- 7 Mayıs 2012
- 801
- 1.108
-
- Konu Sahibi Lady Starlight
- #2.781
Teşekkürler sizin nasıl gidiyor ayrıntılı ultrason ve fetal dna yaptırdınız mı ?Umarim sizin icin cok guzel ilerler bu surec. Benim takip ettigim bazi hocalar, NGS bile yaptirmayip transfer ettirmenin bazi hastalarda daha dogru oldugunu, bazen NGS'de mozaiklik gorulen embriyolarin hemen tutunup saglikla yollarina devam ettiklerini soyluyorlar. Bence Semra Hoca'da bunu bildigi icin boyle bir tavsiyede bulunmustur. Kotu sonuc verecegini dusundukleri bir seyi yapmazlar. Diger yandan, artik eskisi gibi degil, hem haftalar sonra fetal DNA analizi de yapilabiliyor. Bir kere daha icinizi rahatlatirsiniz. Transferde bol basarilar, yurek dolusu sevgiler
Genetik teste ndn göndermek istyosunzArkadaşlar, benim 3 embriyom beşinci güne geldi, iki tanesinin gelişimi yavaş olduğu için biyopsi alınmayacak gibi, bir blast embriyo teste gidecek gibi duruyor. Bir tane gönderip de sağlıklı dönüş alan var mı acaba? Çok moralim bozuldu, şansım oldukça düşük gibi. Bilginiz, tecrübeniz varsa paylaşır mısınız?
Bende tüp bebek tedavisi görüyorum ama genetik teste yollamadim embryolariBen de aynı şeyi yaşadım canım 2 embriyomda çoklu anomali birinde tekli hepsi sağlıksız geldi seninle haberleşelim
Zaten tedavi başli baslina hormon tedavisiYarın iğnelere başlıyorum ama yine 4 folikül var. Gene 1 blast olsa sevinicem o noktaya geldim artık. 39 yasındayım ama rezervim yaşıma göre de az. Aslında son bir yılda azaldı. Ben cocuğa zaten 38 de karar verdim hamile kaldım düşük yaptım. Sonra 1 senenin sonunda olan hamileliğim de kimyasal oldu maalesef. Tüp bebek muayenesine de gidince 4 folikül var dediler. 6 ay öncesinde 7-8 vardı halbuki. Her şey birden bire oldu yani. O yüzden 40 yasıma kadar elimden geldiğince denemek istiyorum ama boşa umutlanmak da istemiyorum. Siz ne zamandır uğraşıyorsunuz ?
Detayli ultrasonografi yapildi. iyi bir profesore gittik. hersey yolunda (tum olcumler ve ic organlar vs) saglikli dedi. fetal icin kuvvetle muhtemel hicbirsey cikmaz ama isterseniz yaptirin dedi. bu hafta adet yerini bulsun diye kan verecegim. niye yaptirmadim demeyeyim diye :)Teşekkürler sizin nasıl gidiyor ayrıntılı ultrason ve fetal dna yaptırdınız mı ?
Çok sevindim gözünüz aydın Fetal dna yaptırın tabi kolay bir şey bebeğe zararı yokDetayli ultrasonografi yapildi. iyi bir profesore gittik. hersey yolunda (tum olcumler ve ic organlar vs) saglikli dedi. fetal icin kuvvetle muhtemel hicbirsey cikmaz ama isterseniz yaptirin dedi. bu hafta adet yerini bulsun diye kan verecegim. niye yaptirmadim demeyeyim diye :)
Fetal DNA erkenden yapılıyor, kolay da üstelik. Herşey güzel olacak canımİyi ki burası var canlar sağolun Artık tutarsa fetal dna amniosentez hepsini yaptırırız
Benim yaştan dolayı canım.Genetik teste ndn göndermek istyosunz
Hakkınizda hayirlısiBenim yaştan dolayı canım.
Hepimizin canımHakkınizda hayirlısi
Çok teşekkürler canimcimİzmir Medicalpark embriyoloğu paylaştı bugün. Ben de size de göndereyim dedim. 45 yaş ve üstü kadınlarda tüp bebek çalışması yayınlanmış. (Genetikli vs dahil edilmemiş)
Çok moral bozucu bir çalışmayı yayınlamışlar..İzmir Medicalpark embriyoloğu paylaştı bugün. Ben de size de göndereyim dedim. 45 yaş ve üstü kadınlarda tüp bebek çalışması yayınlanmış. (Genetikli vs dahil edilmemiş)
Canimcim sadece 1076 tedavi baz alınmış, yani bu sayı örneğin 100.000 olsa 45 yaş ve üzeri de sağlıklı doğumlar olurdu içinde bolca. Hem zaten bütün istatistikleri yeneceğiz bizÇok moral bozucu bir çalışmayı yayınlamışlar..
