• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek maaş.Çift maaş

Ayrıca çocuk dogunca tüm sorumluluk da annede. Hatta 6 yasina kadar bile başına bir şey gelirse tek sorumlu kişi anne diye biliyorum. Yani anne, kadın evin her seyidir. "Donunu kirli sepetine atmaktan aciz adamlar için konuşuyorum" böylesi adamlar icin sırtında taşımak deyimi çok yanlış. Evin yükü genelde kadindadir.

Ev işlerini eşit şekilde paylaşıyorlarsa haklısınız. Ama sanmıyorum bugün ben yarın sen yemek yap, ütü bende camları sen sil, yerleri sen sil evi ben supururum diyecek erkek sayısı az.

OOOooo olur mu, ev işleri kadına zimmetli işler , evişini zaten kadın yapmalı, üstüne çalışıp para getirmeli kredi mredi ödemeli, üstüne bir de bu öküzün kumar borcunu ödemeli.

Ya zaten çalısıyordum ama evliliğimizin ilk gününden beri böyle sanırım özel sektörde sürünen biri yerine sabit maaşlı biriyle evlenmesini icn pisman
Siz kumandaya gomando diyen, deprem bölgesinde bile aklı bi yerinde olan biri ile evlendiğinize pişman değilsiniz ama o özel sektörde çalışan biri ile evlendiği için pişman öyle mi? Ay yeni gördüm bi de kumar oynuyomuş.

OOOooo olur mu, ev işleri kadına zimmetli işler , evişini zaten kadın yapmalı, üstüne çalışıp para getirmeli kredi mredi ödemeli, üstüne bir de bu öküzün kumar borcunu ödemeli.
Kumar oynayamıyormuş tek maaşla ona sıkılmış.

Herkes yadırgamış ne bileyim harçlık istemek ağrınıza gitmiyor mu filan demişte neden gitsin ki. Eğer iki taraf da hem fikirse bir tarafın çalışmamasına evlilikte bu tarz şeylerde para isteme verme olaylarında niye çekinsin ki .

Bende bir süre çalışmadım eşimden rahatlıkla alıyordum paramı. Bakın paramı diyorum çünkü onun parası benim param benim param onun parası.

Eşiniz çalışmanızı istiyor ve sizde istiyorsunuz ama iş bulamadınız sanırım. İş arayan eşine karşı böyle davranması ayıp. Kırılmakta haklısınız ama kimse mükemmel değil ki . Belli ki sizi kırdığının farkında değil. Gidin güzelce konuşun. Sizi anlayacaktır. Umarım en kısa zaman da hayırlı bir iş bulabilirsiniz

Şartlar el veriyorsa ben hiçbir kadının evde oturmasını doğru bulmuyorum.iş imkanı varsa her kadın iş hayatına olmalı,bı köşeye çekilip erkeğin eline bakmamali isterse pazarda limon satsın ama bişey yapsın yani.malesef günümüzde çoğu kadın evlendikten sonra iş hayatindan çekiliyor.cocuga bakacak biri varsa şartlar el veriyorsa her kadin üretimde olmalı.

Adamın kumar borcunu ödemek için mi çalişacaksınız. Zaten düzgün biri olsa çaliş diye başa kakmaz. Çalişmak istiyorsanız tabiki çalişin ama kocanızın zoruyla değil. Bu kadını para makinasi gören zihniyette adamlarda yeni türedi yediklerinden içtiklerinden midir nedir çok irrite edici. Bir de tek maas çift maaş olayı çok mantıklı değil maaş var maaş var yani. İki asgari ücretli de çift maaş tek başina 100 bin alan tek maaş. Kime göre neye göre :)

ben kadınların yaşadığının modern kölelik olduğunu düşünüyorum..Evet kadınlar çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalı ama hem işte çalış hem evde çalış hem çocuk yap büyüt sadece emzirmek bile büyük çaba ve emek..Bence eşinin imkanı olup çalışmak istemeyen kadınlar hiç para almaya eşinden utanmamalı hatta buna gerek olmadan eş vermeli zaten ve imkanı olan kadınlar her ihtimale karşı birikim yapmalı çalışanlar kendi maaşları ile çalışmayanlarda eşinden aldıkları ile

ben kadınların yaşadığının modern kölelik olduğunu düşünüyorum..Evet kadınlar çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalı ama hem işte çalış hem evde çalış hem çocuk yap büyüt sadece emzirmek bile büyük çaba ve emek..Bence eşinin imkanı olup çalışmak istemeyen kadınlar hiç para almaya eşinden utanmamalı hatta buna gerek olmadan eş vermeli zaten ve imkanı olan kadınlar her ihtimale karşı birikim yapmalı çalışanlar kendi maaşları ile çalışmayanlarda eşinden aldıkları ile

Şimdi erkekler çok akilli valla anneleri gibi ev işi yapan yemek yapan çocuk bakan kadın istiyorlar ama bu kadın aynı zamanda çalişip eve parada getirmeli. Modern kölelikten başka birsey değil dediğiniz gibi. Eminim konu sahibi çalişirken koca evde iş yapmiyordu tüm yük kadındaydı. Erkeklerin hayat müşterekten anladiği sadece kadının da çalişmasi kısmı. Tabiki iş yükünü paylaşan da var ama yüz erkekten on tanesi belki.

Bazı yorumlarda kişisel ihtiyaçların için para almaktan utanmiyo musun demisler ee erkek kişisel sex ihtiyacını karşılamak isterken kişisel donlarını yikartirken kişisel gömleklerini utuletirken hiç utanmiyo mu o_O bende çalışıyorum ama erkeğin kadına ikinci maaşı gözüyle bakması çok çıkarcı.
Kadin kendi istediği için çalışır ki calismali da. Bu çok güzel bir şey. Ama hodukler git iş bul çalış diyorsa o hoduk ev işi de yapmiyordur. öyleyse öyle hoduk icin kadının daha yüksek standartlarda hayat ugruna çalışması ahmakliktir. Yol yordam bilen adam öyle anlatmaz
Evet. Bir de kumar oynuyor kadına çalış diyor. Ne desen az su adama..

Benim eşim şu an calismiyor ( çalışmak istemedigi için değil farklı bir durum )
O yüzden evet cidden tek maaş çok zor oluyor bizde de aynı muhabbet var ben yapmıyorum muhabbeti ama geçen yıla göre biraz zorlanıyoruz tabii her adımı on defa düşünüp atiyoruz

Durumumuz iyi ek gelir ve yan gelirimz de var ama şuan zorlanmasinin sebebi.
Kumar oynadı ve çok büyük kayıplar yaptı.

Bende zaten o zamn işten çıktım.
Madem kumar oynuon essek gibi bizede bakicksin diye
Oy bunu simdi gordum.
Calisma kiz.
Ye paralarini catir catir

Back
X