Tecrübeli anneler nedir bu?

Merhaba,
Umarım geçer ben huy olarak kalmasından çok korkuyorum
Yine de burada bir çok anne benzer durumu yaşdıgını ve atlattıklarını söylediler buda biraz içimi rahatlattı

2 yaş civarı kız çocukları çok konuşuyor. bende 2 tane var. gevezeler dahi olduklarını sanmıyorum.
erkeklerin konuşması genelde 2.5 yaş civarı. hatta 3-4 yaşa kadar sarkıyor bazen.

Evet biraz farkında olmadan şımartıyorum sanırım
Çok nazlanıyor insanları yönetiyor
şimdi düşününce büyük kızım da benzer şeyler yaşattı bize.

mesela babası bir gün öperken ısırır gibi yaptı. ortalığı yıktı sanki gerçekten ısırmış gibi. ve bu mevzuyu 3-5 ay dile getirdi, baba ısırdı acıyor diye. halbuki ilgisi yok.
zamanla geçti. ortanca kızım da hiç öyle şeyler yaşamadık mesela.

bence asıl mesele yani kardeş kıskançlığının abartılı olmaması için çareler aramalısın.

Eşekten düşenin halinden eşekten düşer anlar:)
Benim büyük oğlum da benzer süreçlerden geçti şimdi küçük oğlum 17 aylık o da yavaş yavaş giriyor gibi. Maalesef ki herkes bu dönemin yönetiminde zorlanıyor ben de bir hekim olmama ve bu süreci iyi tanımama rağmen çok yorulduğum zamanlar oluyor.
2 yaş sendromu çocuğun bir birey olarak kendini ispatladığı varlığını göstermeye çalıştığı bir dönem. Bu dönemde böyle huysuzluklar, hırçınlıklar olabilir. Bunu niye buraya koydun diye sinirlenebilir, her şeyi kendi yapmaya çalışabilir, illa o olsun bu olsun diye diretebilir. Eğer gelişiminde bir sapma yoksa çok endişelenmemek, bunun doğal bir süreç olduğunu, çocuğun sağlıklı gelişebilmesi için bunların yaşanmasının normal olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. Her çocukta aynı düzeyde yaşanacak diye bir şey de yok, bazı çocuklar daha zor mizaçlı olabiliyorlar. Kolay atlatmanın yolu, kurallı ve tutarlı olmak, özellikle sağlık ve güvenlikle ilgili hususlarda taviz vermeden, genel olarak tüm konularda da tutarlılığı yitirmeden sevgiyi, şefkati, ilgiyi eksik etmemek. Kimisinde 6 ay sürer kimisinde daha uzun.

Kolaylıklar dilerim

Zaten buraya açtığınız konudan çocuğunuzu önemsediğıniz anlaşılıyor.
Keşke bütün anneler sizin gibi çocuğunun davranışlarını, ruh halini önemseyip araştırsa,okusa,daha iyi napabilirim diye düşünse, Fikir alsa.
Kızınız çok şansli

Ahh ahh ben bilirim bu küsmeyi. Benimki aglamazdi sadece küserdi ve cogu zaman anlayamazdik neye küstüğünü.
Benim ki bayılır gibi yapar kendini saliverirdi. Kac kere cinnet gecirtti sokaklarda.
Ama cokta komikti o küserdi biz eşimle film acardik film biterdi bizimki yerde küs hala :)

Hadi parka gidelim derdik tam kapidan cikarken attiriverirdi yere kendini ya hic bir laf söz yok ölürmusün öldürürmüsün :) sürekli küs.
Zaten küs uyanirdi sabahlari.

Hıc unutmam arkadasa ev görmesine gittik. Bu tabi küs cıktı evden arkadasa küs girdi ama ne istiyo bilmiyoruz 2 saat agladi yatti yerlere salya sümük kızın parkeler neyse ki cok yakin arkdsimdi hemen topladim sildim supurdum.

Ama hep küs sekilde 1 bucuk yila yakin gecti. Suan 4 yasinda. Cok sukur duzeldi.

Bi dönem ve geciyo kendiliginden gecti gitti. :)

Evet başak burcu. Burç özelliğimidir bu hiç anlamam burçlardan da

Burç mudur bilemem. Başak oğlumla 2 yaş 3 yaş 4 yaş derken tüm sendromları yaşadık, en sonunda huyu bu dedim ne yapayım. Bence yardım almak ona değil ama size iyi gelebilir. Kardeş kıskançlığı ile birlikte gerçekten hayat iyice zorlaşıyor.

