Ben ehliyetimi aldıktan 3 yıl sonra biraz özel ders alarak tek basıma cıktımArkadaşlar yeni araba sürmeyi öğreniyorum. Öncesinde 14 saat ders aldım direksiyon dersi. Bir haftadırda kendi arabamla günde 2-3 saat çalışıyorum. Aslında en büyük sıkıntım park sorunu. İş yerinde neyseki park yerleri fena değil. Ama yine de bir korkum var tek çıkma konusunda. Hep yanımda bilen birisiyle çıktım.
İş yerim yakın. En azından pazartesi işe arabayla gitmek istiyorum. Yavaş yavaşta anayollara tek başıma girmeye başlasam mı? Siz ne zaman tek çıktınız. Tamamen tamam ben oldum diyiptemi çıkmalı :/
Arkadaşlar yeni araba sürmeyi öğreniyorum. Öncesinde 14 saat ders aldım direksiyon dersi. Bir haftadırda kendi arabamla günde 2-3 saat çalışıyorum. Aslında en büyük sıkıntım park sorunu. İş yerinde neyseki park yerleri fena değil. Ama yine de bir korkum var tek çıkma konusunda. Hep yanımda bilen birisiyle çıktım.
İş yerim yakın. En azından pazartesi işe arabayla gitmek istiyorum. Yavaş yavaşta anayollara tek başıma girmeye başlasam mı? Siz ne zaman tek çıktınız. Tamamen tamam ben oldum diyiptemi çıkmalı :/
Ben ehliyetimi aldıktan 3 yıl sonra biraz özel ders alarak tek basıma cıktım
Tamamen tamam ben oldum diye düsünseydim hic cıkamazdım cünkü baya tecrübe istiyor
Biraz cesaretlendim, 4 aydır da trafikteyim, yavas yavas seyrediyorum
Bunları yapamayanlara ehliyet veriyorlar mi kiarkadaşım sen sen ol
sadece yan aynalara bakarak geri geri gidemedikçe
arabayı düzgün bir şekilde parkedemedikçe kalabalık yollara çıkma
gerekiyorsa kendine bir yer bul, arabayı park etme ve geri geri gitme çalış birkaç gün
(araba otomatik değilse veya yokuşta kalkış desteği yoksa, bir yokuşta dur-kalk da çalış)
arkadaşım sen sen ol
sadece yan aynalara bakarak geri geri gidemedikçe
arabayı düzgün bir şekilde parkedemedikçe kalabalık yollara çıkma
gerekiyorsa kendine bir yer bul, arabayı park etme ve geri geri gitme çalış birkaç gün
(araba otomatik değilse veya yokuşta kalkış desteği yoksa, bir yokuşta dur-kalk da çalış)
Cok kasmaHaklısın baya tecrübe istiyor kesinlikle. İşe gidip gelsem bana yeter şu an. Ana cadde trafiğine tek başına giremem gibi. Aşırı hız yapıyolar ve çok sabırsızlar :/
Bu konu takibimde:) bende direkt trafige cikacaktim sacmalama dediler
Bunları yapamayanlara ehliyet veriyorlar mi ki
Cok kasma
Isıklara gelmeye yakın dikkatli ol yavaslamaya basla, araclararası mesafeni koru fazla yaklasma araclara
Biraz güvenemezsen kendine, hic cıkamazsın.
Arabanı , bir araba boyu kadar yere park edebildiğin zaman trafiğe çık...
Yaa çok güldüm şu anbunları yapamayanlara ehliyet vermeselerdi trafikte bu kadar çok trafiği katleden şoför olmazdı
daha geçen sene kadının biri arabamın yanına parketti çıkmaz sokakta, çeker misiniz çıkıyorum dedim
ben geri geri gidemiyorum, eşimi çağırayım o çeksin dedi
benim arabada çocuğum vardı, bırakıp ben çekemedim
yarım saat eşini bekledik gelsin diye
Bu nasıl bi gösterge park ettim mi tamam yani
Işıklarda yavaşlamada sorun yaşamıyorum. Trafik kalabalıkta olsa hallederim. Şerit değiştirmeyi de halllederim. Aynalara ve direksiyona baga hakimim baştaki hallerime göre. Tek sıkıntım park. Ön ön girdim mesela yamuk oldu diyelim geriye aldığımda vitesi. Aracı nasıl düzelticeğimi direksiyonu nasıl çevirceğimi şaşırıyorum. Yarın bi tek başıma işe gitmeyi düşünüyorum. Park yerleri boş olur yarın tekrar tekrar ç
alışıp. Pazartesi de arabayla gitmek istiyorum.
Bu nasıl bi gösterge park ettim mi tamam yani
aynen canım kurs hocam söylemişti.hakkikaten zamanla anca o şekilde biyere park edebildim.sonra trafiğe çıktım istanbulda bile
Boş bir alanda gerekirse 1 saat kendi kendinize geri viteste sağa sola çevirip o hareketi kavrayın. Yanınızda kimse olmasın. Siz kendi mantığınızda oturtun o olayı. Mesela herkes geri vitesi direksiyonu sağa çevirirsen arabanın kıçı sağa gider diye anlatır ama mesela orada benim kafam karışıyordu.Işıklarda yavaşlamada sorun yaşamıyorum. Trafik kalabalıkta olsa hallederim. Şerit değiştirmeyi de halllederim. Aynalara ve direksiyona baga hakimim baştaki hallerime göre. Tek sıkıntım park. Ön ön girdim mesela yamuk oldu diyelim geriye aldığımda vitesi. Aracı nasıl düzelticeğimi direksiyonu nasıl çevirceğimi şaşırıyorum. Yarın bi tek başıma işe gitmeyi düşünüyorum. Park yerleri boş olur yarın tekrar tekrar çalışıp. Pazartesi de arabayla gitmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?