• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maaş.Çift maaş

Kızlar merhabalar bir şey sorucam sizce bu sorun mu yoksa ben kafaya takacak bir şey mi arıyorum.

Ben çalışmıyorum yani şuan çalışmıyorum 10 yıllık evliliğimiz boyunca da zaman zamn hep calistim özel sektör de.

Mesele gelirimiz de değil çok şükür iyi .

Ama mesela bir şey yapicaz ne bilim bir sey alicaz ..hep şey diyor iki kişi çalışıyor olsa şöyle olur iki kişinin maaşı olsa bile zor olur.iki kişi çalışıyor olsa birinin maaşı paso krediye gider .

Mesela bir şey alicaz tek maaşım bak biseyler yap falan diyor .

Böyle bir durumda ne yapmalıyum artık kırılıyorum çünkü.
Anladığım kadarıyla eşiniz, evdeki gelirinizin iyi olmasına rağmen, bir şeyler almak veya yapmak için ekstra bir gelire ihtiyaç duyuyor. Bu konuda birkaç fikir verebilirim.

Öncelikle, eşinizin veya sizin ihtiyaç duyduğu şey nedir? Eğer bir şey almak istiyorsa(nız), ihtiyacı(nız) olan şey nedir ve ne kadar maliyeti var? Eğer bir şey yapmak istiyorsa(nız), ne tür bir aktivite veya projeden bahsediyoruz?

Daha sonra, sizin de katkıda bulunabileceğiniz bir plan yapabilirsiniz. Mesela, eğer ekstra bir gelir gerekiyorsa, siz de freelance işler yaparak veya evden çalışarak ek gelir elde edebilirsiniz. İkinci bir iş yapmak mümkün olmayabilir, ancak evdeki işlerde yardımcı olabilir veya tasarruf yapmak için giderlerinizi azaltabilirsiniz.

Bir diğer seçenek ise, ihtiyacınız olan şey için birlikte bir bütçe oluşturmak ve bütçeniz dahilinde bir plan yapmak olabilir. Mesela, biraz biriktirdikten sonra istediğiniz şeyi alabilir veya belirli bir süre sonra planladığınız aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Son olarak, iletişim çok önemli. Eşinizle açık bir şekilde konuşun ve duygularınızı ifade edin. Belki de bir çözüm bulmak için birlikte çalışabilirsiniz.

Çalışmanızı isteyebilir, bu konuyu sizinle konuşabilir ama maddi sıkıntınız yokken "çalış" diye baskı yapması çok itici.

Ben çalışıyorum, çalışmak güzeldir. Ama eşimin maddi durumu iyiyken bana çalış diye baskı yaparsa paragöz olduğunu düşünüp aile olamamışız diye üzülürüm.
Çalışmanızı istiyorsa insan gibi konuşsun sizinle, kaynana gibi laf sokan koca hiç çekilmez.

Neden

Zaten çalısıyordum bu sene çalışmadım saadece cv bıraktım yine hem çalışsam bile maaşımı az buluyor.
Ek geliriniz var çalışsanız da maaş az buluyor beğenmiyorsa istemiyorsanız çalışmayın.. ek gelirinizden istediğiniz harcamaları yapın öyle öküze bu kadar köfte

Biraz önce başka konuda okudum eşinin maaşı 100.000 tlmiş. Bence iyi gelir :p yani tabi herkesin hayat standartı farklı. Şeyma Subaşı olsa ayyy yazık fakirler der belki ama iyi yani. Tek maaşın yeteceği bir gelir :p

100.000 değil 60.000 gelir bana yeter mesela :p eşimi o zaman çalıştırmayacağım. Çok yıprandı. Otursun hobilerini yapsın :) (tabi çocuğun eğitim giderleri için dedesi sponsor bu arada. Özel okula gidebilecek)

Şaka bir yana konu sahibi sanırım eşinizin geliri tahmin ettiğiniz kadar iyi değil ve adam zorlanıyor. Belli ki siz de 10.000 getirseniz adam daha lüks yaşayabilecek. Onu diyor. Yani çalışırsan daha güzel daha lüks yaşarız ne güzel olur diyor.

Konu sahibinin eşinin maasi mi 100binmiş. 😁 Hani maastan bagimsiz olarak esinin calismasini istiyor olabilir ona bir şey diyemem ama o kadar kazanan biri tek maas cift maas muhabbeti yapmaz bence ya.

Tek maaş azdir geçinilmez, cift maas coktur gecinilir tarzi muhabbet yapanlar dusuk gelirli olur zaten.
Cunku tek maaş diye sabit bir gelir yok. Baskalarinin cift maasi, otekinin tek maasi kadar olabiliyor.

100 bin alan da tek maaşim tarzi soylemler yapmasi ayri bisey. Konu sahibi 200bin alcaksa o ayri. 😁😁😁😁😁

Durumumuz iyi ek gelir ve yan gelirimz de var ama şuan zorlanmasinin sebebi.
Kumar oynadı ve çok büyük kayıplar yaptı.

Bende zaten o zamn işten çıktım.
Madem kumar oynuon essek gibi bizede bakicksin diye
Sakın çalışmayın. Kumar oynayıp borç yaptıysa afedersiniz ama eşek gibi çalışıp ödesin. Size mi güvenmiş de size yükleniyor. Çalışacaksınız da sakın paranızı vermeyin.

