• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk ve oyun

Kahvenizi de beraber icin. Karsilikli oturun, ona sut veya meyve suyu hazirlayin kendinize kahve. Cok basit yani. Bunu da bir oyun haline getirin ne guzel. Elinin altinda sizin olmaniz o cocuk icin bir avantaj,tek cocuk,eski zamanlar gibi sokakta da oynayamayacagina gore?

ne anlayışsız oluyorsunuz siz bağımsızlar :KK70:
kadın kahveyle sigara içecek halden de anlamıyonuz ha..

Çok büyük saçmalamışsınız..yoğun çalışmıyordum 1 gün gidip 3 gün evdeydim..sigara içtiğim onun yanında takdir edersiniz ki içemeyeceğim için yarım saatlik sigara molası istememi evladınıza zaman ayırmak zor gelmeseye çevirdiniz,içinizdeki kötülüğe pess
Sacmalamamis arkadas,normal bir sey soylemis, demis ki zaten calisan kadinsiniz sadece iki hafta sigara molaniz gunde yarim saat degil de 5 dakika olsun varsin demek istemis bence. Bunu yapmak zor degil,calisirken de insan her istediginde sigara molasi veremiyor misal onun gibi dusunebilirsiniz.
Yalniz kalmak isteginize hak veriyorum,madem cok gerekli sizin icin annenizi cagirin o ilgilensin. Cocugunuza gorevler de verip kendinize daha cok alan yaratabilirsiniz. Bir boyama sayfasi verip bitince beni cagir surpriz olsun bana diyebilirsiniz.

Ula yarim saat diyo be insaf 😀puro mu iciyon nargile mi iciyon haci 😂bes dakkada ic gel yav☺
Yarım saat geçsin ki o koku direk oğluma geçmesin,sigara kokusu bi çıksın diye düşündüm..illa tam yarım saat değil 20 dk olur ki dediğiniz 5 dkya da izin vermiyor

Benim gozlemledigime gore tek çocuklar genellikle böyle
Yegenim 9yasinda hala birileri ile oynamak ister annane dede anne teyze kimvarsa yaninda
Bir arkadasimin 2ogluvar yasfarki 1 mesela buyuk oglan hep kucugn pesinde kackere gittim hic annesine yapışmıyor oyle
Birde peşpeşe oldular oyun havuzu ca aldi arkadaşım beraber takiliyrolar

Ooooofffff kızım da tek...bütün gün onu oyalamam lazım.gerçekten yorucu. .birde hiç boş kalmaz...mesela daha oyun yeni bitti,toplarken bir sonraki ni düşünür..😕 oyun bitti hemen resim;resmi bitti hemen mangala;mangala bitti hemen saklanbaç;saklambaç bitti hemen park...2dk boş kalsa...

Yarım saat geçsin ki o koku direk oğluma geçmesin,sigara kokusu bi çıksın diye düşündüm..illa tam yarım saat değil 20 dk olur ki dediğiniz 5 dkya da izin vermiyor
Boyle ivir zivir kitaplariniz falan var mi? Benim oglan da hic bensiz durmazdi okuldan once,kutuphaneyi asagi indirirdim,eline bez verirdim hadi sil kitaplari ve yerine diz derdim yapardi. Bir fisfisin icine su doldururdum eline verirdim hadi benim icin toz al biraz derdim. Bir keresinde yufkalarin uzerine peynirleri dizdim ben gelene kadar gosterdigim gibi katla dedim yapti.3 yasinda falandi iste. Bahceniz veya balkonunuz varsa agac cicek diplerine su dokmesini isteyebilirsiniz. Fasulye cimlendirebilirsiniz,nasil buyuyecegini anlatin sonra o da fasulyeye anlatsin mesela ;) ornekler cogaltilabilir.

Ooooofffff kızım da tek...bütün gün onu oyalamam lazım.gerçekten yorucu. .birde hiç boş kalmaz...mesela daha oyun yeni bitti,toplarken bir sonraki ni düşünür..😕 oyun bitti hemen resim;resmi bitti hemen mangala;mangala bitti hemen saklanbaç;saklambaç bitti hemen park...2dk boş kalsa...
Aynen durum bu az önce kurduğu cümle şimdi hangi oyunu oynasak hımmm diye barmağını yanağına götürdü ama bu durumda bile saldırganlar var acaba ne zaman yargılamadan sadece anlayarak,anlatmak istediklerini de daha sakin kırmadan anlatabilecek şu an beni sinirli bi anne yaptınız aynı zaman yardım istediğine pişman bir anne..sağlıktayım evet yoğunuz bi yatım saat mola istiyorum bunu istedim diye kimse benim anneliğimi sorgulayamaz o hakkı kimseye vermiyorum..

Aynen durum bu az önce kurduğu cümle şimdi hangi oyunu oynasak hımmm diye barmağını yanağına götürdü ama bu durumda bile saldırganlar var acaba ne zaman yargılamadan sadece anlayarak,anlatmak istediklerini de daha sakin kırmadan anlatabilecek şu an beni sinirli bi anne yaptınız aynı zaman yardım istediğine pişman bir anne..sağlıktayım evet yoğunuz bi yatım saat mola istiyorum bunu istedim diye kimse benim anneliğimi sorgulayamaz o hakkı kimseye vermiyorum..
Ben bırakıyorum evi dağıtsın. ..napayım. .😕sonra biraz ben biraz o topluyor..bazen alıyor makası ,kağıt poşet ne varsa kesiyor..herşey yerde..artık oyalansında ne istiyorsa yapsın modundayım😕

Çok normal, sen anda sosyalleşme yaşı kreş çağındalar. Komşu gelince oynuyolar demişsiniz. Pandemi olmasaydı direk kreş derdim. Ama bnm oğlum da yaşta ve evdeyiz malesef

Yeterince oynadıysam veya o an canım istemiyorsa reddediyorum.
Başlarda bağırıp çağırıyordu, sonra bir şey yapmadan ofladı pufladı, zamanla ufak ufak oyalanmaya başladı.
Yine dibimizde çoğunlukla ama az da olsa kendi oynamayı öğrendi diye seviniyorum.

