Tek cocuk olmak

Bende tek çocuğum.
Kardeşim yada ablam abim olsun çok isterdim.
Kardeşlik duygusu çok güzel bence.
Tabi sorunlu problemli bir kardeş kötü olur ama iyi anlasabilecegim beni seven benimde onu sevdigim bir kardeşim olsaydu keşke.
Eski erkek arkadaşımin kız kardeşi ben yanındayken arayıp yemeğini yedin mi aç mısın gel birşeyler ye demişti tabi yanında benim olduğunu bilmiyordu .
O gün çok ozenmistim.

Merhaba. Yaşım oldu 19. Tek çocuğum Bu zamana kadar hiç takmadım ama takmaya başladım artık. Bir akrabam kardeş kardeşe sarılacak ama sen yalnız kalacaksin demişti bana . Sonra düşündüm ki anne babamdan sonra kimsem yok. Çoğu akrabam ile de pek görüşmem. Kendi kendime yetmeyi öğrendim aslında ve biraz bencilim . Sadece te kardeş planlara sormak istedim . Tek kardeş olmanın eksileri neler? Keşke kardeşim olsaydı dediniz mi ?
Evleninceye kadar kardeş olmak iyide evlendikten sonra erkekler genelde değişiyor birde hanımköylüyse eski tat olmuyor .

Bende hep kızkardeşim olsa farklı olurmuydu acaba diye düşünürüm.Etrafıma bakıyorumda küçükken anlaşamasada evlenince kız kardeşler biribirine herşeyini anlatıp dertleşebiliyor ya da beraber geziyorlar .İyi arkadaş dost oluyorlar Benim bir abim birde erkek kardeşim var onlara herşeyimi anlatamıyorum severmiyim severim o ayrı.

Son düzenleme:
Annem bazen ağız arardı abimin hanımı açık açık ben size bakmam dedi.Yurtdışında yaşıyorlardı.Abim istediği kadar size bakarım desin karısı öyle dedikten sonra olmazdı zaten.

Küçük gelinimizde kaçacak yer arıyordu.Annem üç buçuk ay hastanede yattı uzun bir sürede Hastanede daha çok babam ve ben duruyorduk arada da küçük kardeşim nöbete geliyordu.Küçük gelinimiz bir kere bile annemin yanına ziyarete gelmedi .Benim için bu kadın çalışıyor hasta çocuğu var hastane -iş -ev yoruluyor demedi.Kendi evhanımı keyfinden ödün vermedi.

Erkek kardeşimde bizim kadar uzun süreli duramadı hafta sonu babam gel banyo yapmaya gideceğim derse bile eşi zırt pırt arar eve gel derdi.Eşi keyfinden gezmesinden eksik kalamazdı çünkü.Hastanede kalmasından rahatsız oluyordu sanki birtek evlat benmişim sadece ben ilgilenmeliymişim gibi ya da sadece babam bakmalıymış gibi .Bencil bir insandı.

Bunların hepsi bir hayat dersi oldu.

O yüzden kardeşinle iyi olsanda evlenince araya başka kişilerin girmesi özelliklede o kişiler bencil insanlarsa işleri değiştirebilir .Şans tamamen.

Annem bazen ağız arardı abimin hanımı açık açık ben size bakmam dedi.Yurtdışında yaşıyorlardı.Abim istediği kadar size bakarım desin karısı öyle dedikten sonra olmazdı zaten.

Küçük gelinimizde kaçacak yer arıyordu.Annem üç buçuk ay hastanede yattı uzun bir sürede Hastanede daha çok babam ve ben duruyorduk arada da küçük kardeşim nöbete geliyordu.Küçük gelinimiz bir kere bile annemin yanına ziyarete gelmedi .Benim için bu kadın çalışıyor hasta çocuğu var hastane -iş -ev yoruluyor demedi.Kendi evhanımı keyfinden ödün vermedi.

Erkek kardeşimde bizim kadar uzun süreli duramadı hafta sonu babam gel banyo yapmaya gideceğim derse bile eşi zırt pırt arar eve gel derdi.Eşi keyfinden gezmesinden eksik kalamazdı çünkü.Hastanede kalmasından rahatsız oluyordu sanki birtek evlat benmişim sadece ben ilgilenmeliymişim gibi ya da sadece babam bakmalıymış gibi .Bencil bir insandı.

Bunların hepsi bir hayat dersi oldu.

O yüzden kardeşinle iyi olsanda evlenince araya başka kişilerin girmesi özelliklede o kişiler bencil insanlarsa işleri değiştirebilir .Şans tamamen.

Konuyla alakasiz ama eşinin ailesine bakmak zorunda degil hic bir kadin. Icinden gelir bakar o ayri ama görevi değil bakmamasi normal. Abinizin, kardeşinizin sorumluluğu ama iş güç genelde kız cocugu bakar zaten.

Back
X