• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk ve oyun

Evet onlardan da bi süre sonra sıkılıyor ve bana yap diyor hadi sen yap diyor,sırayla yapalım diyor yani her şeyinde ben olacağım ya da başka biri yani fark etmez biriyle birlikte yapması gerekiyor..🙄
Çözüm değil ama sessiz oynayan bir cocuksa oyuna dönüstürseniz ben kücükken konusmama oyunu falan oynardım simdi de öğrencilere oynatiyorum cok basim agridi mi :KK70: 1-2-3 tıp çiçek ol vs okul öncesi . Ya da mesela kahve icecekseniz onun da eline bos bir fincan verin evcilik oyununa dönüştürün

Cok normal. 4 yasinda ve sizi istiyor. Ben de 3,5 yasina kadar kendim baktim. Sonra krese verdim ise geri dondum. Simdi pandemiden dolayi yine isten ayrilmak zorunda kaldim ve okullar acilana kadar yine beraberdik. Her seyi beraber yapiyoruz. Ev isi,oyun,bisiklet surmek,yemek yapmak gibi. Evde de sokakta da yapilacak cok sey var ve hepsi de cizgi filmden daha iyi seyler. Bence bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz,cocuk egitimi,cocuk gelisimi vs.

Cok normal. 4 yasinda ve sizi istiyor. Ben de 3,5 yasina kadar kendim baktim. Sonra krese verdim ise geri dondum. Simdi pandemiden dolayi yine isten ayrilmak zorunda kaldim ve okullar acilana kadar yine beraberdik. Her seyi beraber yapiyoruz. Ev isi,oyun,bisiklet surmek,yemek yapmak gibi. Evde de sokakta da yapilacak cok sey var ve hepsi de cizgi filmden daha iyi seyler. Bence bununla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz,cocuk egitimi,cocuk gelisimi vs.
Beni istemiyor oyun oynayacak birini istiyor şu an ben tek olduğum için evde oyun için tek seçenek benim...benim sorum o değil siz yanlış anlamışsınız beraber yapacak aktiviteler oyunlar buluyorum çizgifilmi tek başına bi yarım saat izlesin bende kahve içebileyim diye örnek verdim,çocuklar çizgifilm sever benimki onu bile tek izlemiyor diye

Evet onlardan da bi süre sonra sıkılıyor ve bana yap diyor hadi sen yap diyor,sırayla yapalım diyor yani her şeyinde ben olacağım ya da başka biri yani fark etmez biriyle birlikte yapması gerekiyor..🙄
Aynısının 22 aylık modeli bende var. Ama bana normal geliyor. Tek başına oyun oynanmaz ki
Biz eve trambolin, akülü araba, büyük boy kaydırak, salıncak, top havuzu aldık bunlarla biraz kendi oynuyor. Geri kalan zamanlarda benle ya da babasıyla yapıyor her şeyi

Aynısının 22 aylık modeli bende var. Ama bana normal geliyor. Tek başına oyun oynanmaz ki
Biz eve trambolin, akülü araba, büyük boy kaydırak, salıncak, top havuzu aldık bunlarla biraz kendi oynuyor. Geri kalan zamanlarda benle ya da babasıyla yapıyor her şeyi

