- 17 Mart 2010
- 26.328
- 67.801
- 798
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Bende çok ozledim çalışmayı aslında. Birşeyleri üretiyor olmak faliyette bulunuyor olmak insana azim katıyor hayata anlam kazandiriyor. Ama mutluluğumuzun tehlikeye girmesinden korkuyorum. Burda hic huzurumuz yok.Canım eşini önceki mevzularından biliyorum.sanki gitmemen için sebep arıyor gibi geldi bana.Evet 7 bin çpk güzel bir rakam eğer kalmaya karar verirseniz anneniz veya kv nizin yanına bir yardımcı ayarlayıp çocuklarn ikisini oraya bırakabilirsiniz tayine karar verirseniz kafanoz rahat olacak ve küçük şehir diyorsunuz geçim daha kolay.ama 7 binde iyi para.bilemedim.
Sanırım ben kalır çalışmayı denerdim.Çalışmak maddi kazançtan ziyade statü kazancıdır bunuda unutmayın.Çocuklarınız içinde çalışan anne olmanız daha güç verici olur.
Burda eşimde bende özgürlüğümüzün kisitlandigini hissediyoruz yani nasıl söylesem baskilandigimizi hissediyoruz. Çalışmaya başladığimda ailelerle daha çok haşir nesir olmak zorunda kalacağız ve bu huzurumuzu daha çok bozacak gibi geliyor banada. Annem çocuğa bakinca ya söylenir başa kakar yada laf sokar. Kayinvalidede paraya çok meraklı oda farklı şekilde can sıkar. Yanı kazanacağım paradan tad alacağımida pek zannetmiyorum isin doğrusu.Az çok yazilarinizdan okuduğum kadarıyla size bulunduğunuz ilde aileler huzur vermiyor, çalışırken de konuşarak huzur bozarlar mi beklentiye girerler mi?
İki kardeşin ayrı kişiler tarafından bakilmasi kardeşlerin arasını açabilir kreş olsa tamam da, oğlan kendince anlamlar çıkarıp içine kapanabilir huzursuzluk yapabilir gibi geldi bana.
Ben olsam alır tayinimi giderim, huzur herşeyden kıymetli bence
Bu şirketten bağımsız olarakta yurt dışında çalışma imkanım var ama eşim burdaki mesleğini bırakıp yurt dışına gitmeye sıcak bakmıyor malesef.Bir de yurt dışı kaynaklı şirkete girdiğinizde yurt dışına gidip orda çalışma imkânınız var mı?
Yanlış anladiniz ben 6 bin tl maaş için gunumuzde bu para kısıtlı bir para dedim. Yoksa 13 bin tl cok guzel bir para.Kira yok borç yok ve 13 bine az para mı diyorsunuz?
Bu parayla kira ve kredi ödenmediği sürece mis gibi birikim yapılır, geleceğe yatırım yapılır.
4 tane asgari ücret var kısıtlı dediğiniz bu parada.
İyi kötü 4 aile geçiniyor bu parayla.
Mutluluk zaten ailenizin yanı ben olsam tayini ertelerdim.
Evet cocuklari dusununce icim burkuluyor. Oglum bensiz asla durmuyor evin icinde bile her an kuyruk gibi pesimde :) kızımda henüz çok küçük sürekli memede. Onlarda bende çok yıpranacağız bu durumda.Anlattıklarınızdan yola çıkarak bence gidin.
Çocuklarınız çok küçük anneye en çok ihtiyaçları olduğu dönem.
Neden aile büyüklerine yük olasınız ki?
Kimseye minnet etmeyin bence.
Çocuklarınızla en güzel en tatlı yıllarını geçirmeye bakın.
Para tekrar kazanılır ama çocukların o yılları tekrar geri gelmez.
Birçok insan kendi bakmak istedigi halde bakamıyor.
Zaten pandemi de var .
6000 lira ile küçük bir yerde geçinilir.
Tabiki karar yine sizin.
Kotu bir tablo degilmiMutsuz bir şehir, çocukların biri babannede biri bakıcıda vs vs ben tayinle giderdim ya
En azından 1 sene birikim yapıp gidin derim ben kendimce. Hatta normalde eve giren 6 bin maaşla geçinebiliyorsunuz anladığım kadarıylaYanlış anladiniz ben 6 bin tl maaş için gunumuzde bu para kısıtlı bir para dedim. Yoksa 13 bin tl cok guzel bir para.
Malesef haklisiniz. Eşim sıkıntıya gelen biri değil bu yüzden bu isin hem maddi hem manevi yükü benim omuzlarımda olacaktır kesin. Safligimdanmidir nedir o kısmı hic dusunmemistimİşe başlarsanız en çok siz zorlanacaksınız, iki.bor tanesi size çok düşkün çocukla.
Ben zannetmiyorum ki sizi işe baslamauau teşvik eden eşiniz, evin ve çocukların sorumluluğu konusunda üzerine düşeni yapsın. Önceki konularınızdan çıkardığım eşiniz o profilde bir adam değil, yanlışsam düzeltin..
Aileler yüzünden yıprandiysaniz bu çocuk bakma sürecinde daha cok yüzgöz olacağınız için şiddeti artma ihtimali yüksek.
Sadece bakıcı üzerinden bu işi yürütemeyecek ve eşinizinden tam destek göremeyecekseniz yerinizde olsam şuan böyle bir işe girismezdim.
Kötü demeyelim de, çocukların durumu haricinde sevmediğiniz bir yerdi zaten. Ama 1 yıl çalışıp ne kadar biriktirebilirsiniz. Kayda değer bi birikim olacaksa 1 yıl kalınır. Zaman zaten çabucak akıp geçiyor.Kotu bir tablo degilmi
Onuda hesapladım 1 senede aşağı yukarı 60/70 civarı birikir o paraylada günümüz şartlarında ancak arabanın modelini yukseltiriz :))Kötü demeyelim de, çocukların durumu haricinde sevmediğiniz bir yerdi zaten. Ama 1 yıl çalışıp ne kadar biriktirebilirsiniz. Kayda değer bi birikim olacaksa 1 yıl kalınır. Zaman zaten çabucak akıp geçiyor.
Ben dogum iznim bittiginde düşünüp tasindim.Evet cocuklari dusununce icim burkuluyor. Oglum bensiz asla durmuyor evin icinde bile her an kuyruk gibi pesimde :) kızımda henüz çok küçük sürekli memede. Onlarda bende çok yıpranacağız bu durumda.
Türk lirasında kalmaz tabi altın ya da başka bi yatırım aracında değerlendirirsiniz. Kararsız kalmakta haklısınız ama, 1 yıl çok kısa bi süre. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Bunu da değerlendirin.Onuda hesapladım 1 senede aşağı yukarı 60/70 civarı birikir o paraylada günümüz şartlarında ancak arabanın modelini yukseltiriz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?