- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
ulan arkadaş şurda ne desem az kalır. parkım sorunsuzdur geri geri gitme zaten süper sınav bitimine 5 dk kala vitesi geç geçirdin diyerek bırakıldım bilerek. şunlar alıyor ben alamadım ya içime oturdu şuanbunları yapamayanlara ehliyet vermeselerdi trafikte bu kadar çok trafiği katleden şoför olmazdı
daha geçen sene kadının biri arabamın yanına parketti çıkmaz sokakta, çeker misiniz çıkıyorum dedim
ben geri geri gidemiyorum, eşimi çağırayım o çeksin dedi
benim arabada çocuğum vardı, bırakıp ben çekemedim
yarım saat eşini bekledik gelsin diye
park etmek deyip geçmeyin işte
hani diyorsunuz ya aracı nasıl düzelteceğimi direksiyonu nasıl çevireceğimi şaşırıyorum
o manevralar illa park esnasında olmuyor ki
geri geri gitmeyi biliyorum dediniz ama demek ki bir sokakta başka bir araçla burun buruna gelseniz sağda solda araba olsa o manevraları yapamayacaksınız
niyetim cesaretinizi kırmak değil, fakat bu manevralar önemli, nasıl ki hergün 2-3 saat çalışıyorsunuz, bu ara sadece bu manevralara odaklanın
Boş bir alanda gerekirse 1 saat kendi kendinize geri viteste sağa sola çevirip o hareketi kavrayın. Yanınızda kimse olmasın. Siz kendi mantığınızda oturtun o olayı. Mesela herkes geri vitesi direksiyonu sağa çevirirsen arabanın kıçı sağa gider diye anlatır ama mesela orada benim kafam karışıyordu.Ben arabanın burnunu nereye çevirmek istiyorsam direksiyonu terse çevirmeliyim mantığıyla oturttum mesela geri vitesi. Belki saçma gelir insanların %99'una ama bunun doğrusu yanlışı yok bence. Önemli olan sizin anlamanız ve bu doğrultuda arabayı doğru hareket ettirmeniz. Kendi anlayacağınız şekilde bir formül uydurun derim..
ulan arkadaş şurda ne desem az kalır. parkım sorunsuzdur geri geri gitme zaten süper sınav bitimine 5 dk kala vitesi geç geçirdin diyerek bırakıldım bilerek. şunlar alıyor ben alamadım ya içime oturdu şuan
şimdi çok zorluyorlar resmen açık aranarak bırakılıyor o kadar sınav parası bide. sınava giren kaç kişi tek hamlede park yapabiliyor ya hatta birisi gömmüş kaldırıma. banada haşatı çıkmış arabayı verdiler bide geçirmediler ispat etsem nasıl edicemBen ehliyetimi yıllar önce almıştım. Ben olsam kendime ehliyet vermezdim. Hocalar da sakın pratik yapmadan trafiğe çıkma diyerek verdiler :)) seni de bırakmaları ilginç olmuş.
Bizim kursta kontağı çalıştırabileni geçiriyolardı sanırımulan arkadaş şurda ne desem az kalır. parkım sorunsuzdur geri geri gitme zaten süper sınav bitimine 5 dk kala vitesi geç geçirdin diyerek bırakıldım bilerek. şunlar alıyor ben alamadım ya içime oturdu şuan
ulan arkadaş şurda ne desem az kalır. parkım sorunsuzdur geri geri gitme zaten süper sınav bitimine 5 dk kala vitesi geç geçirdin diyerek bırakıldım bilerek. şunlar alıyor ben alamadım ya içime oturdu şuan
vay bee. haybeye kaldığıma daha bi yandım şuanBizim kursta kontağı çalıştırabileni geçiriyolardı sanırımben derste hiç yapmamıştım ama sınavda rampada 3 kere stop ettirdim 90 aldım stop ettirmek -10 puan bu arada.. neyse ki trafik canavarlığımın farkındaydım ve herkesin iyiliği için 8 yıl çıkmadım trafiğe
Bizim kursta kontağı çalıştırabileni geçiriyolardı sanırımben derste hiç yapmamıştım ama sınavda rampada 3 kere stop ettirdim 90 aldım stop ettirmek -10 puan bu arada.. neyse ki trafik canavarlığımın farkındaydım ve herkesin iyiliği için 8 yıl çıkmadım trafiğe
yani şöyle çoğu parkta kalıyor diye ilk önce park yaptırıyorlar parktan sonra rampa kalkışı 25 m geri ve en son ani fren var. buraya kadar sıfır hata ile geldim stop dahi yok. ani frende durdum kalkışı yaptım vitesimin doğru olduğuna eminim ama bana doğru vitesle kalkmadın ve ikiye atmadın diyerek sağda dur dedi ben araba kalkar kalmaz nasıl ikiye alayım ben saydım 4 kere aynı hatayı yaptın dedi. ben yanlış vitesle buraya kadar nasıl geleyim bi kere. kavga ettim falan ama yanındakide ona destekçi oldu hakkım yendi kısacaaaaaa
haksızlık olmuş resmen
nasıl yani vitesi geç geçirdin? o ne demek?
