- 6 Aralık 2018
- 2.884
- 5.501
- 158
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
Kardeşim evli misin bilmiyorum kimse kocasını küçümsemiyor yaptığı iş para getirmiyor veya daha iyi bir seceneği varsa kullansın deniyor kadınlar beni lüks yasatsın derdinde değil benim eşimde daha sartlarda calışabişir çaba harcamıyor elinden geleni yapar tevekkül edersin sen evlenince tüm giderleri karşıla o zaman zoruna gider evlilik paylaşımdır birbirinin eksiğini giderip bir adım öteye gitmektir benceTek maas erkeginki olunca kadın çatır çatır yerim dese de kimse laf etmiyor, ama maas kadininsa, erkegin her yaptigi göze batiyor (nedense!)
Siz bu adamla evlenirken ne is yaptigini, ne kadar kazandigini bilmiyor muydunuz? Sanki coook buyuk paralar kazanma sansi varmis da tembelliğinden kazanmiyormus gibi davranmayin şimdi, ne yapsin adam baska meslegi yoksa, bobregini mi satsin?
Gunumuzde giderek asla evlenmem diyen duzgun adamlarin artmasi bu yuzden işte, erkek olsam ben de evlenmezdim.
Kardeşim evli misin bilmiyorum kimse kocasını küçümsemiyor yaptığı iş para getirmiyor veya daha iyi bir seceneği varsa kullansın deniyor kadınlar beni lüks yasatsın derdinde değil benim eşimde daha sartlarda calışabişir çaba harcamıyor elinden geleni yapar tevekkül edersin sen evlenince tüm giderleri karşıla o zaman zoruna gider evlilik paylaşımdır birbirinin eksiğini giderip bir adım öteye gitmektir bence
Boş yapmayın bence
Adam çalışmıyorsa 2000 tl nerden kazaniyorKızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Katılıyorum tarzından da belli eşini burda gömüyor sonra haklı çıkmak için " ama o da ev isi yapmıyor, çocuk bakmıyor" madem oyle konunun basında yazın bizde bilelim, ona göre yorum yapalım. Sonradan yapılan eklemeler normal durmuyor.eşinize karşı da tarzınız böyleyse, adam yaşam enerjisini kaybetmekte hiç de haksız sayılmaz.
Katılıyorum tarzından da belli eşini burda gömüyor sonra haklı çıkmak için " ama o da ev isi yapmıyor, çocuk bakmıyor" madem oyle konunun basında yazın bizde bilelim, ona göre yorum yapalım. Sonradan yapılan eklemeler normal durmuyor.
Neden yani kadının parası söz konusu olunca bu tripler?Simdi esinin maasina guvenen erkeler turedi bide bu devirde 4000 binle hem gecin hem ev al esinin kafa 5 sene oncede kalmis bence sen onu maasini aldigi gun markete pazara bi sok ta akli basina gelsin 4000 binle gecinemeyecegini anlasin. Benim esim 5000 bin maas aliyor ev var birikim var yinede ben calismayi dusunuyorum yetmiyor diye erkek adam calismak istemiyor hayret yani. Ayrica senin maasina guvenen adamada cok guvenme ev borcuna filan girme. Ben calisacam diyorum esim sirf calismayim diye 1 lirani bile almam ben evimi gecindirirm sen ne istiyorsan onu yap yada calisma diyor.
Konudaki yorumları okumak bile yetiyor, hayret verici gerçekten. Eşiyle sırf maasi icin evlenen erkek ve bir kadının, eşim bana bakmak zorunda demesi eşit saçmalık. Adam calismiycam demiyor üstelik oyle bi anlatmış ki çoğu kisi de yanlis yorumlamis bence. Yazılanlardan oyle anlaşılıyor. Ben bekarim henüz ama eşim bana şöyle davranicak olsa cok cok kırılırdım, yine iyi adammış.çünkü bizim toplumuzda kadın da erkek de işine gelen konuda eşitlik-özgürlük nidaları atarken işine gelmeyince kocam bana bakmak zorunda, karım yemek yapmak zorunda demekten geri kalmaz.
evlilk bu savaş değil ki aksine ömür boyu ortaklık, ama işte, bize biçilen rollerin dışına çıkma cesareti bile gösteremiyoruz.