Canim annen oyle cocuk yetistirmemistir cunku biz oyle degildik simdiki cocuklar cok tatminsiz anne babalar cocuklarini evin reisi yapiyorlar aman bagirmayim dovmeyeyim diye ne isterlerse en gec ertesi gun aliniyor.Yanls anlama senin yetistirme tarzini elestirmyiyorum benimki de oyle tatile goturduk deniz havuz kum disarisi bir cocugun deli olabilecegi seyler ama o butun tatil boyunca ustumuze yapisip aglamayi tercih etti.İnan ben de senin gibi ne yapacagimi bilmiyorum gercekten cok zor cocuk buyutmek

Herkes benden daha beterini yaşayan yoktur der,bende diyorum.ilk çocuğum kolikti yaşayan bilir bebeğin uyum sağlayamaması ve gaz sancılarıyla kesintisiz saatlerce ağlaması,akşam 8 den gece 2 ye kadar ağlardı.maalesef çözümü yoktu.
40'ı çıksın geçer dediler geçmedi 6.aylıkta biter dediler olmadı nerdeyse 1 sene çektim.Bu kez 2 Yaş sendromu çıktı öfke nöbetleri,saldırmalar kafayı duvara vurup ağlama krizleri ve hepsiyle başetmeye çalıştım,tükendim dediğim anlar çok oldu.
Sonra 3. Yaş sendromu başladı takıntılar baş gösterdi her gün aynı kıyafeti giymek isterdi aynı kazaktan 4 tane aldığımı bilirim herkese açıklama yapardım yanlış anlamasınlar çocuğunun üzerini hiç değiştirmiyor demesinler diye,hiç bir neden bulamasa hava çok sıcak yaz neden geldi kış gelsin diye ağlama krizine girerdi ,yani mutlaka bir neden bulurdu.
Pedegog ile görüştüğümüzde zamanla geçer sabredeceksiniz dedi,tam düzeldi dedik 2. Oğlum oldu,şuan hem kardeş kıskançlığı hemde küçük oğlumun sendromlarını çekiyorum ve her gün sabır diliyorum.çok uzun oldu ama belki bunlar size teselli olur.

Çok teşekkür ederim

Teselliden ziyade gözüm korktu desem daha doğru :)
Bunları bende yaşayacağım muhtemelen, bugünlere şükretmeliyim belki de bilemedim..

Kardeş kıskançlığı en büyük korkum tabi
Ve çok buyuk bir yaşta değil bebeği kıskanıp zarar vermesinden korkuyorum.
Biraz daha büyük olsaydı en azından canını yakmadan kıskançlık ederdi diyorum. Göreceğiz artık ne olacağını, Allah tüm annelere yardım etsin

Biraz hassas bi cocuk kusmus resmen size. 2 yas sendromu,inatlasma olur da sizin kiz bildiginiz trip atmis pek gururlu. Bu yasta nerden biliyolar bu kadar seyi hayret ya. Cok sevimli ama bence endiselenecek bir sey yok. Karakter birazda.

Biraz hassas bi cocuk kusmus resmen size. 2 yas sendromu,inatlasma olur da sizin kiz bildiginiz trip atmis pek gururlu. Bu yasta nerden biliyolar bu kadar seyi hayret ya. Cok sevimli ama bence endiselenecek bir sey yok. Karakter birazda.

Evet çok sevimlidir ama kriz anında tam bir cadı :)

Benim kızım doğduğundan 2 yaşa kadar evde bebek bile yokmuş gibiydi çok sakin bebekdi ne zaman iki yaşına girdi ağlama krizleri inatlaşma dediğini yaptırma küsme herşeyi yaşadık birgün hatta parkda çok geç oldu hadi gidelim dedim ben gelmicem sen git dedi o kadar ısrar ettim yok gelmiyor bende arkasından dolandım hiç kımıldamadan yaklaşık yarım saat bekledi halbusem dönse arkasında ben varım birgün avmde oyuncak dükkanına girdik hadi çıkıyoruz dedi bende işim bitmedi daha annecik dedim 1-2-3 deyince çık çıkmazsam giderim dedi bende anlatmaya çalıştım kaybolursun falan bu 3 dedi çıkdı bende arkasından takip ediyorum aynı oyuncakçıya geri geldi kaybolcan şimdi tut elimden dedidahaaaa nelerrr nelerrr şimdi 6 yaşında yaşından daha olgun ve sakin herşey bitti arada ağlama krizleri oluyor niye ağlıyorsun deyince içimdeki çoçuğu durduramıyorum ağla diye bana emir veriyor yoksa bende istemiyorum diyorgeçicek annesi ama seni çok yorup geçicek sadece sabırrrr

Geçsinde artık yıpranmayada razıyım yeter ki huyu bu olmasın.

Zaten kimse benim çocugum biblo gibi demedi herkes çekiyormuş özellikle bu dönemlerde.
Bu da bana avuntu oldu bazen bir tek ben zulüm görüyorum sanıyor nerede yanlış yaptım diye kendime kızıyordum

benim kız bu sıcakta yorgan ört diye ağladı geçen herkesin başına gelen durum dert etmeyin bi saat ağladı baktı olmuyor sustu uyudu kararlı olun parmaklarında oynatıyorlar valla unutmama konusu her çocuk farklı demek ki diş olayı çok etkilemiş

Yalnız olmadığınızı bilip teselli olun demek istedimKorkmayın,Allah tüm annelere sabır versin ve ufaklıklarında canı sağ olsun zaman geçer ve bizler ilerde anı olarak anlatırız artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…