- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
E ödedikleri krediyi neden sadece kadın ödesin?Ya insan psikolojisinden anlamiyorsunuz.4000 siz o 2000 kazaniyor.4000 in 2000 ini eve krediye verecek.2000 siz 2000 o eve getirmis olacak.esit para getiriyor olacaksiniz iste.napsin adam bu saatten sonra memur mu olsun
Esimde 29 yasinda. Babadan ogla gecen bi isletme. Ciddi paralar donuyordu kriz vurdu baya. Ama esim de ben bu degilim falan diyor. Gonul ister ki canim sen 1 yil yat ne yapacagini dusun ne biliyim kendine uygun bi sektör arastir vs ama sartlar uygun degil. 2 cocuk var biri ilkokula baslicak. Ben 3 yil sehir disinda calisicam vs. Hic oyle bi donem de degiliz. Ama her gun ayaklarim geri geri gidiyo diyo. Onlar icin de zor eminim.Evet baya iyi kazandıgı ve sevdigi b işi var benmde ama cok mutsuz haksızlık yapmak istemediğim icin bu zmana kdr destek cıktım yanında kaldım daha 29 yasında istede okul bile bitirp baska işler yapablr ama salmıs vazıyette aza kaanaatla yasamak istiyor oda ben calısacakmısım durmadan
Zaten vermiyorum ama safca tüm giderleri üstlenmiştim artık onu yapmıyorum para biriktirelim ev alalım diye konuştuk bu ay diyoki sen biriktir nasıl aşılcak bu konu bilmiyorum ailesinden nefret eder oldum herseye çok uygun diyor sanıyorlarki 10000 maaşı var ben cevremde söylenen kadınları duyunca olur mu öyle şey diyodum kimseye yaşatmasın rabbim anne olmak istiyorum ona bile korkuyorumO zaman maaşınızı vermeyin eşinize. Masrafları eşit olarak bölüşün. Masraflar dışında kalan miktarı herkes kendine harcasın.
O ailesine yağdırırken siz niye sıkıntıya giriyorsunuz ki?
Zaten vermiyorum ama safca tüm giderleri üstlenmiştim artık onu yapmıyorum para biriktirelim ev alalım diye konuştuk bu ay diyoki sen biriktir nasıl aşılcak bu konu bilmiyorum ailesinden nefret eder oldum herseye çok uygun diyor sanıyorlarki 10000 maaşı var ben cevremde söylenen kadınları duyunca olur mu öyle şey diyodum kimseye yaşatmasın rabbim anne olmak istiyorum ona bile korkuyorum
Dikkat et yakında sana sunu da der:sen işe git ben çocuğa bakarım tek maasta yeter..Kızlar ben memurum eşim esnaf fakat işler uzun zmndır istediigi gibi değil eşimde kendini salmış durumda geçen soyle bir sey soyledi- sen alıyorsun 4000 tl ben de ayda 2000 kazansam yeter de artar bence ha bide icradan eve gireriz senin maaştan öderiz bilmem be deyince ben biraz dellendim yani adam çabalamak istemıyor gibi üc kurus kazansamda yetere getirdi resmen ben bu adamı boyle tanıyıp boyle sevmedim cidden hayret edıyorum bu devirde nerdeyse tek maaşla ev gecindirmek kolaymı ?? Size soruyorum eşim sigorasınıda yatırmıyor bu arada 5 senedir oldugu gbi duruyor bağkuru
Mantıklı aslında bütçe konusunu bir çözsek çok iyidir aynı şeylerden kavga edince soğuyorsun güvenin kalmıyor bebek istedimizi erteliyorum ondan konuşma anında bir agzını yoklayayım bakalımücretsiz izin kullanicam bebek olunca, o yüzden para biriktircem masraflarım için deyip cekilseniz kenara. masrafları da esinize yıkın. daha az katılın ev giderlerine
Evet aynen oyle ben eşime guvenıyorum daha iyisni yapablir dıyordum hep ama okumak ta istememis zamanında esnaf olmus babasıyla babası yemiş tuketmiş bunu en son evlendik felan degişir dedim ama bir yıldır degişmiyor nişanlıyken boyle deildi giirp cıkardım dukkana kriz yzuunde. Cok saldı kendini asla duze cıkamıycamızı dusunuyor ben bişey soyleyincede eee calısıyorumya nolmuş dıyor vizyon yok adamdaGeçenlerde bu üye yine konu açmıştı ve sırf lise mezunu lafı geçiyor diye pek çok insan kadını linç etmişti vay sen kocanı asagiliyorsun diye.
