- 24 Ekim 2019
- 1.387
- 7.594
- 158
Hanimefendi sarhoş musunuz?Bu tatlı temennileri yapamayacak kadar kötü bir durumda ülkemiz hem maddi hem manevi açıdan.eskidenmiş bu tatlı tatlı takılmalar.
Bu şartlarda tek çocuk taraftarıyım. Bir de yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama çocuğumu özgür yetiştirmek isterim ve sizin gibi donanımlı olsun isterim. İleride illa ki eşi çocukları olur, arkadaşları olur yalnız kalmaz. Yalnızlık Allaha mahsus. Şimdiki kardeşliklee eskisi gibi değil ki, çok bir bağ yok herkes bir yana savruluyor geçim derdinden. Yine de hayırlısı şu an ki düşüncem ileri de ne olur bilememSelam kızlar kendime yeni bi dert edindim de geldim.
Bu konu hakkında açılmış çok konu, yapılmış çok yorum vardır ama ben kendi açımdan bi konu açmak istedim. Bebeğim daha çok minik. 1.5 aylık. Çok değil birkaç gün önceye kadar ikinci çocuk fikri hiç aklımda yoktu. Hem maddi olarak hem de biraz kendi bencilliğimden. Eşim de sadece maddi olarak emin olamadığı için çekimser, ikinciyi istememeye daha meyilli. Bu arada ben 34 yaşındayım.
Maddi olarak şöyle; ben bebeğime 3 yaşına geldiğinde kreşe verip çalışmaya başlayacağım. Şu an kiracıyız. Maddi olarak sadece ortalama değerde bi arabamız var. Eşim memur, öğretmen. Ben ise çalıştığımda yaklaşık asgarî ücret kazanırım. Ben işe başladıktan sonra bi şekilde ev kredisine gireriz diyoruz.
Her şeyi bi kenara koyarsam bebeğime bakınca tek olmak hayatı boyunca ona dezavantaj getirir mi... Bu beni gerçekten üzer. İkinci çocuğu sırf bunun için isteyebilirim diyorum çoğu kişi gibi. Biz zaten evlat sevgisini tatmış olduk çünkü.
Not olarak da; iki çocuğa bi şekilde bakarız maddi olarak yeteriz. Ama benim çocuk yetiştirme anlayışım maddiyata bakıyor. Bi hobisi olsun, bi enstrüman çalsın, gerekirse zorlayıp özel eğitim aldırabilelim. Bunu da sadece bu şartlarda kıtı kıtınada olsa bir çocuğa sağlayabiliriz. Beni düşündüren bu.
Bebek henüz 1,5 aylık, aceleniz ne? Buna hemen şuan karar vermek ne kadar doğru? Bedeniniz hormonlarınız bile düzelmedi henüz siz hayati bir karar vermeye kalkıyorsunuz.Selam kızlar kendime yeni bi dert edindim de geldim.
Bu konu hakkında açılmış çok konu, yapılmış çok yorum vardır ama ben kendi açımdan bi konu açmak istedim. Bebeğim daha çok minik. 1.5 aylık. Çok değil birkaç gün önceye kadar ikinci çocuk fikri hiç aklımda yoktu. Hem maddi olarak hem de biraz kendi bencilliğimden. Eşim de sadece maddi olarak emin olamadığı için çekimser, ikinciyi istememeye daha meyilli. Bu arada ben 34 yaşındayım.
Maddi olarak şöyle; ben bebeğime 3 yaşına geldiğinde kreşe verip çalışmaya başlayacağım. Şu an kiracıyız. Maddi olarak sadece ortalama değerde bi arabamız var. Eşim memur, öğretmen. Ben ise çalıştığımda yaklaşık asgarî ücret kazanırım. Ben işe başladıktan sonra bi şekilde ev kredisine gireriz diyoruz.
Her şeyi bi kenara koyarsam bebeğime bakınca tek olmak hayatı boyunca ona dezavantaj getirir mi... Bu beni gerçekten üzer. İkinci çocuğu sırf bunun için isteyebilirim diyorum çoğu kişi gibi. Biz zaten evlat sevgisini tatmış olduk çünkü.
Not olarak da; iki çocuğa bi şekilde bakarız maddi olarak yeteriz. Ama benim çocuk yetiştirme anlayışım maddiyata bakıyor. Bi hobisi olsun, bi enstrüman çalsın, gerekirse zorlayıp özel eğitim aldırabilelim. Bunu da sadece bu şartlarda kıtı kıtınada olsa bir çocuğa sağlayabiliriz. Beni düşündüren bu.
Bu durum beni 2. Cocuga tesvik etmedi, zaten bu zorlu sartlarda hicbirsey tesvik edemezÜniversitede hoca 100 kişilik dersimizde tek çocuk olan var mı? Diye sormuştu...
Bir kişi el kaldırdı kız..
"Hocam yalvardım aileme nolur kardeşim olsun diye olmadı işte çok isterdim ama demişti..."
O yüzden nasip olursa bende ikinci çocuğu istiyorum...
Bu da belli olmuyor canim. Yani cok cocugun olur ilerde gorusmeyebilir anlasamayabilir vs. Bunlarin garantisi yok yani. Bazen nerde cokluk orda b.klukBende kararsızım.
Yaşım şuan 35 .
Karar verirsem bu 1 yıl içinde vermek istiyorum.
Ben hem çok istiyorum hem de değişik ruh halindeyim.
Hamileliğim çok zor geçti bebeğim zor bir çocuk.
Ablamin cocugu tek.
Onun yalnızlık sitemlerini görüyorum.
Paylasim arkadaslik anlamında kardeşligi güzel buluyorum.
Kendimde kalabalık ailem yoktu ve kendi halimize büyüdük.
Ben arkadaşlara kıymet veren biriydim ama herkes teker teker gitti.
Ya da herkesin önceliği ailesi oluyor.
İlerde bayramda cenazede herkes kendi ailesi ile bir araya geliyor.
Biyolojik bağa önem veren biriyim.
Genel olarak insanlar aileleri ile bir araya geliyor.
Herkesin önceliği ailesi.
Yaşım daha erken olsa ve sağlık sorunlarım olmasaydı kalabalık aile olmayı tercih ederdim.
Ama suanki durumda yapacağım en fazla iki çocuk.
Ya da tek çocukla kalacagim.
Hala düşünme asamasindayim.
2 çocuk sahibiyim araları 4 yaş, kardeş candır. Şu an biri 8 biri 12 yaşında, birlikte olmaktan çok mutlular, evde bize muhtaç olmadan oyun kurup kendilerini mutlu edebiliyorlar. İyi ki 2 taneler.Selam kızlar kendime yeni bi dert edindim de geldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?