yani şöyle çoğu parkta kalıyor diye ilk önce park yaptırıyorlar parktan sonra rampa kalkışı 25 m geri ve en son ani fren var. buraya kadar sıfır hata ile geldim stop dahi yok. ani frende durdum kalkışı yaptım vitesimin doğru olduğuna eminim ama bana doğru vitesle kalkmadın ve ikiye atmadın diyerek sağda dur dedi ben araba kalkar kalmaz nasıl ikiye alayım ben saydım 4 kere aynı hatayı yaptın dedi. ben yanlış vitesle buraya kadar nasıl geleyim bi kere. kavga ettim falan ama yanındakide ona destekçi oldu hakkım yendi kısaca
ya öncekinde stoptan kaldım hep normalde kendi arabamızla etmiyorum derslerde etmiyorum sınavda nasıl ettiğimde muamma. pedallarla oynandığını bile düşünüyorum hep kıl komisyonlar beni buldu ismimden dolayıda ilk girdim hep. çocuğun biride 4. hakkında bırakmışlar bir güzel yumruğu geçirdi komisyondaki adama. adamı bu noktaya getiriyorlar. birde dalga geçtiler diğer kurstakiler geçiyor bizimkiler ne güzel kalıyor diyeİnşallah bidahakinde düzgün birilerine denk gelirsin ya kötü olmuş ama moralini bozma sende sıkıntı yok nasılsa bidahakinde halledersin
yani şöyle çoğu parkta kalıyor diye ilk önce park yaptırıyorlar parktan sonra rampa kalkışı 25 m geri ve en son ani fren var. buraya kadar sıfır hata ile geldim stop dahi yok. ani frende durdum kalkışı yaptım vitesimin doğru olduğuna eminim ama bana doğru vitesle kalkmadın ve ikiye atmadın diyerek sağda dur dedi ben araba kalkar kalmaz nasıl ikiye alayım ben saydım 4 kere aynı hatayı yaptın dedi. ben yanlış vitesle buraya kadar nasıl geleyim bi kere. kavga ettim falan ama yanındakide ona destekçi oldu hakkım yendi kısaca
ya öncekinde stoptan kaldım hep normalde kendi arabamızla etmiyorum derslerde etmiyorum sınavda nasıl ettiğimde muamma. pedallarla oynandığını bile düşünüyorum hep kıl komisyonlar beni buldu ismimden dolayıda ilk girdim hep. çocuğun biride 4. hakkında bırakmışlar bir güzel yumruğu geçirdi komisyondaki adama. adamı bu noktaya getiriyorlar. birde dalga geçtiler diğer kurstakiler geçiyor bizimkiler ne güzel kalıyor diye
ay konuyu sabote ettim bende kusura bakma konu sahibi
trafiğe tek başıma ehliyet aldıktan sonra çıktım. arabam otomatik vites,trafiğe uyum sağlamam baya zaman aldı. hergün ciddi hatalar yaptım,mesela kavşaktan dönerken mutlaka o ortadaki kaldırıma bi çarptım kesin.hızlı olduğum için kırmızı ışıkta duramayıp geçtiğim oldu.aynalara bakmayı unuttum falan, rastgele kulandım diyebilirim.tam anlamıyla öğrendim demem bir seneyi buldu.araba kullanma işi tecrübe işi, tecrübe de tek başına trafiğe çıkmadan olmaz.yakın mesafelerden başlayarak çıkmak lazım.
park etme olayınıda şöyle yaptım,arabada arka kamera ve park sensörü var, tabi ona rağmen zorlandım ,arabada büyük, geri geri park edemedim ilk başlarda,defalarca deniyordum öyle parkediyodum. bi kerede avm de çıkamadım biri yardım etti.tek seferde park edemiyosun zaten yavaş yavaş olur oda
Çok eski olmalı o kişinin ehliyeti. Şimdi imkanı yok alamaz, konu sahibi de yeni almıştır ve biliyordur diye düşündüm ben.bunları yapamayanlara ehliyet vermeselerdi trafikte bu kadar çok trafiği katleden şoför olmazdı
daha geçen sene kadının biri arabamın yanına parketti çıkmaz sokakta, çeker misiniz çıkıyorum dedim
ben geri geri gidemiyorum, eşimi çağırayım o çeksin dedi
benim arabada çocuğum vardı, bırakıp ben çekemedim
yarım saat eşini bekledik gelsin diye
Çok eski olmalı o kişinin ehliyeti. Şimdi imkanı yok alamaz, konu sahibi de yeni almıştır ve biliyordur diye düşündüm ben.
Haklısınız geri gitmeyi beceremeyen insanın trafikte kesinlikle işi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?