türkiyede eve gelen temizlikçi günde 80-100 ytl arası bir para alıyor.(ortalama semtlerden bahsediyorum...lüks semtlerde bu miktar artabiliyor.)haftada 3 gün gitse 300 ytl yapar.ayda yapar 1200 ytl.sadece 3 gün gittiğini varsayarsak.çocuk bakanlar en az 800-1000 ytlden açıyor kapıyı.vs...vs...
yani buradada kazanılan paralar hiçte fena değil..
dedimya bizim kadınlarımızın çoğu tembel...malesef gerçek bu...
Ben bu tembel yakıştırmasına da katılmıyorum. Kadın bütün enerjisini evine çocuğuna ayırmak istiyorsa kimse onu yargılayamaz. Ben kendimi savunma açısından da konuşmuyorum. Çalışmak benim için parasal anlamda ikinci planda kalıyor. Evde oturmak bana göre değil ve bu kadar eğitim aldıktan sonra evde oturuyor olmak beni rahatsız ediyor. Yoksa kocam bana baksın da diyebilir kadın bence. Ya da evde oturmak istiyor olsaydım hiiç utanmaz otururdum. Neticede erkek ev işlerine elini sürüyor mu? Bir bardağı ordan alıp oraya koymuyor çoğu. Maddi yükü eşiyle beraber karşılamayı kabul eden kadının da erkekten böyle bir geri dönüş görmesi gerekir ama olmuyor. Hayat kadın para kazanırken müşterek de, ev işi yaparken neden değil?
Yabancılarla karşılaştırmış çoğunuz. Ben yabancı ülkede hiç yaşamadım ama ailemize 2 tane tabiri caizse yabancı damat geldi. Biri Fransız biri Amerikalı idi, ve bu adamlar hiç değilse yemek yedikleri tabağı masadan kaldırıp sudan geçirip makineye koyuyorlardı. Masayı kurup kaldırmaya yardım ediyorlardı. Ben şu yaşıma geldim, evime misafir gelen yaşıtım çocukluk arkadaşlarım dahil hiçbir erkeğin bişekilde yardım ettiğini görmedim. Bu yüzden de diyorum ki evindeki bütün sorumluluğu omuzlarında taşıyan kadının çalışıp çalışmamak kendi insiyatifidir.
tüm dediklerine katılıyorum..
istisnalar olabilir ama ben geçinemiyorum diyen o kadar çok insan gördüm ki,ne tatillerinden geri kalıyorlar,ne kuaförlerinden ne başka şeylerden.
sonrada geçinemiyoruz.
işe girer beğenmezler.yok saati fazla,yok cmtesi çalışıyo,yok maşı az...
malesef türk kadınlarının çoğu çalışmayı yük görüyor.eşim bana baksın mantığında.
hay hay çalışmamak bir tercih tabi.saygı duyarım.
ama o zaman ağlamasın millet...
bana gelince ben çift maaşla birikim yapıyorum.
çok lüks harcamalarım yoktur.
istedikten sonra 5-10 bişeyler mutlaka birikir.
türkiyede eve gelen temizlikçi günde 80-100 ytl arası bir para alıyor.(ortalama semtlerden bahsediyorum...lüks semtlerde bu miktar artabiliyor.)haftada 3 gün gitse 300 ytl yapar.ayda yapar 1200 ytl.sadece 3 gün gittiğini varsayarsak.çocuk bakanlar en az 800-1000 ytlden açıyor kapıyı.vs...vs...
yani buradada kazanılan paralar hiçte fena değil..
dedimya bizim kadınlarımızın çoğu tembel...malesef gerçek bu...
