Canım benim aile bakanı istifa edince hukuki yaptırımlar değişecek mi? İdam cezası uygulanacak mı? Öyle olacaksa şayet tamam herkes istifa etsin.
Daha var olan hukuki yaptırımlar uygulanmıyo ki. Burada sorunun idam cezasının eksikliği olduğunu şu kadarcık bile düşünmüyorum ben.
Bi insanı kasten öldürmenin cezası müebbet hapis cezasıdır.
Bu olayda olduğu gibi canavarca hisle ve eziyet ederek öldürmenin cezası ise ağırlaştırılmış müebbet.
Cinsel saldırı sonucu mağdurun ölmesi durumunun cezası da ağırlaştırılmış müebbet.
Sadece cinsel saldırı suçunun nitelikli halinin (tecavüz dediğimiz şey) cezasının alt sınırı 12 yıldır.
Ceza var olmasına var, ama o cezaları uygulayan yok. Mahkemeler sürekli kanunun arkasından dolanmanın derdinde. Ortada atıyorum 10 karar olsa tesadüf deriz, yanlış alınmış bi karar temyizde düzeltiriz deriz ama her kadına şiddet, tecavüz, cinayet olayında benzer kararlar verilmesi bunun bilinçli yapıldıgı hissini veriyo artık.
Sonra cezaların arkasını destekleyecek kadın lehine siyasi söylem yok.
Onun yerine yıllardır nefret söylemleri dinliyoruz, "kadın kahkaha atmasın" "hamile kadın sokağa çıkmasın" "kadınla erkek eşit değildir" Her hafta yeni bi milletvekili, ilahiyat profesörü çıkıyo, kadınlara hakaret ediyo, kendi gündemini yaratıyo. Aynı adamlar bi kaç ay sonra bi bakıyosun yükselmişler, terfi almışlar sanki çok doğru bi şey yapmışlar gibi.
Başbakanımız, cumhurbaşkanımız, pek kıymetli milletvekillerimiz bi şeye karşı olduklarında biliyolar o kürsülerden ateş püskürmeyi. Hemen bi torba yasayla istedikleri düzenlemeleri getirmeyi.
Aynı düzen niye kadına şiddet olaylarında çalışmıyo ama.
Ve daha da kötüsü o cezaların bilincini kavratacak, kadınların da erkeklerle eşit olduğunu, bizim de canımızın değerli olduğunu öğretecek bi eğitim sistemi yok.
Bence kendisi Milli Eğitim Bakanı'nın koluna girsin birlikte istifa edip gitsinler. Yanlarında kadınlara karşı nefret söyleminde bulunan herkesi de götürürlerse çok memnun olurum hatta. Belki o zaman hepimiz biraz daha güvende oluruz.