Tek arkadaşım eşim

Bende tekrardan o darbeleri yememek için uzak duruyorum

Benim de tek arkadaşım sevgilim kaldı nasıl oldu hala anlamıyorum şehir değiştirdim derken burada da yeni arkadaş edinemedim yalnız kaldım

Eşi herşeyi olan kadınlar hep sorun yaşıyor. Ben de öyleydim. Bence arkadaş edinmelisin. Sonra adamlara bağımlı bir kadın olarak bir birey olarak değer görmüyoruz. Bana psikoloğum eşin seni annesi olarak görmüş falan demişti. Araştırmalara göre yalnızlıkla birlikte birçok problem baş göstermiş. Bir kahve içmelik, bir iki gülmedik eğlenmelik birileri olmalı

Benim de yok maalesef. Ben mi abartıyorum bilmiyorum hiçbirisi düğünüme gelmedi hele biri geleceğim diye ümitlendirdi sosyal medyada fotoğrafı görünce yazdı. Bana göre gelemezsen bile bu karşı tarafa söylenmeli. Evimin adresini bile sordu geleceğim kesin dedi. Üniversitedeyken vardı ama üniversite bitti arkadaşlık da bitti durumu gerçekleşti.

İşte bende o yüzden yeni insanları hayatıma almak istemiyorum

Doğru olmalı ama bulunduğm yerde kücük bulma imkanımda zorzaten çokta aramıyorm eşimle de aram iyi çok şükür tam tersi arkadaşm olsa bana vakit ayırmıyorsn diye sızlanır

İnsandan insana değişir.mesela ben çok kalabalık sevmem az ama kaliteli çevrem olsun isterim.fakat işyerinde olsun başka ortamlarda olsun samimi olmasak bile ortak görüşmelere katılırım.beraber yemekler kahvaltılar falan.onun dışında samimi olduğum bı iki arkadaşım var onlarla ayda bir görüşürüz.eşimle ailece gorustuklerimiz var,kısacası bana çok büyük bı hataları yoksa haftada bir mutlaka birileriyle görüşürüm.insana insan lazım çokta uzaklaşmak iyi değil.

İnsan dediğimiz şey sosyal bir varlık. Hayat sadece kocadan çocuktan ibaret değildir.
Elbette yanlış ilişkiler arkadaşlıklar edineceğiz. Üzülücez de tartışacağız karakter arayacağız elbet herkesi aynı kefeye koymak bence yersiz.
Bizim hiç mi suçumuz yok hep mi karşı taraf. Belki ben çok kendimden ödün verdim belki ben çok vefasız davrandım belki hiç elimi onun ihtiyacı olduğunda uzatmadım..
Arkadaşlarım çokça var. Hep seviyelidir ama çokta şakalaşırız mesela. Ağırda konuşuruz hatalarımızıda yüzümüze çat diye söyleriz bu beni kırmaz ben buna bana böyle yaptı diye hayatımdan şutlamam hemen. Kendimi ölçüyorum bazen ne kadar iyi bir arkadaşım diye.
Aramayınca aramam, adım atma konusunda çok yetersizim. Ama çok severim arkadaşlık kurmayı. kişiliğini sevmediysem hayatımdan çıkarır başka arkadaşlıklar edinirim. çıkar dediğimiz şey nedir mesela.
kendinizi mi kullandırıyorsunuz kullandırmayın gezin tozun beraber hesapları hep bir taraf mı ödüyor payda edilsin. kullanmak dediğimiz şey nedir?
Bazen bende kullanıyorum arkadaşlarımı, mesela canım çok sıkıldım hadi dolaşalım bir yerlere gidelim diyorum. Sıkıntımı onla gideriyorum bu da bir çıkar aslında :) ama zaten bizim yaşamdan beklentilerimiz de bir çıkar değil mi??
yalnız eşim yok benim dünyamda. eğer ona bu kadar adarsam kendimi kimse kalmaz etrafımda bu sefer ona sararım beni fanusta görmesine izin veremem. o gittiğinde dünyam alt üst olur öyle olursa..

Ha bu arada benimde çok arkadaşım düğünüme gelmedi çünkü çağırmayı unuttum pandemi bitmişti ama gelmezler zaten diye.
çağırsam da gelmediyse gelmesin napiyim yani işi vardır canı istememiştir parası yoktur takı takmak istememiştir
ya ne biliyim ben çok sallıyorum insanları idare ederim yani o bana bunu yapmadı bu beni takmadı diye düşünmem çünkü bende çok takmam. anı yaşayın pozitif olun arkadaşsız kalmayın arkadaş edinmek çok güzel bir şey nasıl mahrum kalırsınız bundan :)

Bir psikologdan dinlemiştim belli bir yaştan sonra arkadaş yapmak sor diyordu . Ama insanız sosyalleşmemiz lazım oda fazla anlam yüklemeden insanlarla muhabbet kurulabiliyor . Yani arkadaşınız olsun ama bunu sosyalleşmesi için yaptığınız aklınızda olsun . Fazla anlam yüklemeseniz ilişkilerinize dost kazigi yemessiniz.

