Tek maaş.Çift maaş

Neden

Zaten çalısıyordum bu sene çalışmadım saadece cv bıraktım yine hem çalışsam bile maaşımı az buluyor.

Ben kimle konuşsam, aldığı maaşı az buluyorum 😄 herkesin maaşı az, yetecek kadar değil. Diyorum da maaşı az, iş değiştirsin diye.

Yani eşinizin dedikleri normal şeyler aslında.

tek maaş geliri nasıl iyi oluyor ben pek anlayamıyorum açıkcası bunu. Heralde hayat standarları vs gelir iyi oluyor.

yeni bir şey almak, yatırım yapmak krediden bahsediyorsa eşiniz demekki ortada bir zorluk var; çalışmanızı aileye destek olmanızı bekliyor neden kırılıyorsunuz?

Biraz önce başka konuda okudum eşinin maaşı 100.000 tlmiş. Bence iyi gelir :p yani tabi herkesin hayat standartı farklı. Şeyma Subaşı olsa ayyy yazık fakirler der belki ama iyi yani. Tek maaşın yeteceği bir gelir :p

100.000 değil 60.000 gelir bana yeter mesela :p eşimi o zaman çalıştırmayacağım. Çok yıprandı. Otursun hobilerini yapsın :) (tabi çocuğun eğitim giderleri için dedesi sponsor bu arada. Özel okula gidebilecek)

Şaka bir yana konu sahibi sanırım eşinizin geliri tahmin ettiğiniz kadar iyi değil ve adam zorlanıyor. Belli ki siz de 10.000 getirseniz adam daha lüks yaşayabilecek. Onu diyor. Yani çalışırsan daha güzel daha lüks yaşarız ne güzel olur diyor.

Ben kimle konuşsam, aldığı maaşı az buluyorum 😄 herkesin maaşı az, yetecek kadar değil. Diyorum da maaşı az, iş değiştirsin diye.

Yani eşinizin dedikleri normal şeyler aslında.
Aslında demek istediğim ben özel sektörde çalışıyorum hep ama onda sanki kendi gibi atanmış biriyle evlenmemiş olmanın pişmanlığı var

Yani bunu açıklıyor olmama inanamıyorum ama
sağlıklı
eğitimi olan
mesleği ve iş tecrübesi olan
genç bir kadının
eşinin bunca laf sokmasına gerek kalmadan
evde 24 aylık olana kadar bebek olmayıp
bu devirde bu ekonomide
parasını da geçtim
koca sürekli error veriyorsa imdat diye söyleniyorsa
tek başıma yetemiyorum
veya 2 birden her zaman üstündür diyorsa veya demeden de
neden çalışmaz
ve en anlamsızı buna neden kırılır anlam veremiyorum

Kırılmakta çok haklısınız. Para kazanmaya harcamaya gelince hayat müşterek ev işine gelince hiç öyle olmuyor ama. Eminim sizin çalıştığınız dönemler ev işini sizin kadar yapmıyordur. Siz de bazen ev işlerinden şikayet edip keşke senin kadar rahat olsam diyebilirsiniz. Tabiki istiyorsanız çalışın.

Yani bunu açıklıyor olmama inanamıyorum ama
sağlıklı
eğitimi olan
mesleği ve iş tecrübesi olan
genç bir kadının
eşinin bunca laf sokmasına gerek kalmadan
evde 24 aylık olana kadar bebek olmayıp
bu devirde bu ekonomide
parasını da geçtim
koca sürekli error veriyorsa imdat diye söyleniyorsa
tek başıma yetemiyorum
veya 2 birden her zaman üstündür diyorsa veya demeden de
neden çalışmaz
ve en anlamsızı buna neden kırılır anlam veremiyorum
Durumumuz iyi ek gelir ve yan gelirimz de var ama şuan zorlanmasinin sebebi.
Kumar oynadı ve çok büyük kayıplar yaptı.

Bende zaten o zamn işten çıktım.
Madem kumar oynuon essek gibi bizede bakicksin diye

Kırılmanıza gerek yok çünkü eşinix haksız değil.
Ne kadar ek geliriniz var bilemiyorum elbette ama tek maaşla geçinmek çok çok zor.
Ha paragöz ya da cimri biriyse o başka bir hikaye.

Kırılmanıza gerek yok çünkü eşinix haksız değil.
Ne kadar ek geliriniz var bilemiyorum elbette ama tek maaşla geçinmek çok çok zor.
Ha paragöz ya da cimri biriyse o başka bir hikaye.

