İşte... O biraz zor.Bu maddiyatla ev kredisi ödeyip, kurslara gönderip, bir de üstüne gecineceksiniz.
İkinci çocuğun masrafları ne olacak vs.
Şu planla zor gibi duruyor.
Ama ben kardeşten yanayım kesinlikle, sadece şartlarınız biraz daha olgunlaşsa daha güzel olur, hayırlısı olsun inşallah, bebiş de güle güle büyüsün
Selam kızlar kendime yeni bi dert edindim de geldim.
Bu konu hakkında açılmış çok konu, yapılmış çok yorum vardır ama ben kendi açımdan bi konu açmak istedim. Bebeğim daha çok minik. 1.5 aylık. Çok değil birkaç gün önceye kadar ikinci çocuk fikri hiç aklımda yoktu. Hem maddi olarak hem de biraz kendi bencilliğimden. Eşim de sadece maddi olarak emin olamadığı için çekimser, ikinciyi istememeye daha meyilli. Bu arada ben 34 yaşındayım.
Maddi olarak şöyle; ben bebeğime 3 yaşına geldiğinde kreşe verip çalışmaya başlayacağım. Şu an kiracıyız. Maddi olarak sadece ortalama değerde bi arabamız var. Eşim memur, öğretmen. Ben ise çalıştığımda yaklaşık asgarî ücret kazanırım. Ben işe başladıktan sonra bi şekilde ev kredisine gireriz diyoruz.
Her şeyi bi kenara koyarsam bebeğime bakınca tek olmak hayatı boyunca ona dezavantaj getirir mi... Bu beni gerçekten üzer. İkinci çocuğu sırf bunun için isteyebilirim diyorum çoğu kişi gibi. Biz zaten evlat sevgisini tatmış olduk çünkü.
Not olarak da; iki çocuğa bi şekilde bakarız maddi olarak yeteriz. Ama benim çocuk yetiştirme anlayışım maddiyata bakıyor. Bi hobisi olsun, bi enstrüman çalsın, gerekirse zorlayıp özel eğitim aldırabilelim. Bunu da sadece bu şartlarda kıtı kıtınada olsa bir çocuğa sağlayabiliriz. Beni düşündüren bu.
aynı şekilde bir yaşam tarzına sahibiz + olarak ben çalışıyorum çocuğun gözünün arkada kalmaması için yete bilmek için en ideali tek çocuk. Her kardeş çokta iyi anlaşacak diye bir şey yok kanlı bıçaklı olanlar bile oluyor Allah korusun.Selam kızlar kendime yeni bi dert edindim de geldim.
Bu konu hakkında açılmış çok konu, yapılmış çok yorum vardır ama ben kendi açımdan bi konu açmak istedim. Bebeğim daha çok minik. 1.5 aylık. Çok değil birkaç gün önceye kadar ikinci çocuk fikri hiç aklımda yoktu. Hem maddi olarak hem de biraz kendi bencilliğimden. Eşim de sadece maddi olarak emin olamadığı için çekimser, ikinciyi istememeye daha meyilli. Bu arada ben 34 yaşındayım.
Maddi olarak şöyle; ben bebeğime 3 yaşına geldiğinde kreşe verip çalışmaya başlayacağım. Şu an kiracıyız. Maddi olarak sadece ortalama değerde bi arabamız var. Eşim memur, öğretmen. Ben ise çalıştığımda yaklaşık asgarî ücret kazanırım. Ben işe başladıktan sonra bi şekilde ev kredisine gireriz diyoruz.
Her şeyi bi kenara koyarsam bebeğime bakınca tek olmak hayatı boyunca ona dezavantaj getirir mi... Bu beni gerçekten üzer. İkinci çocuğu sırf bunun için isteyebilirim diyorum çoğu kişi gibi. Biz zaten evlat sevgisini tatmış olduk çünkü.
Not olarak da; iki çocuğa bi şekilde bakarız maddi olarak yeteriz. Ama benim çocuk yetiştirme anlayışım maddiyata bakıyor. Bi hobisi olsun, bi enstrüman çalsın, gerekirse zorlayıp özel eğitim aldırabilelim. Bunu da sadece bu şartlarda kıtı kıtınada olsa bir çocuğa sağlayabiliriz. Beni düşündüren bu.
Neyi daha çok istediğinize göre de değişir.İşte... O biraz zor.
Dediğim gibi zaten kit kanaat sağlayacaklarımızdan kesmemiz gerekecek... Dedikleri gibi aslında bunları düşünmek için de erken de işte. İnsanın içine dert oluyo. Hayırlısı inşallah
Zaten bu maddiyatla zor1.5 aylık bebek emer karnını doyurur yatar uyur hep boyle kalmıycak evın altını ustune getirecek gunler de gelecek bu ne hız acele.ılk cocugun anne babasına doymadan oyuna ilgiye doymadan ıkıncı hamilelik olacak dogunca kucuk bebekle ilgileneneceksın dıgerı hep ıkıncı planda.haksızlık.
Çok doğru. Ben kardeş olmamasının ne gibi dezavantajları olur diye yazdım daha çokİyi bir gelire sahip değilseniz nasıl hem çocuğun kreş masrafını karşılayıp, hem ev alıp, hemde ikinci çocuğu düşünüyorsunuzki ?
O bebeye siz çalışırken kim bakacak
Diğeri kreşte zaten sürekli hastalanıyorlar
Yapılır yapılmaz diyemem ama çok sağlam beden ve ruh lazım olur sanki
36 yaşındayım. Aynı düşünceler bende de var ama bilmiyorum. Kendime 2 yıl süre verdim o sürece yapmazsam tek kalacakSiz kaç yaşındasınız?
Ne bileyim, hayatın binbir türlü hali var da, bebeğe bakınca da ilerde onu tek bırakacak olma düşüncesi kötü geliyor... Maddiyat iyi olsa düşünmezdim. Gezmeyi eşimle vakit geçirmeyi çok severdim. Kendimden geçip sırf bebeğim için yapardım kardeş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?