Katiliyorum. Bir de bu orneklem grubu nerededir? Ornegin, kuzey ve kuzeybati avrupada ovaryan yaslanma, akdeniz ve guney asyaya gore erken oluyor. yani her 45 ayni degil.Canimcim sadece 1076 tedavi baz alınmış, yani bu sayı örneğin 100.000 olsa 45 yaş ve üzeri de sağlıklı doğumlar olurdu içinde bolca. Hem zaten bütün istatistikleri yeneceğiz bizmoral bozmak yok
Ben genetiksiz transfer dolayısıyla beş ay kaybettim. Üstelik atışını duyduğum o kalbin durduğunu görmek ve kürtaj travmasini yaşamak zorunda kaldım. Her ay çok değerliyken bir de iyileşmeyi bekledim. Sonra arka arkaya opular olmak zorunda kaldım çünkü vaktim kalmamıştı. Eğer sağlıklı embriyo ihtimalinin yüzde 15 ve altı olduğunu bilseydim asla o riski almazdım. Bol bol Opu yapar havuza embriyo koyardım ve genetiğe yollardim.Ben en çok 45 yaş üstünde genetiksiz transferi ilginç buldum. Çünkü malesef yaş itibarıyle istisnaları hariç tutarak ciddi bir yumurta kalite düşüşü, dolayısıyla kromozomal anomali vs görülmesi çok doğal. Bu da doğal yolla transferin canlı doğuma gidiş oranını düşürmüş.
Aynen canım. Ben de 1 sene kaybettim genetiğe yönlendirilmediğim için. Aynı şekilde 7. haftasında kalbi atan miniğin 9. haftada durduğunu ve alınması gerektiğini, kürtaj diye uyutulup doğum kanalım farklı olduğu için uyandığımda hala benimle olduğunu öğrenmek zorunda kaldım. Üstüne 48 saat süren mini bir doğumla ilaçla düşük yapmak zorunda kaldım. Kimse yaşamasın inşallh öyle bir şey. Artık 38 yaş ve üstü olup bana tüp bebek süreci soran herkese genetiksiz adım atma diyorum. Evet maddi olarak daha da zor ama bunları da kimse yaşamasın.Ben genetiksiz transfer dolayısıyla beş ay kaybettim. Üstelik atışını duyduğum o kalbin durduğunu görmek ve kürtaj travmasini yaşamak zorunda kaldım. Her ay çok değerliyken bir de iyileşmeyi bekledim. Sonra arka arkaya opular olmak zorunda kaldım çünkü vaktim kalmamıştı. Eğer sağlıklı embriyo ihtimalinin yüzde 15 ve altı olduğunu bilseydim asla o riski almazdım. Bol bol Opu yapar havuza embriyo koyardım ve genetiğe yollardim.
İlk tüp bebek transferim negatif oldu benim kromozom testimde sinogenetik testte 21. Koromozomda normal varyasyon kromozomal polimorfizm çıktı embriyo etkiler mi amh değerim düşük iki embriyo olmuştu çift transfer tutmadı kromozom testi bu şekilde olup doğal yolla ya da tüp bebekle bebek sahibi olan var mıUmarim sizin icin cok guzel ilerler bu surec. Benim takip ettigim bazi hocalar, NGS bile yaptirmayip transfer ettirmenin bazi hastalarda daha dogru oldugunu, bazen NGS'de mozaiklik gorulen embriyolarin hemen tutunup saglikla yollarina devam ettiklerini soyluyorlar. Bence Semra Hoca'da bunu bildigi icin boyle bir tavsiyede bulunmustur. Kotu sonuc verecegini dusundukleri bir seyi yapmazlar. Diger yandan, artik eskisi gibi degil, hem haftalar sonra fetal DNA analizi de yapilabiliyor. Bir kere daha icinizi rahatlatirsiniz. Transferde bol basarilar, yurek dolusu sevgiler