Evet kullanmak nedir diye sormuşsunuz sizin etrafınzdaki insanlar da sizin evinize sizden bişeyler tırtıklamak için geldıler mi size kendini zorla davet ettiripte kendine gelince dışarda buluşmak istedi mi ya da sizin evinizde aylarca kalıp sizden her türlü iyiliği görüp siizn hoşlandığnz çocukla Fuckbady oldu mu siz hepsinin düğün nişan doğum ölüm gibi günlerine gidipte sizn sadece düğüne davet etmenize rağmen ona bile gelmediler mi arkanızdan kuyunuzu kazdılar mı daha neler neler

Öncelikle sürekli size gelmek istemesi ama çağırmaması çok büyük bir dert yada kazık değiş bana göre. Benim böyle arkadaşlarım var. Sürekli bana gelmek istiyor ama çağırıyorsa ben bundan rahatsızsam açıkça ev uygun değiş şurda görüşelim diyorum. Arkadaşlığımı kesmiyorum. Şu an görüştüğüm bir komşum var mesela yakın arkadaş çocuklarımız. Onun çocukları yemek seçer haliyle onda daha çok buluşuyoruz. Bundan da rahatsız değil. Rahatsız olsa da ona göre bir değişiklik yapılır arkadaşlık bitirilecek bir mevzu değil.
Hoşlandığın insanla sevgili olmasını da sanıyorum yaşamayan yoktur. Eski sevgilin değilse bence bu da abartılacak bir şey değil. Benim yakın arkadaşım birinden hoşlanıyordu çocuk benden hoşlanıyordu. Biz sevgili olduk. Arkadaşımla bir flörtleri olmadığı için sorun etmedi. Etseydi de tüm arkadaşlık ilişkilerine küsecek bir duruma girmezdi. Ben öyle bir durumda hoşlandığım insanın tapusunu almışım gibi davranmam mesela. Hoşlanmak tek taraflı bir şey. Sen hoşlandın diye adamla kimse sevgili olmayacak diye bir olay yok. Rahatsız olursam da o kişiyle arkadaş kalmam. Ama arkadaşsız kalma sebebi olarak da görmem

O çocukla biz buluşmuştuk ama mesjlaşıyordktaa benim niyetim sevgili olmaktı flört gibi birşeydi bunların hepsini biliyordu sizde diyorsnz çocukları yemek seçer bizde öyle bir durum yoktu apaçık belliydi evinde ağırlamk istemiyordu çünkü en uyanık kendisiydi yani böyle çok örnek varrr benim çevremden mıdır nedir bilmiyorum adam gibi kmse yoktu

Şuan evlisiniz hoşlandığınız çocukla sevgili olan arkadaşa hala kin gütmek yersiz. Size haksızsınız demiyorum uzak bir mesafeye taşınmışsınız henüz kimseyle tanışmamış olabilirsiniz bu çok normal. Fakat arkadaşlık ilişkilerine bu derece anlam yüklemeden, olurunca ilişkiler kurmak gerekiyor bana göre. Mesela sürekli size gelen ama sizi davet etmeyen kişiye müsait değilim canım istemiyor deseydiniz sınırlarınızın olduğunu bilirdi. Elbette benimde hayatımdan öyle biri geçti hala arkadaşız bu arada çünkü bu benim için arkadaşlığı bitirmek isteyeceğim bir durum değil. Müsait değilim veya benim ev müsait değil ben geleyim yada başka zaman görüşürüz derim o da kabul eder.
Evden bir şeyler tırtıklama gibi bir huyu olanla zaten direk ilişiğimi keserim. Ama yine başka ilişkiler kurarım.. Evlendiğim ilk yıllarda kendimi eve adadım resmen eşim bana bi gün hiç beklemezdim senin arkadaşın mı var asosyal gibisin her arkadaşın için söyleniyorsun dedi yakında etrafında kimse kalmaz senin dedi.
Çok sinir olmuştum ama beni kendime getirdi. Onun gözünden kendimi gördüm.

E tamam ilk olaydakini silin tamam.
İkincisi gibi ufak tefek olayları sorun etmek bana cidden manasız geliyor.
Benim mutfağı sevmeyen yada evi hep düzenli olmadığı için çağırmayan arkadaşlarım var. Haliyle buluşma ya dışarda ya bende oluyor. Bunda cidden nasıl bir büyük kazık görüyorsunuz anlamıyorum.
Böyle ufak tefek şeylerle arkadaşsızları tercih etmeniz çok ilginç.
Benim yurtta oda arkadaşım vardı, okul yarım dönem uzandığında kira ödemeden bende yarın dönem kaldı. Yemek de seçerdi. Burnumdan getirdi. Sabrettim çünkü bana yaptığı başka iyilikler vardı. Şimdi başka şehirde yaşıyor. Onun evinde annesi de kaldığı için ben gidip kalmıyorum. Kendisi üç kere bana eşiyle çocuğuyla geldi kaldı. Sonuçta şartları benle bir değil. Ama bugün bir sorunum olsa koşa koşa yardıma da gelir. Herkesin iyi yanı kötü yanı vardır. İnsanları ufak şeyler için hemen silmek bence mantıklı değil.
Annemin çok yakın arkadaşı mesela biraz ters, zor bir kadındır. Ama kötü zamanda da en başta yardıma gelen odur. Annem çok öfkelense de iyi şeyleri için onu idare eder.
Her zaman herkesle bal kaymak anlaşamayız. İnsan ilişkilerinde her zaman pürüzler vardır. Ama basbayağı kötülük yoksa arada idare edilmelidir bence.
Siz bence herkes bana iyi olsun, herkes beni idare etsin, hep şartlar eşit olsun diyorsunuz. Ama hayatta her zaman karşılıklı eşit vermek olmayabilir. Bazen bir tarafa daha çok yük gelir bazen sizin yükünüzü onlar alır.
Ufacık şey için uyanıklık yapıyor diyip insan silmek bana tuhaf geliyor. Sizin arkadaşlık kavramınız değişik benc e

Herkesin olaylara yaklaşımı aynı olamıyor maalesef. Sizin basit gördüklrirnz bana ağır gelir sizin ağır gördükleriniz bana basit gelebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…