Çok büyük saçmalamışsınız..yoğun çalışmıyordum 1 gün gidip 3 gün evdeydim..sigara içtiğim onun yanında takdir edersiniz ki içemeyeceğim için yarım saatlik sigara molası istememi evladınıza zaman ayırmak zor gelmeseye çevirdiniz,içinizdeki kötülüğe pess
Çocuğunuzla olan durumu abartmanıza şaşmamak gerek benim yorumuma bile böyle saldırgan bir cevap verdiğinize göre.

Gereksiz yere konu sahibinin üzerine gidildiğini düşünüyorum.
Hangimiz sabahtan akşama 11 saat kesintisiz çocukla oynarken “yeter artıkkk” diyip eşlerin isten gelmesini beklemedik?
1-2 gün değilki hergün bu tempoda hangimiz zorlanmadık? Kendine TEK başına yarım saat ayırmak istemesinin nesi abes?

Evet benim oğlum da 3.5 yaşında ve aynı sürümden. Bensiz yaptığı hiçbir şey yok. Geçmesini umuyorum zamanla... Pandemi bitsin okula başlasın diye bekliyorum :işsiz:

Hayır diyorum kahvemi içip geleceğim sen oyna diye yanımda bekliyor,oynamıyor..
hatta bazen benimki kedi gibi sırnaşıyor:) bunu temas kurmak icin yapiyor. o zaman onu ya kucagima alip seviyorum ya da cayimi bitirince seni sevecegim diyorum.
benimki de 4 yasinda..en sevdigi sey arkadaslari ile oynamak. yarim saat park suresi cok az degil mi. zaten oyun kurmaya baslamalari 1 saate yakin sürüyor.
bir de ben cok oyuncak degistiriyorum. evdekileri satip yenilerini aliyorum. boylelikle oyuncaklarina ilgisi de aktif kaliyor.
mutfak konusunda benimki de ayni. benim.mutfagim cok kocuk oldugu icin onun girmesi yasak. mazallah elimden birsey kayar da ustune duser diye korkuyoruz. benim.mutfagimin hemen yaninda onun oyuncak mutfagi var..ben birseyler yaparken o da mutfagini aciyor, beni telefonla arayip siparis aliyor, elime menu getirip bana yemekler hazirliyor. yani mutfakta gecirdigimiz zaman da bir oyun zamanina dönüşüyor.

Çocuğunuzla olan durumu abartmanıza şaşmamak gerek benim yorumuma bile böyle saldırgan bir cevap verdiğinize göre.
Siz benim kendimce bi akıl danışmama saldırgan bir üslup ve kalbinizin kötülüğü ile cevap verip nerdeyse anne çocuk ilişkimize saldırma cürretini kendinizde bulduğunuza göre,başkalarına saldırarak kalbinizin kötülüğünü yeşertiyorsunuz...şeytanınız bol olsun benden uzak olun

Buraya yine duyar kasicilar gelmiş zannedersin o hiç ev işi yemek yapmıyor hiç kendine vakit ayırmıyor 7-24 çocuğuyla ilgileniyor.Size verecek hicbir tavsiyem yok benim çocuğum da öyle ama bizimki biraz yüzlü büyüdü özellikle babanneye gidince hala dede nine işi gücü bırakıp onunla oynuyorlar hafta 2 gördükleri için onlara sorun yok ama devamlı bakan birinin bunubyapmasi mümkün değil sizde var mı böyle alıştıran?

Ben sizi çok iyi anladım. Mesele kahve sigara değil günlük her annenin bir ‘sadece ben zamanı’ olmalı. Siz kendiniz için ne kadar zaman ayırırsanız oğlunuza da o kadar verimli olursunuz. Saatlerce oynamaktan ziyade kendinizi vererek yarım oynamak faydalı olacaktır. Benim oğlumda 4 yaşını dolduracak. Bir kaç ay önce aynı dediğiniz gibiydi.

Okuduğum pedagojik kitaplar canınız istemediğinde kesin bir tavırla işiniz olduğunu oyun oynamak istemediğinizi söyleyin diyor. Ben kendimce bir plan oluşturmuştum. Öğleden önce ve öğleden sonra oyun saatleri oluşturmuştum. Bazen de alarm kuruyordum saat çalınca anne işine dönecek diye. Kitap okuma saatimiz ayrıydı.bireysel oyun saati vardı vs. Çocukları rutini sever başta dirense de sonra hoşuna gidecektir. Başlangıçta A4 kapıdına Rutinini yazdım. Kahvaltı- bireysel oyun- anne ile oyun- atıştırma saati- çizgi film saati- öğle uykusu vs. Yaptıkça da tik ya da gülen surat çiziyorduk. Böyle böyle alıştı şu an çok daha iyi kendi kendine vakit geçirme konusunda

Siz benim kendimce bi akıl danışmama saldırgan bir üslup ve kalbinizin kötülüğü ile cevap verip nerdeyse anne çocuk ilişkimize saldırma cürretini kendinizde bulduğunuza göre,başkalarına saldırarak kalbinizin kötülüğünü yeşertiyorsunuz...şeytanınız bol olsun benden uzak olun
Gerçekten ciddi iletişim probleminiz var sizin. Kötü olan ben değilim sizsiniz. Üslup sorunu olanda sizsiniz.

Back