Adam esinin maasina guvenerek daha fazla kazanacagi iste calismak istemiyormus artik ne is olursa moduna dusmus evet ev gecindirmek esine ve cocuguna bakmak kadinin gorevi siz bu lafa kiziyorsunuz ama erkekler cocuk dogurabilse sizce hangi erkek ben dogururum der bunun gibi bisey. Erkek calismak zorunda evliyse ama kadin isterse calisir ve yardim eder hangi erkek kadina esit davraniyorki kadin erkekege bunu demesin esit gorsun allah askina birakin hemde daha iyi sartlarda yasamak icin ustune dusen gorevi yapmali eger daha fazla kazanabiliyorsa bunu yapmali daha fazla kazanabilecek durumda demekki bile isteye yapmiyorki kadin burda dert yanmis. Ayrica o savundugunuz erkekler boyle boyle kadina ev araba aldirip borc birakarak bosanyorlar birda bu tarz erkeklerin genelinin boyle yaptigini gordkNeden yani kadının parası söz konusu olunca bu tripler?
Konudaki yorumları okumak bile yetiyor, hayret verici gerçekten. Eşiyle sırf maasi icin evlenen erkek ve bir kadının eşim bana bakmak zorunda demesi eşit saçmalık. Adam calismiycam demiyor üstelik oyle bi anlatmış ki çoğu kisi de yanlis yorumlamis bence. Yazılanlardan oyle anlaşılıyor. Ben bekarim henüz ama eşim bana şöyle davranicak olsa cok cok kırılırdım, yine iyi adammış.
Bu arada "Başa gelmeden anlaşılmaz" diyenler için bahsediyim; görüştüğüm kişi neredeyse benden yarı yarıya daha az maaş alıyor..evet yetiştiğimiz kalıplar yüzünden ben de bir acaba dönemi geçirdim ancak daha çok çocuğum olduğunda ucretsiz izne ayrilmak istememden kaynakliydi. Sonra amaann dedim adam iyi olsun. Şu kafa yapısı bizi mahvediyor.
Tamam da adamin isi kötü gidiyor, eskisi gibi kazanamıyormuş. Illa batmayi mi beklesin? hani durum iyiyken kazaniyorken istemeyip keyfini düşünüyor diye anlamadım ben. Size göre o zaman asgari ücretle geçinenler evlenemez. Ben eşimden öyle bir beklentiye sahip olmak istemem üstelik meseleyi sadece "evi gecindirsin" boyutuna indirmek bence tek açıdan bakmak. Ya esime bisey olursa? ya her sey iyiyken kaza geçirir ya da vefat ederse? hani en iyi durumda bile kadının kendi ayaklari üstünde durması gerektiğine inaniyorum.Adam esinin maasina guvenerek daha fazla kazanacagi iste calismak istemiyormus artik ne is olursa moduna dusmus evet ev gecindirmek esine ve cocuguna bakmak kadinin gorevi siz bu lafa kiziyorsunuz ama erkekler cocuk dogurabilse sizce hangi erkek ben dogururum der bunun gibi bisey. Erkek calismak zorunda evliyse ama kadin isterse calisir ve yardim eder hangi erkek kadina esit davraniyorki kadin erkekege bunu demesin esit gorsun allah askina birakin hemde daha iyi sartlarda yasamak icin ustune dusen gorevi yapmali eger daha fazla kazanabiliyorsa bunu yapmali daha fazla kazanabilecek durumda demekki bile isteye yapmiyorki kadin burda dert yanmis. Ayrica o savundugunuz erkekler boyle boyle kadina ev araba aldirip borc birakarak bosanyorlar birda bu tarz erkeklerin genelinin boyle yaptigini gordk
Ataerkil mevzulari bircok erkek yapiyor zaten ve bircok kadinda kabul ediyor turkiyede sifir esitlik hickimsede yok. Tabikide kadin calismali ama erkekgin kadinin maasina guvenmeden bisey yapmalarigerekiyor, esi calisamaz durumda olur tabikide ozmanda kadin calisir ve evini gecindiri ama konu sahibi demekki daha iyi kazanabilecegi imkani var demekki ki kadin simirlenmis olmasa zaten ustelemez diye duaunuyorum ama karsi tarafi bilmiyoruz tabikide. Bide askari ucretli evlenmesin ozman demissiniz bence bu sarttlarda evlenmesin abimde askariyle geciniyor ne kadar zorlandigini gorebiliyorum hatta evleri olmasa ac kalirlar diyebilirim.Tamam da adamin isi kötü gidiyor, eskisi gibi kazanamıyormuş. Illa batmayi mi beklesin? hani durum iyiyken kazaniyorken istemeyip keyfini düşünüyor diye anlamadım ben. Size göre o zaman asgari ücretle geçinenler evlenemez. Ben eşimden öyle bir beklentiye sahip olmak istemem üstelik meseleyi sadece "evi gecindirsin" boyutuna indirmek bence tek açıdan bakmak. Ya esime bisey olursa? ya her sey iyiyken kaza geçirir ya da vefat ederse? hani en iyi durumda bile kadının kendi ayaklari üstünde durması gerektiğine inaniyorum.