Evliliğimizin ilk gününden beri böyle ve sanırım çalışmayan yani atanamamis biriyle evlenmedigi için pişman

Aslında demek istediğim ben özel sektörde çalışıyorum hep ama onda sanki kendi gibi atanmış biriyle evlenmemiş olmanın pişmanlığı var
İyi de bunun sonu yok ki. Bir karar verdiysen sonuçlarına da katlanırsın, konuşup konuşup eşini üzmezsin. Sen de iş adamı olsaydın şöyle böyle olurdu diyebilirsin mesela

Konu sahibi çalışmak istiyormuş ama. İş bulamamış. Şu anda ara versenin nedeni de sınava hazırlanmakmış. Ben daha iyi bir hayat için işten ayrılmayı hiç yanlış bulmuyorum ama erkekler çok korkunç olabiliyor böyle bir durumda.

Doktor çift arkadaşlarım var. Kız olan 1 sene tusa hazırlanmak için işi bıraktı. Erkek olan söyleme söylene ağlaya ağlaya bir hal oldu. Neymiş tek başına ev geçindiriyormuş :p sonra kız uzmanlığı kazandı maaşı başladı. Bu sefer erkek olan tusa çalışmak istedi. O evde çalışırken karısı hiç ağlayıp sızlanmadı. Aslanlar gibi evini geçindirdi. Erkekler biraz şey işte anladınız :)

Konu sahibç hiç üzülme. İş başvurularına da sınav çalışmana da devam et. Nasılsa bulacaksın. Sonra da eşine anlatırsın seni bu döneminde çok kırdığını ve böyle hissettirdiğini.

Çalışsam da ki yıllarca zaten çalıştım.

Özel sektör de bu seferde hep maaşımı az buluyordu ama yine cv bıraktım bir süru yere
Siz az demeyin asgari ücreti bir yil boyunca hic harcamazsaniz 100 bin tl yapiyor . Arti esinizin maasi size yetiyormus zaten 1 yil boyunca harcamadan biriktin az olmadigini goreceksiniz.kpss mi vardi çalışıyorsanız tabiki evde duracaksiniz azicik daha sabredin ozaman

Şunun üstüne senin kumar borcunu ben ödeyemem hayvan herif diyemedin mi konu sahibesi :sinirli:

Son düzenleme:
Eşin Kumar borcu yaparken sorun yok ama değil mi?
Sen tamamen çalışmayan biri de değilsin, ona rağmen utanmadan laf söyleyebiliyor.
Yüz vermeyin Allah aşkına, ciddiye alıp da canınızı sıkmayın.
Ben olsam ciddi Kumar borcu yapmış kocaya kendi calismamla ilgili tek laf ettirmem, lafı ağzına tıkarım. Öyle minnoş biriyim. 😬

Kumar işinden bağımsız olarak gelirimiz iyi diyorsun konu sahibesi çalış çalış çalış diye beyin yiyen eş aşırı itici, paranız var madem kardeşim neden beyin yiyorsun .. şu çift maaş lafından da nefret ediyorum, para para diyen erkekler de zaten midemi bulandırıyor bu adam hem aç hem kumarbaz çocuk olmasa tekmeyi atardım herhalde

Kumar borcunu ödemeniz için işe girmenizi istiyorsa hiç girmeyin şu aşamada sizin maasinizla kumar borcunu ödemeyi düşünüyor belkide.

Kulağa hoş gelmiyor ama kimse kimseyi sırtında taşımak istemiyor. Ek gelir ve yan gelir dediğiniz nedir?
Ev işlerini eşit şekilde paylaşıyorlarsa haklısınız. Ama sanmıyorum bugün ben yarın sen yemek yap, ütü bende camları sen sil, yerleri sen sil evi ben supururum diyecek erkek sayısı az.

Kumar işinden bağımsız olarak gelirimiz iyi diyorsun konu sahibesi çalış çalış çalış diye beyin yiyen eş aşırı itici, paranız var madem kardeşim neden beyin yiyorsun .. şu çift maaş lafından da nefret ediyorum, para para diyen erkekler de zaten midemi bulandırıyor bu adam hem aç hem kumarbaz çocuk olmasa tekmeyi atardım herhalde
Bazı yorumlarda kişisel ihtiyaçların için para almaktan utanmiyo musun demisler ee erkek kişisel sex ihtiyacını karşılamak isterken kişisel donlarını yikartirken kişisel gömleklerini utuletirken hiç utanmiyo mu o_O bende çalışıyorum ama erkeğin kadına ikinci maaşı gözüyle bakması çok çıkarcı.

Back
X