• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk ve oyun

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
4 yaşında bir oğlum var 24 saat oyun oynamak istiyor,peşimden asla ayrılmıyor mutfağa gitsem yanıma gelir,mutfakta işim olduğunu görse oyuncaklarını getirip dibimde oynar ve sürekli onunla oynamamı istiyor yani benimle bir süre vakit geçirdikten sonra beni salmıyor..Kaldı ki çok uzun süre oyun oynama şevkim de yok,beraber resim çiziyoruz,saklanbaç oynuyoruz,yakalamaca oynuyoruz ama bi yarım saat de çizgifilm izlesin istiyorum ama yapmıyor ben olursam belki yarım saat izler benimle birlikte yine de çizgifilm izlemek keyif vermez başka aktiviteler yapmak ister..her gün yarım saatlik parka da çıkarırım yani artık ne yapacağımı şaşırdım..bi komşumuzun oğlu var onunla arkadaş bazen o gelir bazen benimki gider hiç sesi çıkmaz çok güzel oynarlar,yani tek derdi sürekli oyun oynamak öğle uykusu yok sabah 7 den akşamm 8 e kadar oyun oynamak istiyor,normalde çalışıyorum 2 hafta izinliyim yani sürekli böyle annem bakıyor normalde o da dibinden ayrılmadığını söylüyor..Bende böyle bi yarım saat kafa dinleyeyim kahve içeyim yanımda kimse olmadan istiyorum bi çocuk çizgifilm izlemez mi,telefon verirsem 20 dk izler sonra sıkılır telefonda vermek istemiyorum,sizinkiler de böylemi sürekli oyun oynayacak gücünüz var mı,bende mi sorun acaba

Benim 8 yaşında çocuğum 1 oyun 30 kere oynanirmi tas olsa çatlar küçüklükten beri böyle kutu oyunu aldik yok satranç derken yok satranç 3 4 kere oynanirmi oynanıyor tek çözüm kardeş :işsiz:

Acaba her gün sizinle olmadığı için kısıtlı süreyi sizinle geçirmek istediğini hiç düşündünüz mü

Bir de mutfağa sizin yanınıza gelip orada oynasın ne var bunda

işi oyuna çevirin o kaşık çatalı boy sırasına dizsin dolaptan biber domates çıkarsın vs

Çizgi film izlemeyen çocuğa zorla çizgi film mi izletilir bir de adı çizgi film diye her yaşa hitap etmez ki belki yaşına uygun olmayan şeyler izlettiniz ondan sıkıldı

Kendime yarım saat istiyorum derseniz çocuğa oyun kurun saati gösterin bu şuraya gelinceye kadar sen oyna sonra birlikte şunu yapacağız vs deyin bekler yarım saat

Ama yarım saat sonra derseniz olmaz somut gösterin şuradan şuraya gelince

Bu arada hem ben tek çocuğum hem de oğlum bu bir sorun değil ki

Yapboz ya da lego denediniz mi ? Genelde yapboz ve lego ile pürdikkat oynar çocuklar
Evet onlardan da bi süre sonra sıkılıyor ve bana yap diyor hadi sen yap diyor,sırayla yapalım diyor yani her şeyinde ben olacağım ya da başka biri yani fark etmez biriyle birlikte yapması gerekiyor..🙄

4 yaşında bir oğlum var 24 saat oyun oynamak istiyor,peşimden asla ayrılmıyor mutfağa gitsem yanıma gelir,mutfakta işim olduğunu görse oyuncaklarını getirip dibimde oynar ve sürekli onunla oynamamı istiyor yani benimle bir süre vakit geçirdikten sonra beni salmıyor..Kaldı ki çok uzun süre oyun oynama şevkim de yok,beraber resim çiziyoruz,saklanbaç oynuyoruz,yakalamaca oynuyoruz ama bi yarım saat de çizgifilm izlesin istiyorum ama yapmıyor ben olursam belki yarım saat izler benimle birlikte yine de çizgifilm izlemek keyif vermez başka aktiviteler yapmak ister..her gün yarım saatlik parka da çıkarırım yani artık ne yapacağımı şaşırdım..bi komşumuzun oğlu var onunla arkadaş bazen o gelir bazen benimki gider hiç sesi çıkmaz çok güzel oynarlar,yani tek derdi sürekli oyun oynamak öğle uykusu yok sabah 7 den akşamm 8 e kadar oyun oynamak istiyor,normalde çalışıyorum 2 hafta izinliyim yani sürekli böyle annem bakıyor normalde o da dibinden ayrılmadığını söylüyor..Bende böyle bi yarım saat kafa dinleyeyim kahve içeyim yanımda kimse olmadan istiyorum bi çocuk çizgifilm izlemez mi,telefon verirsem 20 dk izler sonra sıkılır telefonda vermek istemiyorum,sizinkiler de böylemi sürekli oyun oynayacak gücünüz var mı,bende mi sorun acaba

