Tek cocuk olmak

Bir tanidigimin dugununde kardesi ve kardesinin ailesi yoktu, cunku miras yuzunden kavga etmislerdi. Tipik erkek cocuk, kiz evlada bisey biraktirmamaya cok ugasmisti. Annesi de oglumcu oldugu icin dugune gelmemisti. Onun yerine liseden beri cok yakin bir arkadasi ve ailesi vardi. O yuzden cok da endiselenmeyin.

Bir abim var,iyi ki de var.başka ülkelerdeyiz şu an öyle her an aramaz sormaz ondan çok eşiyle konuşurum ama varlığı yeter.çocukluğumdan bu yana hep keşke kz kardeşim olsa diye düşündüm.

Kardeslerim var ama dogumumda yalnizdim sizin icin yeterli mi? Kardesiniz olsaydi dogumunuza kadar yasayacaginin garantisini mi almislar Allahtan? Olmayana ozlem duymayın. Kardesiniz olsaydi da akrabalar aranizi bozmak icin ugrasacskti ne guzel dertten kurtuldunuz. Kimi kardesligi over kimi tek cocuklugu oysa herkes icin en iyisi en guzeli kendi hayati, eksigiyle fazlasiyla. Bosverin, degistiremeyeceginiz seyler icin uzulmenin filan en anlami var yahu. Hem bu hayatta ne kadar az insan o kadar az duygusal yuk.

Şu an tek kardeş olmanın dezavantajını yaşıyorum. Babam hasta ve bakılması gerekiyor. İsim ve okulumdan kalmak üzereyim. Keşke birkaç kardeşim olsa ve nöbetleşe bakabilsek. Miras konusunda şanslı hissederdim kendimi paranın canı batsın sağlık olmayınca
Paraniz varsa cani batmasin bakici tutun mesela isiniz ve okuldan kalmak yerine. Neticede kardesiniz olsaydi ve ona baktiracaktiysaniz ayni sey. Elbette duygusal yuk agir ama bu cok kardesli olunca da ayni aci cekiliyor yani tek cocuk olunca daha fazla aci cekmiyorsunuz. Bu yuzden katilmiyorum size. He maddi durum yoktur o zaman haklisiniz ama bunda da gelecegi dusunmeyen ebeveynleriniz iyi ki bir cocuk daha dogurup kisitli imkanlari iyice imkansiz hale cevirmemis denilebilir. Son olarak babaniza acil sifalar.

Ablalarim var kardeslerim var goruntude kakabalik bi aileyiz hepsinin kalpten cok iyi oldugunu biliyorum hic kötuluklerini görmedim ama hic o kardesim varmis hissinide hissetmedim herkes birbiribden o kadar uzak ki

Ablamı çok seviyorum ama bakiyorum ablamı aylarca aramasam aramaz yazmazsam yazmaz sanki aklina bile gelmiyorum önceleri cok uzuluyordum simdi bunun degismeyecegini anladim oyle birbirine bagli kardesler olarak buyutulmedik belki de ondandir

Üzmeyin kendinizi bazen sadece sayıdan ibaret oluyorlar

Paraniz varsa cani batmasin bakici tutun mesela isiniz ve okuldan kalmak yerine. Neticede kardesiniz olsaydi ve ona baktiracaktiysaniz ayni sey. Elbette duygusal yuk agir ama bu cok kardesli olunca da ayni aci cekiliyor yani tek cocuk olunca daha fazla aci cekmiyorsunuz. Bu yuzden katilmiyorum size. He maddi durum yoktur o zaman haklisiniz ama bunda da gelecegi dusunmeyen ebeveynleriniz iyi ki bir cocuk daha dogurup kisitli imkanlari iyice imkansiz hale cevirmemis denilebilir. Son olarak babaniza acil sifalar.
Maddi durumumuz yok hanımefendi. Bakıcı tutun dediğinize göre bu durumu yaşamamışsınız. Kardeşten bahsettiğim babamı bırakabilecegim güvenli biri, aynı yası tutabileceğim biri vs. Çünkü hastanelerde bunu gördüm. Kardesle o acıyı bolusmeyi ve iş birliğinin verdiği o rahatlığı.

Benim de olmadı ama o öyle diyince. Dedi doğum anında Tek başına kalacaksın falan bir korkuyor insan...
Ee erkek kardeşiniz olurdu belki olsa da yine yalnız kalırdınız muhtemelen.
Eşiniz daha çok yardım ederdi ondan.
Benim iki kız kardeşim var iyiyiz sıkıntımız olunca anneden önce birbirimize anlatıyoruz ama erkek olsaydı ve kardeşlerim gibi 10 yıllık evli olsalardı sanmıyorum aynı tadı alayım.
Ya da yine kız kardeşlerim olsaydı ve aynı kişiler olmasaydı da farklı olurdu durum belki.
Bu bilinmeyenli denklem.
Kardeş küçük yaşta genelde iyidir ama sonrasını kimse bilemez siz de gelmişsiniz 19 yaşına zaten.
Bu arada doğumumda iki kardeşim de yoktu biri sınava hazırlanıyordu biri işinde idi.
20li 30lu yaşlarda öyle kolay değil hadi ben kardeşimin doğumuna gidiyorum demek herkes hayatın akışında yani.
Allah ailenize uzun ve sağlıklı ömür versin inşallah olmayan şey üzerine düşünmeyin

Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?

