- 20 Eylül 2019
- 1.310
- 1.742
- 46
- Konu Sahibi Lady Starlight
Evet gün içinde neler yiyorsun, neyi neyin yerine ikame ediyorsun? Nasıl tarifler yapabilirimTabiii veririm ben bundan 2 sene önce sürekli şişkinlik gaz şikayeti ile doktora gidiyordum bakıyorlar hiçbişey yok gönderiyor kaç kez gittim hatırlamıyorum herşey normal doktor da huzursuz bağırsak sendromu diye bir teşhis koydu yani psikolojik dedi. Ama psikolojik olmadığını biliyordum araştırdım gluten intolerans testi var çölyak hastası mısın yoksa gluten alerjin var mı yok mu bunu test ediyorlar o testi yaptırdığımda da gluten intoleransım yüksek çıktı. Yani gluteni benim bağırsaklarım alerjen olarak görüyor ve tepki veriyor vücudum bu durumda da üreme dahil diğer bütün fonksiyonlara zarar ayrıca benim laktoz intoleransım da var süt içince de aynı şeyler oluyor ama yoğurt peynirde olmuyor onlar fermente gıdalar olduğu için sanırım. Neyse bunları öğrendim ama hiç glütensiz laktozsuz diyet yapmamıştım. Sağolsun @AnnelikUmudu ablanın da desteği ve önerileri ile başladım faydasını gören çok var. Hatta araştırdım bir doktor diyor ki üreme problemi çeken çocuğu olmayan kadınlar 1 yıl glütensiz beslense doğal yoldan gebe kalma ihtimalleri çok artar diyor doktor. Eğer gün içinde neler yiyorum nasıl tarifler yapabilirim diye sorarsanız onlarda da bahsedebilirim
Glütensiz beslenmeye çok özeniyorum çünkü benim her yerim ağrıyor genelde ve glütensiz yemem tavsiye edilmişti, elbette dinlemedim