- 16 Ağustos 2021
- 16.836
- 16.612
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #4.101
bu deprem surecı ınsanlara cok fazla sey ogrettı gercekten ınsan dertlerınden utanır oldu...Aynı senin gibi düşündüm bende hatta şimdi eskiye dönüp bakınca ne kadar basit bişey için üzülmüşüm diyorum
Çünkü geçen sene bu zman evimdeydim yuvamdaydim depremden kaybettiklerimiznyoktu
Canım öncelikle rabbim yolunu kolaylaştırsin tüp bebek zaten maddi manevi zor sürecken pgt sahada zorluyor bu yüzden kalitesine bakma pgtden sağlıklı geldiyse önce o embriyona şans ver derim çünkü embriyoda kalite aranmaz genetiği temiz olması yeterli içini rahat tut benim embriyolarimin kalitesini doktor söylemedi bilmene gerek yok onlar hem NGS hem pgtden temiz geldi bu bize yeter dedi sonra ben gizlice kağıda baktım 3bc idiBu fotoğrafa göre 2aa ve 4bc nin tutunma ihtimali aynı yani düşük. Ne yapsam acaba transfere gitmeyip başka bir yerde tedaviye baştan mı başlasam? Ama her şey çok da masraflı bir yandan
Merhaba,Canım öncelikle rabbim yolunu kolaylaştırsin tüp bebek zaten maddi manevi zor sürecken pgt sahada zorluyor bu yüzden kalitesine bakma pgtden sağlıklı geldiyse önce o embriyona şans ver derim çünkü embriyoda kalite aranmaz genetiği temiz olması yeterli içini rahat tut benim embriyolarimin kalitesini doktor söylemedi bilmene gerek yok onlar hem NGS hem pgtden temiz geldi bu bize yeter dedi sonra ben gizlice kağıda baktım 3bc idi
Ve 3bc bey iyimi bilmiyorum
Ben 3 kez opu oldum 5.güne embriyo gitmiyodu ki hepsi 3.gün ölüyordu sonra şükür 3.opuda yollladik havuz yaptık yani embriyo biriktirmek çok mantıklı ki sonunda illaki sağlıklı geliyoMerhaba,
Sizin ikinci de mi sağlıklı gelmişti?
Sizin mesajlarınızı da okumuştum ama şu an karıştırdım. 3bc ile gebelik ettiniz mi? Hangi doktor-merkezdesiniz acaba?Canım öncelikle rabbim yolunu kolaylaştırsin tüp bebek zaten maddi manevi zor sürecken pgt sahada zorluyor bu yüzden kalitesine bakma pgtden sağlıklı geldiyse önce o embriyona şans ver derim çünkü embriyoda kalite aranmaz genetiği temiz olması yeterli içini rahat tut benim embriyolarimin kalitesini doktor söylemedi bilmene gerek yok onlar hem NGS hem pgtden temiz geldi bu bize yeter dedi sonra ben gizlice kağıda baktım 3bc idi
Ve 3bc bey iyimi bilmiyorum
Evet şuan gebeyim adana acıbadem de ama doktorum özeldi hastanenin laboratuvar kullanıyorduk işlemler yapiliyorduSizin mesajlarınızı da okumuştum ama şu an karıştırdım. 3bc ile gebelik ettiniz mi? Hangi doktor-merkezdesiniz acaba?
Benim 11 yumurtamdan 6 tanesi 5. Güne geldi. 2 tane pgt ye uygun dediler ve ikisi de sağlıksız geldi. Başta bu rezervle mutlaka bir tane gelir dediler. En son doktor bu yumurta sayısına bu sonuç çok düşündürücü dedi. Yanı yasimdan dolayı yumurtalarının kromozomlari bozulmuş dedi. O da çok iç açıcı bir vaka olarak görmüyor bizi. Ne yapayım bilmiyorum. O kadar umutsuz hissediyorum kiBen 3 kez opu oldum 5.güne embriyo gitmiyodu ki hepsi 3.gün ölüyordu sonra şükür 3.opuda yollladik havuz yaptık yani embriyo biriktirmek çok mantıklı ki sonunda illaki sağlıklı geliyo
Sizin yaşınız kaç? Başka bir merkez düşündünüz mü acaba?Benim 11 yumurtamdan 6 tanesi 5. Güne geldi. 2 tane pgt ye uygun dediler ve ikisi de sağlıksız geldi. Başta bu rezervle mutlaka bir tane gelir dediler. En son doktor bu yumurta sayısına bu sonuç çok düşündürücü dedi. Yanı yasimdan dolayı yumurtalarının kromozomlari bozulmuş dedi. O da çok iç açıcı bir vaka olarak görmüyor bizi. Ne yapayım bilmiyorum. O kadar umutsuz hissediyorum ki
Sağlıkla güzel günlerde kucağınıza alın inşallahEvet şuan gebeyim adana acıbadem de ama doktorum özeldi hastanenin laboratuvar kullanıyorduk işlemler yapiliyordu
41 yaşındayım. Şişli Memorial de başladım. En iyisi dediler. Başka merkez çözüm mü bilmiyorumSizin yaşınız kaç? Başka bir merkez düşündünüz mü acaba?
