Fairytale2 bende de var gluten hassasiyeti. yedigimde sisiyorum, asabiyet yapiyor. 2-3 senedir dikkat ediyorum, ondan once 3-5 agri kesicisiz regl gecirmezdim, rengi koyu olurdu. Birden duzeldim, acik temiz bir kanama oluyor ve agrim olmuyor. Kesinlikle gitmeyi dusunmedigim Aret hocada gluten ve laktoza dikkat diyor, tum hastalarina.
Gluten ve tiroid'in tuhaf bir iliskisi var ki bende tiroidde cikti. Tiroidde sinsi sinsi gebelige engel.
Gluten
G gofretlisut gibi benden de bagirsak bozulmasina ve sebebi bilinmez karin agrilarina sebep oluyordu. Vucudum surekli kendini tamir ve savunma modundaymis. O halde nasil saglikli regl olabilirdim ki?
Glutensiz beslenme icin, Google'a glutensiz ve glutenli gidalari yazin cikar. Gluten kesilince guzel kilo da veriliyor. Bir de daha evvel bahsetmistim. Youtube'da Zehranin Glutensiz mutfagi diye bir kanal var. Simitten, gozlemeye, keklere, ekmege, cigkofteye herseyi yapabilirsiniz. Ben yapiyorum evde. 40 yasimdan sonra ilk defa kek yapmayi ogrendim
Glutensiz alternatif sormak isterseniz buradayim. Ekmekten, makarnaya ve una herseyi cozdum diyebilirim.
Sevgiler