• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk ve oyun

benim kizim da 2 ay sonra 3 yasina girecek oda ayni.
şu aralar lutfen biraz tek basina oyna diye diye bi yarim saat oynatmaya basladim oda zorla yani.
wc deyken duştayken bile kapinin onunde bekliyor kapilari kapattirmadan kaçacağım sanki.
bazen bilerek klozete boş boş oturuyorum sirf dinleneyim diye

Gereksiz yere konu sahibinin üzerine gidildiğini düşünüyorum.
Hangimiz sabahtan akşama 11 saat kesintisiz çocukla oynarken “yeter artıkkk” diyip eşlerin isten gelmesini beklemedik?
1-2 gün değilki hergün bu tempoda hangimiz zorlanmadık? Kendine TEK başına yarım saat ayırmak istemesinin nesi abes?

Evet benim oğlum da 3.5 yaşında ve aynı sürümden. Bensiz yaptığı hiçbir şey yok. Geçmesini umuyorum zamanla... Pandemi bitsin okula başlasın diye bekliyorum :işsiz:
Hiç sormayın ya başka konuşarda da kişi kendisini sevmeli kendisine zaman ayırmalı falan derler yani bakarlar konuya tersi neyse nasıl saldırabilirim diye düşünüp saldırırlar

günümüz anneleri çocuğun her ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor ama annenin de dinlenmeye soluklanmaya kendine vakit ayırmaya ihtiyacı var ve çocukların zamanla her şeyi anlayabileceğini düşünüyorum ve çok sevdiğim sözü paylaşıyorum

Eklentiler

• 30C17FF1-53C7-4A15-9CAF-6A8CC4108454.jpeg
    30C17FF1-53C7-4A15-9CAF-6A8CC4108454.jpeg
    114,1 KB · Görüntüleme: 55
Bizimkisi 2 yaşında abisiylede oynuyor. Kendisi arabalarıylada oynuyor. Bende çok oynarım. Sonra elimi tutar dışarıya gitmek için çıkarız. Bazen 2 bazen 1 saat dolaşırız. Çok sever dışarıda gezmeyi. Daha küçük olmasına rağmen oda sıkılır tek başına bir şey yapmak istemez. Bazen bulaşık makinesini boşaltır bana.oyuncaktan çok vileda, Elektrik süpürgesi gibi malzemeleri çok sever. Onları veririm öyle siler süpürür. :-)

Gerçekten ciddi iletişim probleminiz var sizin. Kötü olan ben değilim sizsiniz. Üslup sorunu olanda sizsiniz.
Sizin iyi anne kötü anne demenizle iyi ya da kötü anne olmayacağım,anne değilsiniz ki bu kadar kolay çirkin bi üslupla yargılayabiliyorsunuz..Sizin haddinize değil benim anneliğimi yargılamak daha beni tanımıyorken bi de,kişi önce haddini bilmeli benden size bi hayat dersi ilk önce HADDİNİZİ bilin

Sizin iyi anne kötü anne demenizle iyi ya da kötü anne olmayacağım,anne değilsiniz ki bu kadar kolay çirkin bi üslupla yargılayabiliyorsunuz..Sizin haddinize değil benim anneliğimi yargılamak daha beni tanımıyorken bi de,kişi önce haddini bilmeli benden size bi hayat dersi ilk önce HADDİNİZİ bilin
Yahu size ne zaman kötü anne demişim? Gerçekten algı probleminiz var.

Ben sizi çok iyi anladım. Mesele kahve sigara değil günlük her annenin bir ‘sadece ben zamanı’ olmalı. Siz kendiniz için ne kadar zaman ayırırsanız oğlunuza da o kadar verimli olursunuz. Saatlerce oynamaktan ziyade kendinizi vererek yarım oynamak faydalı olacaktır. Benim oğlumda 4 yaşını dolduracak. Bir kaç ay önce aynı dediğiniz gibiydi.

Okuduğum pedagojik kitaplar canınız istemediğinde kesin bir tavırla işiniz olduğunu oyun oynamak istemediğinizi söyleyin diyor. Ben kendimce bir plan oluşturmuştum. Öğleden önce ve öğleden sonra oyun saatleri oluşturmuştum. Bazen de alarm kuruyordum saat çalınca anne işine dönecek diye. Kitap okuma saatimiz ayrıydı.bireysel oyun saati vardı vs. Çocukları rutini sever başta dirense de sonra hoşuna gidecektir. Başlangıçta A4 kapıdına Rutinini yazdım. Kahvaltı- bireysel oyun- anne ile oyun- atıştırma saati- çizgi film saati- öğle uykusu vs. Yaptıkça da tik ya da gülen surat çiziyorduk. Böyle böyle alıştı şu an çok daha iyi kendi kendine vakit geçirme konusunda
Güzel yardımınız için teşekkürler..yargılamak yerine tecrübelerinizi patlaştığınız için sağolun

Benim kızımda aynı böyle. Kesinlikle tablet bile izlese birlikte izlemek ister. Sürekli hareket halinde ve çok konuşur. Gözünü açar açmaz konuşmaya başlar uyuyana kadar susmaz. Ben tek çocuk olduğundan sıkıldığını düşünüyorum. Kendiside kızar bana anne niye başka çocuk doğurmadın diye söyleniyor bazen.
Bende sessizliği sakinliği severim. Gündüz bir yarım saat uyuyayım desem hayatta rahat bırakmaz dürter konuşur kalkmazsam tekme dahi atar. Anne kalk deprem oluyor anne kalk yangın çıktı.
Çocuklarda haklı sıkılıyorlar. Benim kızım nereye gitsek sıkılır illaki çocuk olmalı gittiği yerde oynayabileceği.
Bu sene anasınıfına gidecekti. Şu virüs olmasaydı çok iyi olacaktı. Şansımıza ne olacağı belli değil.
Apartmanda çocuklar var arada bahçeye iniyor oynuyor ama çokta mızmız hemen küser ağlar.
İdare etmesi zor ama hak veriyorumda biz çocukken hep dışarda oynardık. Çocukları salamıyoruz ki bahçeye bile tek başına şimdi.
Sağlıklı olsunlar da napalım

Bugün bir video izledim çocuk, annesinin kendisiyle oyun oynamaktan sıkıldığını, oyun oynamak istemediğini anlarsa kaygı duyduğundan daha çok vakit geçirmek istermiş. Zaten annenin düzenli olarak vakit geçirdiğini bilirse kendini güvende hisseder, kaygı yaşamaz ve böyle bir durum olmuyormuş. Emzirmede de aynı ley geçerliymiş anne memeyi kesmek istediği zaman bebeğin daha çok emmesi bu yüzdenmiş.

kızım, anne oynayalım mı diyince, aklıma günün birinde son oyunumuzu oynayacağımızı ve benimle olmak istemeyeceği bir zamanın geleceğini getirmeye çalışıyorum

Back