Tecavüz edilip, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için..

canım benım sorun çözülür çözülmez bu etik açıdan yapılması gereken bişey

ben bi ülkenin aile Bakanı olucam 1 yılda binlerce kadın öldürülmüş olacak yaptığım tek açıklama çocuklarınıza bağırmayı öğretin olacak ben oturamam o koltukta utanırım. demek ki ben bu işi yapamıyorum politika uretemiyirum derim
Ne biliyim ya. Çok gücüme gitti bu olay.

10336714_826318954107460_4513654704307331444_n.jpg

Bi de bunu paylaşmış zamanında... Adi pislik klavye erkeği seni...

idam gelse ne olur ki? çözüm mü bilemiyorum.

aynısını yaşamalılar.örneğin birine tecavüz edip başını taşla ezerek mi öldürdün,aynısı sana yapılmalı.

çok mu manyakça bi fikir bilmem de ben böyle düşünüyorum.

aynısını yaşamalılar.örneğin birine tecavüz edip başını taşla ezerek mi öldürdün,aynısı sana yapılmalı.

Bence değil. Bu adamlar canlı canlı yakılmalıydılar.

hakim karşısına sarık cübbeyle çıkıp iyi hal indirimi alan vardı geçen günde polisin uyuşturucu baskını yaptığı bi evde adam cama çıkmış Kuran-ı Kerim okuyo bunlar niye oluyo, bunu. sorgulamak siyasete girmez

hakim karşısına sarık cübbeyle çıkıp iyi hal indirimi alan vardı geçen günde polisin uyuşturucu baskını yaptığı bi evde adam cama çıkmış Kuran-ı Kerim okuyo bunlar niye oluyo, bunu. sorgulamak siyasete girmez

Konuya hem dini hem siyaseti bulaştırıyorsunuz yeter artık !

Yılda binlerce kadın öldü diye cümle kuruyorsunuz "2 günde 1 kadın şiddet kurbanı!" yani senede 190 kişi eder. 1 ile 190 arasında fark yoktur ama siz siyaset yapıyorsunuz. Bunu sorgulayacaksanız gider sandıkta tepkinizi verirsiniz. Bu tür olaylar üzerinden yaptığınız hoş gözükmüyor bunu bilin.

Bilin ki o adamlar hapise girdiklerinde iyi halden daha çıkamadan içerde işlerini görecekler. Onların şu an havayı soluyor olma düşünceleri bile sinir ediyor beni. Ama bilin ki içerde kimselerin sesleri duymadan yok olup gidecekler. Ülke adaleti olmasa bile hapis adaleti var.

Ne biliyim ya. Çok gücüme gitti bu olay.
Yani böyle olayların siyasete malzeme olmasından iğreniyorum ama bunları da konuşmayınca hep havada kalıyor işte. Bu ülkede biz bir olayı tartışırken neler değişiyor, ne kurallar koyuluyor veya iptal ediliyor. Bunu neden çözemiyorlar?
Sonuçta yaptırımları değiştirecek olan da başımızdakiler değil mi? Onlara bu yüzden tonla maaş verilmiyor mu?

(Örneğin)Şu ülkeye dünyanın en büyük havaalanını yaptırmayı düşünecek kadar büyük düşünen adamlar, ülkenin kanayan yarası kadın şiddetini neden önleyemiyor? Bunları konuşunca siyasete malzeme veriyorsunuz deniyor ama yalan mı peki yazdıklarım?
Böyle mi büyüyecek bu ülke? Kendi içindeki sorunlar hızla büyürken mi?

