliyor bana. Çünkü her gittiğimizde fark açılıyor.

Ne durumdasın canım her şey yolunda mı?
Benim bugün 6. Ayım bitti. 4 gün önce randevum var 550 gr. diğeri 750 gr.
Ama doktor ikisinin de geliştiğini söylüyor transfüzyon vardır diyemeyiz diyor. Yoktur da diyemeyiz diyor. Varsa da şu an için çok bi zararı yok diyor ama içime sinmeyen bi şeyler var.
200 gr fark çok geliyor bana. Çünkü her gittiğimizde fark açılıyor.
Cnm bende bugun randevum vardi cerrahpasada 32 haftalik bebeklerin kilosu 1400 fark yok arada iyi dediler lazere flnda artik gerek yok sanirim artik dogumu beklicez gerek gormedikce zaten operasyon yapmiyolar allah razi olsun perinatoloji bolumunde calisan herkes cok iyi davraniyolar ozel hastane gibi herseyinle ilgileniyolar

Cnm bende bugun randevum vardi cerrahpasada 32 haftalik bebeklerin kilosu 1400 fark yok arada iyi dediler lazere flnda artik gerek yok sanirim artik dogumu beklicez gerek gormedikce zaten operasyon yapmiyolar allah razi olsun perinatoloji bolumunde calisan herkes cok iyi davraniyolar ozel hastane gibi herseyinle ilgileniyolar
Ne güzel senin adına çok sevindim :)

Back