Kadin kendi istediği için çalışır ki calismali da. Bu çok güzel bir şey. Ama hodukler git iş bul çalış diyorsa o hoduk ev işi de yapmiyordur. öyleyse öyle hoduk icin kadının daha yüksek standartlarda hayat ugruna çalışması ahmakliktir. Yol yordam bilen adam öyle anlatmaz

Evet. Bir de kumar oynuyor kadına çalış diyor. Ne desen az su adama..
Kadın böyle hödük bir adamla evli kalmamalıdır deseniz hak verirdim. Ama böyle hödük için kadının çalışması ahmaklıksa kadının bu hödüğün eline bakması tavsiye edilir bir bu durum mu

Kadın böyle hödük bir adamla evli kalmamalıdır deseniz hak verirdim. Ama böyle hödük için kadının çalışması ahmaklıksa kadının bu hödüğün eline bakması tavsiye edilir bir bu durum mu
O adamla evli kalsin yazdığım cümlelerin hangisinde var? Ben başka bir duruma değindim. Zaten öyle hodukle evli kalmasın. Başka bir üye yazmış yukarda. "Sizinki yine kibarca demiş bizimkiler git iş bul der diye".

O adamla evli kalsin yazdığım cümlelerin hangisinde var? Ben başka bir duruma değindim. Zaten öyle hodukle evli kalmasın. Başka bir üye yazmış yukarda. "Sizinki yine kibarca demiş bizimkiler git iş bul der diye".
Şimdiden çalışmaya başlamazsa nasıl boşanma seçeneği olacak ki

Sizin baştan konuyu düzenlemeniz lazım.
Geçim sıkıntısı olayı değil bu.
Eşinizin maaşı zaten çift maaştan bile yüksek Türkiye stardartinda.
Bir de siz atansaniz bile ne kadar alacaksınız ki şu durumda eşinizin maaşı yanında yine devede kulak olur .
Memur maaşları vs belli.
Bir de eşiniz kumar oynuyor gecinemiyorum diyor siz de kazanınca daha rahat mı oynayacak ondan mı istiyor?
Önce o boş işleri bıraksın.
Sanki aç açıkta kalmis da ısrarla çalış çalış diyor.
O para gayet standart üstü maaş.
Rahat rahat geçimini sağlayabilir.
Sizin alelacele koşturmaniz gereken durum yok.
Asgari ücret ya da tek maaşlı memur maasi olsa anlarım.

Konu sahibinin eşinin maasi mi 100binmiş. 😁 Hani maastan bagimsiz olarak esinin calismasini istiyor olabilir ona bir şey diyemem ama o kadar kazanan biri tek maas cift maas muhabbeti yapmaz bence ya.

Tek maaş azdir geçinilmez, cift maas coktur gecinilir tarzi muhabbet yapanlar dusuk gelirli olur zaten.
Cunku tek maaş diye sabit bir gelir yok. Baskalarinin cift maasi, otekinin tek maasi kadar olabiliyor.

100 bin alan da tek maaşim tarzi soylemler yapmasi ayri bisey. Konu sahibi 200bin alcaksa o ayri. 😁😁😁😁😁

Yok konu sahibinin eşinin maaşını bilmiyorum valla :) başka bir konudaki arkadaşın eşi 100.000 kazanıyormuş ama konu sahibinin hemşire maaşından kredi ödetiyormuş. Neymiş o hanım da ailenin geleceğine katkıda bulunsunmuş :p

Aynen katılıyorum tek maaş çift maaş diyenler genelde az kazananlar. Konu sahibi eşinin ne kadar aldığını yazmamış ama durumumuz iyi demiş. Bence o kadar iyi olsa adam çift maaş falan demezdi. Adama göre çok iyi değil. Hoş kumara da para dayanmaz milyonlar bile gider tabi.

Bence de kadın çalışmalı ama sizin olayınız baya farklı. Beyefendi kumar borçlarını ödeyip daha rahat kumar oynayabilsin diye çalışmayın. Kulaklarınızı kapayın oturup KPSS'ye çalışın. Memur olup kendinizi güvenceye alın. Bir yandan da tavsiyem para biriktirin. Bu adam biraz garip. Olurda ileride boşanmak isterseniz bir güvenceniz olsun.

Ya zaten çalısıyordum ama evliliğimizin ilk gününden beri böyle sanırım özel sektörde sürünen biri yerine sabit maaşlı biriyle evlenmesini icn pisman
uygun bir vakit kendisine güzelce söyleyin, acaba benim çalışmamı istiyorsun da söyleyemiyor musun diye..Bu laflara alıniyorum,çift maaslilara özeniyorsan ben de çalışayım diyin

Mesela bir şey alicaz tek maaşım bak biseyler yap falan diyor .

Adam açıkça söylemiş bunda kırılacak bir konu yok.

Çalışan kadınlar olarak hepimiz kalbi kırık mı işe gidip geliyoruz?

Çalışmanın nesi kötü yada eşlerden birisinin yetişemiyorum destek ol demesinin nesi kötü?

Back
X