Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Kızlar merhaba. 4 embriyom Ngs ye gitti 2 tanesi sağlıklı geldi. 10 martta transfer olucam. 4.denemem. Doktorum tek embriyo transfer etmeyi önerdi ama çok kararsızım. Ngs li embriyo tek mi çift mi verilmeli sizce? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Öncelikle hayırlı olsun canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Ben iki kere tek koydum sebepsiz bir şekilde ikisi de tutmadı, en son çift koydum ikisi de tuttu canım. Ama genelde NGS li embriyolarda tek koyuluyor.

Amin inşallah canım çok sağol. Evet doktorumda öyle dedi kalitesi iyi sağlıklıda geldi tek koyalım risklerinde azaltalım dedi ama çok kararsız kaldım biri tutmazsa biri tutar mantığıyla ikimi olsa diyorum bilmiyorum valla

Normalde tek koydur derdim canım, ama iki tane üstüste hiç sebepsiz tutmayınca gözüm bir şey görmedi çift koymak zorunda kaldım ben. Biraz şartlarını da değerlendir istersen. İkisinin de tutna olasılığı çok yüksek, bakabilir misiniz ikisine birden? Size destek olacak kimse var mı? Rahîm ne durumda, bir problem var mı? Riskli gebelik sayılacak ve perinatolog takibi gerekecek, bulunduğunuz şehirde var mı böyle bir imkan?

Benimde 4.denemem olduğu için aslında iki istiyorum. Allah şükür ikize hazırlamıştım kendimi zaten. Rahimde ve sağlık olarak bende bir problem yok bilinen şimdilik. Fethiye de yaşıyorum orda olmayabilir ama yakın olarak Antalya var orada var perinatoloji en kötü İstanbul’a gelip burda da devam edebilirim. Doktorum sadece risklerden bahsetti. Başka bir hastası 4 aysa ikizlerini kaybetmiş. İkizlerde düşük erken doğum tehlikesi tek gebeliğe göre daha fazla olabiliyor diyerek tek önerdi ama ben 4.olduğu için riske atmak istemiyorum sonuçta Ngs li olanda %100 tutacak diye birşey yok. Biri 5.gün biri 6.gün doktorum 5.gün olanı koyacam dedi ama genelde galiba iki istiyorum ya kısmetimizde ne varsa artık

Böyle şeyler düşününce çok korkuyorum. Bunları hiç düşünmemeye çalışıyorum Bence en iyisi doktoru dinlemek.

Böyle şeyler düşününce çok korkuyorum. Bunları hiç düşünmemeye çalışıyorum Bence en iyisi doktoru dinlemek.
Bakalım ya çok kararsızım 4 gün var önümde daha düşünücem araştırıcam iyice. İçim hep iki istiyor ama doktorumda tek deyince ikilemde kaldım tabi kısmetimde ne varsa artık

Hayirli olsun, cok guzel haberler.
Ancak soyleki 40 yas uzeri bir dogumla istenen cocuk sayisina hemen erisilebilsin diye cift koyabiliyorlar. Yasiniz 33 diye gordum, sizin tek tek denemenizi tavsiye ederler. Bizlerin cok acelesi var cunku :) Ben 43'de dogum yaptim ve tek transfer oldu. Daha evvel buyuk bir miyom ameliyati gecirdigim, iki tane tasimakta zorlanabilecegim ve erken dogum olabilecegi icin. Bu nedenle kalan 1 tane embriyom daha var, olabilecekse 1.5 sene sonra transfer ettirecegiz.

Sağlıkla büyüsün inşallah evladınız. Evet doktorum 2 halkın var ama ben 1 tavsiye ediyorum bir tanede kardeş kalsın hem dedi ama işte biz insanoğlu ya biri tutmazsa düşüncesiyle acaba mı diyoruz hep

Sağlıkla büyüsün inşallah evladınız. Evet doktorum 2 halkın var ama ben 1 tavsiye ediyorum bir tanede kardeş kalsın hem dedi ama işte biz insanoğlu ya biri tutmazsa düşüncesiyle acaba mı diyoruz hep
Rahim sagliginizin yerinde oldugundan emin olun yeter. Hersey yolunda gidecektir. Acaba dediginiz noktada sunu dusunun, yasiniz 33. Kardes icin baktiniz tutmadi, tekrar bir deneme ile bulursunuz saglikli embriyo ve transfer ettirirsiniz. Biliyorum cok yipratici ve pahali surecler, insan bir daha denemek zorunda kalmayiz diye dua ediyor. Enazindan yas avantajiniz var.

Evet bende onu düşündüm çoğunlukla. İllaki bir daha denemek istersem sıfırdan başlanıp Ngs ile gene embriyo buluruz hayırlısıyla diyorum. Elimdekini şuna için kullanım istiyorum

Merhaba benim de iki ngs li embriyom vardı. Tek tek koydurdum. İlki kimyasal oldu ikincisi tuttu. İkisini de ilk transferde koydursaydım belki ikisi de kimyasal olacaktı diye düşünüyorum çünkü belki de kimyasal olmasının sebebi o anki rahimdeki bir sorundu kimbilir. Bunları bilemiyoruz. Benim tek tek koydurmamın sebebi ikizden korkmak değildi de embriyoları tek seferde harcamamaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…