Benim bi kardeşim var ama annem öldüğünde arkadaşlarım daha çok destek oldu bana

Annemin iki kardeşi vardı ama iki kardeş şu an birbiriyle görüşmüyor

Eşimin 3 kardeşi var 2 siyle görüşmüyor

Yani her şey öyle toz pembe olacak diye düşünüp eksiklik hissetme
Çok iyi kardeşlik yapanlar da var
Ama senin öylesine denk geleceğin ne malumdu ki?

Benim çocuğum da tek çocuk, yapacak bişey yok kendi ailesini ve arkadaş çevresini kursun
Herkes öyle yapmıyor mu zaten

Şu an tek kardeş olmanın dezavantajını yaşıyorum. Babam hasta ve bakılması gerekiyor. İsim ve okulumdan kalmak üzereyim. Keşke birkaç kardeşim olsa ve nöbetleşe bakabilsek. Miras konusunda şanslı hissederdim kendimi paranın canı batsın sağlık olmayınca
Annem yatalaktı
Erkek kardeşim başka şehirde okuyor diye benim yanıma geldi annem babam ben üstlendim sorumluluğu
annem öldü babam yalnız kaldı kardeşim seyahat edilen bir işte çalışıyor diye babamı yanıma aldım gene sorumluluğu bende

Anneannemin 3 çocuğu vardı biri (annem) öldü, oğlunun karısı istemedi ve anneanneme teyzem baktı tek başına
Yani öyle olmayabiliyor nöbetleşe falan

kardeşim yok
tam bir şükür sebebi benim için
bir gram üzülmüyorum bu duruma
teksem tekim napayım yani beni yaratan Allah yolumu çizmiştir kimseye çekemeyeceği yük yüklemez
O lafı eden akrabanız da afedersiniz yarın kimin ne olacağı belli değil
Şu an olmayan kardeşiniz için laf sokulması nasıl bir gaddarlıktır ya pes
takmayın bunları

Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Tek kardes degil, tek cocuk.

Tek cocugum, birbirinin bogazina yapisan, miras vb sebeplerle birbirini oldurecek raddeye gelen, ailenin en kiymetlisi diye diger kardeslerini maddi manevi sömüren (ornekler çoğaltılabilir) bir kardesim / kardeslerim olmasındansa tek cocuk olmayi tercih ederim.

Annemin 3 kardeşi var bildim bileli küsler..Doğumda ,ölümde bilmemneyde olmadılar ama herşey yapıldı onlarsız..O da kendi akrabalarını kurmuş işte kardeşim ve beni:halay::halay::halay:

benim kızımda tek bazen bende acaba yalnız kalırmı diyorum ilerde, sonra düşünüyorum çok iyide anlaşsam benim bir abim var ve iki yılda bir ancak karşı karşıya gelebiliyoruz farkli sehirlerdeyiz.
bugun başıma bir şey gelse abim kaç gün yanımda durabilir, veya kiz kardeşim olsa o kaç gun durabilir ki?
evlendikten sonra herkesin kendi düzeni çoluğu çocuğu oluyor öncelikler mecburen değişiyor,
telefonla nasilsin iyimisin diyecek birilerimiz var işte.

Tek çocuğum, akrabalarımla görüşmem ve çok mutluyum. Hiç pişman olmadım. Çünkü kardeşin her zaman destek olacağını ve sizi sarılıp dert ortağınız olamıyor. Yetiştirilme şekli, aile ortamı çok önemli. Kendi akrabalarıma ve aileme bakınca tek bir tanesi bile kardeşini gerçek anlamda sevmez çıkar ilişkisi vardır en fazla hepsine şahidim. Tabi bu %100 böyle olacak demek değil ama büyüme şeklini biliyorum. Mesela dayılarım olmasaydı biz hem fazladan bi eve sahiptik hem de çok daha mutluyduk ama varlar maalesef :) Ben anneme zaten durumunuz da bakmaya müsait değil sen de bakabilecek psikolojide değilsin demiştim iyi ki de olmamış.

Keşke tek çocuk olsaydım. Ömrü uzun olsun da.. kardeş olacaksa da küçük olan olmak isterdim. büyük çocukların derdi çok. Sırf bu yüzden kızıma kardeş düşünmüyoruz.
Eşim tek çocuk ve çok mutlu..

Bak ben hiç hissetmedim tek çocuk olduğumu 22 23 yaşlarında hissettim ilk defa.Ama hayat öyle tecrübeye getiriyor ki insanı.
Tek olmak kötü değil aksine daha iyi.

Back
X