Acaba her gün sizinle olmadığı için kısıtlı süreyi sizinle geçirmek istediğini hiç düşündünüz mü

Bir de mutfağa sizin yanınıza gelip orada oynasın ne var bunda

işi oyuna çevirin o kaşık çatalı boy sırasına dizsin dolaptan biber domates çıkarsın vs

Çizgi film izlemeyen çocuğa zorla çizgi film mi izletilir bir de adı çizgi film diye her yaşa hitap etmez ki belki yaşına uygun olmayan şeyler izlettiniz ondan sıkıldı

Kendime yarım saat istiyorum derseniz çocuğa oyun kurun saati gösterin bu şuraya gelinceye kadar sen oyna sonra birlikte şunu yapacağız vs deyin bekler yarım saat

Ama yarım saat sonra derseniz olmaz somut gösterin şuradan şuraya gelince

Bu arada hem ben tek çocuğum hem de oğlum bu bir sorun değil ki
Hayır diyorum kahvemi içip geleceğim sen oyna diye yanımda bekliyor,oynamıyor..çizgifilm de yaşına uygun izletiyorum her önüme geleni değil..izlemek istemiyor bazen sevdiği çizgifilmleei bile tek izlemiyor benimle izlemek istiyor..iş konusunda her gün gitmiyordum daha önce de aşırı bi özlem olmuyordu aslında tabi illa ki olur ama sürekli gitmiyordum..mutfakta yanımda olmasına bi şey demiyorum bazen ama bazen de ayağımın altında biri olsun istemiyorum,işimi tek başına kafa rahatlığı ile yapmak isterim yani böyle bi huyum var hatta çoğu işimi o uyurken yaparım sakince kafa rahat yapmak için

Tam olarak benim kızım da böyle. Ben olmazsam odasına bile girmez. Bir tane oyuncağını alıp oynamaz. Gün boyu “anne işin ne zaman bitecek?” diye sorar. Bana bağımlı olduğu için değil ama yanında ben olduğum için böyle davranıyor. Yanında bir çocuk olsa ya da oyun oynayabileceği biri, mesela amcası, o zaman beni asla görmez bile. Sizin çocuğunuz da sosyal bir çocuk sanırım. Bazı çocuklar böyle, tek başına vakit geçirmeyi sevmiyor.

Kardeşi oldu 2 ay önce. Tüm umudumuzu o kardeşe bağladık 😁 umarım beraber güzel vakit geçirebilirler.

Oglum da 3 yasina yaklaşıyor. Aynısı. Hic pacami bırakmaz.
genelde mutfakta isim varken mama sandalyesine oturtup eline oyun hamuru veya parmak boya veriyorum. Kalkamadigi icin pacama yapisamiyor :D
Ama isim oldugu zaman anlatiyorum. Benimle oynamak istiyorsun biliyorum, ben de seNinle oynamayi cok istiyorum. Aksam baban gelince hep birlikte yemek yiyecegiz o yuzden simdi yemegi pişirmem lazim, benim isim bitene kadar kendi kendine oynamayi basarabilirsin sana güveniyorum.. gibi

Oglum da 3 yasina yaklaşıyor. Aynısı. Hic pacami bırakmaz.
genelde mutfakta isim varken mama sandalyesine oturtup eline oyun hamuru veya parmak boya veriyorum. Kalkamadigi icin pacama yapisamiyor :KK70:
Ama isim oldugu zaman anlatiyorum. Benimle oynamak istiyorsun biliyorum, ben de seNinle oynamayi cok istiyorum. Aksam baban gelince hep birlikte yemek yiyecegiz o yuzden simdi yemegi pişirmem lazim, benim isim bitene kadar kendi kendine oynamayi basarabilirsin sana güveniyorum.. gibi
aynısını. Söylüyorum,yapabilirsin başarabilirsin diye..Ben yapamam başaramam diyor..😀

Back