kimse seni veya bi başkasını çalışmıyor diye yargılayamaz.dedimya bu bir tercih...ayrıca çalışan kadının işi her zaman daha zor.bunada itirazım yok.Ben bu tembel yakıştırmasına da katılmıyorum. Kadın bütün enerjisini evine çocuğuna ayırmak istiyorsa kimse onu yargılayamaz. Ben kendimi savunma açısından da konuşmuyorum. Çalışmak benim için parasal anlamda ikinci planda kalıyor. Evde oturmak bana göre değil ve bu kadar eğitim aldıktan sonra evde oturuyor olmak beni rahatsız ediyor. Yoksa kocam bana baksın da diyebilir kadın bence. Ya da evde oturmak istiyor olsaydım hiiç utanmaz otururdum. Neticede erkek ev işlerine elini sürüyor mu? Bir bardağı ordan alıp oraya koymuyor çoğu. Maddi yükü eşiyle beraber karşılamayı kabul eden kadının da erkekten böyle bir geri dönüş görmesi gerekir ama olmuyor. Hayat kadın para kazanırken müşterek de, ev işi yaparken neden değil?
Yabancılarla karşılaştırmış çoğunuz. Ben yabancı ülkede hiç yaşamadım ama ailemize 2 tane tabiri caizse yabancı damat geldi. Biri Fransız biri Amerikalı idi, ve bu adamlar hiç değilse yemek yedikleri tabağı masadan kaldırıp sudan geçirip makineye koyuyorlardı. Masayı kurup kaldırmaya yardım ediyorlardı. Ben şu yaşıma geldim, evime misafir gelen yaşıtım çocukluk arkadaşlarım dahil hiçbir erkeğin bişekilde yardım ettiğini görmedim. Bu yüzden de diyorum ki evindeki bütün sorumluluğu omuzlarında taşıyan kadının çalışıp çalışmamak kendi insiyatifidir.
haklisiniz ama siz daha cok büyük sehirlerden örnek vermisiniz..kirsal bölgeelrde olup
cok az paralara evlere gidenlerde var..bizim kadinimiz tembellikten ziyade;hayatlari boyunca hep bastirldiklari icin kendi kendilerine karar veremiyorlar..dolayisiyla ayaklarinin üzerinde durmak ve para kazanmak bicogu icin hayal..
kızım istanbulda böyle...kro Allah cezanı vermesin elbet biriktirecen senin tek başına aldiin maaşla 4er cocuklu 2 aile geçinir meymenetsiz :mymeka:
abartma uleeynn:mymeka:
ayrıyetten nerde 80-100 milyon
öyleyse hemen kariyerime kulvar değiştirtip temizlik sektorune atilip yeni nesil kakılmış oliyim layhayhoy
başka yerleri bilemem ama burda temizlikciye 50den fazla vermezler
50 verenlerde kadının canına okurlar kaprisleriyle, eziyetleriyle
nerdeee kızım öyle ayda 1200 kazanan temizlikci allasen benneyaptımki
işyerinden bezmek ne demek ben çok iyi bilirim sengözlerimebaksanabben çalışmayan bayanların keyfine düşkünlüğü fikrine hiç bir şekilde katılmıyorum!gamyoncuiremsu
25 yaşındayım.21 yaşından beri çalışıyorum..bitirdiğim bölüm iktisat ama mesleğim araç satış.
3 yıl başka bir markada çalıştım..burdaki 1 yılımdan sıkıntılı stresli günler yaşamadım orada..
burada gördüğüm psikolojik baskı bir yanda,iş saatlerinin yoğunluğu ayda bir pazar tatili yapmak beni çalıştırmaktan bezdirdi..kafamçokkarıştı
ve şu an çalışmaktan iğrenir oldum..buradan kaçışın yollarını arıyorum ve de..
keyifle bir alakası var mı,yok??:sm_confused:
insanı işyerleri de bezdiriyor bu bir gerçek..işyerinde sıkıntıyı çekmeyen bilemez lütfen yaşamayan arkadaşlar yorum yapmasın bilmedikleri yere..
neyse konumuza dönmemiz gerekirse eğer bende her halükarda geçinilebileceğini düşünüyorum..
borcun harcın yoksa çok rahat geçinirsin..ben bu örneği defalarca verdim..
ben geçindim çünkü..hemde kenara ufakda olsa para atarak..:smiley-cool:
Valla ben Kro cuğuma katılıyorum..