Son düzenleme:
Ismail Arolat "Benim adım Özgecan aslan ! Daha 20 yaşında psikoloji bölümü öğrencisiy(D)im Hayatımın henüz ilk baharınday(D)ım.Okulumu bitirip doktor olmayı düşünüyor(D)um. Birgün ! Arkadaşımla birlikte okuldan çıktık,birlikte yemek yedik. Arkadaşım ile vakit geçirdikten sonra evime dönmek için hergün kullandığım minibüslerden birine bindim. BİNMEZ OLAYDIM. Bir öğrenci alırmısın AMCA! dedim Arkadaşım evine gelince indi.Ben yalnız kalmıştım. Önce şoför amcanın bakışları kesti bacaklarımı! Sonra oğlu geldi yanıma iğrenç bir gülümseme ile. O iğrenç elleri üzerime geldi önce,sonra sinsi bir bıçak darbesi ! Defalarca yalvardım yapmayın ne olur ! Ya sesim çıkmıyordu ya beni duymuyorlardı YA DA benim feryadım onlar için zevk unsuruydu! Bir çığlık attım , sesimi duyan var mı ?! Kimse duymadı çünkü ölmüştüm artık ben.O 20 yaşında ki öğrenci Özge Can değildim artık. Bir seks objesiydim, tecavüz edilmiş bıçaklanmış bir ölüydüm artık. Ama yetmedi! Alev alev bir yangın.Önce saçlarım yandı ,annemin ördüğü saçlar kül oldu uçtu ve kirpiklerim de . YİNE Yetmedi! Tecavüz edilmiş,öldürülmüş,yakılmış vücudumu yine o iğrenç eller sardı.Ve beni aşşağı atıp gittiler. Bizim adımız ÖZGE Bizim adımız CAN BİZİM ADIMIZ ÖZGE CAN ASLAN."

Offf yüreğim parçalandı bu yazıyı okuyunca:KK43: dünden beri göğsümde bir yumruyla yaşıyorum zaten kalbime ağrılar giriyor...

Canım benim aile bakanı istifa edince hukuki yaptırımlar değişecek mi? İdam cezası uygulanacak mı? Öyle olacaksa şayet tamam herkes istifa etsin.
istifa kurumu onurlu bir kurumdur.
gereğinin yapılmasıdır. derdim A parti B parti değil. zerre umurumda değil hiçbiri. ama evet istifa ettiğinde bu kendinden sonrakilere bir mesajdır.
bu oy aldığı insanlara bir saygıdır. ben görevimi layığıyla yapamadım, bu yüzden çekiliyorum erdemliliğinini göstermektir.
nasılsa bir şey değişmeyecek değildir ayrıca.
bir şey değişecektir, bir bakan değişecektir. yerine gelene denecektir ki "bak halefin çekilme erdemini gösterdi, sen işini doğru yap, yapamıyorsan sen de çekil."
herkesin kendi kapısının önünü süpürmesidir istifa kurumu.
hastaneye gittiğinizde doktor işini düzgün yapmasa "işini beğenmiyorsa/yapamıyorsa yapmasın efendim para alıyor, benim vergimle" dersiniz
devlet dairesine gittiğinizde memur işini düzgün yapmasa "işini sevmiyorsa/yapamıyorsa yapmasın, benim vergimle maaşı ödeniyor" dersiniz.
İsveç vatandaşının vergisiyle mi ödeniyor sanıyorsunuz milletvekillerinin bakanların maaşı, onlar da bizim vergimizle ödüyorlar, üstelik bize hizmet etmek için yemin ediyorlar.
tekrar söylüyorum bizim ülkemiz için ne idam cezasıdır sorun ne de A bakan. bu sorun gide ölen işçiler gelir, o gider trafik canavarı gelir, o gider terör gelir ölüyoruz mütemadiyen. bizim sorunumuz zihniyet sorunudur.

hukukçu arkadaşlar bu iyi hal indirimi nedir ve hangi durumlarda olur?yani bu pislikler de bundan faydalanır mı gerçekten? olamaz dimi?

vallaha bence değil. bu ülkede 10 yıl öncesine kadar idam vardı, yine kadın şiddeti bir sorundu. sorun kadına bakış açısıdır. sen tecavüz edenin sırtını sıvazladıktan sonra ülkede idam cezası olsa kaç yazar? sen tecavüz edene ver ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi, caydırıcı, aftan yararlanmayacağı, haklarının kısıtlandığı bir hapis cezasına mahkum et. bak nasıl da jiletle kesilir gibi azalıyor bu vakalar. abuk sabuk tahrik indiriminden ceza kesersen ederler tabi.

X