Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

O rüya hepimiz için gerçek olacak inşallah

Yaaaaa gofretlisutum ne güzel bir haber. Oy maşAllah kuzum kaç haftalık bitanem?
selam canım yazılarını okudum, coook sevındım yavruna saglıkla kavus ınsallaahh, darısı bzılere olsun ..
bende tup bebek ıle mol gebelık uzum gebelıgı gecırdım 25subatta kurtaj oldum patalojı sonucunda ogrendık durumu,
oncesınde dogal bır dıs gebelıgım oldu, oncesınde de asılama ıle kımyasal,
doktoruım kromozom bozuklugu sebebı ıle de olabılır tamamen şanssızlıkda olabılır dedı ..
ama ıste kalan embrıyolarımın durumu ne acaba aynı seyler olurmu cok korkuyorum ..
dondurulmuşa pgt- ngs yapılıyor mu acaba ? bilemiyorum

Bitanem kalan embriyoların sana hayırlı evlatlar olsun inşAllah . Dondurulmuş embriyoyu çözdürüp biyopsi alıp tekrar dondurmak, transfer günü de tekrar çözdürüp transfer etmelerinden bahsediyoruz. Yani kolay bir işlem değil ama iyi bir embriyolog ve iyi bir labda embriyo kalitesi de iyiyse bu kadar işleme dayanabilecek gibiyse denenebilir. Ama embriyolog garanti vermiyor. Embriyoyu kaybetme ihtimali de var, dayanma ihtimali de var. Aslında bu işi yapacak embriyologla konuşman en doğrusu. Embriyonun durumuna göre sana tavsiye eder veya etmez. Böylesi daha doğru olur.

amiiinnn canım ınsallaahhh, cok sagol
aslında bazende dıyorum deneyeyım bılmıyorum kafa karısıklıgım cok şuanda , dondurulan embrıyolar 5gun embryosu 4aa. ınsallah saglıklı olan denk gelır bakalım..
su durumu bı atlatayımda doktorumla konuşacagım o ne dusunuyor bakalım..

4aa çok iyi kalite bir embriyo, yani dayanacaksa zaten o dayanır bu işleme. Ama onların gelişim hızını falan da embriyologlar not ediyor ya, yine ona danışmak en iyisi.

4aa çok iyi kalite bir embriyo, yani dayanacaksa zaten o dayanır bu işleme. Ama onların gelişim hızını falan da embriyologlar not ediyor ya, yine ona danışmak en iyisi.
kuzum trasnfer oldugumda 5aa dı belkıde şanssızlık oldu mol gebelık oldu anlayamadım
ınsallah oyle denk gelmıstır yoksa hep suphe olacak ıcımde..
embrıyologlar ıle konustugum zaman cok ıyı demıslerdı 19yumurtada 12tane 5.gun olmuş oldu ,11 kaldı , ınsallah bundan sonra saglıkla kavuşurumm..

Canım 11 tanenin hepsi iyi kaliteyse yarısını gönderirdim ben olsam. 6 tanede sağlıklı gelen ve bozulmadan devam eden olur bence. En kötü elinde 5 tane daha kalmış olacak hiç uğraşmadığın. Merkez hangisi? Laboratuvar iyi mi?

ben doktorla bunu konuşacagım ,
en azından gıderse de gıtmıs olur ..
koc unıversıtesı hastanesındeyım canım, doktorum Gurkan Bozdağ.
lab. iyi diye biliyorum

Embriyolar zaten iyi, lab iyiyse, embriyolog iyiyse ben olsam denerdim yarısını. Güzel sonuçlar gelsin inşAllah bitanem
ınsallah şu ıcınde bulundugum durumdan kurtularım hayırlısı ıle saglıklada ben de bır merkez ıle konuşacagım kuzum.
amıııınnnn

Merhabalar arkadaşlar birbirimize dua edelim ben dua istiyorum sizden 36 yaşındayım işk tüp bebek denemem gebeliğim sonlandı down sendromuydu şimdi ikinci denememizi yaptık 11 olgun yumurtadan 3 ü döllendi 2 si 5. Güne ulaştı biri 4Aa diğeri 2Cc diye ne bilmiyorum ama Ngs yaptırdık sonuç bekliyoruz inşallah sağlıklı gelir de transfer oluruz süreç zor ve yıpratıcı ama birbirimize dua edelim lütfen

Güzel sonuçlar gelir inşAllah canım Allah hepimize sağlıkla kucağımiza almayı nasip etsin

ınsallahh hepsı saglıklı gelır ve sana can olur ..
NGS ucretı ne kadar acaaba?? bende dondurulmuşlar ıcın dusunuyorum.

Benımde 2 adet ngs li emb var ikisinide transfer ettirmek istıyorum ikiz tutar dıyede korkuyorum riskleri yuzunden ama ikiside tutarsa cok mutlu olurum 4. Ayda neden kaybetmiş rahım agzı sıkıntısı mı yaşamış acaba?

Evet şimdiye kadar rahat olmak diyorduk ama inanın ki depremden 1 gun once transfer olan bir cok arkadasımın bebegi tuttu evlerıne bile giremedıler ilaçlarını duzgun kullanamadılar yemek içmek ne bulduysa yedıler ama bebişleri tuttu, sanırım herşeyın bi zamanı var zamanı gelınce oluyor

Kuzum benım 5ba emb saglıksız geldi ngs den onu direk eledik bakınca kalıteli bir embrıyo ama saglıksızmış yani kalitelilerde bazen saglıksız olabılıyor

Kuzum benım 5ba emb saglıksız geldi ngs den onu direk eledik bakınca kalıteli bir embrıyo ama saglıksızmış yani kalitelilerde bazen saglıksız olabılıyor
evet zaten benım mol gebelık olan embrıyom 5aa..
o yuzden kalıte tamamen kromozom ve genetık ıle alakalı bır olay bence ..
ben ngs ısını bır konusacagım belkı ıkı uc tane gonderırım ya da deneyecegım hepsını..
kac lıra ngs canım adet başına?

Benimde 3 negatifim var. Hepsi 2 şer embriyo 5aa kalitedeydi hepsi negatif oldu. Şımdı 4.için 4 embriyo gönderdik Ngs ye ikisi sağlıklı geldi 325 Euro embriyo başına. Yarın transferim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…