Tek maaş yetmiyor diyen birçok hanım (genelleme yok) günden güne geziyorlar bütün gün..
Ondan sonra da '' ay biz geçinemiyoruz siz çift maaş ne güzel''..
Güzel tabii Allah ıma çok şükür..Yetmiyorsa sen de çalış..
Ben '' bana göre iş yok'' mantığına katılmıyorum..İsteyene bir şekilde iş var o kadar..
Ama az olur, ama mesaisi olur vs. vs..Çalışmak isteyen bahane bulmasın...
Arkadaslar yurtdisinda imkanlar ve maaslar artik eskisi gibi hicmi hci degil bu 1.
Erkekler eslerini yutdisinda calistirmiyordu degimi cok yanlis, zamaninda daha cok bayanlar ilk önce geliyormus, sonra kocalarini getirtiyormus cogunlukda bu 2.
Yani buraya gelenler yani ilk kusak hep calisti.
Calismayanlar gelin olarak gelen bayanlar.
Benim demek istedigim bir maas la gecinmek heryerde zor, yani normal maasdan söz ediyorum, ama Almanyada tek maasin var ise kesinlikle ev almayi 0 araba kullanmayi hayal etmesin.
Ama türkiyede herkes aglaniyor ama birikim yapip ev ala biliyorlar yazlik araba, vs....
ozaman ya yalandan agliyorlar yada tek maasla iyi geciniliyor.
Ama birde iste biz tek maasla geciniyoruz iste ben herseyden vaz gectim cocuklarim icin diyenleri anlamiyorum, nedenmi iyi kötü onlarda bir ise gire bilir, ama iste her isi yapmak istemiyorlar o yüzden o sikintiyi cekmek onlara sanki daha kolay geliyor.
Almanyadaki kadinlarda pek ala cocuk doguruyorlar onlara bakiyorlar islerine gidiyorlar eslerinin her isini yapiyorlar, birde su gercek var yurtdisindaki erkekler daha sorunlu daha tembel, türkiyedeki erkekler gibi eslerine pek destek olmazlar,
türkiyedekiler en azindan alisverisi yapar, kagit kürek islerini yaparlar eslerine birakmazlar her isi, ama yurtdisindakiler maasallah calisiyormu? Tammam o yeter de artar erkek icin
Tabiiiiki herkes ayni degil.
Bende kronick arkadasima katiliyorum , türkiyedede temizlik yaparak baya iyi de para kazaniliyor, hic de burdan asagi degil yani.
Burda günlük 50€ alsan bi ev temizliginden, türkiyede 80-100 ytl,
basa basa geliyor türkiyede yasam daha ucuz, eeee demekki ordaki daha avantajli.
Burda öyle normal maasin üzerinde 4 kat falan kazanilmiyor.
Kim abartmissa öyle.
Arkadaslar yurtdisinda imkanlar ve maaslar artik eskisi gibi hicmi hci degil bu 1.
Erkekler eslerini yutdisinda calistirmiyordu degimi cok yanlis, zamaninda daha cok bayanlar ilk önce geliyormus, sonra kocalarini getirtiyormus cogunlukda bu 2.
Yani buraya gelenler yani ilk kusak hep calisti.
Calismayanlar gelin olarak gelen bayanlar.
Benim demek istedigim bir maas la gecinmek heryerde zor, yani normal maasdan söz ediyorum, ama Almanyada tek maasin var ise kesinlikle ev almayi 0 araba kullanmayi hayal etmesin.
Ama türkiyede herkes aglaniyor ama birikim yapip ev ala biliyorlar yazlik araba, vs....
ozaman ya yalandan agliyorlar yada tek maasla iyi geciniliyor.