4 yaşında bir oğlum var 24 saat oyun oynamak istiyor,peşimden asla ayrılmıyor mutfağa gitsem yanıma gelir,mutfakta işim olduğunu görse oyuncaklarını getirip dibimde oynar ve sürekli onunla oynamamı istiyor yani benimle bir süre vakit geçirdikten sonra beni salmıyor..Kaldı ki çok uzun süre oyun oynama şevkim de yok,beraber resim çiziyoruz,saklanbaç oynuyoruz,yakalamaca oynuyoruz ama bi yarım saat de çizgifilm izlesin istiyorum ama yapmıyor ben olursam belki yarım saat izler benimle birlikte yine de çizgifilm izlemek keyif vermez başka aktiviteler yapmak ister..her gün yarım saatlik parka da çıkarırım yani artık ne yapacağımı şaşırdım..bi komşumuzun oğlu var onunla arkadaş bazen o gelir bazen benimki gider hiç sesi çıkmaz çok güzel oynarlar,yani tek derdi sürekli oyun oynamak öğle uykusu yok sabah 7 den akşamm 8 e kadar oyun oynamak istiyor,normalde çalışıyorum 2 hafta izinliyim yani sürekli böyle annem bakıyor normalde o da dibinden ayrılmadığını söylüyor..Bende böyle bi yarım saat kafa dinleyeyim kahve içeyim yanımda kimse olmadan istiyorum bi çocuk çizgifilm izlemez mi,telefon verirsem 20 dk izler sonra sıkılır telefonda vermek istemiyorum,sizinkiler de böylemi sürekli oyun oynayacak gücünüz var mı,bende mi sorun acaba
Siz de etrafınızda tutun çocuğu ne olacak. Kahve mi içeceksiniz ona da kakaolu süt yapın hadi beraber kahve içelim deyin, mutfakta işiniz mi var önüne bir şeyler koyun mesela karıştırabileceği bir şey, iş mi yapmanız lazım ona da küçük bir masa alın hadi beraber iş yapalım deyin kendi kendine boya yapsın. Yeğenim de aynı oğlunuz gibi, yengem çareyi böyle buldu. Bazı çocuklar utangaçtır oyun arkadaşından çekiniyor olabilir zaten 4 yaşında bir çocuğun en yakın arkadaşı da annesi olur. Çizgi filmden bence uzak tutun biz diğer yeğenimden böyle bir problem yaşadık fazla TV izlediği için konuşamıyordu daha sonra onu konuşturmak için tüm aile bütün gün sırayla oyun oynuyorduk çocukla.

Beni istemiyor oyun oynayacak birini istiyor şu an ben tek olduğum için evde oyun için tek seçenek benim...benim sorum o değil siz yanlış anlamışsınız beraber yapacak aktiviteler oyunlar buluyorum çizgifilmi tek başına bi yarım saat izlesin bende kahve içebileyim diye örnek verdim,çocuklar çizgifilm sever benimki onu bile tek izlemiyor diye
Kahvenizi de beraber icin. Karsilikli oturun, ona sut veya meyve suyu hazirlayin kendinize kahve. Cok basit yani. Bunu da bir oyun haline getirin ne guzel. Elinin altinda sizin olmaniz o cocuk icin bir avantaj,tek cocuk,eski zamanlar gibi sokakta da oynayamayacagina gore?

Siz de etrafınızda tutun çocuğu ne olacak. Kahve mi içeceksiniz ona da kakaolu süt yapın hadi beraber kahve içelim deyin, mutfakta işiniz mi var önüne bir şeyler koyun mesela karıştırabileceği bir şey, iş mi yapmanız lazım ona da küçük bir masa alın hadi beraber iş yapalım deyin kendi kendine boya yapsın. Yeğenim de aynı oğlunuz gibi, yengem çareyi böyle buldu. Bazı çocuklar utangaçtır oyun arkadaşından çekiniyor olabilir zaten 4 yaşında bir çocuğun en yakın arkadaşı da annesi olur. Çizgi filmden bence uzak tutun biz diğer yeğenimden böyle bir problem yaşadık fazla TV izlediği için konuşamıyordu daha sonra onu konuşturmak için tüm aile bütün gün sırayla oyun oynuyorduk çocukla.
Benim kizim da 3 yaşında bizde ayni anlattiginiz gibiyiz
Türk kahvesi içiyoruz beraber
Telvesini yüzümüze süreriz sonra da 😊

Yok konuşuyor o konuda sıkıntı yok..kahvenin yanında sigara içmek istediğim için takdir edersiniz ki yanımda istemiyorum o sırada..Arkadaş ediniyor onda problem yok şu an arkadaşı gelse gözü beni görmez,ama sürekli de arkadaş olmaz biraz kendi kendine oynayabilsin istiyorum

Benim kizim da 3 yaşında bizde ayni anlattiginiz gibiyiz
Türk kahvesi içiyoruz beraber
Telvesini yüzümüze süreriz sonra da 😊
Aynısını bugün yaptık..telve sürdüm oğluma o bana sürdü ama ben derdimi anlatamadım heralde 7 saat beraber binbir şey yapıyoruz 1 saat ayrı takılalım istiyorum

Aynısını bugün yaptık..telve sürdüm oğluma o bana sürdü ama ben derdimi anlatamadım heralde 7 saat beraber binbir şey yapıyoruz 1 saat ayrı takılalım istiyorum
Ben sizi çok iyi anladim
Eminim burada ki hanimlar da anladi
Sizde kaliteli zaman geciriyorsunuzdur muhakkak

