Bakıcı aynı bakmaz zaten mesela ben çocuk yapmayacağım param olur Allahtan bir problem çıkmazsa şuandada maddi durumum iyi ama parayı verdim al bana bak desekte karşıdaki insan asla bir evlat kadar bakamaz.tabi hayırsız evlatlar kardeşler vardır orası doğru ama insan yanında iyi günde kötü günde olacak yükü paylaşacak canından kanından birini ister çok haklısınız.kardeşim benim yanımda kalıyor bir rahatsızlık yaşadım son 1 yıldır aniden korkunç ağrı oluyor.ilk seferde ne olduğunu bilmiyorum mesela o olmasaydı beni kim acile götürecekti gece yarısı?o zamana kadar yalnız olsamda sorun olmaz diye düşünüyordum ama sonra bir kardeşin olmasının cidden iyi olduğunu düşünmeye başladım.Maddi durumumuz yok hanımefendi. Bakıcı tutun dediğinize göre bu durumu yaşamamışsınız. Kardeşten bahsettiğim babamı bırakabilecegim güvenli biri, aynı yası tutabileceğim biri vs. Çünkü hastanelerde bunu gördüm. Kardesle o acıyı bolusmeyi ve iş birliğinin verdiği o rahatlığı.
akraban saçmalamış, böylelerinin kimseye de hayrı olmaz zaten. tek çocuğum biyolojik olarak ama baba bile demediğim şahsın ikinci evliliğinden sonra 2 tane daha kardeşim oldu tabi kardeş denirse ikisine de.Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Mağarada doğurmayacaksanız nasıl tek kalacaksınız? Doktorlar, ebeler, hemşireler, eşiniz, arkadaşlarınız…..ananız babanız yarın ölecek diye haber mi geldi size ne tuhaf düşüncelerBenim de olmadı ama o öyle diyince. Dedi doğum anında Tek başına kalacaksın falan bir korkuyor insan...
Benim abim var.Şu an tek kardeş olmanın dezavantajını yaşıyorum. Babam hasta ve bakılması gerekiyor. İsim ve okulumdan kalmak üzereyim. Keşke birkaç kardeşim olsa ve nöbetleşe bakabilsek. Miras konusunda şanslı hissederdim kendimi paranın canı batsın sağlık olmayınca
Bir ablam var ama doğumda doğumhaneye gelmedi. Herkes gibi dışarıda bekledi. Gelmesini de istemezdim, bir tecrübesi veya bilgisi yok. Ilkinde zaten yalnızdım yasak vs dediler. Şimdi fotoğrafçılar bile girebiliyor doğuma normal şartlarda. Eşiniz , anneniz, yakın bir arkadaşınız size eşlik edebilir, kendinize bir doula veya özel ebe ayarlayabilirsiniz. Bir sürü size destek olabilecek seçenek olur. Ve de siz şimdi kardeş isteseniz bile anne ve babanız bunu istemedikten sonra sadece sizin isteminizle olabilecek bir şey de değil. Kardeş olmak için illa da kan bağı olması da gerekmiyor bir de. Mesela kendi ablamdan daha fazla sevdiğim ve değer verdiğim bir ablam var. Öz değil ama kan bağı gerekmiyor kardeşlik bağı gelişmesi için. Siz de eğer aileniz başka çocuk düşünmüyor ise böyle kendinize güzel bağlar kurabildiğiniz dostluklar kazanabilirsiniz, kardeş gibi.Benim de olmadı ama o öyle diyince. Dedi doğum anında Tek başına kalacaksın falan bir korkuyor insan...
Abim var çok şükür 3 yıldır görüşmüyorum.Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Kardeşle acılar paylaşılamayabiliyor da.Maddi durumumuz yok hanımefendi. Bakıcı tutun dediğinize göre bu durumu yaşamamışsınız. Kardeşten bahsettiğim babamı bırakabilecegim güvenli biri, aynı yası tutabileceğim biri vs. Çünkü hastanelerde bunu gördüm. Kardesle o acıyı bolusmeyi ve iş birliğinin verdiği o rahatlığı.
Ben de tek çocuğum bencillik bir gün herkesin gidebileceğini kardeşim bile olsa bir gün beni bırakabileceği biliyorum yalnızlıkla barışyosun bir süre sonra hep kendini öyle alıştırman gerekiyor kardeşleri olan her daim yanında mı oluyor bana kalırsa hayır evlenince herkes kendi yuvası ile meşgul oluyor herkes bir gün gidebilir o yüzden mutlu olmasını bilmen gerekMerhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Bu işler hiç belli olmuyor. Abim keşke olmasaydı dediğim çok oldu. Hayatım çok başka yerlerde olurdu onun belalarıyla uğraşmak zorunda kalmasaydım.Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Kardeşiniz olsada sevip anlaşacağınızdan emin olamazsınız ki. Belki bu yaşlarda iyi olurdunuz ama evlendikten sonra zaman geçtikten sonrada işler değişebilirdi. Kardeşim var erkek. Evet orda bi yerde duruyo. Ama kız arkadaşım var 2 tane çok samimiyim. Onlar sayesinde kız kardeş aramıyorum.Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
tek cocuk olmayı hep sevdim taki ailedeki büyüklerin sağlık sıkıntıları oluncaya dek. Allah göstermesin tekrar o gibi durumlarda insanın bir kardeşi olması iyi oluyorMerhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?