Tek blast embriyosu PGT ye gidip sağlıklı dönen var mı?

Merhaba sonucunuz ne oldu

Merhaba sonucunuz ne oldu
Canım ben transfer ettirmedim. Geçmişte 1 kimyasal ve 3 negatif denemem de hep 2 tane 3. Gün embriyosu transfer ediliyordu. Son yaşadığım boş gebelikte 3. Ve 6. Gün olmak üzere üç embriyo transfer edilmişti. Boş gebelik sonucu kürtaj da olsam hamile kalabildiğim için yine 3. ve 5/6. Gün ardışık transfer ettirmek istiyorum.Ama son iki denememde kalitesi düşük ve 5. güne gitmeden dondurulan embriyolarım oldu. Klinik 2den fazla 3. Gün embriyosu olmayınca elinde 5. Güne beklemiyor. Dondurdular oluşan 3. Günleri ama eski negatif olanlardan daha kaliteli olmadıkları için transfer ettirmedim. Yeniden Opu olacağım önümüzdeki ay. Ama pek umudum yok yine. Benden çıkan çok değişmiyor çünkü.
Siz ne aşamadasınız?

Beklerken stresten ölüyorum ama benim yaştan dolayı tek embriyoyu 5. güne bekletiyorlar Ama her aradıklarında şu an gelişimi iyi ama durabilir veya apopitoza gidebilir diye uyarıyorlar Benim 5. gün olmazsa ben de 3. gün embriyosu transfer edecek bir merkeze mi gitsem diyorum

Canım benim de yaşım 40. Ama klinik beklemiyor eğer elde çok embriyo yoksa.Politikaları böyle.
Ben şimdi tekrar deneyeceğim dondurulmuşlar olduğu için, oluşursa 5. Gün ardışık transfer yaptırırım.Oluşmassa klinik değiştireceğim. 3. Gün tutunan çok aslında, 2. Gün de tutunan çok, yani illa 5. Gün diye diretmiyorum Ama benim oluşan 3. Günler gününde olması gerektiği kalitede olmuyor.Örneğin 2. Gün iken 4 hücreli şekli iyi olan bir embriyo 3. Gün olup 5 hücreli bir embriyodan daha iyi.3. Gün de ideal hücre sayısı 8. Onun altı veya üstünün tutunma şansı az.Bir de yaş gereği 3. Gün ve 5. Gün embriyoları ardışık transfer ettirmek şansı artıyor, Ben o yüzdeN ardışık transfer istiyorum. Sen şimdi bu transferi yaptır, tekrar bakarsın.Bol şans hepimize canım

Evet forumda ileri yaş olup 3. gün embriyosu ile hamile kalanlar var hatta 1. gün embriyosu bile gördüm sanki Ardışık transferi hiç bilmiyorum Doğal yolla hamilelilikte 3. Gün embriyosu daha fallop tüplerinden rahime gelmemiş oluyor O yüzden 5. gün embriyosunda şans fazla olabilir Öte yandan embriyo gelişimi için en uygun ortam anne rahmi Belki sizin 3. gün embriyoları transfer sonrası daha hızlı bölünebilir Şans hepimizden yana olsun inşallah

Son düzenleme:
Canım hayırlısı olsun. Sağlıkla gelecekse gelsinler. Ben 6 yıldır deniyorum. Olmadı. Artık yelkenleri suya indirmiyorum. İstek olduğu sürece denemeye devam. Olursa olur, olmazsa ölüm yok işin ucunda. Öpüyorum

Çok geçmiş olsun. Sakın pes etmeyin. Ben mücadeleyi bırakmayan kişileri et ya da geç gebe kaldıklarını duydum hep. Ben iki gün önce opu oldum. 1.gün toplanan 17 yumurtadan 12 olgun yumurta çıkmış 12 si de dölllenmiş. Yarın üçüncü gün tekrar arayacaklarmış. Sönen yumurta var mı devam edeni var mı içim içimi yiyor. Korkuyorum. Çok stresli bir bekleyişim var. İlk tüp bebek denemem. Eğer negatif olursa da sonuç, güçüm yettiği kadar devam edeceğim. Şimdiden psikolojik ve bedenen yoruldum ama yılma gibi bir seçenek vermiyorum kendime yok. Ne olursa olsun mücadeleme devam.

Kızlar transferim haftaya pazartesi Ama çok korkuyorum Mozaik embriyo olduğu için endişeliyim 16 ve 19 . kromozomda segmental çıkmıştı Pgt e giden diğer embriyoda da 16 19 trizomi ve monozomi 21 çıkmıştı Sık görülen kromozom bozukluğu olduğu için tesadüfi mi bilmiyorum Sizlerin doktorları sağlıksız gelen embriyo genetik sonuçlarını irdeliyor mu ? Merkez bunları çok dikkate almıyor ama hep aynı kromozom defekti olan çiftlere genetik test isteyebiliyorlarmış Biz taşıyıcı vs çıkarsak yine pgt li embriyo transferi öneriyorlarmış zaten Tekrar sağlıklı embriyo bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum Embriyonun fotoğrafını dosyada tesadüf gördüm ve çok etkilendim ilk denemem teste giden tek embriyoydu onun mucize gibi birşey olduğunu düşünüyorum

Canım şimdi sana transfer edilecek embriyoda mozaiklik oranı düşüktü ve merkez benzeri transferlerde problem olmadığını söylemişti diye hatırlıyorum. Doğru mu hatırlıyorum? Eğer doğruysa endişe etmen yersiz. Bende sağlıksız gelenlerde transfer edilemeyecek kadar problemliydi. O yüzden irdelenmedi. Şimdi transfer edilecek embriyonun tam durumu nedir, 16 ve 19. Kromozom da segmental olanı mı transfer edeceksin?

Evet segmental olanı başka yok zaten16 kromozom mozaiklikte transferde pek önerilmese de ( 21. kromozom gibi canlı doğum olabildiği için ) Memorial hangi kromozomda olduğundan bağımsız mozaiklik oranı düşükse yapıyormuş Semra hocaya güvenerek bu kararı verdim

Canım yüzde sormuştun o zaman, verdikleri cevap benim önyargımı bile kırmıştı. Çok büyük bir kısmının sağlıklı doğduğu sonucunu çıkarmıştık. Hatta kalanlar da ilk aylarda düşük olmuştu yani sağlıksız doğan yoktu verdikleri sayılarda. Bunu da doğru hatırlıyorum değil mi? Eğer doğruysa tuttukları istatistikler endişe etmene gerek olmadığını gösteriyor. Benim gibi herşeyi fazlaca irdeleyen birini bile tatmin etmişti istatistikleri.

Umarim sizin icin cok guzel ilerler bu surec. Benim takip ettigim bazi hocalar, NGS bile yaptirmayip transfer ettirmenin bazi hastalarda daha dogru oldugunu, bazen NGS'de mozaiklik gorulen embriyolarin hemen tutunup saglikla yollarina devam ettiklerini soyluyorlar. Bence Semra Hoca'da bunu bildigi icin boyle bir tavsiyede bulunmustur. Kotu sonuc verecegini dusundukleri bir seyi yapmazlar. Diger yandan, artik eskisi gibi degil, hem haftalar sonra fetal DNA analizi de yapilabiliyor. Bir kere daha icinizi rahatlatirsiniz. Transferde bol basarilar, yurek dolusu sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…