Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

Bu konuyu giyime getirenlere de ne desem bilemedim. Ulan gerizekalılar bu pisliklerin umrunda mı kadının nasıl giyindiği... kadını direkt şişme bebek olarak görüyor bu pislikler. Hala mini etek bilmemne diyenlerin kafasını kırmak istiyorum. İnsan fazlalıkları bunlar. Gencecik bir kız öldü ya. Vallahi yazık.

Peki ne yapalım? Kime gidelim , kizalim sovelim? Adaleti kimden bekleyelim? Yillardir kat kat artan kadin cinayetlerinden, tecavuzlerdenn tecavuzculere yapilan indirimlerden , rizasi varlardan hala bir adim oteye gidemedik.

Dibe dogru iyice yuvarlanirken caydırıcı cezalari cikarip uygulamaya koyulmasini beklerken zamaninda cocuklariniza ciglik atmayi öğretin diye garabet bi aciklamadan baska bi sey yapilmamasina tahammul edemiyorum. Siyaset mi oluyor bu? Anlamiyorum cidden

Ben de anlamıyorum. Bunları konuşmak neden siyaset oluyor?

Konuyu siyasete getirenler tek isteğim var gidin özge kardeşimin gözlerine tekrar bir bakın sonra ucuz siyaset muhabbetini mideniz kaldırıyorsa hala yapın Allah aşkına Allah aşkına!!

Allah belasini versin giyime getirenin konuyu ! ey ahmak NEVİN YILDIRIM tesettürlü bi kadındı o neden tecavüz edildi o zaman neden ! sen millete giyim konusunda ders vereceğine babana herifine oğluna ahlak ver ay cahil cuhela !

kim bilir adını duymadığmız,bilmediğimiz kaç kadın daha var.

bi de kazen siyaset konusunda gereken uyarıyı yaptı artık her gelen üye de bu konuda uyarı yazmazsa bence konu siyasete dönmez.

serpil yeşilyurt, mert, özgecan... hiç bi zaman unutmıcam
Serpil Yesilyurt kucucuk yasimda travmamdir benim. Bir de bu katil sapiklar rahsan affiyla disari cikmisti inanilir gibi degil. En son bi tanesi tekrar iceri girmisti ama ne fayda.

"Taze kan istiyorum taze kadin istiyorum" hapisten cikan zanlinin ilk gittigi yer genelevmis ama kesmemis bu igrenc kelimeleri söylemis. Bu cumle asla beynimden silinmedi. Hatta ilk uzu sacliyi arabaya attik ama erkek oldugu icin geri bıraktık diyorlardi ifadelerinde.

Hele anneciginin bir tek serpilin cigliklarini hatırlıyorum demesi beni bitirmisti

aptal gibi detayları okudum o zamanlar, onlar bile hiç aklımdan çıkmadı

biz çocukken öldürülmüştü bu kızcağız,sanırım anaokulu öğretmeniydi.annesiyle birlikte kaçırılıp tecavüze uğramıştı ve serpil ölmüştü.ah hiç unutamıyorum bu olayı.

Canım benim aile bakanı istifa edince hukuki yaptırımlar değişecek mi? İdam cezası uygulanacak mı? Öyle olacaksa şayet tamam herkes istifa etsin.
Daha var olan hukuki yaptırımlar uygulanmıyo ki. Burada sorunun idam cezasının eksikliği olduğunu şu kadarcık bile düşünmüyorum ben.

Bi insanı kasten öldürmenin cezası müebbet hapis cezasıdır.

Bu olayda olduğu gibi canavarca hisle ve eziyet ederek öldürmenin cezası ise ağırlaştırılmış müebbet.

Cinsel saldırı sonucu mağdurun ölmesi durumunun cezası da ağırlaştırılmış müebbet.

Sadece cinsel saldırı suçunun nitelikli halinin (tecavüz dediğimiz şey) cezasının alt sınırı 12 yıldır.

Ceza var olmasına var, ama o cezaları uygulayan yok. Mahkemeler sürekli kanunun arkasından dolanmanın derdinde. Ortada atıyorum 10 karar olsa tesadüf deriz, yanlış alınmış bi karar temyizde düzeltiriz deriz ama her kadına şiddet, tecavüz, cinayet olayında benzer kararlar verilmesi bunun bilinçli yapıldıgı hissini veriyo artık.

Sonra cezaların arkasını destekleyecek kadın lehine siyasi söylem yok.

Onun yerine yıllardır nefret söylemleri dinliyoruz, "kadın kahkaha atmasın" "hamile kadın sokağa çıkmasın" "kadınla erkek eşit değildir" Her hafta yeni bi milletvekili, ilahiyat profesörü çıkıyo, kadınlara hakaret ediyo, kendi gündemini yaratıyo. Aynı adamlar bi kaç ay sonra bi bakıyosun yükselmişler, terfi almışlar sanki çok doğru bi şey yapmışlar gibi.

Başbakanımız, cumhurbaşkanımız, pek kıymetli milletvekillerimiz bi şeye karşı olduklarında biliyolar o kürsülerden ateş püskürmeyi. Hemen bi torba yasayla istedikleri düzenlemeleri getirmeyi.
Aynı düzen niye kadına şiddet olaylarında çalışmıyo ama.

Ve daha da kötüsü o cezaların bilincini kavratacak, kadınların da erkeklerle eşit olduğunu, bizim de canımızın değerli olduğunu öğretecek bi eğitim sistemi yok.

Bence kendisi Milli Eğitim Bakanı'nın koluna girsin birlikte istifa edip gitsinler. Yanlarında kadınlara karşı nefret söyleminde bulunan herkesi de götürürlerse çok memnun olurum hatta. Belki o zaman hepimiz biraz daha güvende oluruz.

evet kimbilir niceleri... ben genelde okumamaya çalışıyorum psikolojim bozuluyor günlerce aklıma geliyor ama arada okuduklarımı unutmuyorum işte
hele o mert...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…