Madem ev isinde yardim etmiyorsa eşler,
o zaman kadin kazandığıyla ev isi yaptirabilir. Siz evi erkek gecindircek diyerek o zaman daha baska ataerkil mevzulari da kabul etmeniz gerekir. Diğer türlüsü kusura bakmayin ama ikiyüzlülük olarak duruyor. Madem evi erkek gecindircek o zaman evin reisi de o. Kabul ediyor musunuz?
Koca savunucuda gelmişeşinize karşı da tarzınız böyleyse, adam yaşam enerjisini kaybetmekte hiç de haksız sayılmaz.
Alkış sana b sen boyle dusunuyorsun sence bu normalmi erkek adam dediigm die konuya baslarlar genelde kadın hem calısır hem evi gecindrir heö bebek bakar hem herkesle ugrasır erkkte sen calıs ben az alsamda yeter dememeli anladınzmı ?? Siz nerenin dusunce yapısına sahipsinz blmıyorjm ama bana gore degilevliyim hem de burdaki çoğunluktan çok daha uzun süredir evliyim,
benim burda midemi bulandıran şey toplumsal ikiyüzlülük, yeri geliyor burdaki konularda ev hanımı olmak yere göğe sığdırılamıyor, kocamın parası değil mi deniyor, çalışırsam paramı kocama vermem diyenlere alkış tutuluyor, ama adamın parası kadınınkinden az olunca ovvv asalak, erkek değil vs vs.
kendimden örnek vereyim 18 yıllık hayat arkadaşlığımızın 4 yılında çalışmadım, kimse bana asalak, yetersiz, kocasına sırtını dayamış vs demedi, ama eşim 4 yıl çalışmasa ne sözlere maruz kalacak şu yorumlarda görebiliyorum, çok çirkin bu.
ha adam doktordur, hakimdir, ya da ne bileyim sıvacı ustasıdır ve çalışmıyordur, ailesini zora sokuyordur, suçlanmasını anlarım. ama esnaf adama işleri kötü diye yüklenilmez. madem o kadar önemliydi geliri, esnafla evlenmeseydiniz demezler mi?
Alkış sana b sen boyle dusunuyorsun sence bu normalmi erkek adam dediigm die konuya baslarlar genelde kadın hem calısır hem evi gecindrir heö bebek bakar hem herkesle ugrasır erkkte sen calıs ben az alsamda yeter dememeli anladınzmı ?? Siz nerenin dusunce yapısına sahipsinz blmıyorjm ama bana gore degil
Saolun gzuel dilekleriniz içinGercekten sosyal yasaminizda ve evliliginizde de herkesle bu üslupla konusuyorsaniz Allah cevrenizdekilere sabir versin, baska da bir sey diyemiyorum, toplumun size dayattigi cinsiyet rollerini o kadar içselleştirmişsiniz ki aksini hayal bile edemiyorsunuz, bu kadar sabit fikirli bir insana yeni pencereler açabilmek mumkun degil. Size bol para, esinize bol sabir dilerim.
Emlakcı arsa işide yapıyor işleri b iyi b kotu severek yapıyor bende dedim başka işe yonel cv bırak lise mezunu inglzcesi felan da yok buyuk sirektlere soforluge gireyimmi diye bana soruyor mesela herseyi bana sormasındanda bıkdım usandım kendi kafasından gdrym yapayım yok senelerce babası getrmis bı yemiş smdide benden beklıyorKompleks var demek ki birazcık.
Malesef zenginlik geçici ama meslek insanın elinde altın bir bilezik demek.
Bu arada ne üzerine esnaflık yapıyor ?
Belki işini daha çok falan olan biryere yatırsa daha iyi kazanabilir.
Emlak piyasası çıkmazda şu aralar.Emlakcı arsa işide yapıyor işleri b iyi b kotu severek yapıyor bende dedim başka işe yonel cv bırak lise mezunu inglzcesi felan da yok buyuk sirektlere soforluge gireyimmi diye bana soruyor mesela herseyi bana sormasındanda bıkdım usandım kendi kafasından gdrym yapayım yok senelerce babası getrmis bı yemiş smdide benden beklıyor
Esin rahatina duskun bence korkut biraz isi birakirim boyle hayat olmaz fln de. Baya baya senin maasa guveniyo sigortayi bile dusunmuyo ilerde senin emeklinede konarKızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?