Ve sonuç ortada.
Farkında mısınız adam sigortasini yatırmıyor yani calisamayacak yasa gelince tamamen karısının eline bakacak ona muhtaç olacak.
Bence sizin pasif kalmanızı sömürüyor kabul etmiyorum böyle bir durumu çalış çabala sigortanı yatır deyin.
Evine sizden daha az para girip geçinen insanlar var burada sorun adamın zihniyeti bence bu kabul edilemez.
Neden o biriktirmiyor da siz biriktiriyorsunuz?Zaten vermiyorum ama safca tüm giderleri üstlenmiştim artık onu yapmıyorum para biriktirelim ev alalım diye konuştuk bu ay diyoki sen biriktir nasıl aşılcak bu konu bilmiyorum ailesinden nefret eder oldum herseye çok uygun diyor sanıyorlarki 10000 maaşı var ben cevremde söylenen kadınları duyunca olur mu öyle şey diyodum kimseye yaşatmasın rabbim anne olmak istiyorum ona bile korkuyorum
Rest çekseniz işe yarar mı?Evet aynen oyle ben eşime guvenıyorum daha iyisni yapablir dıyordum hep ama okumak ta istememis zamanında esnaf olmus babasıyla babası yemiş tuketmiş bunu en son evlendik felan degişir dedim ama bir yıldır degişmiyor nişanlıyken boyle deildi giirp cıkardım dukkana kriz yzuunde. Cok saldı kendini asla duze cıkamıycamızı dusunuyor ben bişey soyleyincede eee calısıyorumya nolmuş dıyor vizyon yok adamda
Eşinizin size teklif ettiğini her fırsatta eşime teklif ediyorum..
Eşim ticaret ile uğraşıyor, işleri iyi olsa da aşırı yoğun çalışıyor ve bazen çalışma saatlerimiz çakıştığı için 5 6 gün doğru dürüst görüşemiyoruz.. Ben ise sizin giii memurum ve büyük bir şehirde kötü bir muhitte yaşıyoruz.
Eşimi o kadar çok özlüyorum ki anlatamam size.. Saatlerce sohbet etmeyi, kaygısızca yürümeyi, beraber yemek yapmayı, kitap okuyup beraber tartışabilmeyi vb...
Şuan kazandığımız para ile yatırımlarımızı yapıyoruz ama en kısa zamanda orta ölçekli bir ege kasabasına gitmeyi çok istiyorum. Eşim asgari ücret vb çalışsın+ benim maaşım geçiniriz zaten.. Önemli olan huzurlu mutlu olabilmek değil mi??
Rest çekseniz işe yarar mı?
Mantıklı aslında bütçe konusunu bir çözsek çok iyidir aynı şeylerden kavga edince soğuyorsun güvenin kalmıyor bebek istedimizi erteliyorum ondan konuşma anında bir agzını yoklayayım bakalım
Ya bu anne babalar gercekden allah ıslah etsin eş kişilerinde bu var bide tasarruf cok onemliymis zaten bnde anladımben ücretsiz izne ayrilabilmek için yüklü bi meblağ ayırmıştım. eşimin ailesi çöktü üstüne. biz hem kira hem kredi oderken kendi evlerinde borcsuz bi şekilde oturup ikinci evi aldılar.
çok zor zamanlar gecirdik ama donmedim işe. zorlaniyosan git iste anandan babandan dedim. ve bize 6 ay sonra vercez deyip iki sene beklettiler. hala bi kismini alamadik.
bebeği erteleseniz de bebek için birikim yapın mutlaka. her türlü tasarruf lazım size neticede.
Ablam 8 bin tl maas alıyor eniştemde 3 bin tl evi ablam geçindiriyor. Eniştem ortaokul mezunu ablam üniversite mezunu. Evlendiklerinde eniştemin ev ve arabası vardı. Aralarında paranın hiç lafı yok. Ev giderleri dışında ablamın maasını ortak hesaba atıyorlar. Aralarında para lafı yok..
Açık konuşun.Son beş altı gundur askım canım cicim demiyorum zaten asla o aramadan aramıyorum nobete gdiip gelıyorum annemlerde kalıyorum bebegime o bakıyor ayrı kalıyorum anlasın diye zaten konustumda olmaz kabul etmem ben senle boyle evlenmedim dedim ama eşimde b huy var b dedigini anında b guler yuz bulsun unutur bu aksma bdaha konuscam duzelmezse zaten artık naparım allah bilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?