Ama birde iste biz tek maasla geciniyoruz iste ben herseyden vaz gectim cocuklarim icin diyenleri anlamiyorum, nedenmi iyi kötü onlarda bir ise gire bilir, ama iste her isi yapmak istemiyorlar o yüzden o sikintiyi cekmek onlara sanki daha kolay geliyor.
Almanyadaki kadinlarda pek ala cocuk doguruyorlar onlara bakiyorlar islerine gidiyorlar eslerinin her isini yapiyorlar, birde su gercek var yurtdisindaki erkekler daha sorunlu daha tembel, türkiyedeki erkekler gibi eslerine pek destek olmazlar,
türkiyedekiler en azindan alisverisi yapar, kagit kürek islerini yaparlar eslerine birakmazlar her isi, ama yurtdisindakiler maasallah calisiyormu? Tammam o yeter de artar erkek icin
Tabiiiiki herkes ayni degil.
Bende kronick arkadasima katiliyorum , türkiyedede temizlik yaparak baya iyi de para kazaniliyor, hic de burdan asagi degil yani.
Burda günlük 50€ alsan bi ev temizliginden, türkiyede 80-100 ytl,
basa basa geliyor türkiyede yasam daha ucuz, eeee demekki ordaki daha avantajli.
Burda öyle normal maasin üzerinde 4 kat falan kazanilmiyor.
Kim abartmissa öyle.
Valla ben Kro cuğuma katılıyorum..
Tek maaş yetmiyor diyen birçok hanım (genelleme yok) günden güne geziyorlar bütün gün..
Ondan sonra da '' ay biz geçinemiyoruz siz çift maaş ne güzel''..
Güzel tabii Allah ıma çok şükür..Yetmiyorsa sen de çalış..
Ben '' bana göre iş yok'' mantığına katılmıyorum..İsteyene bir şekilde iş var o kadar..
Ama az olur, ama mesaisi olur vs. vs..Çalışmak isteyen bahane bulmasın...
kronick .!.:kimse seni veya bi başkasını çalışmıyor diye yargılayamaz.dedimya bu bir tercih...ayrıca çalışan kadının işi her zaman daha zor.bunada itirazım yok.
benim kızdığım hem geçinemiyorum diye şikayet edip hemde bu durumu değiştirmek için bişey yapmayanlar.
arkadaşım burası okadar makulse tekrar buraya gelin ozaman niye orda kendinizi perişan ediyonuz gelin paşa paşa bol para içinde çalışın yiyin tabiucuzsa
yurdışındakiler hayatından hem şikayetciler hemde oraya yerleşip gelmek istemiyolar
türkiyeden evde alıyosunuz yokta neyle alınıyor anlamadım
Ben isteyene iş olduğunu pek öyle görmedim. . Bu "bana göre iş yok" lafını ben bir önceki sayfada yazdığım için cevap yazma gereğini duydum.
O kadar zaman okuduktan sonra çalıştığıma değecek bir iş seçme hakkımı kullanıyorum. Olmasaydı geçinemeseydik bir yolunu bulur bir şekilde eve ekstra para girmesini sağlardım. Ama o kadar zaman okumuş insanların da niteliksiz işlerde çalışmak istememelerini ben şahsen anlıyorum. Zorda kalmak farklı birşey, o zaman çöp de toplanır herşey de yapılır. Zaten açlık sınırında olup da, borçtan başını kaldıramadığı halde güne giden kuaföre giden tatile giden falan kadın görmedim ben. Varsa o işte ayıptır bence. Ama üniversite mezunları işsiz gezerken lise veya daha aşağı düzeyde eğitim seviyesine sahip bayanların temizlik odacılık dışında iş bulma şansları yok dışarıda. Ki bu gibi işlerde bile tecrübe istiyorlar. Bazı bayanların dediği gibi el işi yaparak bunun gibi yollardan kazanç sağlanabilir ama onun dışında zannetmiyorum.
sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?