Kahve ictik telveyi yuzümüze sürdük dedim ama bende istiyorum kendimle başbaşa kalmayi
Birazcik nefes almayı
Kendim icin vakit ayırmayı

Bunun için bi onerim yok çünkü kizım da sizin cocugunuz gibi

Evcil hayvan alın diyecem ama onun bakımıda doğal olarak size kalcak :)

4 yaşındaki çocuk oynasın diye evcil hayvan sahiplenilmez ki

Oğlum 10 yaşında iki yıldır kedimiz var lakin oyuncak değil bir can o

Örneğin kedi uyuyor dürtsen de kalkıp oynamaz canı istemezse oynamaz dokundurmaz dahi

Kedi isterse çocuk onun oyunlarına katılabilir

Kuş kafeste balık akvaryumda belki köpek biraz daha insanın yanında söz de dinler ama 4 yaş çocuğunun oyun ihtiyacını karşılamaz

Kardeş de evciller de bu konuda çok yardımcı olmaz aslında zira çocuk yanında ona en yakın olan yetişkini kendi talimatı ile oynatmayı sever

Kardeşler oynar ama bu yetişkine rol verip onu oynatma tatmini olmaz ve bu nedenle kavga çıkar senin dediğin benim dediğim şeklinde

Ama anne kuş ol der olur kamyon ol de olur vs vs

Yok konuşuyor o konuda sıkıntı yok..kahvenin yanında sigara içmek istediğim için takdir edersiniz ki yanımda istemiyorum o sırada..Arkadaş ediniyor onda problem yok şu an arkadaşı gelse gözü beni görmez,ama sürekli de arkadaş olmaz biraz kendi kendine oynayabilsin istiyorum
Bence en büyük sorun öğle uykusundan ötürü. Birkaç gün siz de onunla beraber uyusanız belki alışır. Pandemiden dolayı evde kal kal herkes sıkıldı insan yüzü görünce mutlu oluyorum çocuğun tek başına olmak istememesi normal bence 😂

2 hafta boyunca tüm zamanınızı evladınıza ayırmak zor gelmesin bence.
[/QUOTE çok büyük saçmalamışsınız önceden de yoğun çalışmıyordum 1 gün gidip 3 gün evdeydim..yarım saat sigara içtiğim çocuğun yanında içmek istemediğim için sigara molası istedim çocuğunuzla zaman geçirmek zor olmasına getirdiniz,içinizdeki kötülüğe pess

4 yaşındaki çocuk oynasın diye evcil hayvan sahiplenilmez ki

Oğlum 10 yaşında iki yıldır kedimiz var lakin oyuncak değil bir can o

Örneğin kedi uyuyor dürtsen de kalkıp oynamaz canı istemezse oynamaz dokundurmaz dahi

Kedi isterse çocuk onun oyunlarına katılabilir

Kuş kafeste balık akvaryumda belki köpek biraz daha insanın yanında söz de dinler ama 4 yaş çocuğunun oyun ihtiyacını karşılamaz

Kardeş de evciller de bu konuda çok yardımcı olmaz aslında zira çocuk yanında ona en yakın olan yetişkini kendi talimatı ile oynatmayı sever

Kardeşler oynar ama bu yetişkine rol verip onu oynatma tatmini olmaz ve bu nedenle kavga çıkar senin dediğin benim dediğim şeklinde

Ama anne kuş ol der olur kamyon ol de olur vs vs
Sadece oynasın diye alın demedim genel olarak hayvan sevgisi çocukların kişisel gelişimine çok katkı sağlıyor diye okumuştum. Hem vakit geçirir hem de faydası olur diye düşündüm ama anne değilim tabi ki sizler daha iyi bilirsiniz :)

2 hafta boyunca tüm zamanınızı evladınıza ayırmak zor gelmesin bence.
Çok büyük saçmalamışsınız..yoğun çalışmıyordum 1 gün gidip 3 gün evdeydim..sigara içtiğim onun yanında takdir edersiniz ki içemeyeceğim için yarım saatlik sigara molası istememi evladınıza zaman ayırmak zor gelmeseye çevirdiniz,içinizdeki kötülüğe pess

Back