Bazi doktorlar özellikle ileri yaşta daha çok başarılı olduklarını söylüyorlar ya o yüzden merkez değişikliği ise yarar mı acaba diye. Gerçi çok fazla da reklamı olan yerler bunlar içi boş da olabilir. Çok zor gerçekten sürecimiz. İnşallah en kısa vakitte kolaylıkla hamile kalırız biz de :)41 yaşındayım. Şişli Memorial de başladım. En iyisi dediler. Başka merkez çözüm mü bilmiyorum
Bence şişli Memorial söylendiği gibi çok iyi değil artık hastaya doymuslar. Ama başka neresi daha iyi o da belli değil. Zaten ben zor bı vakayim iki yıla yakındir herşeyi denedim. Artık çok yoruldum.Bazi doktorlar özellikle ileri yaşta daha çok başarılı olduklarını söylüyorlar ya o yüzden merkez değişikliği ise yarar mı acaba diye. Gerçi çok fazla da reklamı olan yerler bunlar içi boş da olabilir. Çok zor gerçekten sürecimiz. İnşallah en kısa vakitte kolaylıkla hamile kalırız biz de :)
Depremden yı
Merhaba canım. 2aa embriyona şans ver. Genetikten sağlıklı gelmiş bir embriyo ve altın kıymetinde. Umarım gönlünce olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinMerhaba, üç dört gün önce bu topic ile karşılaştım. İlk mesajdan sonuna kadar okudum ve hepiniz için ayrı ayrı sevindim, Allah bağışlasın evlatlarınızı. 2.denememi yaptım 30 yaşındayım. Bizde problem sperm morfolojisi. Acibadem fulya da ilk gün 13 tane dollendi diye aradı embriyologlar. 5.gün 3 tane kalmıştı pgt yapılacağı için uygun değiller diye 6.gun beklendi ve 1 tanesi pgt ye gitti. Kalitesi 2aa dediler. Sonuç temiz geldi sağlıklı dediler. Şimdi sizlerin hikayesini okudum pgt konusunda ne yazık ki çok tecrübe edinmissiniz. Sağlıklı geldi ama kalite çok iyi değil 2aa ya biraz endişeleniyorum.
İlk transferimde bir 4bc diğeri daha düşük iki tane transfer etmişlerdi ve negatif oldu sonuç 0 çıkmıştı. Pgt yoktu onlarda ama korkuyorum işte... Bir de acibadem fulya laboratuvarı hakkında bilginiz var mı? Çok güzel şeyler yazılmıyor sanki
Amin inşallah. İlk sayfadan buraya kadar okudum hikayenizi, gerçekten anlatsam roman olur dedikleri gibi bir şey. Umut oldunuz benim içinMerhaba canım. 2aa embriyona şans ver. Genetikten sağlıklı gelmiş bir embriyo ve altın kıymetinde. Umarım gönlünce olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Kuyruğu dik tuttuk ama ömrümden ömür gitti son iki yılda canım benim, umarım mutlu sonla biter inşAllahAmin inşallah. İlk sayfadan buraya kadar okudum hikayenizi, gerçekten anlatsam roman olur dedikleri gibi bir şey. Umut oldunuz benim için
Benim için de bı ara gündeme geldi ama onun hazırlığı da normal transfer hazırlığı gibi. Estrofemli transfer olacaksa öncesinde estrofemle normal transfer olacakmış gibi hazırlık yapılıp öyle teste giriyorsun. Ben tercih etmedim zaten sonra estrofemsiz natürel transfer oldu bana. Onda eraya gerek kalmıyor. Sen estrofemli transfer mi olacaksın?Bir de era testi konusunda danışmak istiyorum size. İkinci tedaviye başlamadan önce doktorumla konuştuk ve o ay ben çok panik Bir haldeydim. Konuşma esnasında era testi diye Bi şey varmış sizce o gerekli mi benim için diye sordum o da tamam onu da yapalım sana dedi. Opu ya başlamak için gittiğimiz ay bir daha sordum "ben geçen ay çok paniktim bu ay daha sakinim siz panik olduğum için mi tamam dediniz bana gerçekten ihtiyacım olduğunu düşünüyor musunuz" diye. Bir daha ki ay psikolojinin nasıl olacağından emin miyiz kararını sen ver dedi. Bu konuşmadan benim anladığım sadece daha sakin olmam için yaparız demiş olduğu ama işte içimdeki teyze bıdı bıdı konuşup kafamı karıştırmaya başladı
Geçen sefer esteofem ile yapmıştık. Şehir dışından git gel yapıyorum natürel bizim için zor olur herhalde o yüzden doktor söylemedi onu hiç işten izin almak sıkıntı oluyor. Kalinlasma konusunda bir sorun yok galiba hiç takip etmedim ben geçen sene doktor iyi gidiyor demişti tamam demiştim sayıları söylemişti ama hiç hatırlamıyorumBenim için de bı ara gündeme geldi ama onun hazırlığı da normal transfer hazırlığı gibi. Estrofemli transfer olacaksa öncesinde estrofemle normal transfer olacakmış gibi hazırlık yapılıp öyle teste giriyorsun. Ben tercih etmedim zaten sonra estrofemsiz natürel transfer oldu bana. Onda eraya gerek kalmıyor. Sen estrofemli transfer mi olacaksın?